Canimm o kadar güzel seyler yazmissin ki. Insanin mutluluktan aglayasi geliyor. İnşallah en kisa zamanda hissetmeye başlarım.
Çok
Çok uzak değil canım o günler inşallah Rabbim sonuna kadar gitmeyi kucağınıza almayı nasip eder .. Bende geçtim bu tüp bebek sürecinden burda hamileyimmmmm dlye yazmanın ne kadar mutluluk verdiğini şuanda 3,5 aylık oldu kuzum geçen yıl bu zamanlar opu transfer için uğraşıyorduk ... Allah sizlere de yaşatsın bu duyguyu ( âmin )
Rabbim sizlerin sağlıkla bebeklerinize kavuşmanızı nasip eylesin.Bizlere de bu mutluluğu yaşamayı nasip eylesin çok zor bir süreç...Amin canim inşallah. Hayirlisi bakalim Allahim bizlere de nasip etsin bu büyük mutluluğu. Simdiden ruyada gibiyim ben hamileyim ve zaman hizla geçiyor. Simdiden 4.ayı doldurdular bile maşallah
canımmmmm çok sevindimmmmm:) kesin talip olan olmuştur ama sansımı deneyeyim :) oğlişime güzel bir kız geliyorrrr demeeeeekkkkk :)Çoookkk teşekkür ediyorum kızlar...
10 yıl sonra 4.tüp bebek denemesiyle uzun yolları aşıp annesine geldi kızçem..
Hepinize nasip olsun inşallah..
Gebe olanlar da sağlıkla vaktiyle kucağına alsın..
canımmm maşallah güzel kızına.
bizler için kız erkek farketmez sağlıklı olsun, vaktınde kucaklaşalım yeter ama benimde senin için içime doğan hep kızdı.
hayırlı olsun canımmm
öpüyorum dikkat et kendine ve prensesine....
canım nasolsın nasıl gidiyor :) seni ve arkadaşları çok merak ediyorum :) yakında tedavin var mı :)Selaaaam, sayfayı kaybetmiştim, bildirimlerimde silinmiş ama iz sürerek buldum sayfayı
Harika bir yazı , bu süreci ancak yaşayan bilir...
(ALINTIDIR)
Çocuksuz olmak, dünyada başka hiçbir yoksunluğa benzemiyor. Çünkü diğer bütün yoksunluklar bu dünyaya ait. Bir tek çocuk, bir tek evlat başka… O, çok ötelerde seninle yaratılmış, seninle doğmuş, seninle yaşıyor.
Çocuk sahibi olma isteği; Allah Teala’nın bizi yaratırken, tabiri caizse toprağımızın harcına kattığı, ruhumuzun en derinlerine işlediği bir içgüdü, insanoğlunun soyunun devamı için. Bu nedenden ötürü çocuğu olmayan kadın, eksik hissediyor, tam olamıyor, yarım kalıyor sanki.
NEDEN BEN?
Bu gerçekle ilk yüzleştiğinde hastane köşelerinde oluyorsun genelde. Gönül ister istemez isyan ediyor önce. Kurumuş bir dal gibi oradan oraya savruluyorsun. Bir dönem inanmıyorsun, kabul etmiyorsun, başka başka doktorlara gidiyorsun. Ama sonuç hep aynı oluyor, ‘belki de çocuğunun hiç olmayacağı’ gerçeğini kabul ediyorsun sonunda. Yüzünü Allah’a çeviriyor, neden bu imtihanı sana yaşattığını anlamaya çalışıyorsun. Teslim oluyorsun O’na. En güzelini en doğrusunu bilen O’dur diye. İşte o zaman gücünü topluyor, inancını yeniden diriltiyor ve mücadeleye başlıyorsun. Bir yandan doktorlar, tedaviler, ilaçlar devam ediyor, bir yandan da hayat akıp gidiyor.
Bunun bir imtihan olduğunu en çok şöyle düşününce idrak ediyor insan: Zina edenlerin çocuğu oluyor, cami avlusuna bırakanların çocuğu oluyor, maddi ve manevi olarak çocuğa sahip çıkamayacak olanların çocuğu oluyor, Allah’a inanmayanların çocuğu oluyor, herkesin çocuğu oluyor, bir tek benim olmuyor. Neden? Allah onları senden çok mu seviyor ki, onlara veriyor da sana vermiyor, bir evladı senden mi esirgiyor? Tabii ki hayır…
Herkesin hikayesi başka... Herkes acılar çekiyor, çeşit çeşit imtihanlardan, hatta bazen neredeyse iğne deliğinden geçiyor insan bu dünyada. Çocuğu var diye özendiğin bir kadınla biraz sohbet ettiğinde, aslında ne sıkıntılar içinde olduğunu öğreniyorsun. Senin yerinde olmak isteyen ne kadar çok kadın var kim bilir? Senin imkanlarına sahip olamayan, ama 3-5 çocuğu olan nice anneler var…
Herkese her istediği verilmiyor burada, insan bir açıdan eksik bırakılıyor ki acziyetini ve kulluğunu bilsin. Hiçbir şeyden yoksun olmayan ve her şeyin sahibi olanın sadece “Allah” olduğunu unutmasın diye.
HÜZÜNLENDİREN HABERLER
Aile ve dost çevresinde, sıkça hamile hanımların haberlerini alıyorsun. Bazen kardeşlerinin, arkadaşlarının, eşinin yakınlarının anne olacağını duyuyorsun. Önce kendi yoksunluğunu hatırlayıp, kendine ağlıyorsun. Sonra da, doğan bebekleri en çok sen seviyorsun. Onlara kendi çocuğun gibi bağlanıyor, hasretini gideriyorsun. Şanslı olduğun durumlar da oluyor tabi. Mesela, bebekler en çok senin kucağında kalıyor. Herkes çocuğunu doya doya sevesin istiyor. Bütün çocuklar senin oluyor; sıkıntılarını anneler çekiyor, sana sevmek kalıyor.
En çok da sana yaşlı gözlerle bakarak dua ettiklerinde üzülüyorsun. Bazen hiç aklında yokken; yoksunluğunu, bebek hasretini hatırlatıyorlar sana. “Allah sana da versin evladım” diyerek vahlanıyorlar. İyi niyetli olduklarını biliyorsun ama istemeden de olsa seni üzüyorlar. Yeni doğum yapmış hanımları ziyarete gitmediğinde, sana darılanlar bile oluyor. Özelikle bu meclislerde seni görüp de acıyan gözlerle sana bakıldığında, için lime lime oluyor.
ŞAŞIRTAN TEKLİFLER
Senin için çocuk doğurmayı teklif eden yakınlarının karşısında şaşkınlık içinde kalıyorsun. Senin için doğuracak ve doğduğu gün senin kollarına bırakacak. Minnettar kalıyorsun bu kadar sevildiğin için, nasıl teşekkür edeceğini bilemiyorsun. Fakat “Nasıl kabul ederim bunu” diye düşünüyorsun. “Bu kadar bencilce nasıl davranabilirim?” İsteklerimin kölesi olup sadece anne kokusuyla avunan bir bebeği annesinden nasıl ayırabilirim diyorsun.
SEBEPSİZ HİÇBİR ŞEY YOK
Yaşadığımız her anın, attığımız her bir adımın manasının olduğu bu fani dünyada, anne olamamanın sana neler katacağını anlamaya çalışmak düşüyor insana belki de. Kim bilir, belki bir gün sen de anne olursun. Biliyorsun, Allah’ın kudreti engin ve hazinesi çok geniş. Sana bu isteği veren de, istediğini vermeyen de O. İşte bunun adı İMTİHAN oluyor.
Bir de merak duygusu seni hiç terk etmiyor. Acaba nasıl bir insan olurdu, kime benzerdi diye düşünüp duruyorsun. Ve şu soruların cevabını tam olarak alamıyorsun: İyi bir anne olur muydun? Sana “Anne” dendiğinde ne hissederdin? Bebeğine sarılıp uyumak nasıl bir duygu?...
TESELLİ BULMAK KOLAY DEĞİL
Ne kadar teslim olursan ol Allah’a, ne kadar kabullendim alıştım dersen de, dönem dönem depreşiyor duyguların. Teselli olamıyorsun bir türlü. Kendinin ve başkalarının bu yöndeki çabası yeterli olmuyor, gönlüne söz geçiremiyorsun. Gece uykuya dalmadan önce, hayaller kuruyorsun. Anne olduğunu, yanında bir meleğin uyuduğunu görmeye çalışıyorsun gözlerin kapalı… Hazreti Ayşe Validemizin de çocuğunun olmadığını hatırlayıp teselli bulmaya çalışıyorsun.
“Dua edin, icabet edeyim” ilahi hitabına sığınıp sabırla, ümitle, inançla bekliyorsun. Hz. Zekeriya’nın çocuk isteğine verilen karşılığın Hz. Yahya olduğunu düşünüyorsun. Hz. İshak ve Hz İsmail’in, Hz İbrahim’e verilen müjdeler olduğu geliyor aklına. Ve Allah’tan istemeye devam ediyorsun
Bunlara ek adetim 10 gün sürdü ama normal diye düşünüyorum o kadar hormon aldık dengeler değişiyor.kizlar sizinde negatif denemenizden sonra kasik agriniz ve akintinoz cok oldumu ben regl oldum ama cok fazla akinim ve kasik agrim var neden oluyorki
Mutlaka oyledir benim cok felaket gogus agrim ve akintim varBunlara ek adetim 10 gün sürdü ama normal diye düşünüyorum o kadar hormon aldık dengeler değişiyor.
Ne güzel paylaşmışsın canım 4. Kez bebeğimi kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken bunu okumak biraz olsun iyi geldi@yeteeeeer ne kadar güzel bir yazı tam tamına içinde yaşadığımız durumu en ince ayrıntısına kadar dokunarak yazılmış. çok duygulandım okurken gerçekten insanın inanası gelmiyo neden dediği zamanlar çok oluyo. bana dr ilk tüp bebek dediğinde içimden rabbim inancımı alma benden dedim isyan etmicem diye kendi kendimi telkin ettim. ama zamanla alışıyomu bilmiyorum ama yara kabuk bağlıyo. ben inancımı hala kaybetmedim. rabbimin vardır bildiği diyorum ve bu mübarek günlerde bol bol dua ediyorum. rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inş..
canimm saolasincnım yeni gördüm hamileliğini çoooooook sevindimmm :) alllahım kucağında sevdirsin inşalllahhhhhh :) :)
Merhabalar arkadaşlar bu sabah topiğinizi girip okudum az da olsa Rabbim hamile olanlarn evlatlarini sagsalim kucaklarina almalarini nasip etsin cocugunu kucagina alanlari evlatlarna guzel omurler versin. Bebekleri olmayanlarada Allahim en kisa surede nasip etsin.. kendimden bahsetmek istiyorum. Benim esim azospermi yani hiç sperm yok 2 yillik evliyiz ve 1 yildir biliyoruz durumu. Cok uzatmak istemiyorum. Memorial sisli urologuyla gorustuk microtese ameliyati olucak esim sperm aranicak testislerde operasyonla. Eylul ayinda Allahin izniyle başlariz diye dusunuyorum bende hazirlanicam memorial sisli tup bebek merkezinde. eger bulunursa yumurta toplama ve transfer surecine gecicez. Allahimm cok buyuk sadece ona sigindikRabbim bizede nasip eder insallah. Hepinizden dua bekliyorum Allah hamile olanlara kolay dogumlar nasip etsin. Belki birgun bende hamile olup evladimi kucagima alirim
Cok tesekkur ederim canim Allah razi olsun. En iyi sizler anlarsinz bebegi olsun diye caba sarfedenler. O kadar acizizki cok zor geliyo bizlere ama Allah buyuk iste ona zor gelmez ol dese olur. Rabbim o arkadasinda seninde hepinizin evlatlarini bagislasin.. insallah Rabbim nasip eder.Canim merhaba. Guzel dileklerin icin oncelikle teşekkürler. Hic canini sıkma ümidini yitirme. Benim esimde de varikosel vardı ameliyat oldu ancak sperm sayisi inanilmaz derecede düştü olan spermlerde de sekil bozuklugu vardi yani azospermi oldu. Bizde tüp bebeğe yöneldik. Ilk denemede olmadi ancak ikinci denemede imsi yontemi ile spermler secildi cok şükür bu sefer oldu. Yine cok yakin bi arkadasimin da esi microtese ameliyati ile sperm bulundu simdi birkac ay icinde oglu 1 yasina giriyor. Tedavi esnasindayken onun yanina gidip bebegini cok sevdim ve hep dua ettim. Allahim mucizeni bize de göster bize de nasip et diye. Arkadasimin yanina gidip cok agladim. Beni en iyi o anliyordu çünkü ve hic pes etmememi söyledi. Sende güçlü ol ve inan. İnşallah sizin de olacak
Alırsın inşallah canım umudunu hiç kaybetme Rabbim yeter ki ol desin doktorun Semra Kahraman mı?Merhabalar arkadaşlar bu sabah topiğinizi girip okudum az da olsa Rabbim hamile olanlarn evlatlarini sagsalim kucaklarina almalarini nasip etsin cocugunu kucagina alanlari evlatlarna guzel omurler versin. Bebekleri olmayanlarada Allahim en kisa surede nasip etsin.. kendimden bahsetmek istiyorum. Benim esim azospermi yani hiç sperm yok 2 yillik evliyiz ve 1 yildir biliyoruz durumu. Cok uzatmak istemiyorum. Memorial sisli urologuyla gorustuk microtese ameliyati olucak esim sperm aranicak testislerde operasyonla. Eylul ayinda Allahin izniyle başlariz diye dusunuyorum bende hazirlanicam memorial sisli tup bebek merkezinde. eger bulunursa yumurta toplama ve transfer surecine gecicez. Allahimm cok buyuk sadece ona sigindikRabbim bizede nasip eder insallah. Hepinizden dua bekliyorum Allah hamile olanlara kolay dogumlar nasip etsin. Belki birgun bende hamile olup evladimi kucagima alirim
Tesekkur ederim Amin canimm insallah Allah nasip eder bizede .. canim ben daha muayene icin gitmedm esimin 1 2 aylik tedavisi var eylulden once gidecegim bendeAlırsın inşallah canım umudunu hiç kaybetme Rabbim yeter ki ol desin doktorun Semra Kahraman mı?
Adamin biri hz musaya gelmis musa sor bakim Allaha benim cocum olcakmi demis mysa sormus rabbime olmicak demis hz musa adama demis sizin cocugunuz olmicakmis adam tamam demis gitmis aradan zaman gecmis musa adamin yaninda bir erkek cocugu gormus sormus benim demus adam musa sasirmis hemen tur dagina gitmis rabbim sen bana o adamin cocugu olmicak demistin simdi var nasil bir hikmettir bu diye sormus rabbim evet olmicakti ama o kulum sen olmi ak demene ragmen benden umudunu hic kesmedi bende onada evlat verdim demis canim rabbimizden umudu kesmiyelim zor surecten.geciyoruz bu yoldada bize sabir dusuyo sabret mukafatini alirsin insallah biuzde ucuncu denemede hamile kaldim sislide sizinde hakkinizda hayirlisi olur insallahTesekkur ederim Amin canimm insallah Allah nasip eder bizede .. canim ben daha muayene icin gitmedm esimin 1 2 aylik tedavisi var eylulden once gidecegim bende
Canim cok tesekkur ederim Allahtan umidimizi kesmiyoruz verende o alanda o ol derse olur.. sadece ona sigindim.Aminnnn Sagol iyi dileklerin icin Rabbim evladini bagislasin kucagina almak nasip olsun insallahAdamin biri hz musaya gelmis musa sor bakim Allaha benim cocum olcakmi demis mysa sormus rabbime olmicak demis hz musa adama demis sizin cocugunuz olmicakmis adam tamam demis gitmis aradan zaman gecmis musa adamin yaninda bir erkek cocugu gormus sormus benim demus adam musa sasirmis hemen tur dagina gitmis rabbim sen bana o adamin cocugu olmicak demistin simdi var nasil bir hikmettir bu diye sormus rabbim evet olmicakti ama o kulum sen olmi ak demene ragmen benden umudunu hic kesmedi bende onada evlat verdim demis canim rabbimizden umudu kesmiyelim zor surecten.geciyoruz bu yoldada bize sabir dusuyo sabret mukafatini alirsin insallah biuzde ucuncu denemede hamile kaldim sislide sizinde hakkinizda hayirlisi olur insallah
kolonyalı pamukla ovalasanız yerini belki iyi gelir.ya da aklıma geldi ben küçükken morardığında yeri falan ispirtoyla ovardık geçerdi.aklıma bunlar geliyor geçmiş olsun...Mrb acil yardıma ihtiyacım var 2.tup bebek tedavisine basladim menagon 3 toz 2su kullanıyorum kalcadan oluyorum ve canim cok acıyor yatamiyorum yürüyemiyorum adeta allah korusun felç gibiyim bu agriyi nasil azaltabilirim aksamlari vuruluyorum ertesi sabah büyük acıyla uyaniyorum ACİL YARDIM...
Herseyi denedim geçmiyor zaten morarma da yok suam ateşim var başım cok ağrıyor ilac icsem zararı olur mu ki dayanamıyorumkolonyalı pamukla ovalasanız yerini belki iyi gelir.ya da aklıma geldi ben küçükken morardığında yeri falan ispirtoyla ovardık geçerdi.aklıma bunlar geliyor geçmiş olsun...
cnm yazını yeni gördüm ağrı kesici olarak parol içebilirsin hiçbir zararı olmaz.geçmiş olsun...Herseyi denedim geçmiyor zaten morarma da yok suam ateşim var başım cok ağrıyor ilac icsem zararı olur mu ki dayanamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?