Bence cc ve dakika hesabı yapma. Neticede çok minikler alabildiği kadar alsın. Benimki 3 ayın içinde hala yarım saatte bir bile emzirdiğim oluyo. Bazen uykuya yenilip az emiyo bazen doyup keyfe geçiyo. Ben göğsüm acımadıktan sonra o bırakıncaya kadar çekmiyorum.Arkadaşlar beeğim üç haftalık.. Doktorlara emzirme süresini soruyorum her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Biri 20+20 dakka sağ ve sol memeler dedi. Bir değeri bırakana kadar diyor. Başka bir çocuk doktoru da ilk 5 dakka alır alacağını 5+5 dakka yapın dedi. Bir arkasaşım da tek memeyi burakana kadar verip bir sonraki uyanışta diğerini aynı şekide veriyormuş. 20 dakka versem arada uyuyakalıp diğer memeyi ememiyor zaten. SiZ nasıl yapıyorsunuz? Doğrusu ar mı bu işin?? Bir akıl lütfen!!... :)
Kizlar bebisleriniz gunde kac kere kakasini yapiyor.biz 5 gun sonra 2aylik olucaz gunde daha fazla kaka yapiyordu ama artik azaldi normal mi diye dusundum
opera birkac gundur yazmiyorsun iyisiniz insallah
Kızlar bizim Yaz kız bebek arabasında iken akşam 11 den sabah 7 ye kadar uyuyor ama ona fena alışmış beşiğinde inanılmaz huzursuz oluyor. 3-4 saatte bir kalkıyoruz. Ben de çareyi evde ana kucaşında bukuyorum, ana kucağına yatırıp sallıyorum. Çocuk sürekli arabada yamuk yumuk uyusun da istemiyorum. Bir de yakın bazı arkadaşlarımın düğünleri var, bizimki emziği kabul etmedği gibi biberonu da istemiyor. Mememde yaşıyoruz. Annemde ciyak ciyak ağlayıp kaldı geçen sefer. Mememi görünce bütün dünyalar onun oluyor. Yanımda alıştırıyom diyprum, biberonu almamak için aşı olmuş gibi ağlıyor, içim parçalanıyor. Siz nasıl alıştordınız biberona?
Ayni durumdayim bende maskeyle dolasiyorm evde e mecburen mama veriyormm cocuklara kucagima aliyorm sende maske kullan istersenyaa cok fena grip oldum nasil gecicek bu haftasonu Mevlütumuz var kismetse alisveris temizlik elaya geçmesinden korkuyorum
Selam kızlar..
kaç gündür okuyorum ama yazamıyorum. hem oğlan huysuz hem de 3 haftadır emmiyor memeyi, nasıl memeye döndürebilirim diye kafayı yeme sınırındayım. sürekli yeni yöntemler arastır, dene, facebook hesabım yoktu onu actım, gruplara üye oldum. her acıkmada meme teklif et, reddedil, otur ağla.. sürekli süt sagmaya calış, mama hazırla..
depresyondayım anlayacagınız..
Gercekten sutun varken emzirememek helm uzucu hem sinir bozucu insalah alisir tekrar allah kolaylik versin
yukarıda yazdıklarımı okuyup haline şükret bence
Peki doyup doymadığını nerden anlıyorsunuz? Sonuçta ilk memede bir süre sonra uyuya kalıyor. Memeyi de kendi kendine bırakmıyor doyup ben duruma göre 5 ya da 10 dakka sonra çektiriyorum. O zamana kadar uyanık olan çocuk memeyi çeker çekmez trans halinde bir 5-15 dakka uyuyor.ben ilk oglumu 15 ay emzirdim.ve hic 2.memeyi vermedim..bu oglumdada ayni seyi yapiorum..bazen doymadigini hissedersem 2.yi veriourum...10dk yida gecmio..dr umiuza sordum bazi bebek 5 dkda bitirir annenin sütü tazyikli gelir ama bazi bebek uzun uzun emer dinlenir dedi..yani emzirme süreni sen belirliceksin kuzucuga göre..tek memede doyuyorsa 2 saat sonra digerini verirsin..kilonuza göre de karar verirsin yeterli olup olmadigina
En azindan sutum var diye dusun canim moralini bozma insallah pamir memene alisacak yine,huysuzluk hepsinde var gercekten buyuk sabir isi dayanamayacak boyuta geliyoruz ama halimize sukredelim.sut sagmak mama hazirlamak evet zor ama bebegin en azndan anne sutunu aliyor.bende arada mama veriyorumSelam kızlar..
kaç gündür okuyorum ama yazamıyorum. hem oğlan huysuz hem de 3 haftadır emmiyor memeyi, nasıl memeye döndürebilirim diye kafayı yeme sınırındayım. sürekli yeni yöntemler arastır, dene, facebook hesabım yoktu onu actım, gruplara üye oldum. her acıkmada meme teklif et, reddedil, otur ağla.. sürekli süt sagmaya calış, mama hazırla..
depresyondayım anlayacagınız..
yukarıda yazdıklarımı okuyup haline şükret bence
Bende senin gibi yapiyorum basen yarim saatte bir emzirdigim oluyor.gogsum tabi ozamanlar sut tam dolmuyor ama uyumak icin falan memede olmak istiyor.emzigede alistiramadigim icin sanirim memeyle uyumak istiyor.Bence cc ve dakika hesabı yapma. Neticede çok minikler alabildiği kadar alsın. Benimki 3 ayın içinde hala yarım saatte bir bile emzirdiğim oluyo. Bazen uykuya yenilip az emiyo bazen doyup keyfe geçiyo. Ben göğsüm acımadıktan sonra o bırakıncaya kadar çekmiyorum.
bende maskeyle geziyorrum ama emziriyorum sütten gecermiji grio gecmez benceAyni durumdayim bende maskeyle dolasiyorm evde e mecburen mama veriyormm cocuklara kucagima aliyorm sende maske kullan istersen
Memede uyandir mutlaka. Basini oksa, cenesine dokun. Sirtini ov. Olmadi ayagini sık. Doktor memede uyursa uyandir emdir dedi bana.Peki doyup doymadığını nerden anlıyorsunuz? Sonuçta ilk memede bir süre sonra uyuya kalıyor. Memeyi de kendi kendine bırakmıyor doyup ben duruma göre 5 ya da 10 dakka sonra çektiriyorum. O zamana kadar uyanık olan çocuk memeyi çeker çekmez trans halinde bir 5-15 dakka uyuyor.
Onu bilemicem emzirmedigim icin ama gecmez heraldebende maskeyle geziyorrum ama emziriyorum sütten gecermiji grio gecmez bence
benim ki doyunca agzinda gevelio anliyorum doydugunu..ama seninki şimdi cok uyur uyandirabilirsin..zaten midesi ufacık doyuyordur..Peki doyup doymadığını nerden anlıyorsunuz? Sonuçta ilk memede bir süre sonra uyuya kalıyor. Memeyi de kendi kendine bırakmıyor doyup ben duruma göre 5 ya da 10 dakka sonra çektiriyorum. O zamana kadar uyanık olan çocuk memeyi çeker çekmez trans halinde bir 5-15 dakka uyuyor.
Ben ptt den aldım.parayı canım.Kızlar benim bebeğimin doğum tarihi 1 eylüldü ama 13 gün erken doğdu şimdi benim doğumdan sonraki 8 haftalık iznim 14 ekimde bitti o 8 haftanın üstüne 13 gün daha eklenirmi yani ssk erken dogumu ekliyor mu. Benim bu yıl işe dönme gibi bi sorunum olmayacak şirketle anlaştık sigortamı bu yıl kendim yatırıcam o yüzden işe ne zaman başladığımı göstermeliyim. Birde dogum yardımı olan 300 tl yi alan varmı. Nerden alınıyor.
Canim benimki de erken dogum. Eklendi iznim.Kızlar benim bebeğimin doğum tarihi 1 eylüldü ama 13 gün erken doğdu şimdi benim doğumdan sonraki 8 haftalık iznim 14 ekimde bitti o 8 haftanın üstüne 13 gün daha eklenirmi yani ssk erken dogumu ekliyor mu. Benim bu yıl işe dönme gibi bi sorunum olmayacak şirketle anlaştık sigortamı bu yıl kendim yatırıcam o yüzden işe ne zaman başladığımı göstermeliyim. Birde dogum yardımı olan 300 tl yi alan varmı. Nerden alınıyor.
Cnm izne ayrıldığın tarihin üzerine tam 16 hafta ekliyosun. Doğumun erken yada geç olmasının önemi yok. Doğum yardımı için aile ve sosyal politikalar il müdürlüklerine başvuru yapıyosun. Ben gitmeden kargoyla gönderdim evrakları. 15 gün sora pttden çekiyosunKızlar benim bebeğimin doğum tarihi 1 eylüldü ama 13 gün erken doğdu şimdi benim doğumdan sonraki 8 haftalık iznim 14 ekimde bitti o 8 haftanın üstüne 13 gün daha eklenirmi yani ssk erken dogumu ekliyor mu. Benim bu yıl işe dönme gibi bi sorunum olmayacak şirketle anlaştık sigortamı bu yıl kendim yatırıcam o yüzden işe ne zaman başladığımı göstermeliyim. Birde dogum yardımı olan 300 tl yi alan varmı. Nerden alınıyor.
Saol canım yaa internette bakarken yeni yasa çıktı falan diyor çalışan kadınların maaşının yarısını iskur ödüyormuş. Bir de 300 tl lik dogum yardımını alan varmı.Cnm izne ayrıldığın tarihin üzerine tam 16 hafta ekliyosun. Doğumun erken yada geç olmasının önemi yok. Doğum yardımı için aile ve sosyal politikalar il müdürlüklerine başvuru yapıyosun. Ben gitmeden kargoyla gönderdim evrakları. 15 gün sora pttden çekiyosun
benimkide ptt ye yatmış eşim sormuş..ama benim cekmem gerekiomus..Saol canım yaa internette bakarken yeni yasa çıktı falan diyor çalışan kadınların maaşının yarısını iskur ödüyormuş. Bir de 300 tl lik dogum yardımını alan varmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?