2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Merhaba annişler nasılsınız bir kaç gündür giremedim konuşmalarını şimdi bazılarını okudum bazılarınıda okumaya devam ediyorum kılar size bir şey sorucam sağ tarafım çok ayakta durunca ağrıyor oturuncada 1 saat sonra geçiyor acaba benim bebiş sağ tarafta mı duruyor?
Bu arada ebebekten alışveriş yapmıştım çok çok güzel çiçişler aldım bugun geldi hepsine baktım bayıldım akşam evde resimleri çeker aralık ay yeni cicişler topiğinde paylaşırım sizlerle...

Merhaba arkadaşlar pek yazmıyorum ben ama hep okuyorum.bugun doktordan çıktım şükürler olsun yavrum iyi ben ikili test yaptirmadim daha doğrusu kan vermedim ama doktorum ultrason da baktığı burun kemiği var ve ense kalınlığında 1 mm gayet normal dedi midesi ne kadar baktı valla sağolsun cinsiyet için sadece tahmin yapıyorum büyük ihtimal kız dedi bütün internet testlerinde de kız çıkıyordu ama tabi net 16. Hafta soylicem dedi.

ben sabah uyanırken sorun yaşadım en çok bide araba kullanırken başım çok döndü bayılıcam veya kaza yapıcam diye çok korkuyorum ama başka şansım yok işime arabayla gitmek zorundayım
Ben de 1 aydır araba kullanmıyordum, şimdi tekrar kullanmaya başladım.

VALLA YİYORUM ŞU AN OHH
Afiyet olsun. Ben cesaret edemiyorum kızartma yemeye. Hatta hala çoğu şeyi yiyemiyorum. Midem bulanıyor. Yiyebildiyseniz ne güzel :)

bekliyorum cicişlerin resmini fikir olur benim için de canım benim de sağ kasığım çok şiddetli ağrıyor doktora söyledim rahim büyüyo dedi ama ben artık ondan olmadığına kanaat getirdim haftaya yine söyleyecem idrar tahlili isteyecem iltihap mı var acaba diyorum

inşallah canım yaa sabahları o kadar zor kalkıyormki resmen zorla eşim kaldırıyor hiç uykuyu sevmeyen ben maalesef kalkamıyorm uykuuuuuu istiyormmmm şuanda cok uykum var
aynen! kahve ve çay da içemiyorum uyanmak için artık ilk önce duşa giriyorum ama nafile uyku ve yorgunluk bir arada işim de en yoğun olduğu dönemlerde bakalım atlatıcam umarım az kaldı sonra bol bol uyuruz artık

13. GEBELİK HAFTASI (12+0, 12+6. GÜNLER)

BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
Bu dönemde karnınızda ve özellikle de sağ kasığınızda ağrılar ortaya çıkabilir. Bu ağrılar büyümekte olan rahiminizin, rahimi yerinde tutan bağları ve özellikle de ligamentum rotundum ("yuvarlak bağ") adlı yapıyı germesinden kaynaklanan ağrılardır. Rahimin yuvarlak bağa göre daha hızlı büyümesinden kaynaklanan bu ağrılar çok uzun süreli olmazlar ve ligamentlerin gevşeyerek gebeliğe uyum sağlamasıyla ortadan kaybolurlar. Ağrılarınız çok şiddetli olduğunda doktorunuzun önerisine göre çeşitli ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Internet artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Hamilelik döneminize ait bilgilere kolaylıkla ulaşabildiğiniz bu "okyanus" ta boğulmamak için kaynaklarınızı iyi seçin.
İster kitap, ister dergi, isterse internet kaynaklı olsun, gebelikle ilgili bilgiler hızla artıyor ve değişiyor. Bazı "bilgiler" eskiyor, bazıları "çöpe atılıyor". Bilgi kaynağınızın en güncel bilgileri içerdiğinden emin olun...

Diğer önemli bir nokta: gebelik her ne kadar evrensel bir olgu olsa da, ülkeler arasında uygulama ve yaklaşım farklılıkları çok belirgindir. Çeviri kaynaklardan değil, bizzat ülkemizde doğum yardımı uygulayan Türk doktorlarının derlediği, ülkemize uygun kaynaklardan faydalanın.

Gebelikte oluşan değişimler

Gebelik kadında tam anlamıyla "tepeden tırnağa" değişikliklerin ortaya çıktığı bir dönemdir.

Bu değişikliklerin hepsinin ortak amacı sizin doğuma ve bebeğinizi beslemeye hazırlanmanızdır.

Doğa sizdeki hazırlıkları en kötü koşullarda doğum yapacakmışsınız ve bebeğinizi de yine kötü koşullarda emzirecekmişsiniz gibi sizi ve bebeği maksimum korumaya alacak şekilde yapar.

İşte sizlere gebelik dönemindeki değişikliklerden en ilginç ve belirgin olanları ve amaçları:

Gebelik döneminde;

• İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.
  • Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.
  • Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
  • Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.
  • Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
  • İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
  • Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.
  • Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.
  • Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız.

BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
Bebeğinizin ses telleri hızla oluşuyor.
Yüzü giderek daha çok insana benziyor ve önceleri adeta bir kuş gibi birbirlerinden ayrık olan gözler orta hatta yaklaşıyorlar. Kulaklar da önceleri oldukça aşağıda, neredeyse dudaklar seviyesinde yer alırlarken yavaş yavaş normal yerlerine geliyorlar.

Bu dönemde genital tüberkül ("tepe") adı verilen yapının ultrasonografideki duruşuna göre (erkek bebeklerde yukarı doğru, kız bebeklerde vücuda paralel) cinsiyet konusunda bir fikir edinilmesi mümkün olsa da çoğu doktor cinsiyeti net olarak görene kadar bilgi verme konusunda isteksizdir. Halk arasında "doktorların bebeğin kemik yapısına bakarak cinsiyeti görebildikleri" konusunda yanlış bir inanç mevcuttur. Kemik yapısı ile cinsiyet arasında bir bağlantı yoktur.

Bu haftadan itibaren bebeğinizin karaciğeri safra üretimine başlıyor. Kan şekerinin dengelenmesinden sorumlu insülin hormonu da bu haftadan itibaren bebeğinizin pankreasında üretilmeye başlanıyor.

Akciğerleri henüz hava ile dolu olmasa da bebeğiniz bu haftalardan itibaren solunum hareketleri yaparak solunum kaslarını çalıştırmaya başlıyor.

Bu hafta sonunda bebeğinizin boyu 9 cm. ve ağırlığı tam 26 gram!

Ben de 1 aydır araba kullanmıyordum, şimdi tekrar kullanmaya başladım.

Afiyet olsun. Ben cesaret edemiyorum kızartma yemeye. Hatta hala çoğu şeyi yiyemiyorum. Midem bulanıyor. Yiyebildiyseniz ne güzel :)
ben kullanmak zorundayım işimin olduğu yer çok ters ve uzak başka çarem de yok eşim iş nedenyle şehir dışına çok çıkıyor o da bırakamaz başımın çaresine bakıyorum artık

Fufusese,
Yiyeceklerden alamadığımız vitaminler için doktor vitamin veriyor. Onları ilaç olarak görmemek lazım. Vücudumuzun ihtiyacı olan minareller ve vitaminler için ek desteğe ihtiyacımız olabilir.

Bu arada yine alıntı yapıyorum ama eski alıntıları gösteriyor. Senin mesajı bir türlü alıntı yapmadı
Neyseki bu sefer beni forumdan otomatik atmadı. :)

kızlar hepinize hayırlı doğumlar dilerim. Elimde çocuk bakım ve gelişimi ile ilgili kitaplar var artık benim ihtiyacım kalmadığı için satmak istiyorum.

Eklentiler

• IMG_20150530_222955.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20150530_223003.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20150530_223044.webp
    65,8 KB · Görüntüleme: 78
Ya kizlar birsey sorcambsu rahim agzi na baktirin dediniz hepinize doktorunuz soyledi bana bugun doktor diyorki ikili testte cikar ya dedim ikili testti yapan radyolog ta onu dojtorunuzabsorun ben bilmem dedi ya bugun ben biraz gicik kaptim doktordan istanbul avcilarda olan varmi bana su cok iyi doktor diyecek ben medicana onur beye gidiyorum

Cnm ben de seni mrk ettim iyi olmana çok sevindim maşallah sana da bebişe de cinsiyet belli oldu mu

benim çok sık değil ama ayakta dün akşam yemek yaptım 3 saat durdum nerdeyse baya ağrıdı sonra oturdum o zaman geçti...

:) tesekkur ederım haklıısn elbette ama ılac olarak gormek ıcten degıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…