2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

İnşallah canım..
5.günün perşembe datlum toplama günü sayılmıyor...
Geldimi yumilerden haber..

YOk canım dün aradılar beni 14 tane döllenmiş o kadar biliyorum.. Sizi 1 gün kala arar saati haber veririz dediler.. Benimde dilim tutuldu galiba nasıllar diye soramadım.. Bİraz endişem var tabii öncekiler de hep 14 tane döllenmişti ama geriye 2 tane orta kalmıştı ... Dİlerim bu sefer her şey farklı olur canım..

Kızlar merhaba ben kasım ayında yumurtalarım toplanıp, ohss riskinden dolayı transferim kaldı.ocak 6 da tedaviye başkadık emriyolarım 3. Gün donduruldu 5. Gün emriyoya pgt işlemi yapılacak temiz çıkarsa ocak 23 gibi transfer edilecek dr um iki emriyo vermeyi düşünüyor kısmet bakalım nasip olacakmı

Peki acaba blasta gitmeseler 2. yada 3. gün embriyosu koysa kalitesi nasıl olurdu acaba?

Bugün arkadaşıma çok üzüldüm 8 yıllık evli ve hiç hamile kalamamış maddi durumuda yoktu borç altın akrabalarından aldı ve ilk defa tüp bebek yaptı hamile kaldı ama dış gebelik oluşmuş şuan hastanede gebeliği sonlandırıyor kürtaş oluyor tüp bebekte nasıl dış gebe kalınıyor bilgisi olan paylaşırmı acaba çok şükür iki tanede dondurulmuş emriyosu var

Çok geçmiş olsunn

Peki acaba blasta gitmeseler 2. yada 3. gün embriyosu koysa kalitesi nasıl olurdu acaba?

Bazı merkezler 3.gün embriyosu transfer ediyoruz derler taaa en başta ve öylede yaparlar...
3.gün embriyo transferinde gebelik sonuçlarına göre 5.gün embriyolarından pek fazla farkı yok..
tek fark 5.güne kadar labaratuvar şartlarında iyi kalite olarak yaşamış embriyo doğal olan anne rahminde de tutunma şansı çoktur diye yorumlanır...
güzel 3. ya da 5.gün embriyolarına rağmen gebelik oluşmayabiliyor.Bu da genetiği bilinmeyen embriyo ve rahimdeki kusurlardan kaynaklıdır..
Son tedavimde tüm ileri teknikler uygulandı ve blast olan 6 embriyom donduruldu bunlardan biyopsi alındı ve 2 tanesini öncelikli olarak aCGH yani tam kromozom taramasına yolladık şahane görünen 5.gün 2 tane embriyodan biri normal diğeri anormalmiş bir çok kromozomunda sorun var..transfer edilse tutmayacaktı ve her şey şahaneyken neden tutmadı diyecektim genetiğine baktırmasaydım...
Bu işler önce nasip işi canım..
Her şey güzel gidiyor içini ferah tut...
Embriyolar güzel durumda, dileyelim genetikleride öyle olsun ve sıkıca tutunsunlar annelerine..

En doğrusu olmuş tatlım ohss riski varken transfer olunca bir de gebelik oluşursa soluğu hastanede alabilirsin Allah korusun...Az kalmış transfere de rötarlıda olsa kavuşuyorsunuz

Egunalım çok güzel açıklamışsın benim daha ilk deneme olduğu için yeni yeni öğreniyorum. Biz çok hızlı bir başlangıç yaptık. Kasım sonu gittik doktora eşim ilk defa spermiogram verdi tek yol tüp bebek dediler. Eşim bu sefer özele güvenmedi devlette verdi orda da sonuç değişmedi. Sayımız düşüktü. Hemen gidip 1 hafta içerisinde tüp bebek görüşmemizi yaptık aralık adetimde gidip tedaviye başladım benim kadar tüp bebeğe hızlı giren yoktur herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…