2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

Evet canım bende ankaradayım.bakalım başlayacağız artık Ankaranın devlet hastanelerini gezmeye.inşallah iyilerle karşılaşırız.peki canım sen Acıbadem de ne kadara yaptırdın testlerini.benim aklımda çok pahalı diye kalmış ama yanlış mı biliyorum acaba.

Inşallah herşey gönlünce olur canım.hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah. ..

Evet canm ilaç kullanmalıyız tsh hep normaldi benim sadece antikorlar anormal

Acıbadem derken onların yönledirdiği bir labaratuvarda yaptırıyorsun canım ya da kendin yaptır getir hastanede çalışılmıyor testler...Ben KK nın editörü olarak gittiğimden benden ücret almadılar sağolsunlar...Ankarada Düzen labatuvarları var..Kanda kromozom taraması için mail atmıştım ne kadara yapıyorsunuz diye kişi başı 200 civarı bir rakam demişlerdi..

Canim iyi aksamlar genetik test icin gazi universitesi hastanesinde yaptirabilirsin, hic sıkıntı cikarmiyorlar. Hatta hastane santralini arayip genetik sekreterligini arayip kendin ve esin icin randevu bile alabilirsin, guvenceniz varsa ucretsiz zaten

canım bende de yumurta azlığı ve kalitesizliği var... ben bu ay ki tedavime başlamadan önce arı sütü bal polen karışımını her gün 3 - 4 kaşık kadar yedim birde çörek otu bal tarcın karışımını çay kaşı ile yedim ilave 1 aya kadar yani yumurta toplama işlemine kadar incir kürü yaptım ...ileve yaklaşık 6 ay kadar dhea kullandım onun yanında bi sürü vitamin kullandım uzun bi süre.... birde doktorum bu ayki tedavimde genetropin diye bi iğne kullandırdı ( çocuklarda büyüme hormon salgılıyormuş yumurtalarda işe yarayabilir demişti).... bunları kullanmadan önceki tedavilerimde 2-3 yumurta anca oluyordu kaliteside iyi değildi.. ama şimdiki tedavimde 5 yumurtam oldu bunlardan 4 ü döllendi 3 tanesi 5. güne gitti 1 tanesi transfer edildi 2 taneside donduruldu ..... yani özellikle arı sütü ve genetropin iğne çok işe yaradığını düşünüyorum ... isterseniz araştırın arkadaşlar.....

Nerde tedavi gormustunuz siz acaba?

Transfere idrara sıkışık gireceğin için etrafa salmayım endişesinden transferde olduğunu unutacaksın kaç kişi var gözün görmeyecek ya işersem korkusundan
Aynen yaa cok tuhah bir durum. Hakkaten suratlarina falan kacirirsam diye tedirgin olmustum

Ozelde genetik testler cok pahali canim. Yanlis hatirlamiyirsam ayri ayri kisi basi 400-500 lira idi galiba. Gazi univ. Hast. Diyorum cok ilgililer ve yardimci oluyorlar

Hıımm onu bilmiyordum...
Ben de tsh ,t3,t4 bakıldı antikorlara bakılmadı...
Antikorun sorun olacağını zannetmiyorum..
Canım bildiğin gibi hasimato otoimmün bir hastalık.yani vücut kendi dokusunu yabancı gibi görüyor ve onu yok etmek için antikor üretiyor.burada söz konusu olan tiroit bezi.vucut tiroit beziyle savaşıp yok etmeye çalışıyor.bunun için de antikor üretiyor.bana tüp bebek doktorum bu antikorlar ın yumurtaya da zarar verebileceği ni söyledi.ama kesin ifade kullanmadı.yani böylede olmuş olabilir dedi.antikorlar bu anlamda sorun teşkil ediyor.

Aynen yaa cok tuhah bir durum. Hakkaten suratlarina falan kacirirsam diye tedirgin olmustum

Ben de hep sıkışık olmanın verdiği gerginlik yüzünden transfer esnasında dua edememişimdir bir an evvel olsun ve bitsin istiyorsun...Bir keresinde de bu kez sıkışmayacam fazla dedim ve sıkıştım ben artık alın beni diyerek girdim transfere yalaaannnnnkurtarırım sandım ultrasonla kontrol yaptılar aaaa sen yeterince sıkışık değilsin görüntü net değil dediler ve bir baktım hazırlık var hortum gibi bişiler çıkarıyorlar meğersem alttan beni sonda ile doldurup sıkıştırcaklarmışnayır nolamaz dedim istemiyoruummm die direttim ama direnişim 2 dk sürdü...resmen doldurdular beni ve ben yine şiştim patlayacam transfer bitti aynı işlemle bu kez boşalttılar beni

Bak ben bunun üzerine hiç düşmedim eski zamanlarda bakılmıştı sorun yoktu o zamanlar sadece tsh ım 3 civarı çıkıyordu sanırım ondan ilgilenmediler...Net değil ama olabilir deniyor sanırım..

Ozelde genetik testler cok pahali canim. Yanlis hatirlamiyirsam ayri ayri kisi basi 400-500 lira idi galiba. Gazi univ. Hast. Diyorum cok ilgililer ve yardimci oluyorlar
Canım benim çok saol.evet bende çok pahalı diye biliyorum o yüzden devlette yaptırayım istiyorum.peki canım senden tüp bebek doktorun istekte bulunmuydu yoksa sen kendin mi gidip yaptırdın?
Benim doktorum kromozom analizini istedi ve istek kağıdı verdi ama ben bir de pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum onunla ilgili bir istek kağıdı yok elimde söylesem onu da yaparlar mı acaba? Özelde pıhtılaşma testi çok pahalı çünkü.

Bak ben bunun üzerine hiç düşmedim eski zamanlarda bakılmıştı sorun yoktu o zamanlar sadece tsh ım 3 civarı çıkıyordu sanırım ondan ilgilenmediler...Net değil ama olabilir deniyor sanırım..
Evet kesin değil ama etkili olduğunu söylediler.sen zaten şimdi tedavinin sonuna geldin boşver bunları kafana takma bi sıkıntı görseydi doktorun isterdi gereken testleri.zaten senin embriyoların genetik incelemeye gitti bildiğim kadarıyla o yüzden sorun olsa baştan anlaşılırdı.

Ayyy o durum daha zor olmustur canim yaaa. Enerjini cok sevdim maasallah cok pozitifsin umarim bu ugraslarimiz sonuc verirde yuzumuz guler

24 tane toplandı 20 tanesi olgun çıkıp işleme girdi 14 tane embriyom oldu..3.güne 14 tane embriyo geldi 5.güne 9 tane ve genetiğe gidebilecek olan kalitede de 6 tane kaldı elimize çok iyi dediler...
Dediğin gibi sorun olsa baştan belli olurdu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…