• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Bn lansinoh sürüp havalandırınca sütlerim akıyor havalandıramıyorum öle de aslnda garmastan için daha ii diyolar deneyen var mı acaba bide bu göğüs yaraşarı bi haftada geçiyomuş güya ama nerdeee

Valla geçmiyor doğum yapalı 21 gün oldu, sol göğüsü verince canım çok acıyor, silikon uçla daha kolay oluyor yine takıcam şimdi uyanınca

benim oğlanın poposu da pişik oldu iki hafta önce doktora gittik sudocrem yazdı iki güne iyileşti pişiği çok işe yaradı.koruma amaçlı günde iki defa sürüyorum
Peki o zmn sudocrem devam edeyim bebişin poposunu ılık suylamı temizliyosun cnm

Bizim doğumdan 22 gün geçti. Hala göğüslerim acıyor. Görünürde çatlak ya da yara yok. Kırmızı duruyor ama uçları. Belki de çatlamak üzere. Eczaneden Evicap E vitamini aldım, her emzirmeden ya da sağmadan sonra 1 kapsülü delip 2 göğüsüme de sürüyorum. Sonra da kalkan takıyorum. Ama bebeğim 1.5 saatte 1 arandığı için toparlanamıyor. :KK43:

Canım biliyorsun aynı sorun bizde de var resmen çocuk gazla besleniyor gibi bacaklarini her ittiriste gaz geliyor.. Doktor ilaç verme demesine rağmen ev ilaç doldu.. Şimdi bio gaia diye bir damlaya başladık bu gece ilk kez uyuduk bakalım devamı gelecek mi.. Allah yardımcınız olsun..
Amn cnm hepimizin valla çok zor

Valla inşallah alır ya, rahatlık bence.

Peki bu süre zarfında emzirmeye devam ettin mi canım?

1 hafta mı 10 gün mü yoksa 17 gün mü edioo_O off geçsin artkk

Yani yaklaşik 1 hafta ya da 10 günde geçti. Doğduğu andan beri emziriyorum. Hiç sağma yapmadım. Ama tutuş çok önemli. Bebeğin çenesi memeye değmeli ve sadece ucunu değil daha fazla kısmı ağzına almalı. Zaten sadece ucunu alırsa süt de az gelir ağzına.

Canım benim gögüs ucum yok hastanede silikon meme ucu takıp emzirdiğim halde böyle oldu. hala daha uç takıyorum , arada çıplak meme vermeye çalışıyorum yine de çekmek zor geliyo benim kuzuma.. Aynen dediğin gibi aç uyuyor fakat inat ediyor yaygara çıkartıyor emmiyor şöyle kuvvetli bir şekilde.. sağıyorum 20 cc falan geliyor benimde bir gögsümde süt ateşi oldu ordan da 10 cc bazen de 5 cc geliyo :KK43: Emzir çoğalır diyorlar ama çoğalmadı bir türlü sağıyorum onda da gögüslerim tahriş oluyor :KK61: Ahhh valla ne öyle ne böyle

Medela bir gelsin bakalım onda ne yapacak benim zillli :kk77: Şu an avent biberon versem 90 cc içiyor kaşıkla anca 30-60 arası içip sızıyor yorgunluktan

Alışıcak başka çaresi yok zorla inatla denicem.. kilo problemimiz olmasa mama hiç vermicem ama 2850 doğduk ilk hafta 2650 civarındaydı sonra başka bir dr a gittik 15 günlükken 2450 çıktı mecburen mamayı verdik.. 2 haftada 3,250 oldu maşallah kuzum :nazar:

eşim de kızıyor bana ille anne sütü diye tutturuyorum diye mamayla büyüsün napalım diyor ve bugün ebe inatlaş alışır anne sütü ver mamaya karşıyız biz dediğinde eşim kilo alması önemli benim için demez mi :KK57:

Napıcağımı şaşırdım bende doğrusu... İnşallah emerler yaaaa :KK46:
Bizimki fazla tombiş olduğundan doymuyor 15 günlüğüz ama 5 i geçtik ondan doymuyoruz benim süt yetmiyor ona tabi versek 90 içicek ama medela çok yoruyor max 75 içebiliyor

Aynı canım bizim biberonda bu. Ne kadar sürede bıraktı peki memeyi. Biz 1 haftadır biberon kullanıyoruz 15 günlük olduk. 60 cc içiyor genelde bazen 30 o yüzden biberona geçtik. ilk enjektörle verdim hiç sevmedi sonra kaşık aldım onunla döken saça içiyordu yine.

Emzirmeden sonra sağdığımda 20 cc bişey çıkıyor canım ya onu da veriyorum ama doymuyor aranıyor yine.

Valla hep tereddüt ediyorum verirken zaten mama yemesine ayrı bir bozuluyorum. inşallah sütümüzün yettiği zamanlar da gelir. 1 aylıkken 500 gr almasını bekliyorlarmış şuan nasıl gidiyor sizin.
2990 doğdu 2650 düştü ilk bir hafta 1 aylık olduğumda 3350 ölçtü doktor yani 700 gr almış ama az dedi yine de :( Bi de bol bol emzir demezler mi gıcık oluyorum var da emzirmiyorum sanki :(

Doğduğunda hiç meme almadı mı? Direk biberonla başladılarsa tabi almamıştır memeyi yavrum kıyamam. Ben ilk 1 hafta hiç mama vermedim az sütümle hep emzirmeye çalıştım ama kilo alamayınca mecbur verdim mamayı ama önce emziriyorum mutlaka.
Medela biberonu inceledim baya çalışması lazım bebişlerin içmek için. Bizim temellere uyar mı bilemedim :KK48: kilo almamız gereken dönem olduğu için işlerini kolaylaştırmak gerek ama bu seferde emmez korkusu işte iki ucu otlu değnek o_O

Canım meme ucum yok o yüzden silikonla emzirdim damla damla ama hemşire sarılık olur diyince eşimle ikimiz korktuk verdirdik mamayı o oldu zaten sürekli mama takviyesine ihtiyaç duydu çünkü daha ilk günden biberonla tanıştı ve kolay beslenme yöntemini keşfetti... :KK43: zorla emzirdim ama silikon uçta çekti çekti az gelince sıkıldı , kızdı , sinirlendi , ittirdi memeyi , çığlık çığlığa bağırdı mecburen mama veriyoruz ve şu an uyuyor meme de memeyi verince :KK61:

Valla memeyi alması gerekiyor olmassa sadece gündüzleri emzirip gece de medela veririz duruma göre bir kaç gün zorlar sonra alışır diye düşünüyorum..

Bu ufaklıklar çok zeki valla istediklerini yaptırıyorlar bir şekilde ağlayarak.. bir damla mama gelene kadar morarıp memeyi istemiyor bir damla mama damlatsak ağzına o an melaike oluyo :KK57: sanki kendini yırtıp moraran o değil :KK57::KK57:

Bu arada benimki kaşığıda reddediyor kaşık yaklaşınca da yırtıyor kendini

Yok canım kaşığı görsün zıplıyo karşıdan bir heyecan bir atraksiyon :KK70: ama ben hastaneden çıkınca verdim bir süre kaşıkla biliyor kaşıktan mama geleceğini :kk77::KK70:

şekerli suyla ıslatsan biraz kaşığı almaz mı acaba o_O

Bizimki fazla tombiş olduğundan doymuyor 15 günlüğüz ama 5 i geçtik ondan doymuyoruz benim süt yetmiyor ona tabi versek 90 içicek ama medela çok yoruyor max 75 içebiliyor

Yok canım benim ufak kızım toplamda doğumdan bu yana toplamda 800 gram aldı ama ilk başta kaybettiği 400 var diye az diyorlar kilosunu :KK43:

inşallah medela yı alsın yeter ki :KK49: az da olsa en azından memeye saldırır diye umut ediyorum :KK68:

Yok canım benim ufak kızım toplamda doğumdan bu yana toplamda 800 gram aldı ama ilk başta kaybettiği 400 var diye az diyorlar kilosunu :KK43:

inşallah medela yı alsın yeter ki :KK49: az da olsa en azından memeye saldırır diye umut ediyorum :KK68:
İnş işe yarar canım

IMG_20151105_114847.webp

Back
X