2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
başka hastaneye kan vermeye giderken elimden düşürmüşüm canım kayıp ettım çok kotu bır gun geçirdim o gün
korkma canım Allahın ıznıyle hıc bıse olmaz bebegıne gecme olasılıgı % 15 kadar dusuk bı ıhtımalmıs sen dua et elını karnına koy ya şafi de

canım bak netten buldum senın ıcın bebegıne gecme ıhtımalı cok dusuk oku

Bebeğe ne gibi zararlar verebilir?
Enfeksiyon ilk 3 ayda bebeğe %15 gibi düşük oranda geçebilir. İkinci trimesterde bebeğe geçiş oranı %30, üçüncü trimesterde geçiş oranı %60'tır. Fakat ilk trimesterde bebeğe geçen enfeksiyon daha ciddi sorunlar yaratır. İleri aylarda geçen enfeksiyon daha az sorunlara sebep olur.
Gebelik oluşmadan önce geçirilen enfeksiyon gebelik açısından risk yaratmaz.
canım ilk 3 ay bebege geçme ihtimali daha düşükmüş ama gecerse zihinsel görme engelli olma olasılıgı daha yuksekmiş :cry: o kadar yıldır geçirmedim gebe kalınca yakalandım

canım ilk 3 ay bebege geçme ihtimali daha düşükmüş ama gecerse zihinsel görme engelli olma olasılıgı daha yuksekmiş :cry: o kadar yıldır geçirmedim gebe kalınca yakalandım
canım ıcını ferah tut kendını strese sokup bebegını etkıleme belkıde hata vardır testte yada dusukmu yuksekmı enfeksıyonun durumu tam bılmeden bebegıne gecıp gecmedıgını bılmeden sıkıntı etme bı kac ay sonra olmazsa amnıyosentez yaptırırsın

canım doktor sana antıbıyotık basladımı nette yazıo hemen antıbıyotık baslanmalı bebek dogdugunda onada antıbıyotık verılmelı hemen baslanmasındakı önem bebegın zarar gorme ıhtımalını azaltmakmıs

canım doktor sana antıbıyotık basladımı nette yazıo hemen antıbıyotık baslanmalı bebek dogdugunda onada antıbıyotık verılmelı hemen baslanmasındakı önem bebegın zarar gorme ıhtımalını azaltmakmıs
canım doktor benı başka hastaneye yolladı test orada tekrarlansın ve ne kadar suredır geçirdiğimi gösteren bır test daha varmış oda yapılsın dıye buyuk doğuma gıttım orda kan aldılar sonuç 5 gune çıkacakmış ona göre enfeksıyon dr yolluycaz dedi ilaç vermedi

canım doktor benı başka hastaneye yolladı test orada tekrarlansın ve ne kadar suredır geçirdiğimi gösteren bır test daha varmış oda yapılsın dıye buyuk doğuma gıttım orda kan aldılar sonuç 5 gune çıkacakmış ona göre enfeksıyon dr yolluycaz dedi ilaç vermedi
canım ınsallah gebelıkten once var olmustur cunku gebelıkten once var olduysa gebelıgı hıc bısekılde etkılemıyomus ama sen yınede ıcını ferah tut ınsallah bıan once sonuclarında temız cıkar

Muhtemel doğum tarihini hesaplarken son adet tarihinin ilk günü sayılarak hesaplanıyor. Forumdaki hamilelik takvimi içinse bebişinin muhtemel doğum tarihini giriyorsun.

kızlar günaydın..
benim gibi vajinal akıntısı olan var mı? çok açık yeşil sarı.. yumurtladığım günden beri devam ediyor.. yanma, koku vs yok

KIZLAR KESEM 11 ML ama kalp atışı daha duyamadık normal mı 5+5 te bakıldı sanırım

lütfen ceva verin kızlar çok uzgunum sırf bu degıl toxoplasmada çıktı bende aglamaktan gözlerim şişti şuan geçiriyormuşum bagışıklıgımda yok :cry:
nasıl yani toxop mu geçiriyorsun şimdi hamileyken??? ben de toxop negatif olanlardanım. yani hamilelikte geçirmemesi gereken risk grubundanım ne yazık ki!

eğer doppler ile dinlenecek kadar küçükse evet vermiyolar bebeğe zararlı. ama ultrasondan duyulacak seviyeye geldiğinde veririler. ultrasonları kalp sesini dışarı veren cinsten değilse dopplerle vermeleri gerekir o yüzden sana öyle denk gelmiştir. kalp atış sesi de at koşturması gibi bişey dün ultrasondan dinletti doktor.
ya millet 6 haftada gordu :(( gec dollenmede diil benimki suan 8 hafta bitcek

Canım nerde oturuyorsun sen.Benim gittiğim hastanede de veriyorlar..Beylikdüzü medılıfe
avcilardayi, aslinda beylikdusu yakin

bozuk degildir, ultrasonlari eski modeldir. bende duymamistim,yeni bi doktora basladim gecen muayenehanesine gittik öyle bi ultrason ilk defa gördüm.3.boyutlu bile gördük şimdiden
sen nerdesin ?

Ilk bulantımi bugun yasamis bulunmaktayım Kızlarrr.siyah zeytin ne guzel bir hikmetmiş :KK66:
bende yeşil zeytin aşığıyımmmmm :kk77: allahımm tenekesiyle yesem doymam gibi geliyor ama eşim kızıyor bu arada siyah zeytin yemek bebeği çok besliyormş buna aşermen ne güzel

kızlar, ben de toxoplasma negatif diğer hamileliğimde ben de çok paniklemiştim ve hatta her ay test yaptırdım ama bu çok korkulacak birşey değil. hemen 1 2 salam sucuk yemeyle aktifleşmiyor. ama hamilelikte aktifleşirse muhakkak doktor takibinde olunmalı. salam sucuk yemememizin asıl nedeni aşağıda yazılı..

5. Hata: İşlenmiş besin tüketmek

Sucuk, salam ve sosis gibi besinler oldukça lezzetliler ve bu tür besinlere karşı istek hamilelik döneminde artabiliyor. Ancak bu ürünlerin hazırlanma aşamasında eklenen nitrit-nitrat adındaki gıda katkı maddeleri kanserojendir ve bebeğiniz için toksik olabiliyor.

Doğrusu: Sucuk, sosis, salam gibi şarküteri ürünlerinden mutlaka uzak durun. Eğer canınız çok çektiyse bildiğiniz ve güvendiğiniz bir kasaptan aldığınız sucuğu yakmadan pişmesine dikkat ederek ayda 1-2 kez yiyebilirsiniz.

bu arada hastalık kedi-kuş-fare gibi çiğ et tüketenlerden geçiyor. yani salam sucuk ya da et ile değil. ama tabi çiğ et ya da etle yapılmış çiğköftede nedenlerinden. sadece ısıl işlem görmüş ürünler zararsız. sadece tokoplasma için diyorum yoksa ısıl işlem görmüş her ürün bebeğimiz için zararlı..

Son düzenleme:
KIZLAR KESEM 11 ML ama kalp atışı daha duyamadık normal mı 5+5 te bakıldı sanırım

lütfen ceva verin kızlar çok uzgunum sırf bu degıl toxoplasmada çıktı bende aglamaktan gözlerim şişti şuan geçiriyormuşum bagışıklıgımda yok :cry:
evde kedi veya kopek besliyormuaun ? Benim kedim var bende negatif cikti ... cig etten de gecermis bu ? Doktor sana ne tavsiye etti peki ?

Back
X