2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

aminn cnm evet ya bu günleri görmek ne demek hayalini kurar ken aman kurma deyip ağlardık yaa......
i,nşl güzel ahberler alacağız vereceğiz sen ardından ben gelicez azodan hamiş topiklerineeeeeeeeeeeeeeeee inşlhhhhhhhhhhhh

inşallah canımm her şey çok güzel olacaktır.. Nasıl başlarsan öyle gidermişş.. Sen olması gerekeni yap gerisi rabbime emanet
aynen negatif yok artık herşey oluruna güzel ve olduğu gibi olacak ben sadece moralle duayla beklicem güzel günleri.....

Canım bizde asıl sorun eşimdeydi aylarca o düzelsin diye bekledik.. Düzelme olmayınca tüp yapalım dedik..doktorumun dediği ben de sorun yoktu. Fsh vb testlerim iyiydi ama bir yıl evvelinin testleriydi. Tekrar test yapmadan tüpe başladı. önce 4 yumurtan.oldu dedi dr. Ama sonra ikiye düştü tüpe baslamayalım iptal edelim dedi. Neden dedim yaş yumurta azlığı belkide vucudun tepki gosterdi dedi. Ben de kızdım baya test bile yapmadınız olacagı buydu dedim. Ben şimdi ne yapıcam biliyor musun. Devlete gidip tüm testlerimi yaptırıp dogru duzgum bir yerle devam edicem

benimde eşim yapıyor canım bize önce koldan dediler sonra yapamazsaniz göbek dediler inşallah bol bol olur canım ya

Canım benzer şeyler yaşamışız. Biz de eşimde sorun var diye biliyorduk.varikosel ameliyatı oldu geçen yıl.onun düzelmesini bekledik.1 yıl sonunda anlamlı bir düzelme olmayınca tüp bebek dedi ürolog.tabi bu arada 2 aşılama denedik devlette ve bana hiç doğru düzgün tahlil muayene yapılmadı.bana da 1 yıl önceki tahlillerle devlette aşılama yapıldı.hep bende sorun yok diye biliyorduk hormon tahlillerim de USG muayenelerimde sorun yoktu.tam tüpe başlarken tüp bebek merkezi amh testi istedi.ve acı son yumurta rezervim azalmış.ama çok kötü değil dediler.acil tedaviye başladık.yumurtalar az ve geç büyüdü ama doktor yinede 3 yada 4 embriyo elde ederiz diye umut ediyordu.3 olgun yumurtadan hiç sağlıklı embriyo elde edemedik malesef.yumurta rezervim in az olması kaliteyi bozarmış aynı zamanda hasimato hipotroidi hastasıyım.hasimato dan dolayı yükselen antikorlar da yumurta kalitesini bozabilirmiş. Kesin bir sebep yok malesef ve ne yazık ki yumurta kalitesini arttıran bir tedavi de yok bildiğim kadarıyla...

Haşimato bende de var canım.Bozarmıymış ben de yeni duydum.. Gerçi.benim teyzelerde de var ama hepsinin cocugu var. Eşimde senin gibi varikosel ameliyatıda oldu. Bak şimdi haşimatoya takıldım o zaman bizim işimiz çok zor. Ama bana doktor ve endokrin alakası yok dedi.

Benim de çoğu akraba da var ve hepsinin çocuğu var.bana da şimdiye kadar hem kadın doğum hem endokrin ilaç kullanırsan sorun yok dedi.ama yaşım genç olmasına rağmen yumurtalarımın kalitesiz olmasını tüp bebek doktoru buna bağladı.ama kesin olarak hasimato dan dolayı demedi.bu da bir etken olabilir dedi.hatta embriyolog hasimato olup çocuğu olan bir sürü insan var tek başına sebep değil ama etkileyen faktörlerden biri olabilir dedi.

Evet enteresan. vallahi inan ki tam birşeyi düzeltiyorum başka birşey çıkıyor. ne diyim canım ilaçlara devam hakkımızda hayırlısı artık. Yumurta.için.ilaç yok mu acaba

Teşekkürler canım...
Demek aynı memleketteyiz
Dediğin gibi canım Ankara ya sığmadım...
Genetik testleri ben şimdi ki hastanede yaptırdım Acıbadem de...
Daha önce gerek görülmemişti 4.deneme olunca doktorum işi sıkı tutuyor..
Hacettepeye gidebilirsin canım tüp bölümüde var biliyorsundur zorluk çıkarma konusunda bizzat yaptırmadığım için bir şey diyemem ama oraya giden arkadaşlar oldu sorun yaşadıklarını hatırlamıyorum...
Tabii yine de iyi araştırmak lazım...

cvppppppppppppppppppppppppppppppppp...tüp bbekte transfer sırasında 5-6 kişi başım da mı duracakkkkkkk...cvp ya cvp
Transfere idrara sıkışık gireceğin için etrafa salmayım endişesinden transferde olduğunu unutacaksın kaç kişi var gözün görmeyecek ya işersem korkusundan

Evet enteresan. vallahi inan ki tam birşeyi düzeltiyorum başka birşey çıkıyor. ne diyim canım ilaçlara devam hakkımızda hayırlısı artık. Yumurta.için.ilaç yok mu acaba
Ben anladım ki bu iş peşinden koşup kafa yordukça daha da karmaşık hale geliyor.benim fsh en yüksek 7 çıkmıştı şimdiye kadar ama bu ay tam tedaviye başlayacakken 11 çıktı.ne oldu birden anlamadım geçen ay 5 ti.
Yumurta için kesin bir tedavi yok. Arginin,q10,omega3 gibi takviyeler öneriyorlar ama çok da etkili değil sanırım.en faydalı tavsiye arı sütü.eğer kullanmadıysan bir sonraki tedaviden önce arı sütü kullanabilirsiniz eşinle beraber.

Kizlar yarindan sonraya çapadan randevu aldim eksik pihtilasma testlerim icin tekrarlatabilecegim baska testler var mi gitmisken hepsini aradan cikartiyim

İyi yapmışsın canım..
Kanda genetiklerinize de baktırın eşinle..Kromozom analizi..

ahaaaaa neden bacımmmmmmmmmm su mu içiokkkkkk
Eveett bildiğin işemeye ramak kala transferde olcaksın rahimden en güzel görüntüyü alabilmek için karından ultrasonla bakılacak rahmine ve iyi görüntü şart sıkışık olman lazım...

Eveett bildiğin işemeye ramak kala transferde olcaksın rahimden en güzel görüntüyü alabilmek için karından ultrasonla bakılacak rahmine ve iyi görüntü şart sıkışık olman lazım...
cnm bısey dıcem tüp mü yapsam aşılamamı cvpK34:

Bende TSH ilacı kullanıyorum değerim referans aralıklarında ama tsh ın 2 nin altında olması gerekiyormuş gebelik için...
Değerim maksimum 4.52 lerde çıkmıştı benim genelde 3 civarı seyrediyor...
İlgisi var kesinlikle mutlaka üzerine düş canım..
Topikte tsh ını düzelten kızlar hamileler şimdi..

Evet tsh 1 in altında benim zaten. Sadece antikorl
İnan ben de anlamadım. Allah bize önce akıl sağlığı versin. Ben şu an bal çörek otu tarcın kullanıyorum. Eşime de havuç suyu içiriyorum. Zaten iki ay içinde tekrar başlıcam tüpe. Beklemeyeceğim. Zaman geciyor. Ve bu sefer bir yumurtam bile çıksa sonuna kadar devam edicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…