2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Sağol valla herkez kabızlık tan bahsedince bir anormalik mi var dedim
yok canım sanırım yedıklerımızle alakalı yada vucut ısımızla benım karın bolgem cok sıcak o yuzden oldugunu dusunuyorum hanı normalde tuvalete cıkamadıgımda bıle karnımı ısıtırdım o sekılde rahatlardım sıcaklıkla alakalı olabılır

8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)
shadow.png

BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
3rdMonth.jpg
Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır".
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.

geçen bir arkdşmla knuşuyodm bn çaydan tiksinmiştim sanada oldumu dedi bnde yok dedim ilk değilsin yani bnde başka şeyleri görünce midem bulanıyor normal yani:)

Ben de çayı çok severdim normalde canım.. günde 10 bardak çok rahat içerdim. hamileliiğimii öğrenince zararlı diye bırakmak istedim ama süt fln da sevmediğim için sabahları olsun 1 bardak açık içeyim diye karar almıştım. ama o bir bardağı bile bitiremedim hiç. çoğu sabah hiçbir ey içmiorummm:KK43:

Cay

Cay içemiyorum ben de artık ,o gun kahvalti masasında oturdum agladim bu yüzden :KK43: tiksiniyorum resmen . Hergun mutlaka içerdim

kızlar, kahvaltıya küstüm resmen. yani çok aşırı çay içemezdim normalde ama şimdi nefret ettim. ilk hamileliğimde de böyle olmuştu. esraecem, arkadaşının oğlu mu var? ben oğluma hamileyken tiksinmiştim ve şimdide tiksiniyorum acaba oğlan mı buda :KK69:

kızlar, kahvaltıya küstüm resmen. yani çok aşırı çay içemezdim normalde ama şimdi nefret ettim. ilk hamileliğimde de böyle olmuştu. esraecem, arkadaşının oğlu mu var? ben oğluma hamileyken tiksinmiştim ve şimdide tiksiniyorum acaba oğlan mı buda :KK69:
senınkı kızz :D

Evet canım biraz pahalı ama benim çalıştığım şirketten dolayi özel sağlık sigortam var herhangi bir ücret odemiyorum o yüzden gidip memnun olan var mı araştırıyorum yoksa Dr değiştirecem yine
Hmm anladım o zaman Ethica'yı düşün bir de bu taraflardaysan.

Allah Allah Dr herhangi bir şeyden söz etmedi bununla ilgili :/
doktor banada demıyo canım ama son ıkı gebelıgımde gebelıgımı saglık ocagına bıldırmeye gıttıgımde testlerı yaptılar dırek dun yıne gebelıgımı bıldırmeye gıttım hemen kan ıdrar aldılar pzartesı alcam sonucları

8 hafta yaşına girdim ve artık benim adım “fetus”, bu Latince “genç” demekmiş, Latince ne demek? Artık kollarım ve bacaklarım uzadı, omuzlarım, dirseklerim, kalçalarım belirgin hale geldi. Ve ben artık bir çilek kadar büyüğüm. Bugünlerde anne bana kızıyor, bana hamile olduğu için cildi yağ yapıyormuş ve bir çok sivilcesi varmış, doktorumuza “ben sadece bebek istedim sivilce değil” dedi kızgın bir şekilde, doktorumuzda güzel bayan ilk üç aylık dönemden sonra isteseniz de sizinle yaşamak istemeyecek bu ufaklıklara neden kızıyorsunuz, “sakin olun yoksa size inat olsun diye kalabilirler” deyince anne sessizleşti. Bu hafta iki kat daha büyüğüm, ayak ve el parmaklarıma o küçük ressamlar gelip bir şeyler çizdiler, ve bunların adı “tırnak” dediler. Sonra bir de ağzıma diş etlerinin altında diş taslakları
çizdiler. Bunlar çok işine yarayacak deyip kıkır kıkır güldüler. Onlar çok tuhaflar.

8 hafta yaşına girdim ve artık benim adım “fetus”, bu Latince “genç” demekmiş, Latince ne demek? Artık kollarım ve bacaklarım uzadı, omuzlarım, dirseklerim, kalçalarım belirgin hale geldi. Ve ben artık bir çilek kadar büyüğüm. Bugünlerde anne bana kızıyor, bana hamile olduğu için cildi yağ yapıyormuş ve bir çok sivilcesi varmış, doktorumuza “ben sadece bebek istedim sivilce değil” dedi kızgın bir şekilde, doktorumuzda güzel bayan ilk üç aylık dönemden sonra isteseniz de sizinle yaşamak istemeyecek bu ufaklıklara neden kızıyorsunuz, “sakin olun yoksa size inat olsun diye kalabilirler” deyince anne sessizleşti. Bu hafta iki kat daha büyüğüm, ayak ve el parmaklarıma o küçük ressamlar gelip bir şeyler çizdiler, ve bunların adı “tırnak” dediler. Sonra bir de ağzıma diş etlerinin altında diş taslakları
çizdiler. Bunlar çok işine yarayacak deyip kıkır kıkır güldüler. Onlar çok tuhaflar.
böhüüüüü :'( dolu dolu oldu gözlerim..

böhüüüüü :'( dolu dolu oldu gözlerim..
aha bak buda senın haftan

9 hafta yaşındayım bugün yine küçük ressamlar geldi, gözlerimi, dilimi ve ağzımın içini monte ettiler, bağırsaklarımı kordon içinden karın içindeki boşluğa taşıdılar, parmaklarımı da uzattılar biraz. Daha benimle çok işleri varmış. Bu arada annenin midesi yanıyor, hiç dinlemiyor ki doktor ona midesine dokunan yemekler yememesini söylemişti, şimdi ilaç almak zorunda kaldı. Bir de beni besleyecek olan memelere süt gelmeye başladığından onun göğüsleri büyüyor, kendine onlar için destekli bir sütyen alacakmış, o ne demek bilmiyorum ama doktor bunu yapması gerektiğini söyledi. Şu günlerde küçük ressamlardan sonra en çok doktoru görüyorum aslında duyuyorum demek istedim.

9 hafta yaşındayım bugün yine küçük ressamlar geldi, gözlerimi, dilimi ve ağzımın içini monte ettiler, bağırsaklarımı kordon içinden karın içindeki boşluğa taşıdılar, parmaklarımı da uzattılar biraz. Daha benimle çok işleri varmış. Bu arada annenin midesi yanıyor, hiç dinlemiyor ki doktor ona midesine dokunan yemekler yememesini söylemişti, şimdi ilaç almak zorunda kaldı. Bir de beni besleyecek olan memelere süt gelmeye başladığından onun göğüsleri büyüyor, kendine onlar için destekli bir sütyen alacakmış, o ne demek bilmiyorum ama doktor bunu yapması gerektiğini söyledi. Şu günlerde küçük ressamlardan sonra en çok doktoru görüyorum aslında duyuyorum demek istedim.
cok guzel yaaaaa :) cok sevimli bi anlatımı var :)

ay vallahi mahvoldum yaaaaa.. canım ağzın bal yesin ya :KK68::KK68::KK68::KK61::KK61::KK61::KK61:

arkadaslar mrblar bısey sormak ıstıyorum cılek zeytın kıvı bunları cok tuketıyorum bunları yersem cocugum beneklı falanmı olurmus yukarda sankı boyle bı konu gectıde bılmek ıstedım ben bunları ozellıklede cılegı cok tuketıyorumda yardımcı olursanız cok sevınırım

Back
X