Canım ben onu sormadım yha unuttum doğrusu perşembe kontrole gel demişti o gün sorarım artık bakalım.. Bende göbeğinin düşmesi yanındayım ama kv yıkayalım diye tutturunca dr sormadan olmaz dedim bişe demedi ama habire laf atıyo hasta olacak die amann yha bide bunla uğraşıyorum neyse cnm dedğin gbi ben bi sorayım ona gre hareket ederim artımCanım yıkama dr lar bu konuda ikiye ayrılıyor biri yıkayın ama pansuman yapın diyor diğeri düşene kadar yıkamayin diyor bizim dr kendi kurumasından yana 12 gün yikamadik düştü 24 saat geçti yıkadik bi sorun olmadı şükür sende dr ne onerdi ise onu yap eşim sürekli çocuk pislendi yikayalim dedi yıka mikrop alırsa dr a sen götürür sun kadin istemiyo yıkamayin dedi dedim bekledi mecbur:)
Haha aynı durum ya bizde de var. 2 gecedir bir sarıyorum elleri sımsıkı öyle dalıyor uykuya. Eşim haklı galiba bunlar ekim bebekleri örgütlenmiş diyor ☺Kundağın gözünü seveyim biraz öncede cebelleştik sen misin uyumayan dedim hop bir kundak iş bitti.
Bizim doktorumuz düşene kadar yıkamayın ama nemli bezle silebilirsiniz demişti. Göbek bağı ıslanıp enfeksiyon kapmasın diye yıkama ız gerektiğini söylemişti. Ay ama yıkanınca bir büyüyor var ya her yıkamada sanki daha fazla büyüyorlar :)Canım ben onu sormadım yha unuttum doğrusu perşembe kontrole gel demişti o gün sorarım artık bakalım.. Bende göbeğinin düşmesi yanındayım ama kv yıkayalım diye tutturunca dr sormadan olmaz dedim bişe demedi ama habire laf atıyo hasta olacak die amann yha bide bunla uğraşıyorum neyse cnm dedğin gbi ben bi sorayım ona gre hareket ederim artım
Canım öyle zamanlarda sağıp ver sütünün ne kadar olduğunu anlarsın hem de bebiş ne kadar sütle doyuyor bir bakarsın.Bizimki 10 dakika emip uyuyor ya ben aç mı bırakıyorum acaba yavrumu yaKızlar bu gece bizim bebekte bir tuhaflık var. 25 dakika sağ göğsümü, 23 dakika sol göğsümü emdi. Hala ağzı açık bekliyor. Yatağına koyardık kendi uyurdu. Ama yarım saattir kıpır kıpır. Ağzı kocaman açık. Hala meme bekliyor. Sütüm az diyemem, çünkü dudağının kenarından gördüm. Memeden çekincede baya taştı ağzından. Kundağından elini çıkarmış, eldivenini emiyor. Kucağıma aldım belki rahatlar uyur diye. Direk göğsüme dönüp ağız açtı.
Ara sırada kusuyor damla damla. Annem de sütü fazla gelmiş diyor ama aç sanki hala. Keşke anlayabilsek doyduklarını, sıkıntılarını.
hergün bir damla da olsa geliyor ya ben de çok merak ediyorum ne zaman kesilecek. Ama artık günlük ped takıyorum 38 gün oldu.Al benden de o kadar canım ya..ayni soruyu ben de sordum forumda sabah. Bizim de 28. günümüz ve bi bakıyorum 2 gun gelmiyor bu bakıyorum gelmiş 4 gün devam ediyor. Anlamadım ne zaman tam anlamiyla kesilecek
Canım benim de 10 dk emip uyuyor. Ben aç bıraktığmzı düşünmüyorum acikinca emziriyorum bazen yarım saat bazen 2. 3saat oluyorCanım öyle zamanlarda sağıp ver sütünün ne kadar olduğunu anlarsın hem de bebiş ne kadar sütle doyuyor bir bakarsın.Bizimki 10 dakika emip uyuyor ya ben aç mı bırakıyorum acaba yavrumu ya
Canım sağıyorum bazen buzluğa atıyorum kışın hasta falan olursam diye.Canım öyle zamanlarda sağıp ver sütünün ne kadar olduğunu anlarsın hem de bebiş ne kadar sütle doyuyor bir bakarsın.Bizimki 10 dakika emip uyuyor ya ben aç mı bırakıyorum acaba yavrumu ya
Evet canım ACD3 verdiler bize de.Sağlık ocağına gittik. Topuk kanımızı verdik. O kadar korkarak gitmiştim ki. Maşallah kuzum neredeyse hiç ağlamadı. Ama doktor amcası bakarken bastı yaygarayı. Birde d vitamini verdiler. Size de verdiler mi?
bizde aklımıza gelen her yolu deniyoruz alması için umarım alırBebeklerin genel sorunu sanırım ben bazen pompa ile ucu büyüyünce ağzına veriyordum şimdi uçsuzu da emiyor canım çok acıyor ama ucunu emerken çıkartıyor.
Aa yıkayınca büyürler mi hiç duymamıştım =) cnm benimkininde göbeği nerdeyse düşecek öle görünüyor yani düşünce yıkıcam artıkBizim doktorumuz düşene kadar yıkamayın ama nemli bezle silebilirsiniz demişti. Göbek bağı ıslanıp enfeksiyon kapmasın diye yıkama ız gerektiğini söylemişti. Ay ama yıkanınca bir büyüyor var ya her yıkamada sanki daha fazla büyüyorlar :)
Bana da verdiler canım bende bugün topuk kanı aldırdım ağladı ama bi müddet sonra sustu =) gezmeci oğlum sokağa çıkınca susuyorSağlık ocağına gittik. Topuk kanımızı verdik. O kadar korkarak gitmiştim ki. Maşallah kuzum neredeyse hiç ağlamadı. Ama doktor amcası bakarken bastı yaygarayı. Birde d vitamini verdiler. Size de verdiler mi?
Helvayı babamda diyordu bugün eşim alır çok sağol canım. Hastaneden Lactamil verdiler onu da içiyorum. .Canım bizde de hafif sarılık var 9.4 çıktı dün mama hiç vermedim emzirmeyi çalışıyorum emiyor ama yorulur uyuyakalıyor yavrum ne kadar içtiğini anlayamıyor insan. Tahin helvası gerçekten arttırıyor sütü. Rezene çayı anne sütünü arttıran çalarsa içiyorum ve hurma yiyorum. Bunlar işe yarıyor bence
Sağlık ocağına gittik. Topuk kanımızı verdik. O kadar korkarak gitmiştim ki. Maşallah kuzum neredeyse hiç ağlamadı. Ama doktor amcası bakarken bastı yaygarayı. Birde d vitamini verdiler. Size de verdiler mi?
Maşallah sizin kuzuya da.biz de bugün verdik canım sağlık ocağında. maşallah senin kuzuna da. benim kızım da maşallah pek ağlamadı hatta sonlarına doğru sustu uykuya dalacaktı:) d vitamini verdiler monovit miydi acaba adı. 15. günden itibaren kullanılacak denildi.ancak ctesi gittiğimiz çocuk doktoru ben farklı bir markanınkini öneriyorum demişti reçetesi var sanırım onu alıp kullanacağız. daha 6 günlük olduğumuzdan çok telaş yapmadık.
Bizimkide sokakta ıhlıyor. Battaniyeye sarıyoruz, içeriden ıh ıh sesler geliyor :))Bana da verdiler canım bende bugün topuk kanı aldırdım ağladı ama bi müddet sonra sustu =) gezmeci oğlum sokağa çıkınca susuyor
Ayni sorun bende de var ve cok üzülüyorum zateb kisa emiyo onu da kusuyo die.kv de normal diyo.bebek hemsiresi var tanidigum o da normal dedi..basinin ve gövdesinin altina yastik koy oyle yatsın dedi bazı bebeklerde reflu olabiliyomusKizlar bebekleriniz kusuyor mu benim oglum emdikten sonra hep kusuyor cokelek gbi az da degil surekli...doktor burnundan cikarmiyosa emdikten sonrayda sikinti olmaz dedi fazla geldgni cikaryodur dedi
Bize de Monovit D3 verdiler. Neden farklı acabaEvet canım ACD3 verdiler bize de.
Canım bugün sağlık ocağındaki doktor çişinden ve kakasından anlarsın doyduğunu dedi. Pütürlü taneler varsa yarıyordur sütün, çiş sayısı iyiyse doyuyordur falan dedi. Kilo takibi de önemli dedi. Bizimki geçen Perşembe 3290dı. Bugün 3555 çıktı. Bez ile tarttılar. Beze ne kadar gram düşülür bilmiyorum. Kilo aldığını görünce baya sevindim.Canım öyle zamanlarda sağıp ver sütünün ne kadar olduğunu anlarsın hem de bebiş ne kadar sütle doyuyor bir bakarsın.Bizimki 10 dakika emip uyuyor ya ben aç mı bırakıyorum acaba yavrumu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?