- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
devlet memurları maaşlarını almaya devam ediyorlar canım toplu para almıyorlar, ama özelde çalışanların maaşları nı izne çıktıkları gün itibarıyla sgk ödüyor o da toplu olarak ödeniyor iş veren sana maaş ödemiyor artık, sgk da yatmıyor doğum izni diye gösteriliyor sen sonra doğum borçlanması yapıp kendin ödüyorsun o da istersen.
hesaplaması aldığın maaşa göre değişir yanlış bilmiyor isem aldığın maaşı 30 böl sonra çıkan rakamı 16 haftayla çarpıcaksın falan ama sgk kendi sistemine göre hesaplıyor benim hesaplama yanlış olabilir bide maaşın bankaya yatan paraya göre hesaplanır yani senin maaş 3000 tl dir atıyorum ama bankaya asgari ücret yatırıp geri kalanını elden veriyorlarsa banka hesabı esas alınacak
canım ikiniz farklı şeylerden bahsediyorsunuz. bende sgk da çalışıyorum arkadaşın dediği yeni çıkan her bebeğe 1 defaya mahsus verilen çalışıp çalışmama şartı olmayan doğum yardımı yada çocuk yardımı. senin dediğin ise özelde çalışanlara verilen doğumdan kaynaklı izinli olduğu süreler için maaşıyla orantılı alınan iş görmezlik parasıdır. raporlu olduğun süreden işveren sana para ödemez o parayı devlet sana toplu olarak öder. benim gibi devlette çalışanlarda her ay maaşını almaya devam ettiği için böyle toplu bir para almaz
ben kurumsal bır sıerkette calısıyorum kanun neyse onu uyguluyorlar ama somak lazım ben daha gebe oldugumu bıle soylemedım.sgk prımımı ben bılıyorum nasıl hesaplıcamkonu açıklığa kavuşmuş ben biraz geriden geldiğimden yakalayamamışım. işgörmezlik parası için sgk primlerininiz kaç para üzerinden yatırıldığı önemli e devlet şifrenizle girip hizmet dökümünüzden kont. edebilirsiniz. izinli olduğun zamanlarda sgk yapıp yapmamak ta işverenle çalışan arasındaki anlaşmaya bağlıdır. işveren isterse yapar isterse yapmaz yapma zorunluluğu yoktur çünkü.
evet ıyı olur ama toplu vermelrıde bı taraftan kotu ..O iş görmezlik parasının nasıl hesaplandıgını kesın bılıyorsan onu da paylaşsana canm bızımle :)
Sezeryandi canim zaten gerekceside bebegin iri olmasiydi.ama pismanim(yinede hayirlisi boylemis) keşke normal doğum yapsaydim hatta ikinciyi normal dogurayim diyorum ama bunu destekleyen fazla Dr yok.yinede bakicam duruma="meltemcivil,e5, member: 670745"]Normal doğum muydu canm?
Sezeryandi canim zaten gerekceside bebegin iri olmasiydi.ama pismanim(yinede hayirlisi boylemis) keşke normal doğum yapsaydim hatta ikinciyi normal dogurayim diyorum ama bunu destekleyen fazla Dr yok.yinede bakicam duruma
Aynen benimki de öyle söylüyoreşim artık tombişim diye hitap etmeye başladı
süpersin ya nerden buldun bankaya yatan zannımca e devlette gözüküyorKızlar bakın iş görmezlık parasının nasıl hesaplandıgını buldum netten. Şimdi oncelikle sizin e-devlet gozuken maasınızın BRÜT ücretını bılmenız lazım. Şöyle hesaplanıyo BRÜT maaş/30 x 112 x (2/3)
Örnek: Net maasınız 1750 TL Brüt maaşınız da 2400 TL (elden aldıgınız değil e-devlette yazan esas alınır)
2400/30=80 80x112=8960 8960 x (2/3)= 5973 TL
evet bende aynısını söyledim zaten bende devlet memuruyum özelde çalışanlardan bahsettim zaten
Ben hic almamisim anlayacagin dogumdan sonrada 4 kiloluk bebek iligimi kemigimi kuruttu sanirimmeltemciviember: 670745 .!.:Birden hızlı kılo vermıssın ya normal doğumdur dıe düşünmüştüm ondan sordum :) Bebek we anne sağlıklı olsun da normal sezeryan fark etmez artık :))
brüt maaşının 3te 2si çarpı izinli olduğun aypekı nasıl hesaplıyorsunuz alacagımız parayı ben ozel sektorde calısıyorum.4ayın sonunda alacagım bu parayı hesaplamam ıcın bılgın varmı acaba.maasımı kaca bolup carpıcam :)
manisalıyım canım ama istanbulda oturuyorumbu arada manisadanmısın biz 3 yıl oturduk manisada
2400 30a bolup 112 ye carpımını anladmda cıkan sonuc carpı 2 bolu 3 neKızlar bakın iş görmezlık parasının nasıl hesaplandıgını buldum netten. Şimdi oncelikle sizin e-devlet gozuken maasınızın BRÜT ücretını bılmenız lazım. Şöyle hesaplanıyo BRÜT maaş/30 x 112 x (2/3)
Örnek: Net maasınız 1750 TL Brüt maaşınız da 2400 TL (elden aldıgınız değil e-devlette yazan esas alınır)
2400/30=80 80x112=8960 8960 x (2/3)= 5973 TL
brüt ücretin 3te 2si çarpı izinli olunan ay canımO iş görmezlik parasının nasıl hesaplandıgını kesın bılıyorsan onu da paylaşsana canm bızımle :)
süpersin ya nerden buldun bankaya yatan zannımca e devlette gözüküyor
2400 30a bolup 112 ye carpımını anladmda cıkan sonuc carpı 2 bolu 3 ne
brüt ücretinin 3te 2 si çarpı izinli olduğun 4 ay:) bazı işyerleri her ay maaşı vermeye devam ediyor sonra devletin yatırdığı toplu parayı senden istiyor sigorta da tamamen işverenle anlaşmana bağlı dediğim gibiben kurumsal bır sıerkette calısıyorum kanun neyse onu uyguluyorlar ama somak lazım ben daha gebe oldugumu bıle soylemedım.sgk prımımı ben bılıyorum nasıl hesaplıcam
hayır canım bankaya yatan net maaş hizmet dökümündeki brüt maaştır hesaplama yapılırken brüt üzerinden yapılırsüpersin ya nerden buldun bankaya yatan zannımca e devlette gözüküyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?