2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
kızlar artık dogurmak istiyorum bi an önce. merdiven inip cıkıyorum bide çömelme hareketleri yapıyorum hurmada yemeye basladım. baska ne yapabilirim. yürüyüş yapmayı sevmıyorum o yuzden yürümüyorum. ama evin içinde cok hareketliyim.

Yok leyloşum ya neden sinirleneyim, yarin 9:30 da randevu. Yine bekliycez der baska bişi demez dr. Bu kez zorlayacagim, doğmazsa nolacak, 41 ile 42 arasindaki fark ne ki 41 i bekliyoruz da 42 yi beklemiyoruz diycem. Bakalim ne diyecek?
Merhabalar ben de 8 aralıkta doğum yaptım. Sancılarım başladı ama sıklaşmadı hastaneye yatışım yapıldı ki 9 ay 20 günü doldurmuştum Dr suni sancı önerdi riske atmayalım dedi. Ben tabi hep duyduğum korkunç şeylerden dolayı suni sancı dan çok korktuğum için istemedim ama korkunun ecele faydası yok diyerek kabul ettim ve şunu söylim her bünye farklı tepki veriyor suni sancı ya bence kendinizi şartlamayın ve gönlünüzü ferah tutun 11:30da suni sancı verilmeye başlandı 14.00te bebeğim kucagımdaydı. Rabbim bekleyen herkesin bebeğini kucağına sağlıkla versin Hayırlı evlat olsunlar

Kızlar bu arada dr'dan çıktık, bebek iyi, 3380 gram. Suyu iyi, keyfi yerinde. Yürüyüş yap ve 5 taneyi geçmesin hurma ye dedi. "Haftaya kadar doğum haberini bekliyorum, olmazsa 21 Aralık pazartesi gel, o zamana kadar doğum dışında başka bi rahatsızlığın şüphen olursa yine gelebilirsin" dedi. Hepsi bu

maşallah ne güzel canım Rabbim analı babalı büyütsün:) peki nasıl geçti sancı nasıldı doğum anını anlatırmısın

Canım sağlıkla büyüt bebeğini. Bol bol suyun olsun. Çok güzel anlatmışsın. Teşekkür ederim.
Demek leylekler getirdi.

Bu konuda hiç bilgim yok canım. Ben herşeyi okul halleder diye rahattım.

Geçmiş olsun canım. Hayırlısı ile atlatmışsın. Ne güzel. Sağlıkla büyüt bebeğini.

dr çatı muayenesininin sancı başladığında yapılacağını söyledi bu doğru mu sizce? hani darsa sonuçta boşuna sancı çekmiş olmaz mıyız?
Benim doktorum 37.haftadan itibaren her hafta yapıyor. İlkinde çatımın normal doğuma uygun olduğunu söyledi. 38, 39, 40 da da açılmayı kontrol etti.

umarım bende alışırım ve normal hayata dönerim yaa tv izlemiyorum zaten açınca sinşrlerim bozuluyor arkadaşın gibi yapabiliriz umarım çok özendim bende ne güzel

Elbet alışırsın canım, aman hayatta herşey öyle değil mi :) İlk zamanlar çok zor geliyor :) Ben çok gençken kasiyerlik yapmıştım, ilk zamanlar aklım çıkıyordu yanlış bir tuşa basacağım diye, kaldı ki makinalarla teknoloji ile aram iyidir :) ama bir gör beni sanki uzay mekiği kullanıyorum öyle bir dikkat, korku :) Sonra aradan geçen kısa bir sürenin sonunda o halini unutuyorsun bile, bazen marketlerde kasaya geldiğimde gençliğimi, kasiyerlik yapmaya başladığım ilk halimi hatırlarım sonra gülümserim, sonra bir süreliğine hayat daha kolay görünür.
Eh bir de emzirmek, annelik ne kadar zor olsa da içimizde var, yaradılışımızın temeli... elbet hepimiz bulacağız yolumuzu :)

pınarcım ya 3 gecedir gaz sancımız var içerim tabi kaç fincan içebiliyoruz bu çaydan bir günde
bu arada tam 21 günlük olduk
Canm bizde 23 günlüğüz gaz sancisina esra erolun tarfini yaptm yarim cay bardagi suya yarim cay kasigi kimyon ve küp sekerin 3/1 ini cezveye koyup kaynattim suzgecten gecirdim sogudgnda iki çay kasigi verdim patir patir cikardi bir gunduz bir aksam ver günde iki kere verilebiliyormus.Elma yagida aldirttm zeytinyagi ile karistrdim minik bir fisfis siseye koydum cildni tahris edebilir direk surmeyin dediler o yzden zeytinyağı ile karistrdm gobek ve ayaklarinin altina surup masaj yapiorum.

Bizdede cok fena gaz sancisi var bende kivranmasini izliyorum kizimin
Dun doktora götürdük kizimi . ankara unoversitesinde prof. Istedigini yoyebilirain senin yediklerin bebege gaz yapmaz dedi. Peki rezene falan dedim icini rahatlatacaksa ic dedi . cekeceksiniz yapacak birsey yok dedi.

Bende bebegin sutune kimyon karistirip verenleri duydum bir arastirayim dedim ve soyle bir hikaye vardi forumlardan birinde. Bebek hic kakasini yapamamaya baslamis. Doktor bagirsaklari kilitlenmis demis. Kimyon yuzunden. Ya insan ne yapacagini sasiriyor bunlari okuyuncada aman dikkatli olalim

son hafta hurma yemek ise yarar mi kii ? bende yemek istiyorum ama ise yarayip yaramayacagindan emin degilimm

kızlar artık 3 günde bir mi gidiyosunuz doktora??benimki artık 3 günde bire düşürdü de,37.haftadayım bu arada

pınarcım ya 3 gecedir gaz sancımız var içerim tabi kaç fincan içebiliyoruz bu çaydan bir günde
bu arada tam 21 günlük olduk
Masallah nil bebege,ne kadar hizli geciyor zaman degil mi,bizde 9 gunluk olduk sanki dun dogum yaptim,bende hafiza falan hic kalmadi,saat kacta hangi mememi emzirdim,ilacimi ictim mi,hicbusey hatirlamiyorum.esim gelsin ona sorayim kaca kac yapacagimizi,esimede aktar soylemis.eylul annelerindede okumustum iyi geldigini

Bazilari süzmeden direk veriyor canm o zaman zararli oluyormus aynen dikkatli kullanmak lazim.

huzurluvemutlu canım genel anestezi de bebek etkilenmiyor 5 dk içinde bebegi çıkarıyorlar etki göstermeden biraz araştırırsan ve dr.la görüşürsen anlarsın tabi.
Spinalde hemen bebegi göreceğin için çok güzel tabi ki ama ben hem belimden dolayı endişelendiğimden hem eşim kabul etmediğinden yaptırmadım, bir de bebekten sonra tüm diğer süreçlerde uyanık olmak cazip gelmedi. Riskler korkuttu. Tabi ben bu süreçte anestezi uzmanı bir tanıdığımızdan detaylı bilgiler de aldım.
Her şeyi olumlu olumsuz tartarak bir karar vermelisin biz sadece fikir verebiliriz. Hakkında hayırlısı olsun.
Belki de şu 3 gün içinde normal doğum başlar kim bilir

Sezeryan onunki ama spinal mi genel mi bilmiyorum @DuruveAnnesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…