2015 Ekim Anneleri

Kızlar ben gizli okuyucular arasındayim yazmasamda hep sayfaları takip ettim. Bir sorum olacak bebeğim 45 günlük dünden beri oksuruyor. Burnunu açıyorum nezlede olduğunu farkettim.bu kadar küçük bebege ilaç vermekte istemiyorum. Benimle aynı durumu yaşayan varmı.ne yapmalıyım minicik bebegi hasta ettim çok üzülüyorum.

Rica ederim canım ne demek.. Mama+meme olarak 2 yaşına kadar veren çok insan tanıdım.. 6 aya kadar sabretmek lazım, eğer takarsak sütü çokda veremicez.. Bırakalım akışına 6 aydan sonra ek gıdalar verilir mamaya ihtiyaç duymaz belki, ama az da olsa anne sütünü alması iyi olur.. Valla ben hiç emmemişim annemin çok sütü olmamış ve eskiden bilinçsizlik vs. Sütün içine pirinç unu ile büyümüşüm.. Yaa tok tutuyo diye Sırf nişasta yani şekerle beslenmişim, hiç bir Besin Değeri yok :) inan çok şükür Bağışıklık sistemim iyidir.. Bizim kıza bakıyorum anne sütü alıyo dikkat ediyoruz vs. Ama hasta oldu grip yani hala akıntısı geçmedi.. Üzülmüyor muyum çok üzülüyorum.. Ama bu kadar üstüne düşmek daha iyi yapmıyo.. Aksine hem sen çok yıpranıyorsun hemde çocuk daha iyi olmuyo.. Keşke anne sütü alsa sadece ama olmuyorsada olanla idare etmek lazım, hepsinden olmamak için :) Eşinden de Allah razı olsun bak oda arkanda destekçi ne güzel.. Ilerde ne çok takmışım dicez boşverelim inşallah da şu anın tadını çıkaralım.. Çok tatlı bu minikler, hergün daha hızlı büyüyo sanki :) iyiki varlar, ben bu hayatta gerçekten en çok anne olmayı sevdim :).. İnş. Bundan sonra takmayıp yoluna devam edenlerden olmaya gayret edicem ama inş başarılı olurum.. :):):) çık gez bu arada çok iyi geliyo, arkadaşlarınla falan Buluş Kızınıda yanına al istersen, ev ortamı daha iyi olabilir tabi.. Mutlu ol :)
Haklısın canım moral+uyku kesinlikle işe yarıyor. Anne olunca insan daha da hassaslaşıyormuş. Şimdiki bebişler çook nazlı onlar bize değil biz onlara uyuyoruz. Allah sağlık versin yavrularımıza. İnşallah biz de mümkün olduğunca devam edebiliriz emzirmeye mama alsa da. Kızım da anası gibi gezenti :) evdeyken gündüz uyutamıyorum dışarda bütün gün uyudu maşallah ;)
Sürekli misafir ağırlıyorum artan pastalar börekler bize kalıyor malum bir kaç gündür özellikle sütlü kremalı tatlıyı yiyordum sütümün çok olduğunu farkettim canım rezene iç hurma ye sütlü tatlılar yap kendine incir kayısı kompostosu yap sütüm az diye emzirmeyi sakın bırakma ver inadına emsin. İnşallah artar canım sütün yemeyle alakası yok hep sıvı diyor doktorlar ama bence var ha birde dinlenmekte çok iyi geliyor uyku ve mutluluk :KK66:
Kesinlikle canım uyku ve mutluluk çok önemli gündüz de fırsat oldukça şekerleme yapmak lazım.
Sorma canim bizimde 2 kere oldu yorgunluktan ve uykusuzluktan takatim kalmıyor
Bugün pazar kaçamağı yapalım dedik kaç dk da oldu tutamadım valla :KK70: arkasından hemen ağladı zaten yemedik babanı dedim:KK53: Eşime de diyorum kısıtlı süreden ne naz kaldı ne niyaz:KK12:

Haklısın canım neler yiyor içiyoruz hepsi hikaye. En ufak bir olumsuzlukta moralim çöküyor hüngür hüngür ağladım bugün istemsiz eşim annem kahroldu halime ma hala atamadım üstümden lohusa psikolojisini. Keşke boşverebilsem her şey daha iyi oluyor sütüm de öyle ama o halimle başedemiyorum.
Canım anladığım kadarıyla bebeğin emiyor en azından öyle düşün ben ne yapayım doğru dürüst emmiyor günde 1-2 o da kelebekle tutarsa, bende kendimi en azından sağıp verebiliyorum diye teselli ediyorum sütüm hiç olmasaydı diye düşünüyorum, üzülüyorum ama böyle düşünüp moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum

Canım anladığım kadarıyla bebeğin emiyor en azından öyle düşün ben ne yapayım doğru dürüst emmiyor günde 1-2 o da kelebekle tutarsa, bende kendimi en azından sağıp verebiliyorum diye teselli ediyorum sütüm hiç olmasaydı diye düşünüyorum, üzülüyorum ama böyle düşünüp moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum
Bu ekim bebekleri çok nazlı çıktı canım çook. Allah sağlık versin de naapalım nir şekilde doyuyorlar. İyiki mamalar var diyorum yine de. Birbirimize moral olacağız buradan.
Aptamil kullanıyorum şimdi yarın golden goat alıp denemeyi düşünüyorum keçi sütlü diye.

Kızlar ben gizli okuyucular arasındayim yazmasamda hep sayfaları takip ettim. Bir sorum olacak bebeğim 45 günlük dünden beri oksuruyor. Burnunu açıyorum nezlede olduğunu farkettim.bu kadar küçük bebege ilaç vermekte istemiyorum. Benimle aynı durumu yaşayan varmı.ne yapmalıyım minicik bebegi hasta ettim çok üzülüyorum.
Benimkide dün öyleydi hırıltı vardı çok az öksürük bütün gün uyudu halsizdi hastaneye götürdüm sonunda bronşit olmuş gece hastanede kaldık

Bu ekim bebekleri çok nazlı çıktı canım çook. Allah sağlık versin de naapalım nir şekilde doyuyorlar. İyiki mamalar var diyorum yine de. Birbirimize moral olacağız buradan.
Aptamil kullanıyorum şimdi yarın golden goat alıp denemeyi düşünüyorum keçi sütlü diye.
Canım mamayı kaç kez veriyorsun kabızlık varmı bebeğinde :(

Canım benim bebeğim daha 15 günlükken hasta oldu, yavruma kıyamam.. Öksürüyordu sürekli Dr sadece serum fizyoloji verdi şuan 40 günlük olduk hala kullanıyoruz.. Ayrıca bi 5 gün antibiyotik de aldı, ciğerlerine inmesinden korktu Dr..ama sürekli kontrole gidiyoruz.. Üzme kendini oluyo böyle şeyler bi Dr a hit bakalım kontrol altında olsun

Canım hoşgeldin. Hiç cocugu hasta ettim diye düşünme öncelikle gelen gidenden kapıyo malesef çocuklar. Benim oğlumda 1 aylıkken böyle oldu dr.a götürdük ilaç kullandığımız halde 2 gün sonra öyle ilerlemiştiki bronşit oldu 3 gece hastanede kaldık 10 gün antibiyotik ve hava tedavisine devam ettik. Yani sakın aksatma mümkünse hemen yarın dr.a götür ilerlemesin. Geçmiş olsun

Yavrusuna mama veren anneler bebekleriniz kabız oluyor mu benim ikizlerim bi turlu kendi kendine kaka yapmıyo 65 günlükler öneriye ihtiyacım var

Benimkide dün öyleydi hırıltı vardı çok az öksürük bütün gün uyudu halsizdi hastaneye götürdüm sonunda bronşit olmuş gece hastanede kaldık

Çok geçmiş olsun canım bizde 1 aylıkken 3 gece kaldık. Allah şifa versin cok zor bebegin hastalığı hemen atlatir inşallah

...
Valla ben hiç emmemişim annemin çok sütü olmamış ve eskiden bilinçsizlik vs. Sütün içine pirinç unu ile büyümüşüm.. Yaa tok tutuyo diye Sırf nişasta yani şekerle beslenmişim, hiç bir Besin Değeri yok :) inan çok şükür Bağışıklık sistemim iyidir.. Bizim kıza bakıyorum anne sütü alıyo dikkat ediyoruz vs. Ama hasta oldu grip yani hala akıntısı geçmedi.. Üzülmüyor muyum çok üzülüyorum.. Ama bu kadar üstüne düşmek daha iyi yapmıyo.. Aksine hem sen çok yıpranıyorsun hemde çocuk daha iyi olmuyo..
...
Sakınan göze çöp batıyor galiba :) dikkat ettikçe, üstüne düştükçe bişeyler çıkıyor sanki bizim hem anne sütü konusunda hem de bebeğim idrar yolu enf olmuş o anlamda, o kadar dikkat ediyorum olmuş üzüldüğümü, benden kaynaklandığını düşündüğümü görünce dr senin yaptığın bişey yok olacağı varmış olmuş dedi (teselli miydi gerçekten mi bilemiyorum ama..)
Bende aptamil kullanıyordum evolviaya geçiş yaptık, minik tadını pek sevmedi ama sevmemesi benim hoşuma gitti belki bana döner diye :) gerçi nerdeee sevmese de onu içiyor. Bunu da ebe arkadaşım tavsiye etmişti eşi ecz. anne sütüne yakınmış içeriği ama aptamille karşılaştırdım hemen hemen aynılar az farklılıklar var, deneye deneye büyüteceğiz zaten :)

Yavrusuna mama veren anneler bebekleriniz kabız oluyor mu benim ikizlerim bi turlu kendi kendine kaka yapmıyo 65 günlükler öneriye ihtiyacım var
Doğduğu günden beri mama veriyorum ama kabız olmadı çok şükür. Bunu bol su icirmeme bağlıyorUm.poposo bu kulak çubuğu zeytinyagliyarak uyarabilirsin

Canım hoşgeldin. Hiç cocugu hasta ettim diye düşünme öncelikle gelen gidenden kapıyo malesef çocuklar. Benim oğlumda 1 aylıkken böyle oldu dr.a götürdük ilaç kullandığımız halde 2 gün sonra öyle ilerlemiştiki bronşit oldu 3 gece hastanede kaldık 10 gün antibiyotik ve hava tedavisine devam ettik. Yani sakın aksatma mümkünse hemen yarın dr.a götür ilerlemesin. Geçmiş olsun

Bende o kadar dikkat Ettim ki hasta olmasın diye ama oldu işte. Hemen yarın doktora gotureyim sürekli uyuyor 2 gündür. Cocugumun babasıda yok :( bütün sorumluluk bende çok zor :(

Canım mamayı kaç kez veriyorsun kabızlık varmı bebeğinde :KK43:
2 ya da 3 kere mama veriyorum canım. Eskiden her bezinde kaka olurdu şimdi 1 kere toplu halde yapıyor. Sen nasıl anladın kakalak zor yapsalar da sıvı halde birkaç günü geçirdi mi?
Sakınan göze çöp batıyor galiba :) dikkat ettikçe, üstüne düştükçe bişeyler çıkıyor sanki bizim hem anne sütü konusunda hem de bebeğim idrar yolu enf olmuş o anlamda, o kadar dikkat ediyorum olmuş üzüldüğümü, benden kaynaklandığını düşündüğümü görünce dr senin yaptığın bişey yok olacağı varmış olmuş dedi (teselli miydi gerçekten mi bilemiyorum ama..)

Bende aptamil kullanıyordum evolviaya geçiş yaptık, minik tadını pek sevmedi ama sevmemesi benim hoşuma gitti belki bana döner diye :) gerçi nerdeee sevmese de onu içiyor. Bunu da ebe arkadaşım tavsiye etmişti eşi ecz. anne sütüne yakınmış içeriği ama aptamille karşılaştırdım hemen hemen aynılar az farklılıklar var, deneye deneye büyüteceğiz zaten :)
Aptamilden memnun kalmadınız mı canım? Biz memnunuz golden goat düşünmüştüm ama vazgeçtim Aptamilden memnunken risk almayayım dedim.

Canımm benimm kıyamam ben sana.. Bende aynı durumdayım aslında, bugün bende Ağladım eşime sütüme çok üzülüyorum diye, biz çok takıyoruz tatlı annecik.. Bi evladın rızkı babadan sorulurmuş, ama biz hep kendimiz odaklı Bakıyoruz.. Eşim beni rahatlattı kendide rahat bu Konuda çünkü o senden süt alıyo Ve bu Bağışıklık sistemi için yeterlidir diyo, mama sadece doymasını tamamlıyodur diyo.. Rızkı veren Rabbim biz neden bu kadar takıyoruz ki.. O isterse olur istemezse olmaz, ama bizim hatamız sebebi yerine getirmememiz.. Biz rahat olsak akışına bıraksak eminim böyle olmaz hatta belki hiç mamayada ihtiyaç duymaz.. Canım benim tak tak nereye kadar, üzmeyelim kendimizi artık nasip herşey.. Bol uyku, bol Sıvı, bol mutluluk bence en etkili yol.. Hem ağlama yaa boşver herşeyin hayırlısı, vardır bundada bi hayr.. Eğer eşin mama vermeye sıkıntı yapmıyorsa sende artık çok takma olurmu, Çocuğun Rızkı babadan sorulur, anne olanı sadece vermekle yükümlüdür.. Rabbim yardımcımız olsun tatlımm
Kızlar yalnız değilsiniz island island bende sizinle aynı durumdayım 2. Ayımızı doldurduk hala alışamadım bu duruma :( üzülüyorum özellikle misafirlikte ya da biri geldiğinde emziriyorum ve doymuyor Bebek mama vericem diye utanıyorum yetmiyorum kızıma suçlu hissediyorum kendimi aman işte bir sürü psikolojik tramva yaşıyorum ama elimden birşey gelmiyor nasip böyleymiş :(

Back
X