2015 Ekim Anneleri

Canım aman diyim yapma daha çok erken. Arkadaşım 15 haftalık falan hamile bana sakın uzanma geçenlerde ufacık uzandım dedi yırtılma olmuş hissetmiş zaten çok acıdı hemen doktora gittik içerde bir kanama göremedi ama yırtılma var demiş kendi kendine kapanır demiş. Ben şimdi bunu duydum uzanmıyorum bile.
Aman Allah korusun. Görümcem de sakın iş yapma, bulaşık makinesini toplarken özellikle çok dikkatli ol dedi. Bi eğilip bi kalkıyoruz ya sanırım o yüzden.

ben ev işi falan yapıyorum kızlar, abartmamak şartıyla tabi.. yani tutup koca koltuğu çekmiyorum elbette ama, bulaşık çamaşır ütü süpürme silme toz alma vs hepsini yapıyorum. ilk hamileliğimde de yapmıştım, dr da abartmadan yap birşey olmaz dedi. biraz da bünyeyle alakalı birşey sanırım, iş yerinde de çok hareketliyim mesela..
bir de öncesinde spor alışkanlığınız varsa onun çok faydası oluyor gebelik döneminde. vücut bir hayli dirençli oluyor ve kaslar kolay kolay salmıyor.. gebeliğimin öncesini de bildiği için doktorum bana hafif kardiyo çalışmaya devam edebilirsin dedi, ama ben hadi ilk 3 ay biraz toleranslı davranayım diye salon üyeliğimi dondurdum. havalar ısınınca parkurda akşam yürüyüşlerine başlayacağım, planım bu şekilde. hareket ve açık hava bana çok iyi geliyor ve rahatlatıyor. evde kös kös oturunca daha kötü oluyorum heryerim ağrıyor:/
tabi dediğim gibi bu tamamen o gebelikle ve kişinin bünyesiyle ilgili bir durum.. kimisi çekirge gibi zıplaya zıplaya hamilelik geçiriyor, kimisinde hareket sıkıntı yaratıyor istirahat gerekiyor.
sağlıklı olsun bebekler ve bizler de sağlıkla gebeliği tamamlayalım da gerisi mühim değil aslında.. önemli olan insanın kendini nasıl rahat ve güvende hissettiği.. ve güvende şu gebelik döneminde o kadar önemli ki.. soktor seçerken bile bunu ön planda tutmuyır muyuz aslında hepimiz zaten..

Kızlaaarrr :KK3:
Ben doktordan geldiiimmm :KK73: Rabbim bebişlerini daha görmeyenlere, duymayanlara ve bebiş isteyen herkeslere nasip etsin inşallah sağlıklaaa... Hep dua ediyorruumm.. Ben de sağlıkla kucağıma alırım inşallaahh; bebeğimizin kalp atışını duyduk biiizzz :KK68: Aklıma geldikçe gözlerim yaşarıyor.. Boyu 1,27 cm, tırnak kadaarr.. Pıtıpıtı atıyordu kalbiii :nazar::nazar: Eşim de kameraya çekti. Şimdi hamile olduğuma inandım işte, Allah'a şükürler olsuuunnn :KK68:

Bu hastaneye ve doktora da ilk defa gitmiştim ama beğendim. İçime sindi. İnşallah sorunsuz devam ederiz böyle.. Multivitamine ve demir ilacına henüz gerek olmadığını, 3 aydan sonra değerlere göre içip içmemeye karar verebileceğimizi söyledi. Karaciğerini bağırsakları mideni boşuna yormayalım dedi. Kanım da iyiymiş zaten. Bıraktım onları. Yalnızca folbiol verdi. Onu da her gün yarım içecekmişim, yeterliymiş. Şu enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili olan TORCH testleri varmış, onları istedi. Kan verdim. Bir de idrar tahlili istedi. Sonraki kontrol 3 hafta sonraymış. 3 haftalık gelişime bakacakmış. Sonra 12. haftada 2li test, sonra da inşallah sorun yoksa zaten ayda 1'e düşecek kontroller. Allah'ım bebişlerimize bizlere sağlık mutluluk versin inşaallahhh :KK68:

Ben doktordan geldiiimmm :KK73: Rabbim bebişlerini daha görmeyenlere, duymayanlara ve bebiş isteyen herkeslere nasip etsin inşallah sağlıklaaa... Hep dua ediyorruumm.. Ben de sağlıkla kucağıma alırım inşallaahh; bebeğimizin kalp atışını duyduk biiizzz :KK68: Aklıma geldikçe gözlerim yaşarıyor.. Boyu 1,27 cm, tırnak kadaarr.. Pıtıpıtı atıyordu kalbiii :nazar::nazar: Eşim de kameraya çekti. Şimdi hamile olduğuma inandım işte, Allah'a şükürler olsuuunnn :KK68:

Bu hastaneye ve doktora da ilk defa gitmiştim ama beğendim. İçime sindi. İnşallah sorunsuz devam ederiz böyle.. Multivitamine ve demir ilacına henüz gerek olmadığını, 3 aydan sonra değerlere göre içip içmemeye karar verebileceğimizi söyledi. Karaciğerini bağırsakları mideni boşuna yormayalım dedi. Kanım da iyiymiş zaten. Bıraktım onları. Yalnızca folbiol verdi. Onu da her gün yarım içecekmişim, yeterliymiş. Şu enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili olan TORCH testleri varmış, onları istedi. Kan verdim. Bir de idrar tahlili istedi. Sonraki kontrol 3 hafta sonraymış. 3 haftalık gelişime bakacakmış. Sonra 12. haftada 2li test, sonra da inşallah sorun yoksa zaten ayda 1'e düşecek kontroller. Allah'ım bebişlerimize bizlere sağlık mutluluk versin inşaallahhh :KK68:

AMİNN TATLIM :) ÇOK SEVİNDİM SENİN ADINA ;)

Gözün aydın canım:nazar:

Maşallah canım içinde rahatlamıştır artık çok sevindim allahım sağlıklı gebelikler kolay doğumlar nasip etsin hepimize.

Bende bulantım yok diye endişeleniyorum.. 8.haftama girdim daha bi kere bile kusmadim...
Canım benim de yookk.. Çok azıcık belki sabahları.. ama yok denebilir. Endişelenmiştim belirti yok diye ama çok şükür bebeğim iyiymiş.. Merak etme canıımm :KK68: Şanslıyızdır inşallahh :nazar: da olmaz bulantı.

evet canım duydum 6+3 de bir dahaki randevu 14 mart
Ben de duydum canıımmm :nazar::KK68: şüküürrr

Biz bugün doktora gittik miniklerimizi gorduk☺ biri 4.25 mm biri 2.65 mm☺kalpleri gümbür gümbür atiyo☺☺ hatta küçük olanın daha hızlı atiyo☺Rabbim herkese nasip etsin☺☺
Oyy ikiz miii :KK68: Yerim ben onlarıı... Maşallah maşallaahh :nazar: Amiinn...

slm kozlar ekim anneleri kervanina bende katildim
Hoşgeldin canıımm :KK68: Allah tamamına erdirsiinn.. Kucağına aldırsın sağlıkla..

Canim cevanin icin cok tesekkur ederim allah razi olsun.
Rica ederim canıımm.. Endişelenme.. Her şey yolundadır hayırlısıyla :KK68:

kızlar bugün 16:45 te doktora gidcwğim dua edin bana beeğim iyidir inşallah
İnşallah iyidir bebişin canıımm..

İlk gebeligimde prenses gibiydim.kus parmagimi bile oynatmazdim.7 ay ise gittim geldim sadece isimde masa masiydii zatii.ama bu hamielikte ev isi yapiyorum.agrim sizim yok sukur sadece cabuk yoruluyorum.bugun sabah disinda hicbulantim olmadii cokk sukur mutluyum.bian once havalr isinsin istiyorum oglumuda alip yuruyuse cikcam.ayy buarada 14 mayis oglumun 1.yaas gunu hazirliklara baslamam lazim heycanliyim

hemde nasıl özledik :)) bi yandan heycandan kalbim pır pır edio bi yandan da korkuorm inşAllah iidir bişeyi yoktur diye sanırım gitsek ii olacak yoksa ben kendimi yiyip bitirecem :)
seninde bulantıların baslamıs ben sadece uyku problemi yasıorm o yüzden paniğim birazda :) amannn miden bulansa dert bulanmasa dert :KK70:
aman canım başladı dediysem bir gün var bir gün yok o da bir garip genelde olursada sabahları oluyor onun dışında öğürme isteği oluyor ama bugün o bile yok dinlendiriyor beni afacan aklı sıra. uyku bende de var öyle tatlı tatlı bir geliyor normalde hasta bile olsam gündüz uyumazdım. şimdi yatağa nasıl girdiğimi ile anlamıyorum öğleyin. zaten bugün annem uyandırdı telefonla bir saat uyumuşum sadece hala uykum var diye yatakta döndüm durdum ama kalktım sonra. banada dün doktor bir daha 4 hafta sonra ikili taramaya gel dedi. adama nasıl baktıysam artık yani özlerseniz gene gelin gösteririm sorun değil dedi ama ben dayanamam diyorum içimden eşimde atladı zaten evet geliriz yaaa biz diye. bak biz ultrasyona girdik çıktık bir daha ki kontrolün pazarlığını yaptık bide özlemeniz normal yani dimi hem bebişte sizi özlemiştir. :KK71:

Back
X