2015 Ekim Anneleri

Canım bebeğin kaç günlük, benim oğlum 33 günlük ve emmiyor memeye yaklaşınca basıyor yaygarayı mosmor oluyor ağlamaktan ama emsin istiyorum nasıl başladı tutmaya
Tam 1 aylık canım ben başta medela calm aldım o baya zorlayıcı bir biberon emmeden gelmiyor sonrada psikolojik olarak ben rahatladım olmazsa dünyanın sonu değil diye bir anda kendi kendine başladı ama benim sütüm çok az o yüzden biraz durup bırakıyor istediği gibi gelmediği için ama içtiği 2 yudum kardır diyerek uyku sersemiyken yada keyifliyken veriyorum hemen emzik niyetine kullanıyor ama olsun belkş o emdiğiyle çoğalır
Sende medela biberonu bir dene ve olmuyorsa da çok üzülme biz gerildikçe bebeklerimiz daha çok etkileniyor

Canım hiçbir şey olmaz bence. Sen de kuzucuğun da dinlenmişsinizdir. Bizimki genelde 1.5-2 saatte 1 uyanıyor ama bazen 4 saati buluyor. O da ben de baya dinç uyanıyoruz. Üzülme canım.

Yok canim biseycik olmaz benim kac kez 4 5 saat uyudugu oldu.hatta bu aralar arti hep 4 saat uyuyup uyaniyor gece. zaten cok aciksa basardi cigligi merak etme.

Ben 75 cc süt üstüne emziriyorum hoop 3.5 3.5 4 saat uyuyor her gece böyle şükür hiç korkma düzen oturuyor

Kızşar çok teşekkür ederim içim rahatladı ya. Ben de aç bıraktım diye masıl vicdan azabı çektim sütğ içirirken kızımın kan şekerini düşürdük diye ağladım resmen eşime. Ama şimdi üstümden bir yük kalk ış gibi. Ben dün gece 10 da emzirdim ilk defa 15 dk emdi, sonra yatak odasına geçtim yatırmaya gazını çıkarttım bayağı da çıkartto ben de kusmasının üzerine bir daha yedirmedim 11.30 gibi uyudu 2.30 da kalktım o hala uyuyor yatağa alıp altını değiştirdim uyansın diye hemen süt içirdim 65 ml yakın içti şimdi uyudu tekrar. Aç olsa ağlardı dedi eşimde bırak uyusun dedi.

Dünden beri uyumadıgın ıcın
Bebegı bıraktım salona saat 22:00 gıbı
Ben uyucam dedim
Cocuga bak
Saat bası getırme bana
Altını acmıs bızım kı
Mert işemiş
Temızledı
Bır ara kalktım eşim kafayı yemek uzereydı
Dedım ben tekrar uyucam 45 gundur yorgunum
Bakakaldı
Gıttım tekrar uyudum ohh ıyı yaptım
İçeridem gelen sesler
La ilahe İllallah şeklindeydisanki savaşa girecek bizimkiler
Yeni uyandım valla
Ohhhh dıyorum ıyı oldu bunlara
Alışmıştı eşimde tabi
Kırk dönüm bostan yan gel osman
Salla dedim cok uykum var bakamam ben
Sallıyo şimdi deyaptıklarını ceksın bıraz
Ben de dınleneyım

C
canım korkma
Maalesef ben de yapıyorum ara ara
Tek yattıgım ıcınde alarmı kapıyabılıyorun tamemen bılıncsız
4 bazen 5 saatı buluyor uykum cok agırdır zaten
Sımdı daha da fena
Ac olsalar durmazlar ki emmeleri tamamen bilincsiz
BıZım kı uyumadan ıkı saat falan emıyor
Sanırım o kadar emme yetıyor ve ben kaldırmadan uyanmıyor

Çevremde çocuk her ağladığdında doymuyor mu diye diye olan sütümü de kaçıracaklar artık sinirlerim bozuldu çocuğu hep aç sanıyorum. Etrafımdakilere göre doymayan çocuk her ay 1 kilo almış.

İlk çocuk mu canım. İyi yapmışsın ben haftasonu hep eşime baktırıyorum oynasın alışsın diye. Bugün diyor ki evlat kokusunu yeni aldım sevgisini sanki yeni hissettim. Baktım abdest almış bebeği okuyor, bugün çok sevdim onu belki nazarım değmiştir diyor. Ben zaten ona her bakışımda ağlıyorum onu sevmeye doyamadığımda. şimdi anladın mı beni dedim :) Sabahları ile gittiği halde gece de uyandırıyorum onu ver bunu getir. İleride ben de başlayacağım ozaman eşit olacağız onunla.

Evet canım ilk cocuk
Haklısın hem sorumluluk almaları adına
Hem de bebeklerın onlara da adapte olmaları için
Ara ara bırakmalıyız birlikte
Aksı halde sadece anneci cocuklar olur bunlar
Abdest alıp okuma benım eşimde de var:)
Her sabah gıtmeden de okuyor basımıza gelip

Sende bu cevabı yapıştır yüzlerine ve hiç canını sıkma; )

Bende bırakmalıyim ilk başlarda al şunu diyordu ağlayınca ama şimdi ne oldu oğlum tamam gel söyle böyle idare ediyo kesinlikle alışıyorlar ve bizi anlıyorlar böylelikle ; )

Ben bi gün sonra ama 1 hafta sonra yapamayan akrabamiz da oldu kişiye göre değişir allah yardımcın olsun insallah sıvıyı eczaneden bi ped alıp anlayanlar oluyordu

Günaydın anneler.biri bana sütün nasil uretildigini anlatsin lütfen kafayi yicem. Facete goguslerim aksama dogru hic dolmuyo hep bos sut gelmiyo diye bi gruba sordum.gruptakiler bos memenin sut yaptigini dolu memenin tam tersi kotu oldugunu devamli emzurirsem musluk gibi akacagini soylediler.madem oyle saginca niye sut gelmiyo.o zmn her dakika sut gelmesi gerekmiyo mu.ya da neden dinlenin sutunuz artsin diyolar sut her emiste geliyosa.valla iyice kafayi yedim.emzir acliktan olmez diyolar emiyo bakiyom sut gelmiyo ya da emmek istemiyo lutfen bna fikir verin

Günaydınlar güzel anneler ve tatlı bebişler
Umarım herkes için her şey yolundadır. Topicte tüm yazılanları okusam da her an yazamıyorum sabah sabah kızımı ezirip uyutmuşken yazayım dedim. Bugün 34 günlük olduk ve ilk günden beri yanımızda olan babamız bugün işe başladı umarım kızımla tek başına ilgilenebilirim. Bize şans dileyin kızlar...
Bir de merak ettiğim bir şey var benim kızım ilk doğduğu haftadan beri kucağında olduğu kişiyi çok dikkatli dinliyor yüzünü inceliyor abartısız yarım saat incelediği oluyor hatta birkaç gündür yatağındaki dönenceyi incelediğini farkettik. 10 dakika hiç sıkılmadan takip ediyor. Sanki bebişler ikinci aydan itibaren bunları yapıyor gibi geliyor fa sizde durumlar nasıldı? Çevremde kızımdan büyük bebişi olan pek kimse yok da normal mi değil mi bilemiyorum

Merhaba canım sorunu cevaplamak istedim. Genelde süt dolduğunda göğüs sertleşiyor süt azaldığında da yumuşuyor. Yani oradakilerin sana söylemek istediği taş gibi olmuş göğüs mü bilmiyorum. Taş gibi olduğunda bebeğin tutuşu da sıkıntılı oluyor sağmak da. Süt üretimine gelince ben pek bir sey yapmıyorum su içiyorum bolca bazen aklıma gelirse rezene içiyorum bir de burada bir arkadaşın verdiği dut kurusuyla ilgili tarifi yapıp suyunu içiyorum. Çok şükür sütüm baya var. Ama bunlarla mı alakalı bünyeyle mi onu kestiremiyorum. İnsan sütü tam gelmediğinde çok stresli oluyor doğum sonrası ilk günlerde ben de yaşadım ağladım durdum ama bunların süte bir faydası olmuyor tabi. Sakin olmaya çalış

Günaydın canım. Benimde oğlum 35 günlük. Cumartesi doktora gittiğimizde bizim söylediklerimize ilaveten kendi muayenesinde de söyledi. 55 60 günlük bebek gibi davranıyor yani sosyalleşmeye başlamış dedi. Takip ediyor kontras renkleri ayırt edebiliyor dedi yani kırmızı bir oyuncak vardı onu takip ediyor konuşan kişiyi dinliyor gülüyor vs ve göz teması kuruyor. Çok iyi birşey bu dedi demekki çocuğunuzda çok konuşmuşsunuz alışmış şimdiden dedi

Ayy güzel bir şey o zaman sevindim canım. Biz de öyle sürekli konuşuyoruz ve dediğim gibi ilk ay bebeklerin dikkat süresi 7 saniye falan oluyormuş bizimki uzun süre dinliyordu ilginç gelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…