Belli bir suresi yok diye biliyorum.benim esim goturmustu belgeleri.belgelerde dogum belgesi ve bebekle annenin nufus cuzdani.eylulde basvurduk ekim sonu yatar demisler.bide sut parasi varmis onada basvuru yapiliyomus ben ona daha yapamadimBen daha basvurmadim suresi var mi ki?
benimki artık doymak bilmiyor. sürekli meme istiyor, memeyi çekmek zorunda kalıyorum çünkü deli gibi emiyor. Doktorumuzun dediğine göre bu bir büyüme atağı. Sürekli ilgilenecekmişim.benim ki doyunca agzinda gevelio anliyorum doydugunu..ama seninki şimdi cok uyur uyandirabilirsin..zaten midesi ufacık doyuyordur..
Canım ben bir kitap ta okudum hatta resmini çekip burada paylasmistim bebek ilk 5 dakikada memenin %75 ini sonraki 5 dk dada %95 ini boşaltırmis yani aslında 10 dk emince bir meme boşanmış oluyor eğer bebeğiniz uyuyorsa ilk memeyi 5 dk emzir ip 2 memeyi verip Uyumasini bekleyebilirsin. Tabi ben bunu okuduğumda 1 buçuk aylik falandi kızım o yuzden bu sekilde beslemedim ben hep tek memeyi verdim her seferinde değiştirerek asla 20 dk emziremedim çok üzülüyordum çünkü max 13 dk emiyor du benimki ama ilk ayin sonunda 1600 gr almıştı ay ne sinir oluyorum emzirmeye o 10 dk bana 10 saat gibi geliyordu şimdi yatarak emiyor o mutlu ben mutlu :)Arkadaşlar beeğim üç haftalık.. Doktorlara emzirme süresini soruyorum her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Biri 20+20 dakka sağ ve sol memeler dedi. Bir değeri bırakana kadar diyor. Başka bir çocuk doktoru da ilk 5 dakka alır alacağını 5+5 dakka yapın dedi. Bir arkasaşım da tek memeyi burakana kadar verip bir sonraki uyanışta diğerini aynı şekide veriyormuş. 20 dakka versem arada uyuyakalıp diğer memeyi ememiyor zaten. SiZ nasıl yapıyorsunuz? Doğrusu ar mı bu işin?? Bir akıl lütfen!!... :)
Ya benimki sabahlari 3 saatte 3 kez yapıyor ama o kadar az yapiyorkiKizlar bebisleriniz gunde kac kere kakasini yapiyor.biz 5 gun sonra 2aylik olucaz gunde daha fazla kaka yapiyordu ama artik azaldi normal mi diye dusundum
@opera birkac gundur yazmiyorsun iyisiniz insallah
Canım aldığın raporda ise başlama tarihin yazıyor mesela benim 9.8.15 doğum tarihim di 30.07.15 de doğum yaptim raporda isbasi tarihim 11.11.15 yazıyor. Sistem onu kendi hesapliyor zatenKızlar benim bebeğimin doğum tarihi 1 eylüldü ama 13 gün erken doğdu şimdi benim doğumdan sonraki 8 haftalık iznim 14 ekimde bitti o 8 haftanın üstüne 13 gün daha eklenirmi yani ssk erken dogumu ekliyor mu. Benim bu yıl işe dönme gibi bi sorunum olmayacak şirketle anlaştık sigortamı bu yıl kendim yatırıcam o yüzden işe ne zaman başladığımı göstermeliyim. Birde dogum yardımı olan 300 tl yi alan varmı. Nerden alınıyor.
300 tl içinde eşim salı günü başvurdu sosyal hizmetlere 1 ay sonra PTT den alacakmisimKızlar benim bebeğimin doğum tarihi 1 eylüldü ama 13 gün erken doğdu şimdi benim doğumdan sonraki 8 haftalık iznim 14 ekimde bitti o 8 haftanın üstüne 13 gün daha eklenirmi yani ssk erken dogumu ekliyor mu. Benim bu yıl işe dönme gibi bi sorunum olmayacak şirketle anlaştık sigortamı bu yıl kendim yatırıcam o yüzden işe ne zaman başladığımı göstermeliyim. Birde dogum yardımı olan 300 tl yi alan varmı. Nerden alınıyor.
Emzirme parası da 112 lira onu dr yazıyor ben raporu alırken yazdirmistimBelli bir suresi yok diye biliyorum.benim esim goturmustu belgeleri.belgelerde dogum belgesi ve bebekle annenin nufus cuzdani.eylulde basvurduk ekim sonu yatar demisler.bide sut parasi varmis onada basvuru yapiliyomus ben ona daha yapamadim
Gaz cikarirken arada kakada kaciyor bizimkinde de :) gun icinde sabahlari az yapiyor bizimkide toplam olarak giderek aZaliyorYa benimki sabahlari 3 saatte 3 kez yapıyor ama o kadar az yapiyorkitoplamdada 4 yada 5 kez dir gaz cikarirken kakasini yapıyor :)
Sosyal guvenlik il mudurluklerinden basvurunuzu yapin diye okudum internettenEmzirme parası da 112 lira onu dr yazıyor ben raporu alırken yazdirmistim
Cnm ben de emzik olarak kullanıldığımı anladığım bi gece çıkıp nöbetçi eczaden emzik almıştım. Hayat kurtardı vallaKızlar size bir sorum olacak tecrübeli anneler olarak. Şükür Ada emmeye başladı. Ama bu kez de aksamlari saat sekizden gece 3e kadar memede kalmak iatiyor. Haliyle hem uykusuzluktan hem surekli emdiginden sut yeterince olmuyor o saatlerde. Sonra sinirlenip agliyor. Mumkun d3gil uyumuyor. En son 50 cc mama verdik icti. Yine de meme arandı. Emzik vermedim daha bugün 28 günlük oldu. Ve normal doğum haftasına ulaştı. Diyeceğim o ki emzik versem bu sorundan kurtulur muyum? Aranızda benzer durum yaşayan var mı? Nasıl çözüm buldunuz?
Benimkide çok az yapıyorGaz cikarirken arada kakada kaciyor bizimkinde de :) gun icinde sabahlari az yapiyor bizimkide toplam olarak giderek aZaliyor
Yok valla ben hastanede herseyini dr yanlış yapıyor uğraşıyorum diye raporlarla ilgilenen arkadaşıma yaptırdım o dedi hatta 112 tl imiş 1 kez aliniyormus ben herseyi yaptim rapor paran yatınca oda yatacak dediSosyal guvenlik il mudurluklerinden basvurunuzu yapin diye okudum internetten
Tatlim o dönem memede uyumasina izin verme.. uyursa da sirtini cimcikle, ya da ayaginin altina fiske vur uyandir. Meme varken mama verme.. ben 1 gun boyunca her yarim saate emzirdigimi biliyorum. Bi ara uyandiramiyordum, doktor kızdı. Kilo alimi azalmisti. Kiyamiyorsun ama kiyman lazim demisti. Uyanmasi demek aglamasi demek dedi. Boyle devam ederse mama vermek gerekecek dedi.Ben de mecbur aglatarak uyandirdim. Ama bol bol emince mama vermeye gerek kalmadi.Kizlar fenalardayimya
Bebegim bugun 18 gunluk . Bastan brri emziriyrm mama ilk hfta werdik sarilik icin sonra kestim. Bzm problemimizi anlatayim da bi fikir werin nolur.
Emziryrm oglumu max 10. Dk da uykuya gecio deli gbi agir uukusu o arada sora yataga koyuyrm yaninada asck uzaniyrmki kokumla daha ck uyusun. 1-2 dk gecmeden kalkiyrm yanindan . Bnmki 10-15 dk geciyo baslio aglmya aranir sekilde yalaniyo elini emiyo omzuma koyduysan yanagimi yalamaya calisiyobu cocuk doymadigindanmi bole kizlar ? We sz mama weriomusunuz?
Yawrum yataga yatirinca 10 dk gecio gwcmio aglio doymuo dmk dimi bu ? Bide her wakit ole memede kalinca galva bnm sutum kalmio yaTatlim o dönem memede uyumasina izin verme.. uyursa da sirtini cimcikle, ya da ayaginin altina fiske vur uyandir. Meme varken mama verme.. ben 1 gun boyunca her yarim saate emzirdigimi biliyorum. Bi ara uyandiramiyordum, doktor kızdı. Kilo alimi azalmisti. Kiyamiyorsun ama kiyman lazim demisti. Uyanmasi demek aglamasi demek dedi. Boyle devam ederse mama vermek gerekecek dedi.Ben de mecbur aglatarak uyandirdim. Ama bol bol emince mama vermeye gerek kalmadi.
Bizimde sarılığımız vardı zaten öyle derin uyumasının sebebide sarılık. Kuzumun ayagına vurarak uyandırırdım ama uykusu o kadar derindi ki ağlayamazdı bile göğsümde 45 dk kaldığını biliyorum kıyamazdım önce kimseyi dinlemedim bıraktım istediği kadar uyudu emdi ama hem ona hem bana zararı oldu. Beni emzik gibi kullandı nerdeyse de mastit oluyodum. En fazla 15+15 dkkadan iki göğsünüde ver sonra biberonla mama ver zaten sarılık geçince bu sorunları yaşamıcaksın uyandırmamak için yerinden bile kımıldamayacaksın şuanda efe bacaklarımda sallayarak uyutuyorum 1 saattir kımıldayamadımYawrum yataga yatirinca 10 dk gecio gwcmio aglio doymuo dmk dimi bu ? Bide her wakit ole memede kalinca galva bnm sutum kalmio ya
Cnm iki gogsude 15 er dk her seferde emdiryrz dimi? Aslinda bu gnel sorum hepinize canlarBizimde sarılığımız vardı zaten öyle derin uyumasının sebebide sarılık. Kuzumun ayagına vurarak uyandırırdım ama uykusu o kadar derindi ki ağlayamazdı bile göğsümde 45 dk kaldığını biliyorum kıyamazdım önce kimseyi dinlemedim bıraktım istediği kadar uyudu emdi ama hem ona hem bana zararı oldu. Beni emzik gibi kullandı nerdeyse de mastit oluyodum. En fazla 15+15 dkkadan iki göğsünüde ver sonra biberonla mama ver zaten sarılık geçince bu sorunları yaşamıcaksın uyandırmamak için yerinden bile kımıldamayacaksın şuanda efe bacaklarımda sallayarak uyutuyorum 1 saattir kımıldayamadım
Ben mamayı 1 aylık olana kadar ara ara kullandım sütüm yetmedikçe verdim. Aslında en iyisi sağma makinesi aldım hem sütümü arttirdı hemde süt biriktiriyorum hayat kurtarıyor inan. Hala emzirip kalan sütü sağıyorum. Birde emziğe alıştır rahat edersin ne yap et emmesini sağla damakları güçlenir emme gücü artar.
Peki cnm sarilikk nkdr da gecti sizin bizimki gecen pzRrsi baktrdjk 9.3 e dusmus. Bi hfta oncesindeki pzrtsi 10.3 tu yawas dusuyo sznki birdenmi dustu ?Bizimde sarılığımız vardı zaten öyle derin uyumasının sebebide sarılık. Kuzumun ayagına vurarak uyandırırdım ama uykusu o kadar derindi ki ağlayamazdı bile göğsümde 45 dk kaldığını biliyorum kıyamazdım önce kimseyi dinlemedim bıraktım istediği kadar uyudu emdi ama hem ona hem bana zararı oldu. Beni emzik gibi kullandı nerdeyse de mastit oluyodum. En fazla 15+15 dkkadan iki göğsünüde ver sonra biberonla mama ver zaten sarılık geçince bu sorunları yaşamıcaksın uyandırmamak için yerinden bile kımıldamayacaksın şuanda efe bacaklarımda sallayarak uyutuyorum 1 saattir kımıldayamadım
Ben mamayı 1 aylık olana kadar ara ara kullandım sütüm yetmedikçe verdim. Aslında en iyisi sağma makinesi aldım hem sütümü arttirdı hemde süt biriktiriyorum hayat kurtarıyor inan. Hala emzirip kalan sütü sağıyorum. Birde emziğe alıştır rahat edersin ne yap et emmesini sağla damakları güçlenir emme gücü artar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?