- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
- 248
Dogum yaprigimdan beri hergun agliyorum sinirimden. Birde neden sutun az diyolar.herkesede tlf anlatiyor sutu az emmiyi cocuk diye
Benimde yumusakken baya sut oluyobenimde aynı ama yumuşakkende süt var bence onunla alakalı değildir yaa
Cevabin icin cok tesekkur ederim. Dr once baktiginda boyun uzun pelvik uygundur cikar dedi. Dopler istedi bide o baksin dedi dopler cekildiginde olculer dr dakinden fazla cikti. Bu sefer dr da eliyle bana gostererek anlatti rahim soyledir aciklik olursa sukdr olur darsa boyle olur vs die. Sancini beklersen bebek buyucek iyice ve zorlanicaksin dedi ama ptsiye kdr kendi sancin gelirse normali deneriz dedi. Bebk daha 1 karis yukarda ve acilman yok dedi bekleyelim 3 gun daha dedi. Ptsi gelip yatis yaptrin sabah 8 de dedi. Bende korktum canim kendimden ziyade ona zarar veririm die korkuyorum. Senn bebegininde basi buyukmuydu ondan mi zorlandinBaska bir hastanede, başka bir doktora daha git bence. Ölçümleri bi de başka bi doktor yapsın. Ultrason yapandan yapana değişebiliyor bazen. Başka doktor da aynı şeyi söylerse doktorunun dediği gibi sezaryan ol bence. Çünkü baş-Pelvis (yani legen kemigimiz) uyumsuz ise, zorlamanın gereği yok... Çünkü ölçüleri sınırda olsa, belki dogabilir ama riskli derdi doktorun. Kafası kesin büyük, çıkması imkansız diyorsa mecbur sezaryan... bana doktorum sınırda demişti. "Doguramazsin demiyorum dogurabilirsin de ama zor olabilir, yada son anda doğamayıp son anda sezaryana girebilirsin" demişti. Ben normal doğumu denedim, bebek bi türlü çıkmadı, son anda sezaryana alındım. Ama seninkine çıkması çok çok zor ya da imkansız diyorlarsa, sezaryan randevunu al bence...
Ayyy evet canım ya. Misss gibi kokuyorlar.Ayy ne guzel yaa deniz bebek yerim onu mis gibi kokuyordur simdi ben efeyi boyle icime katmak istyorum bayiliyorum asigim resmen ogluma
Teşekkür ederim. Evet canım 14 aralıkta doğum yaptım. Bebeğimde sarılık ve idrar yolları enfeksiyonu çıktı. Benim de çok şiddetli baş ağrılarım oldu, yataktan kalkamıyordum. 5 gün hastanede kaldık. Sonra da 3 gün boyunca iğne için hastaneye gittik. Şimdi ikimiz de iyiyiz. Ben de artık foruma pek giremiyorum. Sanırım bu arada baya doğum yapan olmuştur. Doğum yapanlara hayırlı olsun. Yapacaklara da kolay doğumlar diliyorum.Canim sende doğum yaptın dimi pek takip edemiyorum sağlıkla büyüt bebeğini umarım ikiniz de iyisinizdir senin de maraton başladı artık :) hayırlı ugurlu olsun.
Canım bu yaşadıklarından sonra çok normal. Neyse atlattın artık. Sağlıkla büyüt bebeğini.doğrusu öyle olması gerekiyordu.. ama daha ilk muayenede istersen vazgeçelim diyen bi dr vardı karşımda.. ve işin kötüsü şuan normal doğumdan o kadar korkuyorum ki.. hatta alttan muayene bile uzunca bi süre olamam acayip etkilendim
benim ki bağırsak hareketleri yavaşlar diye bi süre korse takma dedi..Kızlar 14 aralıkta sezaryen ile doğum yaptım. Dikişlerin daha kolay iyileşmesi ve rahmin toparlanması için yurt dışında doğumdan hemen sonra korse takıyorlarmış. Estetik olarak değil, sağlık yönünden soruyorum. Sezaryen olanlar bellerini sardılar mı ya da korse taktılar mı?
ay acıktım birden
Canim kucucuk cocuk ne yaptida bu kadar,sutun kesildiAy kayinvalide muhabbetleri başlamış
Kayinvalidem önümde gelin gibi dönüyor
Ama ben ısınamadim ona
Daha doğrusu evde çoğul yaşamaya alışamadım
Bi de biliyorsunuz "sütün var mı, çocuk doymuyor mu" muhabbeti
Kayinvalidem ilk çocuğumdayken göğüslerimi elleyip süt var mı yok mu diye bakıyordu
Bunda da geçen bi bakacak oldu
Elini ittirdim
Bi daha da dokunmadi
Sütüm cok iyiydi
Ama c.tesi günü gorumcemler geldi
Gorumcemin kızı çok hareketli
Burnumdan getirdi o günümü
Bayilacak seviyeye geldim
Ve sütüm çekildi
Şimdi ne yapsam da sütüm artmiyor
Minicik bebeğe anca yetiyorum
Cok da yiyorum
Ay var ya
Göğüslerim taş gibiydi onlar gelene kadar
Şimdi söndüler resmen
Mamaya başlamak zorunda kalirsam affetmiycem onları
Günlerdir suratım asık dolasiyorum
Şu an yazdikca ağlayasım geldi
MasallahSütüm geldi bile leyloş :) hem de bayA :)
Meltem ciğimHemen, badiş uyanmadan doum hıkayemi de yazayım,
Biliyorsunuz 23 aralık çrs için suni sanci ile doumu baslatıcaz die anlaşmsyik dr ile, pzt son kontrole gttm, dr acıklık bile bakmadi, zaten cuma 1cm idi die snrm, pzt aksam 18:00 gibi bakkaldan süt alirken bi sanci girdi ama yalancidir die sallamadm, aksam boyu ara ara dewam etti, cok siddetli olmaynca yine yalancidir die sallamadm, aralıklar için kayıt da tutmadm, aksam 22:00 itibari ile 5 dk bir şiddetli sancilarim basladi, dr aradm, 01:00 de hastaneye gtmemi soledi, 1:30 da gttk, acıklık hala 1cm incelme yok nst deki sanci doum için yeterli değil dediler, 5:30 da tekrar hadtanede olmak üzere ewe yolladilar, bu arada hala 5-6 dk gibi şiddetli sancilar cektim, 5:30 da hastaneye gttim, dr da geldi bu kez, acıklık bakti 3 cm idi, nst de sancilar düzenli idi, ister ewe git ister burada yatıs yap dedi, 9:30 da tekrar hastanede bulusmak üzere ewe geldm, sancilarim5-4 dk atasında ve artık baya siddetli idi, ama kesinlikle cekilmez bi sanci değildi sakın korkmayın, kusa yürüyüsler yaptm hiç oturmadm koltukta, sonra ewden cıktım, 9:45 gibi hast vardık, acılmam 5 cm idi, yatıs yaptik, epidurali direk istedim ve işte mutlu ablatim basladi
Mükemmeldim, kuş gibi hafif :) bu arada bi yandan da suni sanci aldim, acılmam baya hızli oldu, 1:15 gibi açilma 9 gbi idi, doumhaneye gectim, ve yemin ederim ıkınci ıkınmada, ebe destegi ile :)) bebek pırt die kaydi altimdan Ikınma ile bebek cıkmasi 10 dk bile surmedi belki :))
Nasil ya bitti mi şimdi dedim :)
Dikişim de 4 tane, sadece biri ağri yapiyo, o konuda da rahatm ama sütüm hala grlmedi, herkes daha erken diyor ama badiş ac kalip ağladikça icim parcalaniyo, dun akdam ilk dega 60 lık mama yaptik, onu veriyoruz arada ama 4 keredir hala bitiremedi o 60 liği,
Süt için tavsiyelerinz varsa beklerim arkadaslarim.
Geride kalanlar sakın korkmasin, sartlar uygunsa suniyi denesinler, pırt die de doğurun insallah :))
Bu Arada 52 cm 3340 gr teyzoslari.
Bizde zamanla iyiye gidiyoruz esimle o da alismaya basladikca ilgi gostermeye basladi ya da benim hormonlarim normale donmeye baslamsta olabilir:)).aynen canm kv ler bi alem.. benim kv de de ben incir aldim yerken o da bi iki tane yedi belki benimde sutum gelir diye espri yapti :) artik yorum yapamiyorum :) ben simdiden paylasamiyorum oglumu kimseyle azicik ele geldiginde daha da sevilcek o zaman naparim bilmemHormonlardan canım bizde dün akşam yalnız kaldık annem gitti kv işi vardı eşimle ailece ilkkez yalnız kaldık kızda uyuyordu ve eşim hiç ilgilenmezdi ilk defa bebişimle oynaştı bana sevgi gösterdi masaj yaptı çok iyi geldi şuan yalnızım kv okula kızı almaya gitti yine mutluyum yalnız kalmak istiyorum lohusa sendromu ara ara bendede oluyor durup dururken ağlıyorum hala bebeğimin olduğuna inanamıyorum bu doğumum çok güzel geçti onu unutamıyorum
Ne kadar bir süre? 12 gün oldu benim.benim ki bağırsak hareketleri yavaşlar diye bi süre korse takma dedi..
zaman vermedi.. benimde 14gün oldu arada takıyorum ben ama fenalık basıyor alışık değilim ki..ilk korsem :dNe kadar bir süre? 12 gün oldu benim.
Benim kizdada var aynisikızlar bir şey soracam göbeğimiz 4 günlükten düştü. şimdide göbek deliğinde kuru kan dolu. ve arada bi damla kanıyor normal misizdede oluyormu dr gitmeli miyim?
kanama oluyor mu ?Benim kizdada var aynisi
Benim korsem yok. Sen nasıl birşey aldın?zaman vermedi.. benimde 14gün oldu arada takıyorum ben ama fenalık basıyor alışık değilim ki..ilk korsem :d
Bebeğimin göbeği 11.günde dün akşam düştü. Dün gündüz sağlık ocağına gittiğimizde orada göbek düştükten sonra sarı su gelebilir, önemli değil dediler. Kanama olursa önemliymiş. Senin bebeğinde anladığım kadarıyla azıcık kan var. Kanama yok yani. Önemli olduğunu düşünmüyorum ama yine de doktora danış.kızlar bir şey soracam göbeğimiz 4 günlükten düştü. şimdide göbek deliğinde kuru kan dolu. ve arada bi damla kanıyor normal misizdede oluyormu dr gitmeli miyim?
Canım ben ilk doğumumda çarşaf sarmıştım korse acıtmıştı ikinci dogumumda bel kırsesi aldım alt lastiğin altına çift katlı bez koyutordum dikiş yerimi acıtmasın diye bu dpğumumda birsey yapmadım hafif şişliğim var ama 3 çoçuk ayakta koşturmaktan terleyip bunalıyorum eğer dikiş yerine acı vermez ise kırse en mantıklısıKızlar 14 aralıkta sezaryen ile doğum yaptım. Dikişlerin daha kolay iyileşmesi ve rahmin toparlanması için yurt dışında doğumdan hemen sonra korse takıyorlarmış. Estetik olarak değil, sağlık yönünden soruyorum. Sezaryen olanlar bellerini sardılar mı ya da korse taktılar mı?
haklisin canim ama banyo bile yapamadik bebeğimle artik tiksiniyorum burdan.
yok canim sarilik degil ben sezeryan olduktan sonra icerde kanama oldu kan pıhtılaşmiş ve bir gün arayla ikinci kere ameliyat oldum ve bu yüzden hala hastanedeyim 11 gün oldu
Bugün inşallah taburcu olurum canim haber veririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?