2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
ayyy çok güzelmişş buu bebişimin cinsiyeti kesinleşse de bende bişiler alsam
bıze %80 kz dedı anlıcagın bır dahakı kontrole sonuc bellı olur belkı degısır belkı degısmez kım bılır bunu almadım oyuzden ama bayıldım oyuzden paylasıyım dedım.

kızlar ayrıca ;
SGK’nın AB fonu desteğiyle uygulayacağı, çalışan annelerin iş hayatına devam etmesini sağlamak amacıyla yürüteceği ’Evde Çocuk Bakım Projesi’ üç pilot ilde uygulanacak. Antalya, İzmir ve Bursa’da toplam 5 bin çalışan anneye çocukların bakımı için aylık 300 euro hibe destek verilecek.

Proje için başvurular ise SGK.gov.tr adresi üzerinden 25 Haziran tarihi itibariyle başlanacak. Ülkemizde kadın çalışanlara verilen ücretlerin düşüklüğü ve çocuk bakım imkanlarının kısıtlılığı nedeniyle anne olan kadının iş hayatından çekildiğini belirten Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, ev hizmetleri sektöründe kayıtdışı istihdam oranının ise yüzde 96 olduğunu kaydetti.

Projenin 0-24 ay aralığında çocuk sahibi ve sigortalı çalışan, iş hayatına geri dönecek veya yeni girecek anneleri kapsadığını belirten Selim Erol, "Çocuklarının bakımı için çocuk bakıcısı istihdam edebilmelerini temin amacıyla geliştirilen proje, Antalya, Bursa ve İzmir’de uygulanacak. Aylık yaklaşık 300 euro hibe desteği sağlanacak. Çocuğuna tek başına bakıp, engelli çocuğu olan ve resmi makamlarca sertifikalı çocuk bakıcısı çalıştıran annelere yapılacak hibe desteği 390 euro olacaktır" dedi.

DESTEK 36 AYA KADAR

24 aylıktan küçük çocuğu olanın yararlanabileceği desteğin çocuklar 36’ncı ayı doldurana kadar verileceğini belirten Erol, Antalya’da 1500 anne ve 1500 bakıcı olmak üzere 3 bin kadının istihdamının hibe yardımıyla destekleneceğini söyledi. Erol, İzmir ve Bursa ile birlikte bu rakamın 5 bin anne, 5 bin çocuk bakıcısı olmak üzere toplam 10 bin olduğunu açıkladı. Bütçenin AB ve SGK tarafından karşılanacağını belirten Erol, toplam bütçenin 38 milyon Euro’sunun annelere mali destek olarak hibe edileceğini kaydetti.

YARARLANMA ŞARTLARI

Destekten yararlanma şartları ise şöyle; Anne ve bakıcı aynı ilde ikamet edecek ve Türk vatandaşı olacak. Annenin başvurudan 1 gün dahi önce de olsa sigortalı çalışıyor olması gerekiyor. Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar yaklaşık 2 bin 500 TL’den yüksek brüt gelire sahip olmaması gerekiyor. Çocuk bakıcısı en az ilkokul mezunu olmalı. Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmamalı. Annenin proje kapsamında başka birinin çocuğu için çocuk bakıcı beyan edilmemiş olması gerekiyor.

Yukarıda ki yazdığım bana yaradı eşim şımarığın teki sevgiliykende ufacık şeylere ayrılırdı, şimdide çok aptalca sepeten bugün gidiyor. ayaklarımın üzerinde durabilen bir insanım çok şükür ama manevi anlamda bitiğim çocuğa birşey olur mu korkusu var.

bu gune kadar hıc aksatmadım lakın saat bası delı gıbı acıkıyorum gunde ıkı ltre sıvı tuketıyorum.. napıcam bılmıyorum.esımde ızın vermıyor tutmama

bende hep tutuyordum ama bu sene zor gibi.benimde eşim ve kayınvalidemgil tutma diyorlar.Ne yapıcam bilemedim midemde halen bulanıyor...

sadece bu ıllerdemı uygulanıyor.ayrıca bosanmısmı olmak gereklı..ayrıca sen uzulme herey duzelır anlar hatasını gelır hepımız tartısmıyormuyuz kı uzme kndını nolur.

Rabbim sabır versin düzelir inş canım

bende hep tutuyordum ama bu sene zor gibi.benimde eşim ve kayınvalidemgil tutma diyorlar.Ne yapıcam bilemedim midemde halen bulanıyor...
aynen yanı esımı gectım ben nasıl dayanırım azda degılkıı nerdeyse 9a dogru okunuyo ezan ayrıca calısıyoumda

Canım eşin gerçekten şımarıkça davranıyosa ve sebep saçma sapan bişeyse halledersiniz, aranız düzelir Sen kendini üzme Hele bi de hamilesin çok dayanamaz gelir barışırsınız Sen şimdi bebeğini düşün.

Arkadaslar ben 2 saat yemeyeyim fenalaşıyorum ya tansiyonum hep 9-5 .ben tutamam sanırım. Allah tutacaklara yardım etsin.

valla ben oyle duydum kayıt yapılması gerekıyormus bızım hamıle oldugumuzu nerden bılıceklermıs bende anlamdım guya saglık ocagına kayıt yaptırdık.
Canm calistigin yere vermek için dr dan kağıt aliyosun hamile olduğuna dair onu isyerine verdiğinde muhasebeci sgk ya bildiriyor zaten sonrasında doğum izni geldiğinde yine 32.haftada doğuma kadar olan kısım ve sonrası için izin alıp isyerine bildiriyosun o da sgk ya sonra sgk toplam izin parasını iki sefer de yatırıyor doğum öncesi ve sonrası olarak ben böyle biliyorum bütün arkadaşlarim bu şekilde yaptılar

Arkadaşlar bence oruç tutmayın Çünkü bebeğin bizim yediklerimizden beslendiği bi döneme girdik, ayrıca hepimiz günlük ilaç kullanıyoruz Hele doktorunuza danışmadan sakın tutmayın bence Ben bi kere 13.00 a kadar yemek yememiştim kan vericem die doktor cok kızmıştı. Ayrıca bildiğim kadarıyla hamilelere farz değil, sonradan telafi orucu tutulabiliyor. Bence bebeği sağlığı her seyden onemli ki, Allah da görüyo zaten.

Arkadaslar ben 2 saat yemeyeyim fenalaşıyorum ya tansiyonum hep 9-5 .ben tutamam sanırım. Allah tutacaklara yardım etsin.
Bnde öyleyim canm hadi diyorum aç dursak susuz durmak su icsem aç kalmak bnde tutabilcegimi sanmıyorum bide acikinca baş ağrısi başlıyor bnde kuduruyorum

Aynen cnm bize farz değil zaten , vücudumuza ve bebeklere eziyet etmeye hiçç gerek yok. Zaten drumda izin vermez cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…