Yaptıracağım canım ben zamanı gelince.Kizlar rota virus asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz saglik ocagi bize birakti kararsizim gerci ben istiyorum esim yaptirmayalim dio
Kızlar bana bi yardım yine. Ya bebeğime memeyi tutturamıyorum. Bazen tutuyor bazende savaş veriyoruz bn pes ediyorum sağıp biberonla veriyorum sırf sarılık olmasın diye. Tutturmanın kolay bi yolu yokmu biberona alıştı diye tuttmadığını sanmıyorum çnkü dün ve bugün emzirdim bi kaç kere tesadüfi tuttu bırakmadı emdi yarım saat galan ama bazende böyle hiç tuttmuyor çok üzülüyorum nasıl başarıcam küçük diye mi böyle acaba büyüyünce geçcekmi bu durum bi akıl verin bi kolay yol gösterin nolurr
Iner canim insallah hepimizin zaten mekik falan sart cok yumusak cunku benim..17 kilo almistim ben 11 i gtti ama daha var ...canim bebisin kilo alir insallaah hemencecik...daha da duser sarilik beslendikceinşallah canım ya iner umarım doğal olmayan bir göbek yani bariz.
Kızlar bebeğim 2900 doğmuştu 2680 şuan 6 günlük dr biraz canımı sıktı sütün olduğu halde mama vermemi söyledi. sarılık 9.4 seviyesinde çıktı. yarın asıl her zaman gideceğimiz çocuk doktoruyla görüşeceğim. inşallah bir an önce kilo almaya başlar kuzum ya çok üzülürüm
Kızlar bebeklerinizi doğumdan sonra ne zaman yıkadınız?
Oğlum doğalı 5 gün oldu göbek bağıda düşmedi yıkasam mı yıkamasam mı bilemedim
Aynen canim yok benegin hareketi kisitlanir sagliksiz vs annem hepimizi kundaklamis sukur iyiyiz hem sicramiyo korkmuyo uyuyo iyi etmissin canim uyumazsa prenses kundaklancak ☺Kundağın gözünü seveyim biraz öncede cebelleştik sen misin uyumayan dedim hop bir kundak iş bitti.
Bir benmiyim perisaaan gecenin karanligindaa...saat 3.41 tum gun uyuyan asel bidigi gayet gozlerini acmis etrafi seyrederek emmek istiyor.. Anne yine emzirme koltugunda ter icinde kalmis uyumamak icin direnirken forumda geziniyor. Baba memem olsaydi emzirirdim ama yok askim diye guuuya teselli edip uyumus..ne zaman normale donucek gecemiz gunduzumuz birbirinden ayirt edilebikevek acaba? Bir de sizde her emzirmeden sonra deli gibi terleyip gunde 10 defa dusa giriyomusunuz kizlar. Dus ve emme koltugu arasina rayli sistem doseticem!
Canım daha hiç biriniz gününüzü doldurmadınız son günler beklemek zor ama ben şunu anladım ilk gebeliklerde gününü dolduruyor genelde bebekler.
Benimde oyle aman aman bisey yok gayet rahatim bizde cuma veya ctesi gidicez doktora o kadar bekliyoruz inş sezeryan olmazYa bizim neden duzensiz sancilarimiz yok.dun o kadar yurudum gece uyudum sabah kalktim yine tik yok.ne agri ne sanci ne baski.bugun yine dr kontrolum var bakalim muayane edecek ne diyecek
Bi alıyor bi almıyor ve beni çok üzüyorrCanım nucadeleni bırakma zamanla damaklati güçlenip alacak ama Biberon a alismasin tamamen devamli savasin:)
Canim benim oglumun 5.gun dustu ben doktora sordum 2.gun yikadik...sabah aksam alkolle temzliyorum cogu yikamayin diyor ama benim doktor yilayin dedi diye yikadikgöbek bağı kac güne düşüyor ortalamA deneyimli anneler? Bu arada dr.lar yıkamayın diyorlar ama sorumluluk almamak içinmiş bir cok kisi acemilikten kopmasına sebep oluyormus Çünkü. Benim kendi KAdın dogum doktorum siz onlara bakmayın yıkayın diyor Bu yüzden.
Insallah sezeryan olmaz.yolun sonuna kadar geldik artik.bugun drum karar verecek bakalim.buarada persembeden itibaren tatil.tatilemi denk gelecegiz acabaBirde kızlar erken gelir derler son 4 çaresiz bekliyoruz canım
Benimde oyle aman aman bisey yok gayet rahatim bizde cuma veya ctesi gidicez doktora o kadar bekliyoruz inş sezeryan olmaz
Insallah sezeryan olmaz.yolun sonuna kadar geldik artik.bugun drum karar verecek bakalim.buarada persembeden itibaren tatil.tatilemi denk gelecegiz acabaBirde kızlar erken gelir derler son 4 çaresiz bekliyoruz canım
Benimde oyle aman aman bisey yok gayet rahatim bizde cuma veya ctesi gidicez doktora o kadar bekliyoruz inş sezeryan olmaz
Adamlara göre hava hoş bütün herseyi kadinlar cekiyor bizi anlamalari mümkün değil annemler bizde babamla dogumdan 3-4 gun önce gelder annem olmasa ben naparmisim bilmem kendi annelerimiz olmada sanki onlarin anneleri bize bakacaklarmiydi bizimki eve girer girmez dogru bebegin odasina kosuyor görmemiş gibi o torununu düşünüyor annemse beni6sı salı doğum yaptım bir sonraki cumartesi gece annem gitti çok yoruldu dinlenip pazartesi gelecekti. Eşim kalktın iyisin gerek var mı annenin gelmesine dedi oda yüzüme baktı kaldı kadıncağız valla idare ederim derseniz gelmeyeyim dedi. Kardeşim grip oldu zaten onunla ilgilenecem diyede gelemedi. Kendi annem bile evde fazla oluyor aslında eşimle sanki birbirimize tam ilgi gösteremiyormuş gibi hissediyordum ama annem gitti değişen hiç birşey olmadı . Çok istediğimiz bir bebekti eşimi salaklaştırdı sanırım bu mutluluk boş boş gelip çocukla ilgilenip yatıyor. Birde üstüne dışarı çıkma mevzusu yapınca çıldırttı beni inanılmaz kırıldım daha 20 günde normalde hiç dışarı çıkmayan adam ne oldu ki... Annem gelmedi de sanki kendisinin bana bir yardımı mı oldu beni sinir etmekten başka
Canım onlar doymadiklari icin degil icgüdüsel yapiyorlar bizimkide öyle hep memede dursa duracak emziğede alistiramadik ugrasiyoruz alistirmaya bakalim rahat olacak amaKızlar bu gece bizim bebekte bir tuhaflık var. 25 dakika sağ göğsümü, 23 dakika sol göğsümü emdi. Hala ağzı açık bekliyor. Yatağına koyardık kendi uyurdu. Ama yarım saattir kıpır kıpır. Ağzı kocaman açık. Hala meme bekliyor. Sütüm az diyemem, çünkü dudağının kenarından gördüm. Memeden çekincede baya taştı ağzından. Kundağından elini çıkarmış, eldivenini emiyor. Kucağıma aldım belki rahatlar uyur diye. Direk göğsüme dönüp ağız açtı.
Ara sırada kusuyor damla damla. Annem de sütü fazla gelmiş diyor ama aç sanki hala. Keşke anlayabilsek doyduklarını, sıkıntılarını.
Sorma canım. O ter kokusu yok muAğladığında ter dokturuyolar bide yazın kokmadigim kadar kötü kokuyo terim anlamadimher gün duş alıyorum gündüz o uyuyunca sende uyu yoksa uykusuz kalırsın ve allah korusun memede uyursun aman diyim uykusuz kalma hem sütün hem kendin hemde bebeğin için zamanla düzelecek
Dene istersen canım. Hem olmasa da ziyan olmaz. Eninde sonunda 2 numaraya geçeceksiniz zaten.
Kizlar cvplar icin cok tsk ederim alip kullanayim bndeBir fark var mı dersen bunda bezin doluluk oranını gösteren çizgi yok. Daha naylonumsu bir de canım istersen al bir paket dene diğerinin yarı fiyatı.
Ağzına birşey değse battaniyesi falan hemen emmeye çalışıyor. Bende aç sanıyorum.Canım onlar doymadiklari icin degil icgüdüsel yapiyorlar bizimkide öyle hep memede dursa duracak emziğede alistiramadik ugrasiyoruz alistirmaya bakalim rahat olacak ama
Canım biz yıkadık 2.gününde 12.günde gobegimiz düştü. Ama bizim sıkıntımız oldu biraz içeride iltihap oluştu yeşil. Batikonla geçti çok şükür. Benim anladigim kuru tutmak gerek yikarsan iyice kurula lütfen, ve dokunmaktan çekinme ölü deri zaten canı acımazgöbek bağı kac güne düşüyor ortalamA deneyimli anneler? Bu arada dr.lar yıkamayın diyorlar ama sorumluluk almamak içinmiş bir cok kisi acemilikten kopmasına sebep oluyormus Çünkü. Benim kendi KAdın dogum doktorum siz onlara bakmayın yıkayın diyor Bu yüzden.
Aynı bizimkini anlatmışsın canım.Canım benimki gece, biz de artık yatacakken, neredeyse 1 saat emiyor ya.. Uyuyakaliyor, yatağına koyuyorum aranıyor yine. Uyanıyor ve sanırsın saatlerdir aç, bir ağlıyor bir ağlıyor.. Özellikle de gece oluyor.. 2 memeyi de uyuya uyana 20şer dakika emdi ama yine çok arandı, çok ağladı yatağa koyunca. Haydii bir daha nedir.. Yine ancak uyuttum işte.. Öylece birakamiyorum, mecbur yine veriyorum. Canım da yanıyor. Tekrar meme yara olacak diye çok korkuyorum ama napiyim.. Yalancı meme de almadı. Göğsümde uyumak istiyor. İyice dalinca ancak birakabiliyorum. Ne olacak böyle bilmem. Başka yalancı memeler de denicem. İnşallah alışır da kurtaricimiz olur biraz.
Bu arada ben de hep dakikaya bakarak emziriyorum. Mesela 5 dakika sonra uyuyakalinca biliyorum ki birazdan yine yaygarayı basacak. Ya da doysa bile bırakmıyor mesela, coğu zaman ağzında geveleyip duruyor uyusa bile.. Bir de sıkıyor ki, zor çekiyorum. İnşallah düzene girer ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?