- 15 Ocak 2015
- 2.943
- 3.717
- 133
başka hastaneye kan vermeye giderken elimden düşürmüşüm canım kayıp ettım çok kotu bır gun geçirdim o güncanım fotosu varmı kesenın atsan baksam bı ıcınde yapı varsa korkma
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
başka hastaneye kan vermeye giderken elimden düşürmüşüm canım kayıp ettım çok kotu bır gun geçirdim o güncanım fotosu varmı kesenın atsan baksam bı ıcınde yapı varsa korkma
korkma canım Allahın ıznıyle hıc bıse olmaz bebegıne gecme olasılıgı % 15 kadar dusuk bı ıhtımalmıs sen dua et elını karnına koy ya şafi debaşka hastaneye kan vermeye giderken elimden düşürmüşüm canım kayıp ettım çok kotu bır gun geçirdim o gün
canım ilk 3 ay bebege geçme ihtimali daha düşükmüş ama gecerse zihinsel görme engelli olma olasılıgı daha yuksekmişcanım bak netten buldum senın ıcın bebegıne gecme ıhtımalı cok dusuk oku
Bebeğe ne gibi zararlar verebilir?
Enfeksiyon ilk 3 ayda bebeğe %15 gibi düşük oranda geçebilir. İkinci trimesterde bebeğe geçiş oranı %30, üçüncü trimesterde geçiş oranı %60'tır. Fakat ilk trimesterde bebeğe geçen enfeksiyon daha ciddi sorunlar yaratır. İleri aylarda geçen enfeksiyon daha az sorunlara sebep olur.
Gebelik oluşmadan önce geçirilen enfeksiyon gebelik açısından risk yaratmaz.
Neyin var ne hastalıgın varda geçti anlayamadımcanım ilk 3 ay bebege geçme ihtimali daha düşükmüş ama gecerse zihinsel görme engelli olma olasılıgı daha yuksekmişo kadar yıldır geçirmedim gebe kalınca yakalandım
canım ıcını ferah tut kendını strese sokup bebegını etkıleme belkıde hata vardır testte yada dusukmu yuksekmı enfeksıyonun durumu tam bılmeden bebegıne gecıp gecmedıgını bılmeden sıkıntı etme bı kac ay sonra olmazsa amnıyosentez yaptırırsıncanım ilk 3 ay bebege geçme ihtimali daha düşükmüş ama gecerse zihinsel görme engelli olma olasılıgı daha yuksekmişo kadar yıldır geçirmedim gebe kalınca yakalandım
canım doktor sana antıbıyotık basladımı nette yazıo hemen antıbıyotık baslanmalı bebek dogdugunda onada antıbıyotık verılmelı hemen baslanmasındakı önem bebegın zarar gorme ıhtımalını azaltmakmıscanım ilk 3 ay bebege geçme ihtimali daha düşükmüş ama gecerse zihinsel görme engelli olma olasılıgı daha yuksekmişo kadar yıldır geçirmedim gebe kalınca yakalandım
toksoplazma cıkmıs canım kanındaNeyin var ne hastalıgın varda geçti anlayamadım
canım doktor benı başka hastaneye yolladı test orada tekrarlansın ve ne kadar suredır geçirdiğimi gösteren bır test daha varmış oda yapılsın dıye buyuk doğuma gıttım orda kan aldılar sonuç 5 gune çıkacakmış ona göre enfeksıyon dr yolluycaz dedi ilaç vermedicanım doktor sana antıbıyotık basladımı nette yazıo hemen antıbıyotık baslanmalı bebek dogdugunda onada antıbıyotık verılmelı hemen baslanmasındakı önem bebegın zarar gorme ıhtımalını azaltmakmıs
canım ınsallah gebelıkten once var olmustur cunku gebelıkten once var olduysa gebelıgı hıc bısekılde etkılemıyomus ama sen yınede ıcını ferah tut ınsallah bıan once sonuclarında temız cıkarcanım doktor benı başka hastaneye yolladı test orada tekrarlansın ve ne kadar suredır geçirdiğimi gösteren bır test daha varmış oda yapılsın dıye buyuk doğuma gıttım orda kan aldılar sonuç 5 gune çıkacakmış ona göre enfeksıyon dr yolluycaz dedi ilaç vermedi
canım 6 ay önce yaptırmıştım negatifticanım ınsallah gebelıkten once var olmustur cunku gebelıkten once var olduysa gebelıgı hıc bısekılde etkılemıyomus ama sen yınede ıcını ferah tut ınsallah bıan once sonuclarında temız cıkar
korkma canım hamıle kaldıktan sonra sucuk salam cıg kofte v.s yedınmı yada kedı felan beslıyomusuncanım 6 ay önce yaptırmıştım negatifti![]()
nasıl yani toxop mu geçiriyorsun şimdi hamileyken??? ben de toxop negatif olanlardanım. yani hamilelikte geçirmemesi gereken risk grubundanım ne yazık ki!KIZLAR KESEM 11 ML ama kalp atışı daha duyamadık normal mı 5+5 te bakıldı sanırım
lütfen ceva verin kızlar çok uzgunum sırf bu degıl toxoplasmada çıktı bende aglamaktan gözlerim şişti şuan geçiriyormuşum bagışıklıgımda yok![]()
gunaydın hayırlı cumalar canım hosgeldın aramıza Allah bebegını sag saglım kucagına almayı nasıp etsın
ya millet 6 haftada gordueğer doppler ile dinlenecek kadar küçükse evet vermiyolar bebeğe zararlı. ama ultrasondan duyulacak seviyeye geldiğinde veririler. ultrasonları kalp sesini dışarı veren cinsten değilse dopplerle vermeleri gerekir o yüzden sana öyle denk gelmiştir. kalp atış sesi de at koşturması gibi bişey dün ultrasondan dinletti doktor.
avcilardayi, aslinda beylikdusu yakinCanım nerde oturuyorsun sen.Benim gittiğim hastanede de veriyorlar..Beylikdüzü medılıfe
sen nerdesin ?bozuk degildir, ultrasonlari eski modeldir. bende duymamistim,yeni bi doktora basladim gecen muayenehanesine gittik öyle bi ultrason ilk defa gördüm.3.boyutlu bile gördük şimdiden
bende yeşil zeytin aşığıyımmmmmIlk bulantımi bugun yasamis bulunmaktayım Kızlarrr.siyah zeytin ne guzel bir hikmetmiş![]()
ya millet 6 haftada gordu( gec dollenmede diil benimki suan 8 hafta bitcek
avcilardayi, aslinda beylikdusu yakin
sen nerdesin ?
evde kedi veya kopek besliyormuaun ? Benim kedim var bende negatif cikti ... cig etten de gecermis bu ? Doktor sana ne tavsiye etti peki ?KIZLAR KESEM 11 ML ama kalp atışı daha duyamadık normal mı 5+5 te bakıldı sanırım
lütfen ceva verin kızlar çok uzgunum sırf bu degıl toxoplasmada çıktı bende aglamaktan gözlerim şişti şuan geçiriyormuşum bagışıklıgımda yok![]()