- 10 Ocak 2015
- 155
- 58
- 18
- 34
Açikliğin var mi hiç tatlim ya da bebek kanalda mi?ayy meltem bende bugun 40+4 oldm doktor kontrolum var az once nst ye girdim sancilar en fazla 9 oluyodu sinir oldum yinee insallah suni sanci teklif eder hemen kabul ederim cunku durdukca bebek daha da buyuyo 39.haftamda 3600 du 4 u gececek sezeryan olmaktan korkuyorum bende
Ayyy hadi inş halimecim ya, ağzina saglikSlm kızlar yarin mevlid kandili doğum yapmayan arkadaşların yarin inş.doğum yaparsin o mübarek günde bir avazda doğum nasip etsin size rabbim
Walla canm, hamileliğim bıyunca düEnli yürüdüm biliyosun, 37. Haftadan beri de günde 2 saat yürüdüm, olmayınca olmuyo, bu hafta pek yürümedim ama plates topunda zıpladiğimin haddi hesabi yok, yarin da son gun, brz daha yürüyeyim bakalim İnş işe yararAnlaştınız demek doktorla, en kötü karar kararsızlıktan iyidir. İçini ferah tut.
Kuzum evden çık ama bebek insin diye yürüyüş yapmak için değil, bu aklını dağıtmak değil çünkü. Bak biz geçen cuma kontrolden sonra gezdik geceye kadar. Sonra cumartesi gün de yaptıklarımızı burada anlattım, 1 gün sonra doğuracağımı bilmeden :) deli dana gibi 'anam geliyor baş başa kalamıycaz' diye dört döndük yollarda balırköyü bitirip taksi dolmuşla taksime gittik gece 11:30'da. Eşim yoruldu, ben durmadım. İstiklali boyluca gidip geldik, tanıdıklara rastladık doğuma 1 hafta var diyince şaşırdılar :) meğer iki gün varmış...
İnş hemen düzelirsin pınarcm.ilginiz icin sagolun kizlar,cok zor bir durum gercdkten,krem suruyorum aabagda oturma banyosu yaptim umarim duzelir.Allah dusmanima vermesin
aa daha devamı var.. sezeryan sonrası bant oluyor ya bi hafta sonra onu çıkarmak ve kontrol içinçağırdı. ama bana elini bilesürmedi. bantı da yanındaki kız çıkardı . hastane olarak hiç sorun yaşamadık. başhekim bile odaları gezip sordu memnun musunuz diye. gece hemşireleri çook iyiydi. bebek hemşireleri çok iyiydi. sezeryanda ameliyathane ekibi acayip şefkatli ve sakinleştirirciydi. bi daha olsa giderim ama normal doğum o hastanede o ebelerle ve defne ile ollmaz. olursa kabus olur..Cnm ya hikayeni okudum kadindan sogudum he hakkimizda hayrlisi bugunde sinir oldm nst den suyum azalp azalmadigini anliyr ultrasonla bkmadi. Nstye baglan gel sinir oldum cocuguma bisey olsa vebalini nasil alir bilmiyrm vallahi ilgili alakali neden bugun boyle yapti bilmiyrm norml diyr bisey yok simdi senin yazdklrnida okuyunca daha bi dis bildm
meltemcim işiine karışmak gibi olmasın ama baktın kendi sancın yok açılman yok suniye hiç bulaşma. 6-7 saat sonunda bende 1 cm oldu açılma. onuda ebe açtı resmen. açılma olmadan alttan muayene çook zor oluyo.. sezeryann hiçte korktuğum gibi değilmiş. 2. gün kalkltım. tek sorun wc idi bizim evdeki yer wc si o sorun oldu ilk gün. 2. gün o da düzeldi. karnım indii hiçşişlik kalmadı. dikiş yerim ağrımadı. ama ameliyatta bogazıma bişi sokmuşlar sesim kısılmıştı çktığımda ve kanamıştı. pastil kullandım. hee bi de sonda takılması hoş ddeğildi. onun dışında rahat. ve anlamadığım birşey? doğumdan önce inşalah normal doğum yaparsın diyenler doğumdan sonra iyi ki sezeryan olmuş normalde dikişin şöyle kanaman böyle kötüleye kötüley e bitiremedi. o yüzden hakkında hayırlısı olsun.. biliorum fazlasıyla normal olsun istiyosun ama inan olmazsada üzülecek hiç birşey yok..Walla canm, hamileliğim bıyunca düEnli yürüdüm biliyosun, 37. Haftadan beri de günde 2 saat yürüdüm, olmayınca olmuyo, bu hafta pek yürümedim ama plates topunda zıpladiğimin haddi hesabi yok, yarin da son gun, brz daha yürüyeyim bakalim İnş işe yarar
Gogusunu sağ bide o göğüsten emzirme bebisiKızlar dun gece sıtma ve sol göğüs ağrısı ile uyandım sıcak bir duş ve nescafe biraz rahatlattı ama goğsum tas gibi şiddetli başım ağrıyor bugün bebişi emzirmek dışında pek kalmıyorum mecbur kalmadıkça sabah yemeğimş yaptım uzandım
Ben işitme testini yaptirdim kalça ve göz muyanesi için nezamn yaptiriyim 13gunluk olduk bizdeKızlar bebisle uğraşmaktan unuttum hepten herşeyi bi baktım 1 haftadan uzun süredir giremiyorum neler yaptınız biz kalça, işitme ve göz testimizi olduk ayin 25 inde 3 kilo taburcu olmuştuk aralık 13 de 4 kiloyu geçmişiz maşallah şimdi ne kadar bilemiyorum nerdeyse kirkimiz çıkacak emip emip uyuyoruz geceleri artık 5 6 saat uyuyor kuzum
Eki Görüntüle 1724263
Kasikla ver ama biberon kullanma sakın pes etme inadina emzir illaki.alcakKızlar bişey sorucam; bebeğim sagdigim sütü kaşıkla ya da biberonla alıyor. Sütüm de yeterli geliyor Allaha Şükür. Ama mememden emmiyorbana mı gıcık anlamadım :)
Canım hayırlı olsun. Sağlıkla büyüt bebeğini. Hikayenin sonunu normal doğum yaptım diye bitireceğini sandımKizlar bebekle ugrasmak o kadar zevkli ki. Yarin 10 gunluk olucaz sanki daha saatler once aldim kucagima. Doyamiyor insan..
Dogum hikayeme gelince hic duygusal falan degildi.. aksine fenaydi.. normal dogum hayaliyle 0 acilma ile suni sanci almak icin sabah yola koyulduk. Hersey planliydi. Dr ilk defa alttan muayene etti. Kendimi acayip kastim. Bu yuzden olsa gerek aciliydi. Ama dr hic rahatlatmadi. Aksine devamli gerdi beni. Bole yaparsan olmaz yapamazsin normal dogum. Istersen vazgecelim. Hayir dedim . Derin nefes alip bi daha denemesini istedim . Fazlasiyla aciliydi. Ve dr ben daha muayeneye baslamadim bile dedi. Saka gibiydi .. baslamadan bitsin istiyodum. Bedensel acim azdi ama psikolojik olarak cokmustum. Gercekten mi diyebildim donmus bos gozlerle.. dr ile aramizda catalin isigi ve o isikta parlayan doktorumun renkli gozleri.. saka mi yapihor gorunuyorim dedi. Offf dedim ne halt yicem.... dedigim gibi aslinda cook bi acim yok kimseyi korkutmak istemem ama dr cok gerdi beni zaten gerginim.. sonra kanamam oldu.. suni de verilecek en yuksek doza dayanmam gerektigi catimin arkasinin dar oldugu.. hatta bebegimin yan oldugunu soyledi. Neyse odaya ciktik kiyafet giydirdiler. Serumu taktilar. Bi saat sonra ebe geldi alttan muayene.. aboww kabusum oldu. Zorr cook kasiuorum kendimi hatta kendimi yukari cekiyorum ebe kizar gibi oldu.. ama elimde degil kasilmamak.. hergun sonucta saat basi bunu yasamiyorum.. bi kac sonra yine.. ve duydugum en igrenc laf.. taylim nole yaparsan muayene edemem sende normal dogum yapamazsin. Buna ddayanamiyosun daha nasil doguracaksin. Cocugu nasil yaptin!!!! Ben psikolojik dipteyim artik.. sabahtan beri duyduguum kacinci SEN NORMAL YAPAMAZSIN. 6 Saat sonra dr dogimhaneye cagirmis. Bi de orada muayene edecek.. sonuc 1 cm. Suni ise yaramiyor sana max seviye verdirdim ama olmadi. Bak bebeginin kalp atislari dustu. Ailenle konus bana ebe ile haber yola dedi. Illa normal icin zorlarsan fazla dikisin olur ve karnina cok baski yapilir dedi. Gozumu dahada korkuttu.. 1 saat sonra sezeryana girdim.. ameliyathane ekibi cook iyiydi.. sonrasi hersey cook guzeldi. Ama oncesi ve yasadiklarim boyle.. suan cook memnunum iyi ki sezeryan olmusum.. yan odamdaki kadin cok zor bi normal dogum yapti. Onun cigliklari kulagimdan hala gitmiyor. Hic sanci cekmedim sayilir ama alttan muayeneler beni bitirdi ve psikolojik baskilar..
Kizlar uzun oldu biraz ama ..
Yok canım ya. Adet sancısı gibi. Biraz daha sancılı. Sen rahat yaparsın. Benim de risk olmasaydı normal olacaktı. Kısmet değilmiş.İnş tatlim. Sen suni sanci almiş biri olarak söyle bari, cok öu cekilmez bişey?
Boşver sen onları. Bu insanları anlamak zor. Sen kendine güveniyorsun ya, önemli olan o.canım güya kendime güveniyorum ama onlar benden telaşlı ve nasıl yapğıcan diye beynime girmeye çalışıyorlar off
Canım sonuç ne oldu? Ben daha yeni yeni mesajları okuyabiliyorum. Güzel haberlerini bekliyoruz canım.Geceden beri uyuyamadim sancim cok oldu 20 dak.basladi 10 dak dustu birazdan dr gidecegim ntsye sokacak insallah suniye gerek kalmadan dogum gerceklesir..
Senin de güzel haberlerini bekliyorum canım.ya ben arada bebeğim kendini ittiriyor diyordum çıkacak gibi demek o yüzden mi oldu yoksa çoookkk hafifi adet ağrısı gibi bel ağrım olduğunda mı oldu bilmiyorum 2 3 cm açılmış zaten uyarayımda doğur dedi doktorum:) bakalım nasıl olduysa hissetmeden açıklık devamı geliyor mu bilmiyorum doğum olmazsa cumartesi yeniden kontrol var gerçi doğum olur diyor doktorum ama bakalım olmazsa haftaya gelmezse bir çaresine bakarım dedi doğur dedi daha da iri olmadan bebeğin dedi olmadı suni verip doğurtcak galiba:) bakalım nasıl ilerleyecek açıklık zaten en büyük sancı olduğunda 10 cm açılmış oluyor sonra doğum anı geliyor sanrım ?:) hayırlısı olsun yaaa inşallah seninde istediğin gibi olur
Herkese merhaba, hala dışarıdayım i, dönüp mesajları okuyamıyorum. Gelişmelerden haberdar edeyim dedim.
1 cm açılmam var, suyumda azalma var ve plesanta yaşlanması başlamış... Dr un zaten Bebek çok ilerde diye Çarşamba yatıralım seni demişti. Şimdi kararı bana bıraktı ya yarın sabah ya da çarşamba yatıyorum. Suni sancı ile doğumu tetikleyecekler.
meltemcivil Canım sen Çarşamba'ya karar vermişsin hayırlı uğurlu olsun. Sen de ben de geldik yolun sonuna
Ben galiba yarın sabah isteyeceğim. İçimden öyle geliyor... Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
Meltemcim dogum yaptim suni ile...gece bir anda sancim oldu 2 cm acilmis sonra suni verdiler sabah 11.30 sanci vermeye basladılar 14.45 gibi dogum gerceklesti epidual almadim uyusma yaptigi icin dogumu geciktiriyormus...
Ben normal dogum yaptim cnm garipsencek bi durum yok benceKizlar dogumlariniz hep sezeryan olmuş cok garipsedim ya niye oyleki . Hicmi normal dogum yapan yok okudugum kadariyla sezeryan
Teşekkür ederim canım. "Deniz" koyduk adını.Cok sukur cnm bmm saglikla buyut insallah sende bebisini ismi ne
işte tam da onu diyorum kuzum, sen yürürken bile o bilinçle yürüyordun, düzenli yürümek değil, tam tersi düzensiz yürümek, kafa dağıtmak için yürümek, eğlenmek, alışveriş falan demek istedim.. dediğin gibi kısmetten öte köy yok ama hani olur ya.. neyse, hakkında hayırlısıWalla canm, hamileliğim bıyunca düEnli yürüdüm biliyosun, 37. Haftadan beri de günde 2 saat yürüdüm, olmayınca olmuyo, bu hafta pek yürümedim ama plates topunda zıpladiğimin haddi hesabi yok, yarin da son gun, brz daha yürüyeyim bakalim İnş işe yarar
Biz seninle aynıyız 40+4 üm bende. Bu gece yatırıyor beni hastaneye. 2cm açıklığım var. Bir fitil vericekmiş yumuşayıp açılmasını kolaylaştırıcaz. Gece güzelce uyu dedi sabah suni sancıyı vericekler. Normal doğum deniyeceğiz. Karmakarışığım Allah yardım etsin hepimize inşallah. Bu arada suyum azalmış benim. Nst de sancı yok. Dualarınızı bekliyorum. Yazabilirsem suni sancı tecrübemi yazarım inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?