Evet çok erken dr ilaç vermedi oda çorbalarında kimyon tüket dedi gazlı yiyeceklerden uzak dur dedi büyüyen bebek gazlı olur dedi ama benim kızımda hiç yoktu dedim güldü drCok erken baslamis canim gaz sancisi.Allah sifa versin,bende rezene kimyon iciyorum banada iyi geliyor
Maşallah sübhanallahKızlar bebisle uğraşmaktan unuttum hepten herşeyi bi baktım 1 haftadan uzun süredir giremiyorum neler yaptınız biz kalça, işitme ve göz testimizi olduk ayin 25 inde 3 kilo taburcu olmuştuk aralık 13 de 4 kiloyu geçmişiz maşallah şimdi ne kadar bilemiyorum nerdeyse kirkimiz çıkacak emip emip uyuyoruz geceleri artık 5 6 saat uyuyor kuzum
Eki Görüntüle 1724263
Maşallah canım allah analı babalı büyütsünİyi geceler kızlar nasılsınız iyisinizdr umarım :)
Beni soracak olursanız cok şükür rabbime cok iyiyim
Malum pazar sabah 10 da randevum vardı ve suni verilcekti
8 bucjkta uyandım hazırlanmak için aniden ağrı girdi karnıma ama heyecandır dedim
Sonra yine başladı wc ye gitcem ondandır dedim
Arabada fazlalaştı
Nst ye girdim sancım cıkmadı bebek gayet normal cıktı fakat ben sancı cekiyodum makina her zamn doğrı göstermezmiş dedi ebe o not aldı sancım ı
Sonra dedi ki git biraz yürü yada sıcak suda otur ağrın fazlalaştı mı arayıp gelin
Bebek kendi kendine gelmeyi istiyo dedi
Bi tane de fitil verdi suni için İstersen kullan dedi
Bende eşimde eve gitmek istemedik yürüyüş yapalım dedik ben pantolonu değiştirdim eşofman altını giydim ama sancım coğaldı o ara fitili de kullandım ama 5 dk olmadan wc ye gittim oldugu gibi cıktı fitil
Sonra hastanenin merdivenlerini çıktım 8 9 defa ama ağrım coğaldı en son nefes alamamaya başladım ebeye haber verdik çıktık yanına nst odasına aldı alttan muayene için
Ben dayanamayıp istemsizce ıkınmaya başladım bebek aşağı inmiş gelcek dedi
Beni sakinleştirdi sağolsun nefes egzersizi ile
Sonra iğne ister misin dedi evet dedim hadi biraz zorla kndini doğum odasına gidelim dedi eşimle ebe beni tutup götürdüler
O ara dayanamadım ve tekrsr ıkınmaya başladım Eşim kafası göründü aşkım dedi :)
Ebeler iğne için beni hazırlamaktan vazgeçtiler ve bebek cıkmak isteyince ıkındım 4 5 kere de şükür kendiliğinden doğdu kızım ve doğumum toplam 10 15 dk sürdü herkes şaşkın bi şekilde ebeler akrabalar zaten kimseye haber veremedim doğurduk tan sonra haber verdik doktorumu bile arayamadık :)
Cok şükür rabbime kızım da bende herseyimiz yolunda bana dikiş atıldı 1 cm yani 2 dikiş ama hissetmiyorum bile
Arada karnım ağrıyo hemen geçiyo normal miş
Emzirmeyi de tam öğrenirsem değmeyin keyfime
Anlıcapınız kızım geç geldi *41+1* ama güç gelmedi şükür :)
Kilosu 2.995 49 cm
Darısı @meltemcivil ve nicklerini tam hatırlayamadığım bütün hamişlerin başına inşallah :)
Allah hepinize kolay sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah
Maşallah
Meltemcim dogum yaptim suni ile...gece bir anda sancim oldu 2 cm acilmis sonra suni verdiler sabah 11.30 sanci vermeye basladılar 14.45 gibi dogum gerceklesti epidual almadim uyusma yaptigi icin dogumu geciktiriyormus...Evet canm, benm doktorum zaten diğer arkadaslarima suni verdikten sonra acilma 3,5 cm gibi olunca epidural veriyomus, acılmaya da yardmci oldugunu düşünüyomus. Ben de isteyeceğim epidurali, ama işte acılmam su anda 1 cm, 3 ,5-4 cm olana kadar nasıl bi süreç geciririm bilemiyorum.
Hayırlısı olsun ve geçmiş olsunMerhaba kızlar 8600. sayfamız hayırlı olsun.
:)
14.12.2015 de, 40+5 de bebeğimin suyunun azalmasından dolayı riskli olacağı sebebiyle doktorum zorunlu olarak sezaryena alacağını söyledi.
13.12.2015 de gece 24.00 de suyum geldi. 01.30 da hastaneye geldik. Sabaha kadar bekledik. Sancı da açılma da olmadı.
Sabah suni sancı takıldı. Bu arada suyum sürekli geldi. Hiç açılma olmayınca öğleyin 12.30 da sezaryena aldılar.
Spinal sezaryen oldum. Bebeğimin doğuşunu izledim. Çok güzeldi.
Spinalden dolayı şiddetli baş ağrılarım oldu ve halen devam ediyor. Tuvalete gitmek bile benim için işkence. Sadece yatarken iyiyim.
Bebeğimde hem sarılık hem idrar yolları enfeksiyonu çıktı. 5 gün hastanede kaldık. Sadece emzirmek için yanına alıyorlardı. Dün taburcu ettiler. Nihayet evdeyiz artık.
Şu şiddetli baş ağrılarım geçse çok mutlu olacağım. Hep normal doğum düşündüğüm için sezeryanı pek araştırmamıştım. Spinalin böyle bir yan etkisi varmış.
Bebeğimi hemen görmek istediğim için tamamen bayılmak istemedim.
Bu arada doğuran arkadaşlar hayırlı olsun. Doğum yapacaklara da kolay doğumlar diliyorum.
Gözün aydınMeltemcim dogum yaptim suni ile...gece bir anda sancim oldu 2 cm acilmis sonra suni verdiler sabah 11.30 sanci vermeye basladılar 14.45 gibi dogum gerceklesti epidual almadim uyusma yaptigi icin dogumu geciktiriyormus...
Sen de mi spinal anestezi ile sezeryan oldun?Ben hastaneye giderken nescafe almistim yanima ama sukur hic agrimadi basim.bunyeye gore degisiklik gosteriyor demekki.biran once gecer insllah
Tesekkur ederim allaha sukurler olsun :)Gözün aydın
Sağol canım çok çabuk toparladım bu sezeryanım harikaydı spinal ayılma ayağ kalkma süreci dr desteği hastaneye çok morali bozuk girdim boş oda yok bilmem ne nefise bir geldi özel oda ayarlattı çok şükür gaz haricinde herşeyimiz mükemmel
Canım çok teşekkürler. Neyseki şimdi iyiyiz.ş
imdi okudum nedenini ve çok üzüldüm şimdi ama evde olmanız her şeyin iyiye gittiğini gösteriyor bebeğin sağlıkla büyüsün bundan sonra
Gözün aydın canım. Sağlıkla büyüt bebeğini.Geldim cnm geldim cok şükür doğurdum da geldim ayrıntıları şimdi yazcam darısı başına inşallah
Normal doğum yapan da var canım. Ben de son ana kadar normal doğum bekleyip zorunlu olarak sezaryen oldum.Kizlar dogumlariniz hep sezeryan olmuş cok garipsedim ya niye oyleki . Hicmi normal dogum yapan yok okudugum kadariyla sezeryan
Helal sana folikim kesinlikle öyle pes edilmemeli.Sağdın mı cnm hiç? Ne kadar sütün geliyor biliyor musun? Hemen yetmiyor diyip mamaya dayanmayın lütfen, süt için onlarca şey var yapılabilecek, hepsini denedin mi? Humana iç, mamsel iç, malt içeceği iç (dün ebebekte çok güzel kampanya vardı bu üründe), komposto iç, ayran iç, bol su iç, lactamil iç, hipp iç, hepsini dene lütfen. Emzirmeden önce sıcak havluyla kompres yapabilirsin. Emzirirken ya da sağarken ellerinle göğsünü mıncıkla mutlaka dairesel hareketlerle hafif masaj yap, kanallarına iyi gelecektir. Ve emzirirken yetecek mi doyacak mı kaygısı yaşamamaya çalış, rahatlatıcı müzik eşliğinde emzirmeyi dene ve o sırada bebeğinle yalnız ol mümkünse. Farklı pozisyonlarda emzirmeyi de dene bakalım. Allah büyük, pes etme.
nazar değiverir bebişe Allah korusun..Neden ki canım
neden zorunlu olarak sezeryen oldunuz??Canım çok teşekkürler. Neyseki şimdi iyiyiz.
Gözün aydın canım. Sağlıkla büyüt bebeğini.
Normal doğum yapan da var canım. Ben de son ana kadar normal doğum bekleyip zorunlu olarak sezaryen oldum.
Canım çok teşekkürler. Neyseki şimdi iyiyiz.
Gözün aydın canım. Sağlıkla büyüt bebeğini.
Normal doğum yapan da var canım. Ben de son ana kadar normal doğum bekleyip zorunlu olarak sezaryen oldum.
Gözün aydın canım. Çok güzel bir doğum hikayen olmuş. Bebeğini sağlıkla büyüt.İyi geceler kızlar nasılsınız iyisinizdr umarım :)
Beni soracak olursanız cok şükür rabbime cok iyiyim
Malum pazar sabah 10 da randevum vardı ve suni verilcekti
8 bucjkta uyandım hazırlanmak için aniden ağrı girdi karnıma ama heyecandır dedim
Sonra yine başladı wc ye gitcem ondandır dedim
Arabada fazlalaştı
Nst ye girdim sancım cıkmadı bebek gayet normal cıktı fakat ben sancı cekiyodum makina her zamn doğrı göstermezmiş dedi ebe o not aldı sancım ı
Sonra dedi ki git biraz yürü yada sıcak suda otur ağrın fazlalaştı mı arayıp gelin
Bebek kendi kendine gelmeyi istiyo dedi
Bi tane de fitil verdi suni için İstersen kullan dedi
Bende eşimde eve gitmek istemedik yürüyüş yapalım dedik ben pantolonu değiştirdim eşofman altını giydim ama sancım coğaldı o ara fitili de kullandım ama 5 dk olmadan wc ye gittim oldugu gibi cıktı fitil
Sonra hastanenin merdivenlerini çıktım 8 9 defa ama ağrım coğaldı en son nefes alamamaya başladım ebeye haber verdik çıktık yanına nst odasına aldı alttan muayene için
Ben dayanamayıp istemsizce ıkınmaya başladım bebek aşağı inmiş gelcek dedi
Beni sakinleştirdi sağolsun nefes egzersizi ile
Sonra iğne ister misin dedi evet dedim hadi biraz zorla kndini doğum odasına gidelim dedi eşimle ebe beni tutup götürdüler
O ara dayanamadım ve tekrsr ıkınmaya başladım Eşim kafası göründü aşkım dedi :)
Ebeler iğne için beni hazırlamaktan vazgeçtiler ve bebek cıkmak isteyince ıkındım 4 5 kere de şükür kendiliğinden doğdu kızım ve doğumum toplam 10 15 dk sürdü herkes şaşkın bi şekilde ebeler akrabalar zaten kimseye haber veremedim doğurduk tan sonra haber verdik doktorumu bile arayamadık :)
Cok şükür rabbime kızım da bende herseyimiz yolunda bana dikiş atıldı 1 cm yani 2 dikiş ama hissetmiyorum bile
Arada karnım ağrıyo hemen geçiyo normal miş
Emzirmeyi de tam öğrenirsem değmeyin keyfime
Anlıcapınız kızım geç geldi *41+1* ama güç gelmedi şükür :)
Kilosu 2.995 49 cm
Darısı @meltemcivil ve nicklerini tam hatırlayamadığım bütün hamişlerin başına inşallah :)
Allah hepinize kolay sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah
Tabi insan ister istemez doktorlardan şüphe ediyor. Ama benim doktorum normal doğumcu biri. Israrla normal doğumu bekledik. Günüm dolup geçtikten sonra da 1 hafta bekleyecektik. Bebeğimin suyu azalmasına rağmen fazladan 5 gün bekledik. Suyum gelince de doğumu bekledik. Açılma olmayınca suni sancı verildi. Gece 24.00 den ertesi gün 12.30 a kadar hiç açılma olmayınca zaten durumum da riskli olunca zorunlu sezaryena alındım. (40+5 de) Buradaki pek çok arkadaş da zorunlu olarak sezaryen oldular. Kişisel tercih ile sezeryanı seçenler elbette var ama çok değil.Tabikide kasden degildir de bu kadar fazla olmasi biraz tuhaf. Doktorlardami sıkıntı var acaba hemen sezeryana basvuruyorlar sanki.. doktorlara artik guven gozuyle bakamiyorum islerine geldigi gibi davranıyor gibiler.
Meltem sana hayırlı kolay doğum diliyorum. Durumunda bir risk yoksa 42nin sonuna kadar da bekleyebilirsin bence. Doktorun da sanırım bekleyecekti.Hep bu bebişler yüzünden, bekliyoruz ama gelmiyolar. Ben 41+1 im ama hala sanci yok, bebek kanalda değil, suni denenecek olmazsa sezeryan mecbur
Siz normal doğum mu yaptnz?
Sen çarşamba mı doğuma gideceksin? Hayırlısı olsun canım. Bende de hiçbirşey yoktu. Ne sancı ne açılma ne suyun gelmesi. Pazar gecesi tam yattım birden suyum geldi. Bu işler hiç belli olmuyor. İnşallah senin de doğumun kendiliğinden başlar. Suniye gerek kalmaz. Suni olsa bile destek olarak olur umarım.Tatlim, maşallah süphanallah ne kadar güzel ve kolay bi doğum olmuş öyle, Allahım bebeğini bağislasin, anali babali büyütsun.
benm bu gece 41+1 bitiyo ama tık ağrı yokben kendiliğinden gelen sancıdan geçtim artk, bari çrş doğuma girene kadar en az 3 cm açikliğim olsun da suni sanci işe yarasin die dua ediyorum
Dualarimizi esirgemeyin.
Gözün aydın canım. Çok güzel bir doğum hikayen olmuş. Bebeğini sağlıkla büyüt.
Tabi insan ister istemez doktorlardan şüphe ediyor. Ama benim doktorum normal doğumcu biri. Israrla normal doğumu bekledik. Günüm dolup geçtikten sonra da 1 hafta bekleyecektik. Bebeğimin suyu azalmasına rağmen fazladan 5 gün bekledik. Suyum gelince de doğumu bekledik. Açılma olmayınca suni sancı verildi. Gece 24.00 den ertesi gün 12.30 a kadar hiç açılma olmayınca zaten durumum da riskli olunca zorunlu sezaryena alındım. (40+5 de) Buradaki pek çok arkadaş da zorunlu olarak sezaryen oldular. Kişisel tercih ile sezeryanı seçenler elbette var ama çok değil.
Meltem sana hayırlı kolay doğum diliyorum. Durumunda bir risk yoksa 42nin sonuna kadar da bekleyebilirsin bence. Doktorun da sanırım bekleyecekti.
Canım parol kullanıyorum şiddetli baş ağrım hafiften göğüs ağrım var ateşim yokbu gecede yinelerse gideceğim mecburensermincim atesinde var mi,bende de oldu atesimde vardi.atesin varss mutlaka doktora git bana parol vermisti gunde 3 defa ve penisilin igne vermisti cok tehlikeli bir hastalikmis
hayırlısı olsun canım rabbım yardımcın olsun hangısını yaparsan uzme kendını stres yapmaBurdayım canm, doğum olmadi daha, çarsambaya kadar bekliycez Çrs once suni, olmazsa da sezeryan yapacagiz tatlm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?