- 8 Ocak 2012
- 1.117
- 276
- 133
Evet canım bende ankaradayım.bakalım başlayacağız artık Ankaranın devlet hastanelerini gezmeye.inşallah iyilerle karşılaşırız.peki canım sen Acıbadem de ne kadara yaptırdın testlerini.benim aklımda çok pahalı diye kalmış ama yanlış mı biliyorum acaba.Teşekkürler canım...
Demek aynı memleketteyiz
Dediğin gibi canım Ankara ya sığmadım...
Genetik testleri ben şimdi ki hastanede yaptırdım Acıbadem de...
Daha önce gerek görülmemişti 4.deneme olunca doktorum işi sıkı tutuyor..
Hacettepeye gidebilirsin canım tüp bölümüde var biliyorsundur zorluk çıkarma konusunda bizzat yaptırmadığım için bir şey diyemem ama oraya giden arkadaşlar oldu sorun yaşadıklarını hatırlamıyorum...
Tabii yine de iyi araştırmak lazım...
Inşallah herşey gönlünce olur canım.hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah. ..Evet tsh 1 in altında benim zaten. Sadece antikorl
İnan ben de anlamadım. Allah bize önce akıl sağlığı versin. Ben şu an bal çörek otu tarcın kullanıyorum. Eşime de havuç suyu içiriyorum. Zaten iki ay içinde tekrar başlıcam tüpe. Beklemeyeceğim. Zaman geciyor. Ve bu sefer bir yumurtam bile çıksa sonuna kadar devam edicem.
Evet canm ilaç kullanmalıyız tsh hep normaldi benim sadece antikorlar anormalBende TSH ilacı kullanıyorum değerim referans aralıklarında ama tsh ın 2 nin altında olması gerekiyormuş gebelik için...
Değerim maksimum 4.52 lerde çıkmıştı benim genelde 3 civarı seyrediyor...
İlgisi var kesinlikle mutlaka üzerine düş canım..
Topikte tsh ını düzelten kızlar hamileler şimdi..
Hıımm onu bilmiyordum...Evet tsh 1 in altında benim zaten. Sadece antikorlar.
Evet canım bende ankaradayım.bakalım başlayacağız artık Ankaranın devlet hastanelerini gezmeye.inşallah iyilerle karşılaşırız.peki canım sen Acıbadem de ne kadara yaptırdın testlerini.benim aklımda çok pahalı diye kalmış ama yanlış mı biliyorum acaba.
Hıımm onu bilmiyordum...
Ben de tsh ,t3,t4 bakıldı antikorlara bakılmadı...
Antikorun sorun olacağını zannetmiyorum..[
. İlaçla tsh me zarar vermelerini engelliyorum şimdilik canım
İnşallah cnım. Selenyum iyi gelirmiş haşimatoya denemedim ama bir de atom tedavisi varmış. Eger buysa sebep ikisinide denemek isterim.Inşallah herşey gönlünce olur canım.hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah. ..
Canim iyi aksamlar genetik test icin gazi universitesi hastanesinde yaptirabilirsin, hic sıkıntı cikarmiyorlar. Hatta hastane santralini arayip genetik sekreterligini arayip kendin ve esin icin randevu bile alabilirsin, guvenceniz varsa ucretsiz zatenTedavin hayırlı olsun egunal.
uzaktan takip ediyorum seni.
Umarım bu defa hayırlısonuca ulaşırsın.
Bende senin gibi ankaraya sığamayıp istanbula gittim tüp bebek için.ama olmadı malesef bu sefer.şimdi ankara da genetik testlerimi yaptıracağım.sen yaptırdın mı genetik test ankarada.nereye gidebilirim bir fikrin var mı???devlette ücretsiz yaptırmak istiyorum ama neresi zorluk çıkarmadan yapar bilmiyorum.
Sen baygin olacagindan birsey hatirlamayaksinohaaaaaa....yumurta toplama ıslemı vıdeo ızledım mıdem bulandıııııı
canım bende de yumurta azlığı ve kalitesizliği var... ben bu ay ki tedavime başlamadan önce arı sütü bal polen karışımını her gün 3 - 4 kaşık kadar yedim birde çörek otu bal tarcın karışımını çay kaşı ile yedim ilave 1 aya kadar yani yumurta toplama işlemine kadar incir kürü yaptım ...ileve yaklaşık 6 ay kadar dhea kullandım onun yanında bi sürü vitamin kullandım uzun bi süre.... birde doktorum bu ayki tedavimde genetropin diye bi iğne kullandırdı ( çocuklarda büyüme hormon salgılıyormuş yumurtalarda işe yarayabilir demişti).... bunları kullanmadan önceki tedavilerimde 2-3 yumurta anca oluyordu kaliteside iyi değildi.. ama şimdiki tedavimde 5 yumurtam oldu bunlardan 4 ü döllendi 3 tanesi 5. güne gitti 1 tanesi transfer edildi 2 taneside donduruldu ..... yani özellikle arı sütü ve genetropin iğne çok işe yaradığını düşünüyorum ... isterseniz araştırın arkadaşlar.....Ben anladım ki bu iş peşinden koşup kafa yordukça daha da karmaşık hale geliyor.benim fsh en yüksek 7 çıkmıştı şimdiye kadar ama bu ay tam tedaviye başlayacakken 11 çıktı.ne oldu birden anlamadım geçen ay 5 ti.
Yumurta için kesin bir tedavi yok. Arginin,q10,omega3 gibi takviyeler öneriyorlar ama çok da etkili değil sanırım.en faydalı tavsiye arı sütü.eğer kullanmadıysan bir sonraki tedaviden önce arı sütü kullanabilirsiniz eşinle beraber.
Nerde tedavi gormustunuz siz acaba?Canım bizde asıl sorun eşimdeydi aylarca o düzelsin diye bekledik.. Düzelme olmayınca tüp yapalım dedik..doktorumun dediği ben de sorun yoktu. Fsh vb testlerim iyiydi ama bir yıl evvelinin testleriydi. Tekrar test yapmadan tüpe başladı. önce 4 yumurtan.oldu dedi dr. Ama sonra ikiye düştü tüpe baslamayalım iptal edelim dedi. Neden dedim yaş yumurta azlığı belkide vucudun tepki gosterdi dedi. Ben de kızdım baya test bile yapmadınız olacagı buydu dedim. Ben şimdi ne yapıcam biliyor musun. Devlete gidip tüm testlerimi yaptırıp dogru duzgum bir yerle devam edicem
Aynen yaa cok tuhah bir durum. Hakkaten suratlarina falan kacirirsam diye tedirgin olmustumTransfere idrara sıkışık gireceğin için etrafa salmayım endişesinden transferde olduğunu unutacaksın kaç kişi var gözün görmeyecek ya işersem korkusundan
Ozelde genetik testler cok pahali canim. Yanlis hatirlamiyirsam ayri ayri kisi basi 400-500 lira idi galiba. Gazi univ. Hast. Diyorum cok ilgililer ve yardimci oluyorlarEvet canım bende ankaradayım.bakalım başlayacağız artık Ankaranın devlet hastanelerini gezmeye.inşallah iyilerle karşılaşırız.peki canım sen Acıbadem de ne kadara yaptırdın testlerini.benim aklımda çok pahalı diye kalmış ama yanlış mı biliyorum acaba.
Canım bildiğin gibi hasimato otoimmün bir hastalık.yani vücut kendi dokusunu yabancı gibi görüyor ve onu yok etmek için antikor üretiyor.burada söz konusu olan tiroit bezi.vucut tiroit beziyle savaşıp yok etmeye çalışıyor.bunun için de antikor üretiyor.bana tüp bebek doktorum bu antikorlar ın yumurtaya da zarar verebileceği ni söyledi.ama kesin ifade kullanmadı.yani böylede olmuş olabilir dedi.antikorlar bu anlamda sorun teşkil ediyor.Hıımm onu bilmiyordum...
Ben de tsh ,t3,t4 bakıldı antikorlara bakılmadı...
Antikorun sorun olacağını zannetmiyorum..
Aynen yaa cok tuhah bir durum. Hakkaten suratlarina falan kacirirsam diye tedirgin olmustum
Canım bildiğin gibi hasimato otoimmün bir hastalık.yani vücut kendi dokusunu yabancı gibi görüyor ve onu yok etmek için antikor üretiyor.burada söz konusu olan tiroit bezi.vucut tiroit beziyle savaşıp yok etmeye çalışıyor.bunun için de antikor üretiyor.bana tüp bebek doktorum bu antikorlar ın yumurtaya da zarar verebileceği ni söyledi.ama kesin ifade kullanmadı.yani böylede olmuş olabilir dedi.antikorlar bu anlamda sorun teşkil ediyor.
Canım benim çok saol.evet bende çok pahalı diye biliyorum o yüzden devlette yaptırayım istiyorum.peki canım senden tüp bebek doktorun istekte bulunmuydu yoksa sen kendin mi gidip yaptırdın?Ozelde genetik testler cok pahali canim. Yanlis hatirlamiyirsam ayri ayri kisi basi 400-500 lira idi galiba. Gazi univ. Hast. Diyorum cok ilgililer ve yardimci oluyorlar
Evet kesin değil ama etkili olduğunu söylediler.sen zaten şimdi tedavinin sonuna geldin boşver bunları kafana takma bi sıkıntı görseydi doktorun isterdi gereken testleri.zaten senin embriyoların genetik incelemeye gitti bildiğim kadarıyla o yüzden sorun olsa baştan anlaşılırdı.Bak ben bunun üzerine hiç düşmedim eski zamanlarda bakılmıştı sorun yoktu o zamanlar sadece tsh ım 3 civarı çıkıyordu sanırım ondan ilgilenmediler...Net değil ama olabilir deniyor sanırım..
Ayyy o durum daha zor olmustur canim yaaa. Enerjini cok sevdim maasallah cok pozitifsinBen de hep sıkışık olmanın verdiği gerginlik yüzünden transfer esnasında dua edememişimdir bir an evvel olsun ve bitsin istiyorsun...Bir keresinde de bu kez sıkışmayacam fazla dedim ve sıkıştım ben artık alın beni diyerek girdim transfere yalaaannnnnkurtarırım sandım ultrasonla kontrol yaptılar aaaa sen yeterince sıkışık değilsin görüntü net değil dediler ve bir baktım hazırlık var hortum gibi bişiler çıkarıyorlar meğersem alttan beni sonda ile doldurup sıkıştırcaklarmış nayır nolamaz dedim istemiyoruummm die direttim ama direnişim 2 dk sürdü...resmen doldurdular beni ve ben yine şiştim patlayacam transfer bitti aynı işlemle bu kez boşalttılar beni
Evet kesin değil ama etkili olduğunu söylediler.sen zaten şimdi tedavinin sonuna geldin boşver bunları kafana takma bi sıkıntı görseydi doktorun isterdi gereken testleri.zaten senin embriyoların genetik incelemeye gitti bildiğim kadarıyla o yüzden sorun olsa baştan anlaşılırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?