2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
gozun aydın canım cok ıyı cıkmış sonucların neguzel maılde atabılmısler.ben kan veırken telefonla ararlarmı dedım ona bıle yok dedıler.
Cnm sen gönlünü ferah tut bunlar hep istatistik Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinyengemin ilk oğlunda down demişler valla çocuk gayet sağlıklı doğdu üstelik çok da zeki. Sana ne zmn çıkar dediler sonuç için

Birkaç gündür çok iyiydim artık geçti dedim şükürler olsun dedim ama yok bu bulantı kusma yine başladı ((

Canım ya madem eşin sigorta müfettişi bizi biraz bilgilendirir misin? Sadece bi kerelik verilen ilk çocuk için 300 TL yi sormuyorum onu biliyorum da 32. hafta-37. hafta itibariyle 16 haftalık analık iznimizde alacağımız maaş nasıl hesaplanacak? Hem özel sektör hem devlet çalışanları için cevaplasan çok iyi olur :)) ( Ben özelde çalışıyorum) Bi de her ay kendi iş yerimizden alıcaz o maası sonra iş yerımız SGK dan mı tahsil edecek, yoksa izin bitimi biz gidip SGK dan mı alıcaz???? Biraz uzun oldu ama cevap alacak kimsecikler yok başka etrafımda (

devlet memurları maaşlarını almaya devam ediyorlar canım toplu para almıyorlar, ama özelde çalışanların maaşları nı izne çıktıkları gün itibarıyla sgk ödüyor o da toplu olarak ödeniyor iş veren sana maaş ödemiyor artık, sgk da yatmıyor doğum izni diye gösteriliyor sen sonra doğum borçlanması yapıp kendin ödüyorsun o da istersen.
hesaplaması aldığın maaşa göre değişir yanlış bilmiyor isem aldığın maaşı 30 böl sonra çıkan rakamı 16 haftayla çarpıcaksın falan ama sgk kendi sistemine göre hesaplıyor benim hesaplama yanlış olabilir bide maaşın bankaya yatan paraya göre hesaplanır yani senin maaş 3000 tl dir atıyorum ama bankaya asgari ücret yatırıp geri kalanını elden veriyorlarsa banka hesabı esas alınacak

o ne alaka ya özel yada devlette doğurmayla ne ilgisi varmış o paranın doğum yardımı herkese yapılması lazım bence

canım ikiniz farklı şeylerden bahsediyorsunuz. bende sgk da çalışıyorum arkadaşın dediği yeni çıkan her bebeğe 1 defaya mahsus verilen çalışıp çalışmama şartı olmayan doğum yardımı yada çocuk yardımı. senin dediğin ise özelde çalışanlara verilen doğumdan kaynaklı izinli olduğu süreler için maaşıyla orantılı alınan iş görmezlik parasıdır. raporlu olduğun süreden işveren sana para ödemez o parayı devlet sana toplu olarak öder. benim gibi devlette çalışanlarda her ay maaşını almaya devam ettiği için böyle toplu bir para almaz

ozelde calısıyorsan 4aylık paranın sgkdan alabılıyorsun ama degılmı.maasının tamammı olmasada vardır bır matematıgı

konu açıklığa kavuşmuş ben biraz geriden geldiğimden yakalayamamışım. işgörmezlik parası için sgk primlerininiz kaç para üzerinden yatırıldığı önemli e devlet şifrenizle girip hizmet dökümünüzden kont. edebilirsiniz. izinli olduğun zamanlarda sgk yapıp yapmamak ta işverenle çalışan arasındaki anlaşmaya bağlıdır. işveren isterse yapar isterse yapmaz yapma zorunluluğu yoktur çünkü.

cumartesı yaptırdım ıste bır hafta dedıler.ama ultrasonda gayet ıyı dedı.

evet bende aynısını söyledim zaten bende devlet memuruyum özelde çalışanlardan bahsettim zaten

Yok öyle birşey canm arkadaşım daha yeni doğum yaptı işlemlerini halletti özelde sezeryan oldu hatta şimdi hesabına yaticam bekliyo

ya kusura bakma konu çok değişti sonraki konuşmalarda hallettik zaten karışıklığı o yüzden konu değişti izinde alınan paralara geldi

pekı nasıl hesaplıyorsunuz alacagımız parayı ben ozel sektorde calısıyorum.4ayın sonunda alacagım bu parayı hesaplamam ıcın bılgın varmı acaba.maasımı kaca bolup carpıcam :)

bu arada manisadanmısın biz 3 yıl oturduk manisada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…