- 27 Eylül 2014
- 1.005
- 797
- 158
- 36
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.761
ben bunu duymamıstım canım hatta dogumda kolaylık olur diye basladım agdaya dogumda jılet kullanacaksam sımdı can acısı cekmenın bı anlamı yok o zamanCanım son haftalarda mecbur jilet kullanacaksın doktorlar onermiyor ağdayı açılmaya neden olup doğumu tetikliyebiliyormuş. Öyle okumuştum sanırsam bir yerde.
forumda okumuştum canım ben de yine doktoruna danış istersen :)ben bunu duymamıstım canım hatta dogumda kolaylık olur diye basladım agdaya dogumda jılet kullanacaksam sımdı can acısı cekmenın bı anlamı yok o zamangerçekten böyle bi etkisi var mı ki yaa ama ben yıne de devam etmek ıstıyorum aslında rahatlık oluyordu geçen gün gebe kursunda plates yaparken kızın suyu geldı ertesı gun dogum yapmıs sanırım doğumu neyın tetıkleyecegı bellı degıl kadın olmak zor malesefff
tamam canım sagol sorarım oyleyse bakalım ne dicekforumda okumuştum canım ben de yine doktoruna danış istersen :)
Sustukça üstüme gelme konusunda haklısın. Yalnız ikinci paragrafta yazdıklarına katılmıyorum. Kur'an-ı Kerim'i Yaradan Arapça olarak gönderdi ise Allah kelamı Arapça harflerden oluşuyorsa başımın tacıdır. Yalnız Kur'an da geçiyor diye her isim çocuğa verilmemeli anlamına bakmak lazım. Farklı dildeki isimlerinde anlamına bakmak gerekir. Mesela Samsun müftüsü şöyle açıklamış;
"Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur” mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur'an'da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur'an'da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, 'yalancı, yalancı' diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna 'üstümüze bela sıkıntı aksın', Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir, Allah'tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.”"
TomrisHatun , benimle aynı sırada doğum yapan arkadaşım o zamanlar moda olan ve öğrencisinde de beğendiği Ela ismini koydu kızına, soy isimleri de Göv, aradan belli bir zaman geçince çocuğun ismi renk ismi, soy isimde renk.İçine sinmedi bir türlü. Sonra mahkeme kararıyla Zeynep ismini verdi. Yine bir arkadaşım yıllar önce kızına İrem ismini koymuş O da manasının sahte cennet olduğunu öğrenince yine mahkeme kararıyla sahabelerden Sevde annemizin ismini koymuş.
İsme çok önem veriyorum çok iyi düşünmek lazım. Ben esmaül Hüsna da geçen ve iyilik edenler manasına gelen Arapça bir isim düşünüyorum.
Kuran da gecen isim konulacak diye bir kural yok zaten anne baba anlamli isim koymakla sorumlu. Zaten islam dini kurandan isim koy demiyr ki. Anlami guzelse islama uygun isim koyarsin. Haa anlami guzel diye gidp gayrimuslim isimde konulmZ.kisisel tercih ben ahmet koyarim baskasi alperen.
Kizlar tüyleri en etkili azaltma yöntemi dolunayda kökünden almak. Burada öyle bir konu var dolunay epilasyonu diye. Bir göz atarsanız ben faydasini gördüm.. Bu şekilde aldigim zaman 2 aya yakin cikmiyor zamanla azaliyor tüyler
Rica ederim canim ne demek. Mumkun oldugunca paylasmaya calisiyorum bu konuyu.cogu insan bilmiyor eskiden ananem bile soylerdi dolunayi gorunce kil alma gunu derdi.. Konuyu inceleyerek detaylari ogren her ay tarihler yenileniyor. Simdiki tarih 9-11 ocak. Bende onu bekliuorumilk defa duydum böyle birşeyi. Bu forum gerçekten insana bi çok konuda yeni şeyler katıyor. Konuyla ilgili forumda ayrıntılı bilgilerde varmış okudum. Bu konuda sıkıntılıyım 15 güne bir çıkıyo benimkilerbakalım bu ay deniycem. Çok teşekkürler canım paylaştığın için
Yaren dost arkadas demek cok guzel benceKızlar Yaren ismi nasılll :)kızım için bunu beğendim babamız da bişey demedi :)
ay hayır canım kullanma sakın o tuy tokucuyu hamılelıkte yasak bılmıyomusun,derıye surduyun sey dırek derı altına gectıgı ıcın bebege zararlı canım sakın kullanmaBende de asiri artti tuylenme kaslarimi falan aldiriyorum iki gun sonra yine ayni sey
Bence igneden degildir sizde cunki benim de karnim tuylendi sasiriyorum ya@Rain60
Ben de agda kullanamiyorum jileti de sevmem en iyisi ve kolayi veet tuy dokucu kremi
TomrisHatun , benimle aynı sırada doğum yapan arkadaşım o zamanlar moda olan ve öğrencisinde de beğendiği Ela ismini koydu kızına, soy isimleri de Göv, aradan belli bir zaman geçince çocuğun ismi renk ismi, soy isimde renk.İçine sinmedi bir türlü. Sonra mahkeme kararıyla Zeynep ismini verdi. Yine bir arkadaşım yıllar önce kızına İrem ismini koymuş O da manasının sahte cennet olduğunu öğrenince yine mahkeme kararıyla sahabelerden Sevde annemizin ismini koymuş.
İsme çok önem veriyorum çok iyi düşünmek lazım. Ben esmaül Hüsna da geçen ve iyilik edenler manasına gelen Arapça bir isim düşünüyorum.
ay hayır canım kullanma sakın o tuy tokucuyu hamılelıkte yasak bılmıyomusun,derıye surduyun sey dırek derı altına gectıgı ıcın bebege zararlı canım sakın kullanma
gobegıne yapmasan sımdılık canım,zaten sarı dıyosun gozukmuyor kı fazla,bı de benım sıyah cıkıyor ayda 1 jıletle alıyorum,sonucta agda agrı verır bebegı rahatsız ederKozlar benide artik göbeğindeki sari tüyler rahatsiz etmeye başladı cilt verildiğinden mi bilmem ağda yapsam tam bebegimn olduğu yer bisey olur mu yapan var mi
dogumdan sonra lazer yaptırmayı dusunuyosunsa jılet kullanman gerek tuyler kalınlassın dıye,agda olmaz ,yok lazer yapmam dıyosunsa agda en ıyı cozum ama agrılıkullanmiyicam canim zaten 2 3 kere kullanmistim artik sadece jilet kullancam mecbur
dogumdan sonra lazer yaptırmayı dusunuyosunsa jılet kullanman gerek tuyler kalınlassın dıye,agda olmaz ,yok lazer yapmam dıyosunsa agda en ıyı cozum ama agrılı
Kızlar Meraba eskisi gibi takip edemiyorum. Sayfada her gün yazarken günler geçmiyordu o yüzden artik ara verdim ve gerçekten daha sabırlı olduğumu anladım :) burada her gün birşeyler paylaşmak güzel aslında ama bir gün bana bir hafta gibi uzun geliyordu bebeğim için endiselenip acilin yolunu tutuyordum simdi de sayfa almış başını gitmiş hic okuyamiyorum umarım hepiniz iyisinizdir :) biz tekmeleri hissetmeye başladık sükürler olsun.. Yalniz kasiklarimda biraz ağrı yaşıyorum bir iki gündür ve karnim çok sert tas gibi.. Ve inanmiycaksiniz belki ama tam 8 kilo almısımsanırım ilk uç ay fena abarttim .. Zayifim diye yedim de yedim ama istahim coktu napim yememezlik yapmadım. Umarim 20 kiloyla kapatirim maximum :)
Yok canim ya lazer yaptiricam agdadan korkuyorum( o yuzden jilet kullancam dedigin gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?