2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Gunaydin kizlar telefonum bozuktu bayadit giremedim tamirden yeni geldi son sayfalara bakabildim ancak.
3.5 aylik olduk biz ayin 29 unda 4 aylik olucaz kismetse. Gulucuklerimiz 2 aylikken baslamisti daha sonra agular basladi. Konusunca iyiyiz guluyolar birseyler anlatiyolar. Bu ara nesnelere karsi heyecanlanma basladi sanirim artik yavas yavas elle almaya calismalar baslayacak. Simdilik cirpiniyolar sadece :) motor gelisimleri olsun diye e bebekten su minderine yatirip oyuncaklari seyretme aletinden aldim hareketli muzikli birsey. Onda oyalaniyolar bayagi. Kolik olaylarimiz bitti nerdeyse diyebilirim. Gece uyanma saatlerimiz oglanda azalmadi fix 3 yada 3.5 saatte kalkiyo. Kizinki daha uzun olabiliyo bazen. Mamayi degistirmistim sma dan similaca gectik kizin kabizlik problemi vardi similac mama bagirsaklari duzene soktu cok sukur kabizlik yok duzenli kaka yapiyolar ama yesil oldu kakalari. Netten baktim usutme olarak bilinsede aslinda bagirsaklarin fazla calismasidir diye yaziyor. Doktora soran var mi yesil rengi. Iyi birsey mi kotu birsey mi acaba. 10 gun sonra baska bi dr a gitmeyi dusunuyorum bakalim baska dr ek gida hakkinda ne diyecek.
Gunduzleri ogleden sonra uzun uykumuz var muhakkak digerleri kesik kesik aksamda 8 9 gibi uyuyolar tabi 3 4 saatte bir kalkarak 7 7.5 gibi uyanik kalmak istiyolar kakara kikiri saatimiz:) gece daha uzun uyusunlar istiyorum ama nasil olcak bilmiyorum herhalde ek gida baslayinca yatmadan muhallebi yerlerse o uzun sure tok tutacak sanirim bakalim oyle umit ediyorum :)

Biberon ve emzik konusunda benim kiz cok sikintiliydi kavga dovus mamayi yedirmeye calisiyorduk. Emzikte avent soothe diye birsey var anne memesi kivaminda onu aldi sadece. Biberonda lansinoh sut sagma makinesi aldim onun icinde biberon cikti. Onun ucu cok yumusak memeye benziyo kauccuk falan halt etmis yani. Ondan aliyo mamayi simdi. Sende bi bak istersen

Kizlar ayrica lansinoh cift gogus sagan makineden aldim hayat kurtarici diyebilirim. 15 dk yada 10 dk da ikisini birden sagiyorum super oluyor. Sagmasi guzel sesi de az tavsiye ederim ben 220 ye aldim e bebekten kampanya vardi. Kiralamaya 80 lira verecegime bilseydim daha once alirdim onu

i
be artık şöyle bir çözüm buldum: önce her memeyi 5 er dk emdiriyordum. Ama o kadar kuvvetli emmeye başladı ki bir çocuk doktorunun da önerisiyle tek memeyi en az 10 dk veriyorum. 5 dakka bile yeterli olurmuş. Bazen çok kuvvetli emiyorsa 15-20 dakkaya çıkarsa da çok canım yanmıyorsa izin veriyorum. Artık kendisi de bırakmaya başladı zaten. Kilo alımı iyi olduğu için hiç sorun değil iş. Hani doymadı tek memeyle hala istiyor o zaman 2.memeyi de verirsin dedi doktor. Mantıklı geldi bana.

3.ay mucizesimi bilmiyorm ama bizimkiler artik gece daha uzun uyuyolar mesela bu gece 1 de mama yiyip uyudular sabah 7 de uyandilar tabi ac bi sekilde :) hastayin zaten bu uzun uyku cok iyi geldi darisi size insalah bazen 5 gibi mikirdaniyolar emzij veriyorm hemen uyuyo oglan kiza da ninni aciyorm bakalim hep boyle olur insalah
Oglum masalah bi sesler cikariyo hele mamadan sonra bi keyifleniyo aaaaayyyyyy yapiyo boyle gulerek kendi kendine bi gulmeler cok tatli ya yavrum ama kizimiz oyle degil daha nazli onunla konuscan guldurcen oyle ciddi takiliyo bizde durumlar boyle iste

Bizimkilerinde kakasi hep yesil ya unuttum ben sormaya doktora 2 gunde 1 yapiyolar bide mamayida degistirmedim sma ya devam acaba degistirsemmi

ben de kullanıyorum onu, kaç saatte bir sagıyorsun?
iki elimi de bloke ettiği için bebiş uyurken kullanabiliyorum, haliyle gündüz düzenli sağamıyorum. gece de uyandıkca sagıyorum, saat kurup kalkmıyorum 3 saatte bir diye. senin süt mama oranın nasıl? yani günde yediklerinin % kaçı anne sütüdür?

gündüz napıyorsunuz peki? nasıl oyalıyorsunuz? uyumuyorlar doğru düzgün, kucakta da sürekli dursun istemiyorum.
sma yerine hipp organik kullanabilrsin D _defne_ , bana doktor değiştirtmişti sms'yı.

Bizimkilerinde kakasi hep yesil ya unuttum ben sormaya doktora 2 gunde 1 yapiyolar bide mamayida degistirmedim sma ya devam acaba degistirsemmi
Sma kabiz yapti kiza. Oglana aptamil comformil veriyorduk bagirsaklari calissin diye (kiza fayda etmemisti) ikisini de similaca gectik simdi ikiside normal yapiyo. Rengi yesil sadece belkide mamadan bilmiyorum. Kabizlik varsa sende dene bence similaci.

Belli bir saatte sagmiyorum. Mama cogunlukta bizde %60 diyebilirim sagmaya firsatim olursa sagiyorum onun disinda emziriyorum aralarda ben. Sutum azaldigi icin bu ara yuklendim sagmaya. Eskiden bi sut bi mama yapiyorduk sonra cogunluk mama oldu. Simdi en azindan 24 saatte 2 kere biberonla verip iki seferde emzirsem iyi benim icin. Onu yakalamaya calisiyorum bakalim. Seninkinin emme problemi basladigi icin daha sık sagman lazim tabi ama bence gunde en azindan 3 4 kere sut versen biberonla yeter bence. Varsin senden emmesin ama biberonda olsa sut alsin zaten ek gidaya gecince ek gida ve sut verirsin. Mama da veriyolar sanirim gunde bi sefer veririz mamadanda.

O 3.ay mucizesi ugramadi bize kaclik mama yiyorlat seninkiler kac saatte bir bide. Kacta uyuttun aksam peki uykulari nasil

Kızlar slm. Sanırım bu üç ay mucizesine yavaştan tanık olmaya başladım.gece 3 saatte bir acıkıp uyanan çocuk. İki gecedir 22.30da emdikten sonra 4 te uyanıyo. Gerçi 12 de falan uyuyo gece. Gece uykusuna dalmalarımız problemli baya ama en azından 12den 4e kesintisiz uyudu. Bir de 22.30 da uyutabilsem.. Bu arada bir haftadır falan ana kucağında yarım saate kadar kendini oyalıyor. Öncesinde 5 dakikada ağlamaya başlıyor kucak istiyordu. Kucak derdine son vermek için de netten momfort kanguru siparişi verdim. Zira sırt ağrısından geceleri uyuyamamaya başlamıştım. İnşallah memnun kalırım.
asmakilit ishal olayını ben de merak ediyorum. Zaten sulu sulu yapıyorlar nasıl anlıyoruz ishali

Gece uykusunu bende öne cekemedim.benimki baya gece oturmayi seviyo gece ucten once uyuyamiyo,yediden sonra ayakta oluyo on bucuk gibi tekrar yatiyo ogleden sonra kalkiyo.yani duzeni degistirmek lazim ama daha beceremedim.kardesimin dugunu icin kendi evimizde degiliz artik haftasonu evimize donunce bi duzen kurmaya calisicam bakalim
Dogumdan sonra boynum agrimaya basladi omzumla boynum arasi.egilsem kalksam hemen agriyo alt degistirirken kucagima alirken falan
gypsy84 kanguru işe yaricaksa bende dusunebilirim ama uc aydan once kullanilmiyo sanirim dimi daha bir ay var.
İshali bende merak ediyorum cunku kakasi sulu oluyo zaten

O 3.ay mucizesi ugramadi bize kaclik mama yiyorlat seninkiler kac saatte bir bide. Kacta uyuttun aksam peki uykulari nasil
Yani en az 120 yiyolar bazen 150 saat olarak 3 4 saatte bir ama gece 5 6 saat duruyolar gece 12 12 bucuk gibi yiyip uyuyolar iste genelde 5 bucuk 6ya kadar bazen de boyle 7ye kadar uyuduklari oluyo kiz gunduzleri cok az uyuyo bizim onun icin aksam 10 gibi uyur arada mama yer uykuya devam sabaha kadar oglan belli olmuyo uyumuyo bazen aksamlari 12ye kadar ama cok,sukur gece iyiyiz masalah yaa sma dan memnunum aslinda yani 2 gunde 1 duzenli kaka yapiyolar kabiz degiller demekki doktora bi soriyim bidahaki ay bu mama yaradi sanki ama yani en iyi mama diye bunu veriyorum bide şu golden goat mi ne var keci sutlu o nasil acaba

Canim kac kilolar bebisler?

Bir ayimizi yeni doldurduk opera cim yanı bizim uç ay hikayesi çölde serap misali yaklaştıkça uzuyor. Ama sizin daha yakın. Az kaldı diren Pamir.
Kızlar bisey sorcam süt veriyorum ben dün sık emince bi bakayım süt mu az diye sagdim makineyle az çıktı. Arada öyle olabiliyor mu. Yanı bazen sagiyorsunuz epey çıkıyor bazen 20_30cc olur mu?

Olur olur.. ben bi sagardim 30 cc bi sagardim 120.. simdi hic sağmıyorum. 2-3 saate bir istiyo veriyorum.

Can'ım emzirme parası da devlet memurları alabiliyor mu? Ben duymadım onu. 300 ₺ ti aldım da.
Emzirme parası 112 liraymis hatta bende bilmiyordum kadın dogumda çalışan arkadaşım onuda dr a söyle yazsın dedi 112 tl de 112 tl dir dedi herkes aliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…