Cnm sen gönlünü ferah tut bunlar hep istatistikgozun aydın canım cok ıyı cıkmış sonucların neguzel maılde atabılmısler.ben kan veırken telefonla ararlarmı dedım ona bıle yok dedıler.
eşim artık tombişim diye hitap etmeye başladıCanim benimde boy yok 1.57
Dert etme kiloyu gercekten emzirirken kilo veriyorsun ben emzirirken cok zayiftim emzirmeyi kesince yeniden almaya baslamistim
İnş.dua edin.ben.icinCanim allah yardimcin olsun uzulme nolur o testlere guvenme burun kemigi bas parmaklari onemli alin uzunlugu ben sadece detayli utrasyonlara giriyorum hamilelikte diger testler sadece istatislik cunku... ins hayirli haberlerle gelirsin
korkma canı inş bir şey yoktur iyi haberlerini bekliyorum dualarım seninle
canım ben özelde doğum yapıcam bir sıkıntı çıkmazsa 37. hafta da doğum iznine ayrılacağım
eşim sgk müfettişi kesin bilgi yani doğum parasını herkes alıyor ama tam ne kadar aldığı maaşına göre değişiyor asgari ücret olunca en düşüğü 3000 tl ye yakın alınıyor maaş daha yüksekse alınan ücrette ona göre değişiyor
devlet memurları maaşlarını almaya devam ediyorlar canım toplu para almıyorlar, ama özelde çalışanların maaşları nı izne çıktıkları gün itibarıyla sgk ödüyor o da toplu olarak ödeniyor iş veren sana maaş ödemiyor artık, sgk da yatmıyor doğum izni diye gösteriliyor sen sonra doğum borçlanması yapıp kendin ödüyorsun o da istersen.Canım ya madem eşin sigorta müfettişi bizi biraz bilgilendirir misin? Sadece bi kerelik verilen ilk çocuk için 300 TL yi sormuyorum onu biliyorum da 32. hafta-37. hafta itibariyle 16 haftalık analık iznimizde alacağımız maaş nasıl hesaplanacak? Hem özel sektör hem devlet çalışanları için cevaplasan çok iyi olur :)) ( Ben özelde çalışıyorum) Bi de her ay kendi iş yerimizden alıcaz o maası sonra iş yerımız SGK dan mı tahsil edecek, yoksa izin bitimi biz gidip SGK dan mı alıcaz???? Biraz uzun oldu ama cevap alacak kimsecikler yok başka etrafımda(
o ne alaka ya özel yada devlette doğurmayla ne ilgisi varmış o paranın doğum yardımı herkese yapılması lazım benceçalışan anne adaylarım..dogum ayımız bellı ..buna gore ne zman yılık ızın kullanacaksanız.ayrıca devlettemı ozeldemı yapmayı dusunuyorsunuz.ve ayrıca devletın verıdıgı 300tl yı sanırım ozelde dogurunca alamıyormusuz.
herkese yapılyor canımo ne alaka ya özel yada devlette doğurmayla ne ilgisi varmış o paranın doğum yardımı herkese yapılması lazım bence
canım ikiniz farklı şeylerden bahsediyorsunuz. bende sgk da çalışıyorum arkadaşın dediği yeni çıkan her bebeğe 1 defaya mahsus verilen çalışıp çalışmama şartı olmayan doğum yardımı yada çocuk yardımı. senin dediğin ise özelde çalışanlara verilen doğumdan kaynaklı izinli olduğu süreler için maaşıyla orantılı alınan iş görmezlik parasıdır. raporlu olduğun süreden işveren sana para ödemez o parayı devlet sana toplu olarak öder. benim gibi devlette çalışanlarda her ay maaşını almaya devam ettiği için böyle toplu bir para almazcanım ben özelde doğum yapıcam bir sıkıntı çıkmazsa 37. hafta da doğum iznine ayrılacağım
eşim sgk müfettişi kesin bilgi yani doğum parasını herkes alıyor ama tam ne kadar aldığı maaşına göre değişiyor asgari ücret olunca en düşüğü 3000 tl ye yakın alınıyor maaş daha yüksekse alınan ücrette ona göre değişiyor
ozelde calısıyorsan 4aylık paranın sgkdan alabılıyorsun ama degılmı.maasının tamammı olmasada vardır bır matematıgıhayır canım sen eğer özelde çalıyorsan doğum borçlanması yaparsın emeklilik için yani kimse yatırmıyor iş verenden maaş da alamıyorsun, ama devlet memuruysan o başka ama o zaman para alamazsın ama çalışmış görünüyorsun bide maaş alıyorsun izinli olduğun süre boyunca
ek bilgi herkesin aldığı 300 tl sadece ilk doğum için 2. doğumda ücret değişiyor
konu açıklığa kavuşmuş ben biraz geriden geldiğimden yakalayamamışım. işgörmezlik parası için sgk primlerininiz kaç para üzerinden yatırıldığı önemli e devlet şifrenizle girip hizmet dökümünüzden kont. edebilirsiniz. izinli olduğun zamanlarda sgk yapıp yapmamak ta işverenle çalışan arasındaki anlaşmaya bağlıdır. işveren isterse yapar isterse yapmaz yapma zorunluluğu yoktur çünkü.devlet memurları maaşlarını almaya devam ediyorlar canım toplu para almıyorlar, ama özelde çalışanların maaşları nı izne çıktıkları gün itibarıyla sgk ödüyor o da toplu olarak ödeniyor iş veren sana maaş ödemiyor artık, sgk da yatmıyor doğum izni diye gösteriliyor sen sonra doğum borçlanması yapıp kendin ödüyorsun o da istersen.
hesaplaması aldığın maaşa göre değişir yanlış bilmiyor isem aldığın maaşı 30 böl sonra çıkan rakamı 16 haftayla çarpıcaksın falan ama sgk kendi sistemine göre hesaplıyor benim hesaplama yanlış olabilir bide maaşın bankaya yatan paraya göre hesaplanır yani senin maaş 3000 tl dir atıyorum ama bankaya asgari ücret yatırıp geri kalanını elden veriyorlarsa banka hesabı esas alınacak
cumartesı yaptırdım ıste bır hafta dedıler.ama ultrasonda gayet ıyı dedı.Cnm sen gönlünü ferah tut bunlar hep istatistikAllah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yengemin ilk oğlunda down demişler valla çocuk gayet sağlıklı doğdu üstelik çok da zeki. Sana ne zmn çıkar dediler sonuç için
evet bende aynısını söyledim zaten bende devlet memuruyum özelde çalışanlardan bahsettim zatencanım ikiniz farklı şeylerden bahsediyorsunuz. bende sgk da çalışıyorum arkadaşın dediği yeni çıkan her bebeğe 1 defaya mahsus verilen çalışıp çalışmama şartı olmayan doğum yardımı yada çocuk yardımı. senin dediğin ise özelde çalışanlara verilen doğumdan kaynaklı izinli olduğu süreler için maaşıyla orantılı alınan iş görmezlik parasıdır. raporlu olduğun süreden işveren sana para ödemez o parayı devlet sana toplu olarak öder. benim gibi devlette çalışanlarda her ay maaşını almaya devam ettiği için böyle toplu bir para almaz
Yok öyle birşey canm arkadaşım daha yeni doğum yaptı işlemlerini halletti özelde sezeryan oldu hatta şimdi hesabına yaticam bekliyoçalışan anne adaylarım..dogum ayımız bellı ..buna gore ne zman yılık ızın kullanacaksanız.ayrıca devlettemı ozeldemı yapmayı dusunuyorsunuz.ve ayrıca devletın verıdıgı 300tl yı sanırım ozelde dogurunca alamıyormusuz.
ya kusura bakma konu çok değişti sonraki konuşmalarda hallettik zaten karışıklığı o yüzden konu değişti izinde alınan paralara geldikonu açıklığa kavuşmuş ben biraz geriden geldiğimden yakalayamamışım. işgörmezlik parası için sgk primlerininiz kaç para üzerinden yatırıldığı önemli e devlet şifrenizle girip hizmet dökümünüzden kont. edebilirsiniz. izinli olduğun zamanlarda sgk yapıp yapmamak ta işverenle çalışan arasındaki anlaşmaya bağlıdır. işveren isterse yapar isterse yapmaz yapma zorunluluğu yoktur çünkü.
pekı nasıl hesaplıyorsunuz alacagımız parayı ben ozel sektorde calısıyorum.4ayın sonunda alacagım bu parayı hesaplamam ıcın bılgın varmı acaba.maasımı kaca bolup carpıcam :)canım ikiniz farklı şeylerden bahsediyorsunuz. bende sgk da çalışıyorum arkadaşın dediği yeni çıkan her bebeğe 1 defaya mahsus verilen çalışıp çalışmama şartı olmayan doğum yardımı yada çocuk yardımı. senin dediğin ise özelde çalışanlara verilen doğumdan kaynaklı izinli olduğu süreler için maaşıyla orantılı alınan iş görmezlik parasıdır. raporlu olduğun süreden işveren sana para ödemez o parayı devlet sana toplu olarak öder. benim gibi devlette çalışanlarda her ay maaşını almaya devam ettiği için böyle toplu bir para almaz
bu arada manisadanmısın biz 3 yıl oturduk manisadakonu açıklığa kavuşmuş ben biraz geriden geldiğimden yakalayamamışım. işgörmezlik parası için sgk primlerininiz kaç para üzerinden yatırıldığı önemli e devlet şifrenizle girip hizmet dökümünüzden kont. edebilirsiniz. izinli olduğun zamanlarda sgk yapıp yapmamak ta işverenle çalışan arasındaki anlaşmaya bağlıdır. işveren isterse yapar isterse yapmaz yapma zorunluluğu yoktur çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?