Annem kabızlık için zeytinyağı içir bağırsakları yumuşar demişti daha öncede yazdım biraz süt sağdım yarım çaykaşığı sızma zeytinyağı katıp içirdim yarım saate rahatladı o gün gaz sancısı bile çekmedi. Bi dene istersen ilaçtan daha iyidir ben bi zararını görmedim.
Doktoruna tamamen katiliyorum. Bir arkadasim çocuğunun yemediginden sikayet ediyordu. Patates kizartmasi dahil dedi. Kendime yaptigim kizartmayi anasi gormeden verdim yedi cocuk. Nasil yapıyorsun kizartmayi dedim, yagsiz tuzsuz dedi.. yemez tabi sen olsan yer misin?? Damak tadi olmuyor bence. Sonucta 1 sene sonra tuzlu yagli yiyecek.. o zaman ne diye bu iskence?? Ben cok hevesliyim ek gidaya. Yemek yemekten zevk alan bir insan olarak oglumun da ayni zevki yasamasini istiyorum. Blw teknigini arastiriyorum uzun zamandir. Sen de oku istersen.Selam kizlar haftaya 4 aylik oluyoruz biz. Haftaya dr a gitmemiz gerekiyordu ama bugun goturmek istedim. Mamayi degistirince kakalari yesil renk oldu kina gibi kizin bagirsaklarindan ses geliyordu iki gundur ishal gibi. Dr a o yuzden erken goturdum ikisini de hemde kontrol olurlar diye. Dr normal dedi. Gaz problenleri azaldikca bagirsaklari daha fazla calismaya baslar o yuzden yesil yaparlar civik olmasi da normal dedi. 4 ayda ek gidaya gecicez demisti onu sordum evet geciyoru dedi. Ne yediricem peki nasil yediricem dedim onlara ozel hicbirsey yapmiyorsun dedi sen ne yiyorsan onlara da onu yediriceksin ama ilk once sivi sekilde iyi ozdesmis olarak dedi 15 gun boyle sonra pure seklinde daha sonra zaten 6 aylik falan olduklarinda normal yicekler dedi. Inek sutu yumurta beyazi ve bal vermiceksin dedi. Yagsiz tuzsuz olacak dimi dedim hayir sen nasil yiyorsan dedi yagli tuzlu sekerli
E peki bir yasina kadar seker tuz vs vs yok diyorlar dedim bebekleri robot zannediyolar dedi eskiden analarimiz oyle mi beslemis dedi. Ondan sonra cocuklar yemek yemiyo dedi. Tansiyon seker hastasi vs olmasin diye simdi oyle yapiyolar dedim hayir tansiyon hastasi stresten olur insan dedi. Mamayi giderek azaltacaksin dedi onlar seni yonlendirecek zaten dedi. Acikinca yogurt yemek yada mama vs vereceksin. Giderek mama orani azalacak dedi. Cok enteresan doktor bu. Yani bi yonden mantikli ne varsa eskilerde var diyorum ama bi taraftanda kafam karisik fikirlerinizi merak ediyorum sizler dr a sordunuz mu hic ek gidayi
Eltimin oglu 3 yasinda ve hala pure yiyiyor ve zar zor yiyiyor. Beslenme konusunda uzman bi dr a goturdu yagsiz tuzsuz sekersiz olmayacak onlarinda damak zevki var sen nasil yiyorsan onlarda o sekilde yiyecek zorlama yok ne yemek ve ne kadar isterse demis. Blw teknigini uygulamak istiyorum ama dr erken dedi 8 9 aylikken bebek onundeki seyi alir yemege calisir o zaman bunu uygulayabilirsin o zamanda alisacaktir dedi. Peki sence 4 ay erken miDoktoruna tamamen katiliyorum. Bir arkadasim çocuğunun yemediginden sikayet ediyordu. Patates kizartmasi dahil dedi. Kendime yaptigim kizartmayi anasi gormeden verdim yedi cocuk. Nasil yapıyorsun kizartmayi dedim, yagsiz tuzsuz dedi.. yemez tabi sen olsan yer misin?? Damak tadi olmuyor bence. Sonucta 1 sene sonra tuzlu yagli yiyecek.. o zaman ne diye bu iskence?? Ben cok hevesliyim ek gidaya. Yemek yemekten zevk alan bir insan olarak oglumun da ayni zevki yasamasini istiyorum. Blw teknigini arastiriyorum uzun zamandir. Sen de oku istersen.
Anne sütü almiyorsa bence erken degil. Kimseye soylemiyorum ama ben simdi bile parmagimi yogurda batirip agzina damlatiyorum. Cok mu erken, bence degil. O kadarciktan bi sey olmaz.. biz 3 ayligiz daha.. hem adi uzerinde ek gida.. ana öğün değilEltimin oglu 3 yasinda ve hala pure yiyiyor ve zar zor yiyiyor. Beslenme konusunda uzman bi dr a goturdu yagsiz tuzsuz sekersiz olmayacak onlarinda damak zevki var sen nasil yiyorsan onlarda o sekilde yiyecek zorlama yok ne yemek ve ne kadar isterse demis. Blw teknigini uygulamak istiyorum ama dr erken dedi 8 9 aylikken bebek onundeki seyi alir yemege calisir o zaman bunu uygulayabilirsin o zamanda alisacaktir dedi. Peki sence 4 ay erken mi
Selam kizlar haftaya 4 aylik oluyoruz biz. Haftaya dr a gitmemiz gerekiyordu ama bugun goturmek istedim. Mamayi degistirince kakalari yesil renk oldu kina gibi kizin bagirsaklarindan ses geliyordu iki gundur ishal gibi. Dr a o yuzden erken goturdum ikisini de hemde kontrol olurlar diye. Dr normal dedi. Gaz problenleri azaldikca bagirsaklari daha fazla calismaya baslar o yuzden yesil yaparlar civik olmasi da normal dedi. 4 ayda ek gidaya gecicez demisti onu sordum evet geciyoru dedi. Ne yediricem peki nasil yediricem dedim onlara ozel hicbirsey yapmiyorsun dedi sen ne yiyorsan onlara da onu yediriceksin ama ilk once sivi sekilde iyi ozdesmis olarak dedi 15 gun boyle sonra pure seklinde daha sonra zaten 6 aylik falan olduklarinda normal yicekler dedi. Inek sutu yumurta beyazi ve bal vermiceksin dedi. Yagsiz tuzsuz olacak dimi dedim hayir sen nasil yiyorsan dedi yagli tuzlu sekerli
E peki bir yasina kadar seker tuz vs vs yok diyorlar dedim bebekleri robot zannediyolar dedi eskiden analarimiz oyle mi beslemis dedi. Ondan sonra cocuklar yemek yemiyo dedi. Tansiyon seker hastasi vs olmasin diye simdi oyle yapiyolar dedim hayir tansiyon hastasi stresten olur insan dedi. Mamayi giderek azaltacaksin dedi onlar seni yonlendirecek zaten dedi. Acikinca yogurt yemek yada mama vs vereceksin. Giderek mama orani azalacak dedi. Cok enteresan doktor bu. Yani bi yonden mantikli ne varsa eskilerde var diyorum ama bi taraftanda kafam karisik fikirlerinizi merak ediyorum sizler dr a sordunuz mu hic ek gidayi
Anne sutu aliyolar ama cogunluk mama tabi. Diyorum ya ne varsa eskilerde var. Dr da diyo simdi bebekleri robot gibi buyutuyolar o olmaz bu olmaz diye. Adamin dedigide mantikli geliyo yani. Senin de onaylaman biraz rahatlatti beni☺Anne sütü almiyorsa bence erken degil. Kimseye soylemiyorum ama ben simdi bile parmagimi yogurda batirip agzina damlatiyorum. Cok mu erken, bence degil. O kadarciktan bi sey olmaz.. biz 3 ayligiz daha.. hem adi uzerinde ek gida.. ana öğün değil
ayy bu bebelerin öylemi boylemileri bitmiycek galiba Ela dada bugün farkettim bacak bogumlarindan biri daha şiş digerine gire 1 aylik ultrasonda normaldi ama korktum ya pzt gidicez dr yurtdisinda doktorumuz bu kalca çıkığı sonradan olabilirmi acabaki ya
haklısın aslında ama sanirim bunlar biraz zor bulunan bebekler olduğu icin iki kat evhamliyiz galiba..gerci ben biraz daha rahatım..pimpirikligimi ilkinde attim biraz galiba..su an gercekten en tatli zamnlari..gulucukler atip aguladikca icime sokasim gelio..ama zaten icerden çıktı. ..gerci her donemenin guzellikleri var ..Allah sağlık versinde tek derdimiz kusmuk kaka gaz olsun..Ben bir aylik usg bile cektirmedim. Bir seyi yoktur canim olsa cikardi. Ayrica sezaryen bebesi bunlar vajinal dogumda cekistirilmediler yani. Yurtdisinda kalca usg uygulamasi bile yokmus, bacaklarini bitistirip bakiyorlar bir asimetri var mi diye, bizim annane babanne kusaginin yontemi yani.
Sen ferah tur icini. Hakkaten ama kakasinda mukus vardi bugun, her kakayi analiz ettim. Biz fazla pimpirik yapip bugunlerin keyfini kaciriyoruz. Bir daha boyle tatli bebek kokulu olmayacaklar ve surekli emdi emmedi, kustu, uyumadi gibi her seyi dert edinip an'i kaciriyoruz.
Biraz relax olmak lazim
usg iyi çıktiysa sorun yoktur..bizim usgiyi çıkmasina rağmen bacaklar biraz bitişik gibi dedi dr..15 gün çift bez tak üst üste dedi..ben onu bile yapmadim..ayy bu bebelerin öylemi boylemileri bitmiycek galiba Ela dada bugün farkettim bacak bogumlarindan biri daha şiş digerine gire 1 aylik ultrasonda normaldi ama korktum ya pzt gidicez dr yurtdisinda doktorumuz bu kalca çıkığı sonradan olabilirmi acabaki ya
Ayy bizimkilerde ozellikle oglum eller hep agizda ya zor cikariyorm salyada var daha erken ama ne disi simdiDisleri kasiniyordur. Bizim dr elleri agiza goturyorsa disler kasiniyordur demisti. Salyalari akmaya baslamadi henuz bizimkilerin. Bende 4.5 aylikken cikarmisim dis. Seninkinin salyasi akiyorsa zaten kesin distir
4 4.5 ayda cikaranlarvar erken degil iste simdiden basliyo.Ayy
Ayy bizimkilerde ozellikle oglum eller hep agizda ya zor cikariyorm salyada var daha erken ama ne disi simdi
Ben bir aylik usg bile cektirmedim. Bir seyi yoktur canim olsa cikardi. Ayrica sezaryen bebesi bunlar vajinal dogumda cekistirilmediler yani. Yurtdisinda kalca usg uygulamasi bile yokmus, bacaklarini bitistirip bakiyorlar bir asimetri var mi diye, bizim annane babanne kusaginin yontemi yani.
Sen ferah tur icini. Hakkaten ama kakasinda mukus vardi bugun, her kakayi analiz ettim. Biz fazla pimpirik yapip bugunlerin keyfini kaciriyoruz. Bir daha boyle tatli bebek kokulu olmayacaklar ve surekli emdi emmedi, kustu, uyumadi gibi her seyi dert edinip an'i kaciriyoruz.
Biraz relax olmak lazim
cnm iste asimetrik durmuyo suanda bogunlardan biri sis gibi digerine göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?