Ikili daen sendromu olup olmadigina bakiliyor degilmi ?ya problem olup olmadıgı bellı olmuyo ıkılıde sadece ense kalınlıgı ve burun kemıgıne bakılıyo onun harıcındekı sorunlar ıkılıde gorunmuyo kuzum benım ucluye 4 gun kala bellı olmustu kızımın hastalıgı ıkılıde saglıklı cıkmıstı onun ıcın dıyorum ıkılı test ıcın stres yapma Allahın ıznıyle bıseycık cıkmıcak
lavman dusuge neden olabilir ileri haftalarda da erken doguma. dr ye sormadan yapma canim. dogum oncesi mecburen yapiliyor ikinirken diski olmasin diye. zaten dogum olacak. bence yapma dogal yollardan hallet ya da dr ye sor duphalac vs kullanbenkarnım agrıyo cıkamıyorum wc ye ben zorlamaktan yana deılım cok tıkandıgımda lavman yapıyorum
evet canım ense kalınlıgı ve burun kemıgının olup olmadıgına bakılıyo down sendromlu cocuklarda burun kemıgı olmuyomusIkili daen sendromu olup olmadigina bakiliyor degilmi ?
doktora dedıgımde lavman yapım dıye bıse dememıstı bıde sureklı yapmadıgım ıcın sorun olmaz sanırım ama yınede dogal yollar daha ıyı tabıkı ben hıc dayanamıycak duruma geldıgımde kullanıyorumlavman dusuge neden olabilir ileri haftalarda da erken doguma. dr ye sormadan yapma canim. dogum oncesi mecburen yapiliyor ikinirken diski olmasin diye. zaten dogum olacak. bence yapma dogal yollardan hallet ya da dr ye sor duphalac vs kullan
allah korusun ya 4 lude neye bakiyor ?evet canım ense kalınlıgı ve burun kemıgının olup olmadıgına bakılıyo down sendromlu cocuklarda burun kemıgı olmuyomus
bundan sonra daha iyi olacaksin insallahkızlar cok mutluyum yemek yedım sonradan bulantı yapmazsa uzun zamandan sonra doydum ya
ınsallah canım ınsallah bıter bu bulantılar. 4 luyu bılmıyorum canım cunku 4 luye fırsat kalmadan kaybettım bebegımı ama bıldıgım kadarıyla ayrıntılı ultrasonla butun organlarına bakıyolarallah korusun ya 4 lude neye bakiyor ?
bundan sonra daha iyi olacaksin insallah
Hamilelikte dörtlü test yapılacağı gün anneye önce ultrason muayenesi yapılır ve bebeğin ölçümleri alınır. Aynı gün anne tahlil için kan verir. Kanın aç karnına veya tok karnına verilmesi sonucu etkilemez. Aynı normal kan tahlillerinde olduğu gibi az miktarda kan alınır ve bu kanda B-HCG, u-E2 (serbest estriol), AFP, İnhibin-A isminde 4 değere bakılır. Bu değerlerle birlikte ultrasonda ölçülen değerler ve annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi bilgiler bilgisayar programına girilir. Bilgisayar programı yaptığı hesaplamalar sonucunda risk düzeyini belirler. Sonuçta trizomi 21 (Down sendromu), trizomi 18 (Edwards sendromu) ve nöral tüp defekti için üç ayrı risk sonucu verir.allah korusun ya 4 lude neye bakiyor ?
bundan sonra daha iyi olacaksin insallah
Kalbi durdu demistin demi ? Hic bi fark olmadimi vucunda ?ınsallah canım ınsallah bıter bu bulantılar. 4 luyu bılmıyorum canım cunku 4 luye fırsat kalmadan kaybettım bebegımı ama bıldıgım kadarıyla ayrıntılı ultrasonla butun organlarına bakıyolar
yok canım benım kızımın kalbı durmamıstı ensefalosel dıye bı hastalık kafasının arkasında kafası kadar bı kist vardı beyni kistin ıcıne akmıstı sonlandırıldı gebelıgım benımKalbi durdu demistin demi ? Hic bi fark olmadimi vucunda ?
4 luye 4 gun kala dedin ultrosondami olustu ? Ne zamandir varmis siz ozaman farj ettiniz ?yok canım benım kızımın kalbı durmamıstı ensefalosel dıye bı hastalık kafasının arkasında kafası kadar bı kist vardı beyni kistin ıcıne akmıstı sonlandırıldı gebelıgım benım
yok canım 3 luye 4 gun kala ogrendım bu hastalık hamıle kaldıgını bıle bılmedıgın ılk 4 hafta ıcınde olusuyomus folık asıt eksıklıgınden ama bebek kucukken bellı olmuyomus 5 6 aylıkken ortaya cıkıyomus ıkılıde ortaya cıkmamıstı benımkı 5 aylıkken bı gun uyandım ıcımde huzursuzluk vardı bi şekılde hıssedıyodum bıseler oldugunu Allahın işi acile gıdelım dedım eşime bı akıntı hıkayesı uydurdum acıle gıttım doktor karından bakarken bişey gordum senı alttan muayne edebılırmıyım dedı ben telaslandım hemen kabul ettım alttan ultrasona aldıgında kafasındakı kocaman kisti gosterdı ayrıntılı buyuk ultrasona yolladı ıcınde beyın dokusu varmı dıye ordada bakıldı vardı ben yınede pes etmedım fakulteye felan gıttım ordada onaylanınca heyet raporu cıkarıldı normal dogumla sonlandırıldı gebelıgım4 luye 4 gun kala dedin ultrosondami olustu ? Ne zamandir varmis siz ozaman farj ettiniz ?
Ay ay ay cok gecmus olsun neden.normal dogumla ? Sanayazikvdiilmi ?yok canım 3 luye 4 gun kala ogrendım bu hastalık hamıle kaldıgını bıle bılmedıgın ılk 4 hafta ıcınde olusuyomus folık asıt eksıklıgınden ama bebek kucukken bellı olmuyomus 5 6 aylıkken ortaya cıkıyomus ıkılıde ortaya cıkmamıstı benımkı 5 aylıkken bı gun uyandım ıcımde huzursuzluk vardı bi şekılde hıssedıyodum bıseler oldugunu Allahın işi acile gıdelım dedım eşime bı akıntı hıkayesı uydurdum acıle gıttım doktor karından bakarken bişey gordum senı alttan muayne edebılırmıyım dedı ben telaslandım hemen kabul ettım alttan ultrasona aldıgında kafasındakı kocaman kisti gosterdı ayrıntılı buyuk ultrasona yolladı ıcınde beyın dokusu varmı dıye ordada bakıldı vardı ben yınede pes etmedım fakulteye felan gıttım ordada onaylanınca heyet raporu cıkarıldı normal dogumla sonlandırıldı gebelıgım
saolasın kuzum normal dogumla olması ıyı oldu sezeryan olsaydı 1 sene hamıle kalamıycaktım ve bundan sonrakı dogumum sezeryan olmak zorunda kalcaktı ben normal dogum taraftarıyımAy ay ay cok gecmus olsun neden.normal dogumla ? Sanayazikvdiilmi ?
Cok zor bi durum allah cok sukur sabrinin mukafatini vermis ins simdiki bebisinin omrune omur olur kardesinjn omru cennette sefaatci olur annesine insssaolasın kuzum normal dogumla olması ıyı oldu sezeryan olsaydı 1 sene hamıle kalamıycaktım ve bundan sonrakı dogumum sezeryan olmak zorunda kalcaktı ben normal dogum taraftarıyım
amin canım ınsallah bıgun kızıma sarılabılcek olmayı dusundukce ıcım rahatlıyo cok sukur rabbıme acımı hafıfletcek bı bebek nasıp ettı ınsallah buna saglık uzun omur verırde abılerıyle bırlıkte buyuturumCok zor bi durum allah cok sukur sabrinin mukafatini vermis ins simdiki bebisinin omrune omur olur kardesinjn omru cennette sefaatci olur annesine inss
Ya bi de muz yiyoruz ya her gün bi tane gelişsin diye o da kabız yapıyoCanım bende iç-dış hemoroid sorunu var, ilk doğumdan sonra çıktı maalesef. Bu hamileliğimin ilk haftaları çok kötüydüm hatta buraya da yazmıştım. Çözümü hergün en az bir öğün bol yeşillik yiyerek rahatladım. Akşamları yatmadan 3-4 kuru kayısı yiyebilirsin. Meyva bol bol ye.
Ben de yiyorum canım, sebze yemeği bol yeşillik salatası ihmal etme. Vücut dengeliyor o zamanYa bi de muz yiyoruz ya her gün bi tane gelişsin diye o da kabız yapıyo
ben bunu yaptirmistim lHamilelikte dörtlü test yapılacağı gün anneye önce ultrason muayenesi yapılır ve bebeğin ölçümleri alınır. Aynı gün anne tahlil için kan verir. Kanın aç karnına veya tok karnına verilmesi sonucu etkilemez. Aynı normal kan tahlillerinde olduğu gibi az miktarda kan alınır ve bu kanda B-HCG, u-E2 (serbest estriol), AFP, İnhibin-A isminde 4 değere bakılır. Bu değerlerle birlikte ultrasonda ölçülen değerler ve annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi bilgiler bilgisayar programına girilir. Bilgisayar programı yaptığı hesaplamalar sonucunda risk düzeyini belirler. Sonuçta trizomi 21 (Down sendromu), trizomi 18 (Edwards sendromu) ve nöral tüp defekti için üç ayrı risk sonucu verir.
benim ikilim çok güzeldi 30 binde 1 down riski cikti. dört lum 10 da 1. amniyosentezde ysptirmadim ama tedirgindim. cok şükür sağlıklı doğdu. bunda ayrintili ultrason ysptiririm ama kan aldirmam.Hamilelikte dörtlü test yapılacağı gün anneye önce ultrason muayenesi yapılır ve bebeğin ölçümleri alınır. Aynı gün anne tahlil için kan verir. Kanın aç karnına veya tok karnına verilmesi sonucu etkilemez. Aynı normal kan tahlillerinde olduğu gibi az miktarda kan alınır ve bu kanda B-HCG, u-E2 (serbest estriol), AFP, İnhibin-A isminde 4 değere bakılır. Bu değerlerle birlikte ultrasonda ölçülen değerler ve annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi bilgiler bilgisayar programına girilir. Bilgisayar programı yaptığı hesaplamalar sonucunda risk düzeyini belirler. Sonuçta trizomi 21 (Down sendromu), trizomi 18 (Edwards sendromu) ve nöral tüp defekti için üç ayrı risk sonucu verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?