2015 Ekim Anneleri

Kızlar merhaba dün fena migrenim tutmştu gece mafoldum işede gidemedim şimdi biraz daha iyiyim annem geldi sabah saolsun biraz toparladım.bu arada kızlar gece çok karışık rüyalar gördüm simsiyah giyinmiş adamlar kovaladı gece boyunca bağırmışm ağlamışım eşim uyandırmş beni ama hiç bişey hatırlamıyorm sabah kadar beklmiş başımda annemde karabasan olabilir dedi hamilelerde çk olurmuş

Bazı arkadaşlar birkaç sayfa önce verdiğim bilgiden şüphe duymuş olabilirler. ABD'nin Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi'nde (NCBI) sık ultrasonun olumsuz etkileriyle ilgili makaleler mevcut. Bir tanesine şu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8105165

Sonuçta tıp sürekli gelişen bir alan. Son verileri takip etmekte fayda var. Doktorlarımız ne yazık ki buna her zaman vakit ayırmayabiliyorlar.

Buradan "kendi doktorunuz olun" sonucu çıkmasın lütfen. Doktorunuz internette veya çevrenizde erişebileceğiniz diğer kaynaklar yanında çok daha güvenli bir kaynaktır. Benim tek söylemek istediğim, sizin için önem taşıyan noktalarda güvenilir bilgi kaynaklarından (Facebook veya anne-bebek sitelerini kast etmiyorum) bilgi almanın faydalı olduğu.

Konuyu özetlemek gerekirse, şahsen ben bundan sonraki doktor kontrollerimde bebeğime el sallamak için ultrasona girmeyeceğim. Doktorum tıbbi bir gereklilik gördüğü takdirde ise tabi ki ona uyacağım. Hoppa

evet canım biliyorum 1 haftalık bir zamanım var bugün saat 5 te randevum var gidicem bebeğin durumu nedir bilmiyorum öğrenicem ona göre hareket edicem bakalım ne olucak. o kadar cok stresliyimki sabahtan beri ağlıyorum kocamla değilde arkadasımla gidiyorum o kadar koyuyorki bana anlatamam duyacağım seylerıde cok merak ediyorum heyecan stres korku üzüntü hepsi karıstı bende hiçbişi düşünemiyorum. bilmiyorum neler bekliyor beni
Arkadasim durumun gercekten cok cok zor Allah sana buyuk bir imtihan vermis su an ve seni siniyor insallah bu imtihandan alninin akiyla cikarsin dua etmekten baska elimden bisey gelse keske

SAOL canım ama tam atlatabilmis degilim.halen hergün düşünüyorum özlüyorum niye ben niye hergün kendime sorup sorup agliyorum.doktorla konustuklarimi anneme bile anlatamadim düşün hayat arkadaşı ama soyleyemedim babam ölücekmis diyemedim herseferinde ufak ufak kitleler varmıs tedaviyle geçirmiş diye kandirdim sırf babamin yanında kendini tutamaz aglar diye. Disaridakilere de bronsit dedirttim anneme kitleyi yanlış anlar millet simdi moralini bozar babamin dedim annem ilkokul mezunu fazla hastaliklarla ilgili bi bilgisi yok zaten doktorumuz ilk annem sorunca soylememis zamanla gorucez cok muhim degil demis onun üstüne izmire ben gidip doktorumuzla özel görüştüm.

U
kızlar Canan karatay medya maymunluğu yapıyor sadece. para kazanmanın yolunun gündemde kalmk olduğunu keşfetti ve önüne gelen herkese bir şeyler söylüyor. Daha önce de bizim mesleğimiz hakkında ileri geri konuşmuştu. Ağzı boş laf dolu. hiç kafanızı yormayın. Hangi bilimsel yöntem insan hayatı için tehlike yaratır. Canan karatay kimdir jinekolog mu çocuk doktoru mu nedir yani. saçmalıyor sadece

Bu kafadan kontak kadın benim meslegimede laf söylemişti bir sürü davalar açıldı bi kere bu kadında beyin denen bir organ olsa milyarlarini telefon dolandiricilarina kaptirmazdi koskaoca profesör her konuda bir fikri var kendi alanı dışında konuşmasi ne kadar sacma kesinlikle dediği hiç bir şeye itibar etmiyorum kadın dogumcular dava açmış kendi doktorum yeni doğum yaptı ve eside kadın doğum profesörü o bile yaptırmış
bu arada ben gıda mühendisiyim
senin mesleğin neydi :)

evet canım biliyorum 1 haftalık bir zamanım var bugün saat 5 te randevum var gidicem bebeğin durumu nedir bilmiyorum öğrenicem ona göre hareket edicem bakalım ne olucak. o kadar cok stresliyimki sabahtan beri ağlıyorum kocamla değilde arkadasımla gidiyorum o kadar koyuyorki bana anlatamam duyacağım seylerıde cok merak ediyorum heyecan stres korku üzüntü hepsi karıstı bende hiçbişi düşünemiyorum. bilmiyorum neler bekliyor beni

Camım başına gelenlere çok üzüldüm. Okurken çok duygulandım :(
Senin yerinde olmadığımız için ne desek boş biliyorum. Ama ben de özellikle eşi için bu yola girmiş biri olarak bebeğimden vazgeçemezdim diye düşünüyorum. Maddi gelirim var ailem de destek olurdu bana. Bunları düşünerek Rabb'ime sığınır ve bebeğimi doğurmak isterdim.
Sen de bugün kalp atışlarını duyacaksın ve hiç ummadığın bir güçle dolacaksın belki de. Her ne karar verirsen ver umarım hakkında hayırlısı olsun. Olumsuz karar verirsen de Rabbim affetsin inş

kızlar günaydınn bir kaç haftadır yazmıyordum buraya sorunlarım vardı belki beni hatırlamışınızdır. sorunlarım hala devam ediyor ve bugün saat 5te randevum var arkadaşımla gidicem ne yazıkki ama ben olumlu şeyler duymak istemiyorum olumlu şeyler duyarsam ben olumsuza çeviricem ve psikolojim çok bozuldu ne yapacağımı bilemiyorum.. :KK43:
Merhaba canım öncelikle allah yardımcın olsun. Senn olayına benzer olayı çok yakın arkadaşım yaşadı seni çk ii anlıyorum onunda eşi ve ailesi ona demediğini bırakmadı afedersn kıZı orospu yaptılar cocugu reddediler o dönemde bende ona dedim böyle bi adamdan cocuk dogurcağana aldır daha ii sonra tabi rabbim nasıp etmiş bu cana kıyılmaz çocuk doğana kadar kanama oldu doktor düşecek bu bebek dedi ama o hayata sıkıca tutuldu şimdi 2 yaşında dünya güzeli bir kızımız var eğer ailen yanında olcaksa sakın bebeğinden vaGeçme asla onu doğurdun için pişman olmazsın çünkü sen annesin kıyma ona canım hayata ikiniz beraber yeniden başlarsınız Rabbim vermişse bunları vardır bir bildiği

meraba kızlar iki gündür giremiorm hem tatil hem misafir dolayısıyla baya sayfa birikmiş okuyamadım hpsini ne yazıkki :/
Yeni gelenler olmuş gözünüz aydın :)
Bu arada bende dün doktordaydım kocaman olmusuz maşşAllah mide bulantım hiç bi belirtim yok die endişeleniordm olmıyabilrmiş gayet saglılıymıs bebiş bi sıkıntı yokmuş :) 9+6 olduk bugün biz çok şükür pıtpıtlarınıda şimdi tam net duydum yaradana kurban içime su serpildi valla cok rahatladım
zeka testi yptıracaksanız 2 hfta snra gelin ama aldrma gbi bi dsnceniz yoksa bn tvsiye etmiorm dedi doktor bnde pek yptrma trftarı deilim ama esim nolursa olsn bilelim en azından dior anlasamadık bi türlü sizce napıyım testi yptrcksam 2 hfta snra yptrmassam 1 ay snra gidcez

Mrb arkadaslar dun gece acillik oldum. Her tarafim kan revan icindeydi bacaklarimdan akti kanlar. Bebegim iyi sukur ve kanalda kan bile goremedi doktor bi cok sebebi olabilir dedi ve cok acik konusmadi pruloton igneye devam ediyirum kanamalar oluyodu ama bu kadar siddetlisi cok korkuttu beni bebegim ayrildi bu sefer benden dedim cok korktum ama sukur iyi ve buyumusde masallah. dualarinizda benide eksik etmeyin:KK43:(( rabbim herkesin yavrusunu korusun hayirla kucagimiza alip kokularini icimize cektirmeyi nasip etsin
Allah yardımcın olsun cnm dualarımız seninle rabbim hepimiZi ve bebeklerimizi korusun

U

Bu kafadan kontak kadın benim meslegimede laf söylemişti bir sürü davalar açıldı bi kere bu kadında beyin denen bir organ olsa milyarlarini telefon dolandiricilarina kaptirmazdi koskaoca profesör her konuda bir fikri var kendi alanı dışında konuşmasi ne kadar sacma kesinlikle dediği hiç bir şeye itibar etmiyorum kadın dogumcular dava açmış kendi doktorum yeni doğum yaptı ve eside kadın doğum profesörü o bile yaptırmış
bu arada ben gıda mühendisiyim
senin mesleğin neydi :)

meslektaşız :)

meraba kızlar iki gündür giremiorm hem tatil hem misafir dolayısıyla baya sayfa birikmiş okuyamadım hpsini ne yazıkki :/
Yeni gelenler olmuş gözünüz aydın :)
Bu arada bende dün doktordaydım kocaman olmusuz maşşAllah mide bulantım hiç bi belirtim yok die endişeleniordm olmıyabilrmiş gayet saglılıymıs bebiş bi sıkıntı yokmuş :) 9+6 olduk bugün biz çok şükür pıtpıtlarınıda şimdi tam net duydum yaradana kurban içime su serpildi valla cok rahatladım
zeka testi yptıracaksanız 2 hfta snra gelin ama aldrma gbi bi dsnceniz yoksa bn tvsiye etmiorm dedi doktor bnde pek yptrma trftarı deilim ama esim nolursa olsn bilelim en azından dior anlasamadık bi türlü sizce napıyım testi yptrcksam 2 hfta snra yptrmassam 1 ay snra gidcez
Canım gözün aydın :) Bende de bulantı falan yok. İnşallah sağlıkla devam eder hamilelikler.. Allah sağlık versin bebişinee :KK68: Zeka testi nasıl oluyormuş canım. 2li test dedikleri mi, yoksa başka bir şey mi?

Beni umursamıyorki ne halde oldugumu tahmin edebilecek kapasitede kendısı ben o kadar cok fedakarlıklar yaptım ki anlatsam burdaki sayfalara sığmaz bana çok kötü günler yaşattı canım benim keşke hepsini en baştan buraya yazabilsem o zaman bana nederdin biliyormusun kızım sen körmüydün göremedinmi bu adamın yaşantısını düşüncesini sorumsuzluğunu emin ol bunu yüzüme vururdun. evet benden tecrübeli olabilrsiniz bişi diyemem buna ama benım yaşadıklarımda akla sığmayacak cinsten.. 2 senelik evliyim 26 yaşındayım canım. 3 haftadır düşünüyorum ben geceleri uyku girmiyor gözüme işe geliyorum zar zor çalışıyorum ne yapıcam ne edicem demekten alamıyorum kendımı daha ne kadar düşünmeliyimki ben ilk başta adımımı attım aradım ama beyfendinin keyfi gıcırında gezmeler tozmalar başlamıs bile ben bu saatten sonra gerçekten bişi yapamam içimden gelmiyor onu geçtim zaten bebeği isteyen oydu onun isteğiyle ben hamile kalmaya karar verdim bunun sonucu bumu olmalıydı. :KK43:
hakkında hayırlısı olsun canım, seninle ilgili en doğru kararı senden başkası veremez Allah yardımcın olsun

Canım gözün aydın :) Bende de bulantı falan yok. İnşallah sağlıkla devam eder hamilelikler.. Allah sağlık versin bebişinee :KK68: Zeka testi nasıl oluyormuş canım. 2li test dedikleri mi, yoksa başka bir şey mi?
amin canım cümlemizinkine inşAllah
sanırım 2'li testle aynı şey zeka testi bnm doktorum öyle söyledi

Kizlar dun survivor izleyen varmiydi bilmiyorum odul yemegi gorunce delirdim gunlerdir canim cekiyordu :KK53: turkiye de degilimki cikip bi yerden aliyim oturdum hamur yogurdum kendim yapicam :KK49:aksine bugunde bulantim tuttu.

Geçen hamileliğimde 7 saat yol gittik onun için New Yorkta şubesi açılmış havalar ısınsın yemeğe gidecem gene. Ahhh ahh aşerme nelere kadirsin :kk77::KK45:

amin canım cümlemizinkine inşAllah
sanırım 2'li testle aynı şey zeka testi bnm doktorum öyle söyledi
Evet olabilir.. Onu büyük çoğunluk yaptırıyor da, seninki size bırakınca başka bir şey mi dedim. Benimki hiç sormadı bile mesela. 12. haftada 2 li test için geleceksiniz dedi.
Yaptır bence canım, tabi siz bilirsiniz ama.. Allah'ım bebeklerimizi korusun, bence her şeyi bilmek daha iyi. İnşallah sağlıkla gelirler dünyaya, tek dileğimiz.. Düşüncesi bile kötü.. ama elde imkan varken, tıp böyle ilerlemişken yaptırmak taraftarıyım. Senin kararın tabi canım.

Back
X