Evet doğru söylüyorsun, şimdiki beslenmem biraz kendime yatırım aslındaSen de hergün yarım saat yürüyebilirsin.
Doktor hiç korkma bebek beslenir diyor. Sadece ilerki aylarda bizim depodan yiyerek bize zarar veriyormuş bebekler. Dişlere, kemiklere falan. Yoksa onlar her türlü besleniyor dedi. Yanlız su çok önemliymiş. En az 1,5lt içmek gerekiyor.
Allahtan cacık ve yoğurt kurtarıcım. Cacık her öğün yiyebilririm. Birkaç gündür buharda pişmiş sebzelere başladım. Yavaş yavaş düzelecek işte, bakalım.Evet doğru söylüyorsun, şimdiki beslenmem biraz kendime yatırım aslında
Başka bir topicte okudum, bir bayan hiç süt ve yoğurt tüketmiyormuş, 6.ayonda dişlerinin mineleri erimeye başlamış, çok dişeti kanaması falsn oluyomuş Allah korusun. Seninde bulantı zamanın geçiyor çok şükür canım aman sütünü yoğurdunu eksik etme canım
beslenmen guzel de oglen zayif geldi bana, ben doymazdim mesela..
bir devitamin vs aliyorsun ya, kahvaltidan 2 saat sonra al, cayin etkisi gecmis olsun, vitamin emilimin daha fazla olsun.
ben meyve et balik vs yiyorum da cikolata kizartma falan da yiyorum. Allah ne verdiyse iste
evet canim cok sukur kizcagizim iyi masallah bir sorunumuz yok kilo alma dedi bide ilk gebeligimde gebelik sekerim var diye dahiliyeye yonlendirdi bakalim insallah cikmazda bide insulunle ugrasmam
Ay cnm benim Tebrikler bebis kız mi prenses geliyor ozaman bende merak ettim seni neyaptin diye. Rabbim yolunu açık etsin inşallah şekerim öpüyorum kocaman
Canm rahmim yarım benm ondan bebeği bi süre sonra tasimayabilir diye yanj 1 tane bebisim olcak allah nasip ederse :)Dikiş atılma ihtimalin niye ikiz mi yoksa rahim şeklin mi farklı ya da ölçümün mü kısaldı..inş.gerek olmaz ama zor da değilmiş 1 kereye mahsusmuş zaten..
Allah'tan umut kesilmez cnm. Inşallah çok güzel haberler verirsin bize.Herşey Allahtan benim çok umudum kalmadı.drun bişey demedi pazartesi tekrar görüşelim dedi.ama kalp atışları geçen haftaya göre çok hafif ve düzensizdi
Canm gözün aydın demek kız bebis geliyor yesin onu teyzeleri tebrik ederim tatlım çok sevindim ay bizler de öğrensek çok merak etmeye başladım valahi bende :))))evet canim cok sukur kizcagizim iyi masallah bir sorunumuz yok kilo alma dedi bide ilk gebeligimde gebelik sekerim var diye dahiliyeye yonlendirdi bakalim insallah cikmazda bide insulunle ugrasmam
Maşallah güzel besleniyorsun inşallah böyle devam edersin. Bende aşırı tiksinme ve bulantı var. Yediklerimi saysam 10 tane yi geçmez su da içinde :)selam arkadaşlar iyisinizdir inşallah.
kilo konusunda bende çok takıntılıyım o yüzden şimdiden dikkat etmeye çalışıyorum, 66 kiloyla başladım tüp bebeğe hala aynı kilodayım, boyum 172, hedefim ilk 3 ay hiç kilo almamak, umarım başarabilirim, beslenmeme dikkat ediyorum, 1 günlük menüm şu şekilde;
aç karnına: yarım elma, birkaç kuru kaysı
kahvaltı: yumurta, peynir, zeytin, bal
ara öğün : 1 bardak süt
öğlen : yoğurt ve 1-2 meyve
ara öğün: ceviz, badem, fındık, fıstık, kuru incir
akşam: evde ne yemek yaptıysam onu yiyorum.
yiyeceklerden maksimum derecede faydalanmak için bazı öğrendiklerimi sizle de paylaşmak
stiyorum arkadaşlar;
1) süt ve yumurta aynı anda yenmemiliymiş birbirlerinin demir emilimini engelliyorlarmış
2) etle birlikte süt veya yoğurt birlikte yenmemeliymiş, birbirlerinin protein ve minerallerine olumsuz etkide bulunuyorlarmış
3) akşam yemeklerini haftada 2 kez kuru fasulye veya nohut, 2 kez et yemeği, 1 kez balık, 2 kez de sebze yemeği şeklinde ayarlamaya çalışıyorum. ( tabiki tam olarak bu programda gitmiyor herzaman, sebze yemeklerini de etli yapıyorum çoğu zaman, eşim ancak öyle yiyor çünkü)
4) aç karnına kuru kaysı kabız olmamak için, elma da kanı temizlediği için tercihim.
5) hergün yediğim meyveler değişebiliyor ama mutlaka hergün 1 tane muz yemeye çalışıyorum bir arkadaşımın tavsiyesiyle, muzda bir madde varmış şu an adını hatırlayamadım, bunu gebelikte mutlaka almalışmışız daha sonra başka şeyle yerine konulmazmış falan, arkadaşım bilimsel açıklamasını yapmıştı ama valla hatırlayamadım şimdi)
kızlar bu programı uygulamak hedefim, tabiki bazen kaytardığım oluyor, ama genel olarak ağır tatlı, hamurişi ve kızartma yemiyorum, ekmeği sadece ve sadece kahvaltıda yiyorum, kola, cips, çikolata gibi abur cubur düşkünlüğüm eskiden beri yoktu zaten, kahveyi tamamen kestim, tek sıkıntım çay, çayı bir türlü azaltamıyorum ve açık içemiyorum, çay tiryakisiyim, kahvaltıda bıraktım ama akşam yemekten sonra içmezsem duramıyorum.
beslenmede dikkat etmem gereken başka birşey varmı arkadaşlar?
maaşallah prenses kızımıza rabbim kucaklarımıza almayı da nasip etsin ben daha öğrenmedim ama o kadar eminim ki benim ki de kız olacak evde bile herkes kız adı düşünüyo zaten kız çocuklarını da ayrı bir sempatim varevet canim kiz cok şükür prenses bakalim amin saglicakla dogsun insallahhhhh hepimizin kuzulari
ya millet yiyorum kilo alıyorum dedikçe nasıl özeniyorum ben de ne yiyorum ne de alıyorum hep eksilerdeyim 7 kilo verdim hala da veriyorum ona çok canım sıkılmıyor depodan dolayı ama şu su işini napacaz arkadaşım geçen yorumları okudum vücudun susuz kalması bebek için iyi değilmiş ama elimde değil dün inat ettim içtim zorla kendimi zor attım lavobaya serum içinde direniyorum bakalım ne olacakMaşallah güzel besleniyorsun inşallah böyle devam edersin. Bende aşırı tiksinme ve bulantı var. Yediklerimi saysam 10 tane yi geçmez su da içinde :)
Maşallah senin prensesineevet canim cok sukur kizcagizim iyi masallah bir sorunumuz yok kilo alma dedi bide ilk gebeligimde gebelik sekerim var diye dahiliyeye yonlendirdi bakalim insallah cikmazda bide insulunle ugrasmam
Canım inşallah en kısa zamanda sende gönlünce beslenmeye başlarsın, benim şimdilik bulantım yok ondan özen gösterebiliyorum, ama ilk 3 ay zaten bebek yediklerinden drğil senden alıyor, hiç endişe etme Allah tamamına erdirsin inşallahMaşallah güzel besleniyorsun inşallah böyle devam edersin. Bende aşırı tiksinme ve bulantı var. Yediklerimi saysam 10 tane yi geçmez su da içinde :)
Ben serum taktırıyorum cnm. Ancak öyle su içiyorum. Dr uma su içemiyorum deyince hemen serum yazdı. 3 günde bir tekrarlıyorum. Bebeğe hiç zararı yok dedi. Bence serumu düşünebilirsin. Diğer tiksindiğim şeyleri yiyemiyorum serum onlara fayda etmedi malesef.ya millet yiyorum kilo alıyorum dedikçe nasıl özeniyorum ben de ne yiyorum ne de alıyorum hep eksilerdeyim 7 kilo verdim hala da veriyorum ona çok canım sıkılmıyor depodan dolayı ama şu su işini napacaz arkadaşım geçen yorumları okudum vücudun susuz kalması bebek için iyi değilmiş ama elimde değil dün inat ettim içtim zorla kendimi zor attım lavobaya serum içinde direniyorum bakalım ne olacak
İnşallah cnm. Güzel günler bizi bekliyordur.Canım inşallah en kısa zamanda sende gönlünce beslenmeye başlarsın, benim şimdilik bulantım yok ondan özen gösterebiliyorum, ama ilk 3 ay zaten bebek yediklerinden drğil senden alıyor, hiç endişe etme Allah tamamına erdirsin inşallah
Canım benim bi arkadaşım var o da şimdi 13.haftadında, sizler gibi çok ağır geçiriyor bulantılardan dolayı, hastaneye fslan yattı birkaç kez, dr da ona su için kendini zorla demiş, o da geceleri ara ara uyanıp yarım bardak fslan içmeye başladım gündüz midemde durmuyo ama gece biraz idare edebildim dedi, siz gece içmeyi denedinizmi?ya millet yiyorum kilo alıyorum dedikçe nasıl özeniyorum ben de ne yiyorum ne de alıyorum hep eksilerdeyim 7 kilo verdim hala da veriyorum ona çok canım sıkılmıyor depodan dolayı ama şu su işini napacaz arkadaşım geçen yorumları okudum vücudun susuz kalması bebek için iyi değilmiş ama elimde değil dün inat ettim içtim zorla kendimi zor attım lavobaya serum içinde direniyorum bakalım ne olacak
Duyduk duymadik demeyin kizlaaaaarsevcanf oğluma gelin doguracakmışşş...
hayırlı olsun arkadaşım cok sevindim senin adina..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?