aynen öyle bence de kimse bir tercihde bulunamıyor yaşanılan an ne getiriyorsa öyle oluyor yazdığı şey aralık annelerini suçlar gibi olmuş sanki her kes bilinçli sezaryen olmak istemiş gibi hem öyle olsa da onana ne ki kişinin kendi tercihi çok ayıp bir tarzfark ettm ben de brz talihsiz yorum olmus kimsenin elinde degil ki bu.. hem siz bence aralik anneleri olarak masallah cok guclusunuz zoru da seviyosunuz. en azindan bana gecen his bu. cok takip etmememe ragmen hemen hemen herkesin normal dogumu istedgni gordum. kendiniz ve bebek icin en saglikli ve hayirlisini dileyerek elbette.. doktorun sezeryan yanlisi olmasi bambaska bi olay,siz tam tersi icin savastiniz yani..siz derken genel:) ben de yurtdisindaym ve normal oluyor burda ama kismet nolcak kim bilir. kimse secemiyor kimse kimseyi de sezeryan ya da normal yanlisi die suclayamaz bence de cok yanlis..simdi bebisinlesin sen de hatirliorum bebisini..masallah ins ben de o gunleri gorrum..:)
aynen öyle bence de kimse bir tercihde bulunamıyor yaşanılan an ne getiriyorsa öyle oluyor yazdığı şey aralık annelerini suçlar gibi olmuş sanki her kes bilinçli sezaryen olmak istemiş gibi hem öyle olsa da onana ne ki kişinin kendi tercihi çok ayıp bir tarz
desteğin içinde çok sağol umarım sizde sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Sadece agri ve acisini mi aliyor yoksa cikan memeyide yokediyor mu,acimasa bile cok sinir bozucu biseyAmin cnm inşallah öyle olur.
Oturma banyosunu hafife alma, ihmal etme ve üşenme. İki kapak baticonlu ılık su. Ben kaynatılmış bekletilmiş yapıyorum, dr öyle önerdi. Faydasını göreceksin. Çok rahatlatıyor bölgeyi, sonrasında hemen kremi uygula. Geçmiş olsun tekrar.
aslıcım çok geçmiş olsun canım önemli olan sağlıklı olmanız nasıl olduğunun bir öenmi yok benceKizlar bebekle ugrasmak o kadar zevkli ki. Yarin 10 gunluk olucaz sanki daha saatler once aldim kucagima. Doyamiyor insan..
Dogum hikayeme gelince hic duygusal falan degildi.. aksine fenaydi.. normal dogum hayaliyle 0 acilma ile suni sanci almak icin sabah yola koyulduk. Hersey planliydi. Dr ilk defa alttan muayene etti. Kendimi acayip kastim. Bu yuzden olsa gerek aciliydi. Ama dr hic rahatlatmadi. Aksine devamli gerdi beni. Bole yaparsan olmaz yapamazsin normal dogum. Istersen vazgecelim. Hayir dedim . Derin nefes alip bi daha denemesini istedim . Fazlasiyla aciliydi. Ve dr ben daha muayeneye baslamadim bile dedi. Saka gibiydi .. baslamadan bitsin istiyodum. Bedensel acim azdi ama psikolojik olarak cokmustum. Gercekten mi diyebildim donmus bos gozlerle.. dr ile aramizda catalin isigi ve o isikta parlayan doktorumun renkli gozleri.. saka mi yapihor gorunuyorim dedi. Offf dedim ne halt yicem.... dedigim gibi aslinda cook bi acim yok kimseyi korkutmak istemem ama dr cok gerdi beni zaten gerginim.. sonra kanamam oldu.. suni de verilecek en yuksek doza dayanmam gerektigi catimin arkasinin dar oldugu.. hatta bebegimin yan oldugunu soyledi. Neyse odaya ciktik kiyafet giydirdiler. Serumu taktilar. Bi saat sonra ebe geldi alttan muayene.. aboww kabusum oldu. Zorr cook kasiuorum kendimi hatta kendimi yukari cekiyorum ebe kizar gibi oldu.. ama elimde degil kasilmamak.. hergun sonucta saat basi bunu yasamiyorum.. bi kac sonra yine.. ve duydugum en igrenc laf.. taylim nole yaparsan muayene edemem sende normal dogum yapamazsin. Buna ddayanamiyosun daha nasil doguracaksin. Cocugu nasil yaptin!!!! Ben psikolojik dipteyim artik.. sabahtan beri duyduguum kacinci SEN NORMAL YAPAMAZSIN. 6 Saat sonra dr dogimhaneye cagirmis. Bi de orada muayene edecek.. sonuc 1 cm. Suni ise yaramiyor sana max seviye verdirdim ama olmadi. Bak bebeginin kalp atislari dustu. Ailenle konus bana ebe ile haber yola dedi. Illa normal icin zorlarsan fazla dikisin olur ve karnina cok baski yapilir dedi. Gozumu dahada korkuttu.. 1 saat sonra sezeryana girdim.. ameliyathane ekibi cook iyiydi.. sonrasi hersey cook guzeldi. Ama oncesi ve yasadiklarim boyle.. suan cook memnunum iyi ki sezeryan olmusum.. yan odamdaki kadin cok zor bi normal dogum yapti. Onun cigliklari kulagimdan hala gitmiyor. Hic sanci cekmedim sayilir ama alttan muayeneler beni bitirdi ve psikolojik baskilar..
Kizlar uzun oldu biraz ama ..
Biz seninle aynıyız 40+4 üm bende. Bu gece yatırıyor beni hastaneye. 2cm açıklığım var. Bir fitil vericekmiş yumuşayıp açılmasını kolaylaştırıcaz. Gece güzelce uyu dedi sabah suni sancıyı vericekler. Normal doğum deniyeceğiz. Karmakarışığım Allah yardım etsin hepimize inşallah. Bu arada suyum azalmış benim. Nst de sancı yok. Dualarınızı bekliyorum. Yazabilirsem suni sancı tecrübemi yazarım inşallah.ayy meltem bende bugun 40+4 oldm doktor kontrolum var az once nst ye girdim sancilar en fazla 9 oluyodu sinir oldum yinee insallah suni sanci teklif eder hemen kabul ederim cunku durdukca bebek daha da buyuyo 39.haftamda 3600 du 4 u gececek sezeryan olmaktan korkuyorum bende
Maşallah cnm arkadasım ömürlü hayırlı vır evlat olur ınsİyi geceler kızlar nasılsınız iyisinizdr umarım :)
Beni soracak olursanız cok şükür rabbime cok iyiyim
Malum pazar sabah 10 da randevum vardı ve suni verilcekti
8 bucjkta uyandım hazırlanmak için aniden ağrı girdi karnıma ama heyecandır dedim
Sonra yine başladı wc ye gitcem ondandır dedim
Arabada fazlalaştı
Nst ye girdim sancım cıkmadı bebek gayet normal cıktı fakat ben sancı cekiyodum makina her zamn doğrı göstermezmiş dedi ebe o not aldı sancım ı
Sonra dedi ki git biraz yürü yada sıcak suda otur ağrın fazlalaştı mı arayıp gelin
Bebek kendi kendine gelmeyi istiyo dedi
Bi tane de fitil verdi suni için İstersen kullan dedi
Bende eşimde eve gitmek istemedik yürüyüş yapalım dedik ben pantolonu değiştirdim eşofman altını giydim ama sancım coğaldı o ara fitili de kullandım ama 5 dk olmadan wc ye gittim oldugu gibi cıktı fitil
Sonra hastanenin merdivenlerini çıktım 8 9 defa ama ağrım coğaldı en son nefes alamamaya başladım ebeye haber verdik çıktık yanına nst odasına aldı alttan muayene için
Ben dayanamayıp istemsizce ıkınmaya başladım bebek aşağı inmiş gelcek dedi
Beni sakinleştirdi sağolsun nefes egzersizi ile
Sonra iğne ister misin dedi evet dedim hadi biraz zorla kndini doğum odasına gidelim dedi eşimle ebe beni tutup götürdüler
O ara dayanamadım ve tekrsr ıkınmaya başladım Eşim kafası göründü aşkım dedi :)
Ebeler iğne için beni hazırlamaktan vazgeçtiler ve bebek cıkmak isteyince ıkındım 4 5 kere de şükür kendiliğinden doğdu kızım ve doğumum toplam 10 15 dk sürdü herkes şaşkın bi şekilde ebeler akrabalar zaten kimseye haber veremedim doğurduk tan sonra haber verdik doktorumu bile arayamadık :)
Cok şükür rabbime kızım da bende herseyimiz yolunda bana dikiş atıldı 1 cm yani 2 dikiş ama hissetmiyorum bile
Arada karnım ağrıyo hemen geçiyo normal miş
Emzirmeyi de tam öğrenirsem değmeyin keyfime
Anlıcapınız kızım geç geldi *41+1* ama güç gelmedi şükür :)
Kilosu 2.995 49 cm
Darısımeltemcivil ve nicklerini tam hatırlayamadığım bütün hamişlerin başına inşallah :)
Allah hepinize kolay sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah
ay canm yaa ben doktordan ciktim suyu durumu herseyi iyi carsamba tekrar cagirdi bi sıkıntı yoksa cumaya kadar beklicez dedi ufff ne kadar umutluydum halbuki belki yatis verir de suni sanciyla dogururum diye ama hayirlisi artik insallah sende hayirlisiyla saglikla bi avazda kurtulursunBiz seninle aynıyız 40+4 üm bende. Bu gece yatırıyor beni hastaneye. 2cm açıklığım var. Bir fitil vericekmiş yumuşayıp açılmasını kolaylaştırıcaz. Gece güzelce uyu dedi sabah suni sancıyı vericekler. Normal doğum deniyeceğiz. Karmakarışığım Allah yardım etsin hepimize inşallah. Bu arada suyum azalmış benim. Nst de sancı yok. Dualarınızı bekliyorum. Yazabilirsem suni sancı tecrübemi yazarım inşallah.
Benimde dun aksamdan beri inanilmaz bir agrim var. hem kasilma hem sanci. ama cok duzensiz. duzenli olmasi gerekiyor sanirim. hadi hayirlisi bakalimay halen adet ağrısı gibi ağrım devam ediyor arada bebeğim toplanıp hooopppp bırakıyor kendini belim ağrısı devam ediyor sanırım açılmamm devam ediyor:) bakalım nasıl olcak hiç saat tutmuyorum bugün değil yarın olsun istiyorum kandil günü diye sanrım :) ama bel ağrım devam ediyor bebeğim oynuyor:) hiç o kadar rahatsız olmadım ağrıdan ama varmı var işte:)
ay bende heyecanlandım şimdi iki gündür bende bi tuhafım aynı adetli gibinişanım geldi kanlı sümüksü akıntı kızlarrr ayyy heyecanlıyım oğluşum geliyor sanırım :) eşim işteydi acele etme ama gel dedim. sabahtan beri olan buymuş demek ki:) doktorum u aradım gel kontrol edelim dedi :) bakalım :)ne zaman doğacak
ayy çoook mutluyum inşallah açıklığım iyidir de yarın doğururum dua edin kızlarrr çok kolay olsun nolurrr:)ay bende heyecanlandım şimdi iki gündür bende bi tuhafım aynı adetli gibi
inşallah çok çok kolay olur canım başka ne gibi belirtilerin varayy çoook mutluyum inşallah açıklığım iyidir de yarın doğururum dua edin kızlarrr çok kolay olsun nolurrr:)
inşallah çok çok kolay olur canım başka ne gibi belirtilerin varayy çoook mutluyum inşallah açıklığım iyidir de yarın doğururum dua edin kızlarrr çok kolay olsun nolurrr:)
sabahtan bu yana adet ağrısı gibi ağrı çektim hafif olsada belliydi bide bebeğim itiyor kendini durmadan:)inşallah çok çok kolay olur canım başka ne gibi belirtilerin var
Canım hayırlısı olsun ama sezeryandan korkma ben ağlayarak girdim sezeryana istemediğim için ama toparlandı sutum hemen geldi kilolar bile gitti 12 kilo almıştım daha 10 gün oldu 8 kilo verdim bile korse giymeyede başladım.kendini strese sokma canım her iste var bi hayirayy meltem bende bugun 40+4 oldm doktor kontrolum var az once nst ye girdim sancilar en fazla 9 oluyodu sinir oldum yinee insallah suni sanci teklif eder hemen kabul ederim cunku durdukca bebek daha da buyuyo 39.haftamda 3600 du 4 u gececek sezeryan olmaktan korkuyorum bende
Ay canım ya walla iyi konustun sanki keyfimizden sezeryan oldukdaha kendisi doğum yapmamış saçma yorumlarda bulunmuş dur bakalım sıra ona da gelecek nasıl olacağına inan biz karar veremiyoruz durumun neyse o bence saçmalamıştı da baktı ondan daha dişlilervar geri adım attı azıcık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?