2015 Ekim Anneleri

zobiska canim oncelikle hem gecmis olsun hem.hayirli olsun :* var ya okurken kendimi hatırladım yine.. aslinda neredeyse ayni şeyleri yasamisiz, sadece ben yalvardim, bildigin yerlere yattim beni sezaryene alın diye ama ebeler de dr da olmaz bu kdr aci cektin cocuk kanala indi sezaryen daha zor diye diye zorla dogurttular.. yavrumun oksijeni azaldi ben kendimden gecmek üzereydim. Esim ve annem girdiler hep yanima, hatta sonuna kdr esim surekli alnimi fln silmis ama farkında bile değildim. Cok aglamis disarda.. kendime gelince dr da ebeler de cok sanslisin dediler eşimden için.. dedigin gibi etkisi de günlerce sürdü ama olumsuz şeyler de olabilirdi şükür ki evimize 3 kişi olarak geldik...
bizimkiler geç oldu güç oldu ama Rabbim hep yüzümüzü güldürsün evlatlarımzdan yana..onlarla imtihan etmesin hicbirimizi..

Ha bu arada o tepene cikip bastirma olayini ben de yasadim, hatta ebe kizin bastirmasi yetmedigi icin hastanenin erkek kadin doğum hocasını cagirdilar. Adamin dogumhaneye girmesi ile cikmasi belki 1 dk almıştır, yavrum o an doğdu... ama baska yerlerimin agrisindan o bastirmalari hic hissetmedim ben nerdeyse
zobiska

Sizin de mi babaniz ayri odada yatiyor..bizim babamiz 3.gun yan odaya gecis yapti gidis o gidis..cmt leri yatiyo bazen gece biz kalkip aglamaya baslayinca hic uyuyamadim ben deyip yastigini alip kaciyo
Bizim baba ilk günden beri ayrı yatıyor. Ben annemle yatıyorum. Ama annem 10 gün içinde gidecek. Yine de istemiyorum yanımda yatmasını. Hem iyilikten hem kızdığım için.
Eşim sabah 6 gibi çıkıyor evden. Çok erken. Eve de 8 de geliyor. Karşı yakada çalışıyor. Uykusuz kalıyor zaten. Bir de şimdi kalkar gece bebek ağlarken söylenirse daha çok üzülürüm.
Ayrıca kırgınım. Bebek doğduğunda nerdeyse ilk 20 gün izinliydi. Yanımda yatabilirdi. Hadi alışma evresinde ilk 10 gün annemle yatsaydım sonra gelseydi.
Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.

Şapkayı biz sadece hastanede taktık desem yeridir canım hastanede bile ela gözüne düşünce huzursuzlandı. Eldiveni de doktor 3 aya kadar takın dedi hem havalar soğukta ben o yüzden çıkarmıyorum.
Valla ben 40 gundur kizi sapkayla gezdiriyorum sanki sart gibi..dun kuzenim geldi bu ne cikar sunu disari cikarken tak dedi..valla saskin oliyo insan ya beynim durdu uykusuzluktan 20.gunumden beri yalnizim tek bakiuorum kizima bosuna ugrasmisim ya her gozune dustugunde gidip duzelttim uykusunun bolunmesi de cabasicikarip atmak aklima gelmemis kuzenim demese daha ne kadar takacaktim acaba

Tesekkur ederim canim.aslinda beni bu psikolojiye getiren bazi insanların sütün yaramamis dogdugunda daha iyiydi gibi lafları cok takiyorum kafaya ben.
Ayy nefret ettim etraftakilerin laflarından, keşke konuşmama gibi bi yasak falan olsa yada doğduğunda böyle konuşucak olanlar gelemesede anne baksa çocuğuna.. Herkes bişey söylüyo takmamak elde değil, ama gerçekten umursamamak lazım. Bi bebeği annesinden başka daha iyi Düşünen olmaz bence o yüzden kulaklar tıkanmalı

Canm biz sapka olayini erkek cocugunun sicagi sevmemesinden ve isilari 1 derece fazla olmasindan dolayi biraktik ama eldivenleri tam birakamadik benm kucagimda ve yanimda oldugunda cikariyorum ama bir anda altini alirken yuzunu kipkirmizi yapti ve sonra yine takmaya basladim emzirirken en azindan birini cikarip ten temasini saglamaya calisiyorum ama eller hep yumuk ara sira acsada memislere dokunmuyor bende yakinda tamamen cikaricam yatmadan yatmaya takariz artik zira motor kaslari cok onemli kavrama kabiliyeti daha cabuk gelisir....bu arada 44 gunluguzzz

Benim kızım doğduğundan beri ne şapka istiyo ne eldiven. Ev çok sıcak zaten birtek dışarı çıkarken takıyorum. Tırnaklarınıda kestim. Hiçbiyerini çizmiyor. Böyle de alıştı

Ikinci haftada uykusuzluk basima vurdu
Besigimiz benim sag tarafimda kalıyor, sabah farkinda degilim sola, esimden tarafa donmusum, bebek agliyor ben de besigi salliyorum gozumu biactim esim beni salliyosun dedi :))) o an fsrketmedim gulemedim uykudan simdi simdi aklima geliyor gülüp duruyorum :))

Aaa yok canım bizim ki bizle uyuyor düzeni oturttuk artık. Ela aramızda uyuyor zaten kendi kendine yatırıyoruz bizle bir uyuyor ben süt sağdığım için bazen daha geç gidiyorum yanlarına uykuya dalana kadar o ilgileniyor çünkü elleri uyutmuyor bazen. Elayı aramıza almadan öncede yatak odamızda beşiği de var onu sallardı çünkü o zamanlar bizimki geç saatlere kadar uyumuyordu benim de tahammülüm kalmıyor bağrınmaya başlıyordum. Şimdi çok şükür karnını güzelce doyurunca altını da yatmadan alınca 12'de gümlüyor. Eşin işe gidiyor diye belki böyle yapıyordur. Benim annemde bizde kalırken biz annemle yatak odasında eşim salonda koltukta yatıyordu ama yalnız kalınca eşimde babalıkta daha aktif olmaya başladı. Annen yanındaysa ondanda daha arka planda kalıyor olabilir. Dahil etmek için bol bol yalnız bırak bebişle onları. Ben mesela süt sağıcam, duşa giricem diyorum böyle böyle bakmasını öğreniyor. Tüm yük bizim üzerimizde olunca çok zor.

Eldiveni bir kere çıkarttım ela bir ağlama krizinde dudağını patlattı eli yüzü kan oldu. Öyle keskin ki tırnakları daha kendini bilene kadar çıkarmayı düşünmüyorum ara sıra emzirirken falan çıkarıyorun. Zaten tırnaklarını da bir kere arkadaşımın eşi kesti ben törpülüyorum.

Bizimki daha 1 aylık olmadı ama ben evde hiç şapka takmıyorum sadece dışarı çıkarken eldivenide çoktan çıkardık uzadıkça tırnaklarını kesiyorum dışarı çıkarken ve evde çok soğuk gelirse takıyorum zaten artık kendide çıkarmayı başarıyor:)

Kızlar oğlum az önce kusmus beyazlı hafif kahverengi li başınıza böyle bi şey geldi mi iki göğüs ucumda yara dün biri hafif kanadı acaba emerken kanıyor farketmiyo muyum ondan mi öyle çıkardı

İnsan gerçekten bilemiyor çok normal niyeyse sorulacak bi şey gibi de gelmiyo ben sonradan ince detaya kadar sormaya başladım dr a sanki şart gibi bazı şeyler oysa degil:) sen çıkar ama banyodan sonra az da olsa tak belki alismistir bu sefer usutmeyelim :)

Bende rahatça giyinmek göğüs göbek Totomun derli toplu durduğunu görmek istiyorum
Ya aynen canım vallahi basladım ben
Saglıklı seyler yıyerek devam edecegım
Boyle olmuyor
Gecen dus aldım dedim guzelce gıyınırım
Fotograf cekeriz
Aman yarabbı corap gıyerken carttttt parcalandı
Hele elbise kafamdan sokarken gogus kısmı
Yırtıldı iğrenctı
Herkes aman yeni dogum yaptın takma dıyo ama ben oyle dusunmuyorum
Basladım basladım yoksa olucam 100 kılo
Boyumda uzun daha fena duruyo kılo

Eşler keyfine düşkün anlaşılan aynı evin içinde özlem duyuyorum resmen bizde annemle salonda yatıyoruz eşim yoğun çalışıyor diye bana kalsa ben geçmezdimde annem damadına kıyamıyor:) salonla mutfak bir olduğu için salonda biz yatıyoruz mama için yine uyanıcak yoksa şimdi de yola çıktık annemlere gidiyoruz yılbaşına kadar orda kalıcaz henüz tek başıma idare edemiyorum gazı fena durmuyor gündüz uyumuyor annem olmasa tuvalete bile gidemicem eşim yılbaşına kadar rahat tabi baya özleyecek ama artık görüntülü aramayla idare edicek
Bu arada 40 ımız dolunca dr kontrole çağırmıştı beni gidiceğimiz için bugün gidiyorum yolumuz epey uzun umarım sorunsuz varırız bizimkinin sancı tuttu mu fena oluyor arabada sakinleştirmek çok zor ille ayakta zıplamak istiyor allahtan hava çok güzel artık durup yolun ortasında zıplıcaz:)

Cok haklisin canim ama lohusalikta insan hassas oluyor kac gundur psikolojim bozuldu bebegimi besleyemedim diye insanlar cok düsüncesizler iste.insallah zamanla takmamayi ogrenecegiz.

Canım biz de haftaya olcaz 2.ay Aşımızı nasıl çok agladi mi. Kaç yerinden yaptılar? ?
Canım bi sol kolundan ve iki bacağından oldu birde damla olarak rota virüs aşısı oldu ağladı canım yaa sesi gitti hatta rüyalarına girmişti hatta inşallah senin bebisin de kolaylıkla atlatır

Kısa boyda kötü duruyo tık naz oluyo insan boyun uzunsa ala :) inanır misin bi düzgün resmimiz yok nasıl yapıyorsa oğlum beni terletiyo saçlar pert aylardır aynı tepede model kendimi çok kötü hissediyorum eşimin d günü var haftaya durursa anneme bırakıp kuaföre gidicem ve resim çekilelim istiyorum sağlıklı şeyler yeme konusu ise çok muamma sabah tek başıma çocukla yemek çok zor ve hala kahvaltı yapamadım mesela bi parça peynir zeytin ve süt yapıcı çay o kadar

Cok haklisin canim ama lohusalikta insan hassas oluyor kac gundur psikolojim bozuldu bebegimi besleyemedim diye insanlar cok düsüncesizler iste.insallah zamanla takmamayi ogrenecegiz.

Cnm dün iki farklı insan gelmiş kv yok göbek deliğine bi şey koy bağla çıkık fıtık olmasın yok hala sarı şekerli şu içir yok doymuyo mu inan sanki kendileri çocuk bakmamislar hiç yani her bilinmezi yaparak o çocuklar nasıl sağlıklı kalmışlar bilemiyorum hiccc kimseye bakma dr a danis onun dediği mantıklı geliyorsa içine sineği yap yoksa ne sütümüz kalır nede çocuğu deneme tahtası yapmaktan kurtaririz

Canım bi sol kolundan ve iki bacağından oldu birde damla olarak rota virüs aşısı oldu ağladı canım yaa sesi gitti hatta rüyalarına girmişti hatta inşallah senin bebisin de kolaylıkla atlatır
Ayy off ya gerildim şimdiden. .inşallah çabuk atlatir canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…