- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
Biz seninle aynıyız 40+4 üm bende. Bu gece yatırıyor beni hastaneye. 2cm açıklığım var. Bir fitil vericekmiş yumuşayıp açılmasını kolaylaştırıcaz. Gece güzelce uyu dedi sabah suni sancıyı vericekler. Normal doğum deniyeceğiz. Karmakarışığım Allah yardım etsin hepimize inşallah. Bu arada suyum azalmış benim. Nst de sancı yok. Dualarınızı bekliyorum. Yazabilirsem suni sancı tecrübemi yazarım inşallah.
Hadi inş güzel haberler ver tatlm.nişanım geldi kanlı sümüksü akıntı kızlarrr ayyy heyecanlıyım oğluşum geliyor sanırım :) eşim işteydi acele etme ama gel dedim. sabahtan beri olan buymuş demek ki:) doktorum u aradım gel kontrol edelim dedi :) bakalım :)ne zaman doğacak
Gecmiş olsun tatlm.Kızlar dun gece sıtma ve sol göğüs ağrısı ile uyandım sıcak bir duş ve nescafe biraz rahatlattı ama goğsum tas gibi şiddetli başım ağrıyor bugün bebişi emzirmek dışında pek kalmıyorum mecbur kalmadıkça sabah yemeğimş yaptım uzandım
Herkese merhaba, hala dışarıdayım i, dönüp mesajları okuyamıyorum. Gelişmelerden haberdar edeyim dedim.
1 cm açılmam var, suyumda azalma var ve plesanta yaşlanması başlamış... Dr un zaten Bebek çok ilerde diye Çarşamba yatıralım seni demişti. Şimdi kararı bana bıraktı ya yarın sabah ya da çarşamba yatıyorum. Suni sancı ile doğumu tetikleyecekler.
meltemcivil Canım sen Çarşamba'ya karar vermişsin hayırlı uğurlu olsun. Sen de ben de geldik yolun sonuna
Ben galiba yarın sabah isteyeceğim. İçimden öyle geliyor... Hepimizin hakkında hayırlısı olsun .
acikligim yok bebek kanalda ama sanci falan hic bise yok bizde cumaya kadar bekliycez olmazsa suni sanci denicez suanda 40+4 um cuma gunu 41+1 oluyorum insallah dogar artikAçikliğin var mi hiç tatlim ya da bebek kanalda mi?
canm sen dogumum 5 sartini dogumdan kac gun once uygulamaya basladin bende deniyim :))işte tam da onu diyorum kuzum, sen yürürken bile o bilinçle yürüyordun, düzenli yürümek değil, tam tersi düzensiz yürümek, kafa dağıtmak için yürümek, eğlenmek, alışveriş falan demek istedim.. dediğin gibi kısmetten öte köy yok ama hani olur ya.. neyse, hakkında hayırlısı
Rabbim saglıkla versin kucagına bebeğini inş Benim sezeryan cok rahat gecti ilk gün iki agrı kesici aldım ondan sonra agrı kesiciye bile ihtiyaç duymadım olur ki sezeryan derlerse korkma tatlım çok hızlı iyileşiyorsun ama umarım gönlünden gecen olur inş saglıkla Bade ni sarıp koklarsın
Valla bende hic umit olmadigi icin dr bana bosuna sanci cekip kendini eziyete sokma dedi insallah sende olurda sanci cekip de sezeryana girmessin canm arkadasim , (
Saolasin cnm.. herseye deger tabi ki ..
vayy meltemm harikasın vallaha ama o an değil cvp vermeyi hiç bişey düşünemiosun. tek derdim alttan muayene oldu yaw.. hiç sancı çekmedim. bi de bu olay işte tuzu biberi oldu.. ama normal doğumdan daha rahat geçti...tavsiye ederim.. anlatırım bi ara..
Ha ha :) sana hediye vermiş annesi :)Meltem sünnette ettirdikya oğlanı altını alırken üç sefer ortalığı kendi yüzünü bugün dr yüzünü birde en acısı iki sefer alttan kakayı pırtlattı pijamam heryerim eeeee oldu
Meltemcim dogum yaptim suni ile...gece bir anda sancim oldu 2 cm acilmis sonra suni verdiler sabah 11.30 sanci vermeye basladılar 14.45 gibi dogum gerceklesti epidual almadim uyusma yaptigi icin dogumu geciktiriyormus...
Gözün aydın canım. Çok güzel bir doğum hikayen olmuş. Bebeğini sağlıkla büyüt.
Tabi insan ister istemez doktorlardan şüphe ediyor. Ama benim doktorum normal doğumcu biri. Israrla normal doğumu bekledik. Günüm dolup geçtikten sonra da 1 hafta bekleyecektik. Bebeğimin suyu azalmasına rağmen fazladan 5 gün bekledik. Suyum gelince de doğumu bekledik. Açılma olmayınca suni sancı verildi. Gece 24.00 den ertesi gün 12.30 a kadar hiç açılma olmayınca zaten durumum da riskli olunca zorunlu sezaryena alındım. (40+5 de) Buradaki pek çok arkadaş da zorunlu olarak sezaryen oldular. Kişisel tercih ile sezeryanı seçenler elbette var ama çok değil.
Meltem sana hayırlı kolay doğum diliyorum. Durumunda bir risk yoksa 42nin sonuna kadar da bekleyebilirsin bence. Doktorun da sanırım bekleyecekti.
Ewet tatlm çrş günü.Sen çarşamba mı doğuma gideceksin? Hayırlısı olsun canım. Bende de hiçbirşey yoktu. Ne sancı ne açılma ne suyun gelmesi. Pazar gecesi tam yattım birden suyum geldi. Bu işler hiç belli olmuyor. İnşallah senin de doğumun kendiliğinden başlar. Suniye gerek kalmaz. Suni olsa bile destek olarak olur umarım.
Aslıcım, benm gecen cuma 1cm açilmam vardi ve benm vucudum sancinin s sini tatmadi daha O yuzden bi umut deneyecegim sunıyi, sonradan keske dememek için, bana dua edin siz bol bol.meltemcim işiine karışmak gibi olmasın ama baktın kendi sancın yok açılman yok suniye hiç bulaşma. 6-7 saat sonunda bende 1 cm oldu açılma. onuda ebe açtı resmen. açılma olmadan alttan muayene çook zor oluyo.. sezeryann hiçte korktuğum gibi değilmiş. 2. gün kalkltım. tek sorun wc idi bizim evdeki yer wc si o sorun oldu ilk gün. 2. gün o da düzeldi. karnım indii hiçşişlik kalmadı. dikiş yerim ağrımadı. ama ameliyatta bogazıma bişi sokmuşlar sesim kısılmıştı çktığımda ve kanamıştı. pastil kullandım. hee bi de sonda takılması hoş ddeğildi. onun dışında rahat. ve anlamadığım birşey? doğumdan önce inşalah normal doğum yaparsın diyenler doğumdan sonra iyi ki sezeryan olmuş normalde dikişin şöyle kanaman böyle kötüleye kötüley e bitiremedi. o yüzden hakkında hayırlısı olsun.. biliorum fazlasıyla normal olsun istiyosun ama inan olmazsada üzülecek hiç birşey yok..
Yok canım ya. Adet sancısı gibi. Biraz daha sancılı. Sen rahat yaparsın. Benim de risk olmasaydı normal olacaktı. Kısmet değilmiş.
Boşver sen onları. Bu insanları anlamak zor. Sen kendine güveniyorsun ya, önemli olan o.
Sağol canm, ben de artık hayrlisi diyorum Normal olmazsa da dunyann sonu değil, badişime kavusmak istiyorum sadece.işte tam da onu diyorum kuzum, sen yürürken bile o bilinçle yürüyordun, düzenli yürümek değil, tam tersi düzensiz yürümek, kafa dağıtmak için yürümek, eğlenmek, alışveriş falan demek istedim.. dediğin gibi kısmetten öte köy yok ama hani olur ya.. neyse, hakkında hayırlısı
İnş güzel haberlerle donersın cnm, bebegin kanalda olmasi iyi, suni ile normal dogumu tamamlama basarısı daha yuksek oluyomusacikligim yok bebek kanalda ama sanci falan hic bise yok bizde cumaya kadar bekliycez olmazsa suni sanci denicez suanda 40+4 um cuma gunu 41+1 oluyorum insallah dogar artik
Yok zor ama berbat degil bir anda cok geliyor sonra rahatliyorsun..dogru nefes almak onemli derin derin nefes alip verdim..cabuk aciliyor ama sukur...yaklasik 3 saatte 9 cm geldi acilma..iki defa alttan muayene oldum..Suni sanci cok mu cekilemeyecek kadar berbat bişey?
Bi de suni sanci çekerken neler yapmami tavsiye edersin?
:) emin değilim ama bilinçli yaptığım bişey de değildi cnm, sanırım 2 hafta kala başladım :) yani beklenen tarihe 2 hafta vardı ama 5 gün kala doğurdumcanm sen dogumum 5 sartini dogumdan kac gun once uygulamaya basladin bende deniyim :))
İnan baş aşağı tutup ilk çığlığını bastığında ve sen onu gördüğündeSağol canm, ben de artık hayrlisi diyorum Normal olmazsa da dunyann sonu değil, badişime kavusmak istiyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?