HAMİLELER İÇİN 2000 KALORİLİK MENÜ ÖRNEĞİ bunu uygulayayım bari...
KAHVALTI
1 su bardağı süt, 1 yumurta veya 1 kibrit kutusu peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, bal veya reçel, 1 ince dilim ekmek, havuç veya domates.
ÖĞLE
1 kase tarhana çorbası, 1 porsiyon zeytinyağlı barbunya plaki, 1 kase yoğurt, 1 porsiyon meyve, 1 ince dilim ekmek.
ARA
1 kibrit kutusu peynir, 1 ince dilim ekmek, 1 porsiyon meyve.
AKŞAM
3 köfte kadar et veya balık veya tavuk, 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği, 1 porsiyon makarna veya pilav, salata, 1 ince dilim ekmek.
YATARKEN
1 porsiyon meyve
NOT:Ekmek veya peynir yerine 1 dilim börek veya kek yenebilir.Aynı ölçüde et miktarı herhangi bir yemeğin içinde kullanılabilir.
HAMİLELER İÇİN 2000 KALORİLİK MENÜ ÖRNEĞİ-2
KAHVALTI
1 su bardağı meyve suyu, 2 kibrit kutusu peynir, 1 tatlı kaşığı tereyağı veya 5 zeytin, 2 ince dilim ekmek.
ÖĞLE
1 porsiyon etli kuru fasulye , 1 porsiyon bulgur pilavı, 1 kase yoğurt, salata.
ARA
1 su bardağı süt, 1 porsiyon meyve veya 1 ince dilim ekmek.
AKŞAM
1 porsiyon tarhana çorbası, 3 köfte kadar et veya balık veya tavuk, 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği veya salata, 1 ince dilim ekmek.
YATARKEN
2 porsiyon meyve
GEBELER İÇİN ÖRNEK YEMEK LİSTESİ
KAHVALTI
1 su bardağı süt
1 yumurta ya da 1 kibrit kutusu peynir
1 tatlı kaşığı pekmez, bal ya da reçel
1 portakal, havuç ya da domates
1-2 ince dilim ekmek
ARA
İstenirse 1 porsiyon meyve
ÖĞLE
1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil yemeği
1 porsiyon pilav ya da makarna
1 kase yoğurt
Salata
1-2 dilim ekmek
ARA
1 porsiyon meyve
1 dilim börek ya da kek ( ya da 1 kibrit kutusu peynir ve 1 ince dilim ekmek )
AKŞAM
1 porsiyon yayla, tarhana ya da domates çorbası
2-3 köfte kadar et, balık ya da tavuk
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 porsiyon salata
1-2 ince dilim ekmek
GECE
1 su bardağı süt
ben bu listeye uymaya gayret göstericem çünkü ben zaten kiloluyom dahada kilo almam gerek bakalım hayırlısı olsun artık bana...ben günde sadece 2 öğün yiyebiliyorum. arada abur cubur oluyor bi sefer bazen meyve süt hiç içemiyorum peynir veya yoğurt yiyorum. belki bi düzenim olmadığından böyle kilo alıyorum ama ben doyana kadar yemeden yapamıyorum.
ben bu listeye uymaya gayret göstericem çünkü ben zaten kiloluyom dahada kilo almam gerek bakalım hayırlısı olsun artık bana...
Ben de aynıyım süt yoğurt balık hiçbirini hala tüketemiyorum sonumuz nolucak bilmiyorumkızlar günaydın ..
kızlar 14 haftaya girdik ben hala süt içemiyorum yoğurt yiyemiyorum napıcaz varmı benim gibi olan
Dikmen sokulludayım canımeryamandayim ben tatlim ya sen?
oh oh oh ne güzel bir prenses daha benimde kızım olucakmış :)Bugün öğrendim ki minik bir kızımız olacak mış Rabbim isteyen herkese nasip etsin çok mutluyum
dikkat cnm kendine, şu an senin için ondan daha önemli olmamalı hiçbir şey, ona iyi bak.
oh oh oh ne güzel bir prenses daha benimde kızım olucakmış :)gelsin güzel güzel cicişler...
EVET BU YILA KIZ YILI DİYORLAR BENDE ÇOK İSTİYORUM KZIIM OLMASINI 2 HAFTA ÖNCE %60 KIZ DEDİ İNŞ BİDAHA GİTTİĞİMDE KESİN Bİ ŞEKİLDE ÖĞRENİRİM BENDE ONDAN SONRA PEMBİŞ PEMBİŞ CİCİLER ALCAMEvet canım bu yıl çoğu hamileden kız haberi alıyorum hayırlı sağlıklı olsun da hiç farketmez ama biz babasıyla çok sevindik Allah bize bagislasin prenseslerimizi
Bende erkek yılı diye duymuştumEVET BU YILA KIZ YILI DİYORLAR BENDE ÇOK İSTİYORUM KZIIM OLMASINI 2 HAFTA ÖNCE %60 KIZ DEDİ İNŞ BİDAHA GİTTİĞİMDE KESİN Bİ ŞEKİLDE ÖĞRENİRİM BENDE ONDAN SONRA PEMBİŞ PEMBİŞ CİCİLER ALCAM
Ben de erkek yılı diye duydum ve çevremde herkesin erkek haberini alıyoruz tabi kız da vardır burada olduğu gibi çoğunluk erkek gibi inş bnm de kız olsun bakalımBende erkek yılı diye duymuştum
Evet bende kimi hamile duysam erkek kız cok nadirBen de erkek yılı diye duydum ve çevremde herkesin erkek haberini alıyoruz tabi kız da vardır burada olduğu gibi çoğunluk erkek gibi inş bnm de kız olsun bakalım
Bnm de ctesi en son geçen hafta hem ikili test yaptırdık hem gördük bebişi ama bu hafta kendi doktorum görcek inş cinsiyeti de söylerEvet bende kimi hamile duysam erkek kız cok nadirBende erkek hissediyorum bakalım dr amcamız ne diyecek
Dikmen sokulludayım canım
Bende ayni neyi zamaninda fazla tukettiysem tiksindim simdiBen de aynıyım süt yoğurt balık hiçbirini hala tüketemiyorum sonumuz nolucak bilmiyorum
yok canım ıskelede tuttuk cok eglencelıydı anca uyanabıldımGece denize mi açıldınız canm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?