- 5 Ağustos 2013
- 211
- 41
- 43
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.781
canım bende yeni yeni hissediyorum hele ilk hamilelikse biraz geç hissediyormuşuz ayrıca benimde kasık ağrılarım vardı doktor magnezyum verdi şimdi çok rahattımKızlarrr ne kadar birikmiş yazdıklarınız üşenmedim hepsini okudum :) ben neden hissetmiyorum hala tekmeleri yaa, inceden inceye kasık ağrım var, karnımda çıktı hatta bgn fena kaşınıyorum inş çatlamamkabızlık ve gaz problemim var, zorlamaktan da korkuyorum bebeğe bişi olcak die.. Kar tatili en çok bize yaradı şuan hava -10 derece, bu havada evden çıkmak çok zor gelcekti bana.. Öle işte, daldan dala atlayıp baya bişi anlattım da içimde birikmiş demekki :)
Cok guzel manzara bende atmak isterdim ama burda kar yok :)) gunaydinnnEki Görüntüle 1366015
Bu güzel manzaraya uyanınca gostermeden edemedim size de :) herkese günaydıııınnnn :)
Eki Görüntüle 1366016
Sabaha kadar yağmış hala da yağıyor:) kar çok güzel ama tek sıkıntım bu havada kocam işe gitmek zorunda... Ona üzülüyorum. :/Cok guzel manzara bende atmak isterdim ama burda kar yok :)) gunaydinnn
2 gün önce yağan kar hala yerde, gece -17 dereceydi burası. gündüz de -7 civarı. sıcak su akmıyor dondu heralde boruSabaha kadar yağmış hala da yağıyor:) kar çok güzel ama tek sıkıntım bu havada kocam işe gitmek zorunda... Ona üzülüyorum. :/
Calisan icin zor olur canim karda sogukta gitmek...bnde kari cok severim ama suanda mersindeyim kar yokSabaha kadar yağmış hala da yağıyor:) kar çok güzel ama tek sıkıntım bu havada kocam işe gitmek zorunda... Ona üzülüyorum. :/
Yazdiklarini benmi tam anlayamadim yoksa senmi bnm yazdigimi anlayamadin cozemedim. Ben de diyorum ki cogu aile bilincsizce sirf kuranda geciyor diye anlamina bakmadan isim koyuyor. Aslinda dinimiz sadece kuranda gecen degil anlami guzel olan isimler koyun diyor. Ben kesinlikle koydugunuz ismin anlami olsun ama kesinlikle kuranda gecmesinmi dedim ?Kuran da gecen isim konulacak diye bir kural yok zaten anne baba anlamli isim koymakla sorumlu. Zaten islam dini kurandan isim koy demiyr ki. Anlami guzelse islama uygun isim koyarsin. Haa anlami guzel diye gidp gayrimuslim isimde konulmZ.kisisel tercih ben ahmet koyarim baskasi alperen.
Canim bende 19.haftami bitirdim bgn ama bendede tik yok bizim cocuklar tembel ciikti sanirimKızlarrr ne kadar birikmiş yazdıklarınız üşenmedim hepsini okudum :) ben neden hissetmiyorum hala tekmeleri yaa, inceden inceye kasık ağrım var, karnımda çıktı hatta bgn fena kaşınıyorum inş çatlamamkabızlık ve gaz problemim var, zorlamaktan da korkuyorum bebeğe bişi olcak die.. Kar tatili en çok bize yaradı şuan hava -10 derece, bu havada evden çıkmak çok zor gelcekti bana.. Öle işte, daldan dala atlayıp baya bişi anlattım da içimde birikmiş demekki :)
Hayırlı olsun ismi, kulağa da hoş geliyor.@riseboz cnm isim konusunda cok güzel dusunmussun...
Bizde Taha isminde karar kildik...
Yanina ya Ali ya da efendimizin isimlerinden dusunuyoruz...
Taha diye sevmeye başladık zaten :)
Niyetlenip ruyaya yattim olumlu cikti cok şükür ...
Ayy cnm allah yardimciniz olsn hayat duruyor resmen boyle havada2 gün önce yağan kar hala yerde, gece -17 dereceydi burası. gündüz de -7 civarı. sıcak su akmıyor dondu heralde borukarakış dedikleri bu olsa gerek..
Ben de eşime çok üzülüyorum. geçen gün buzlanma nedeniyle arabayla değil yürüyerek gitti geldi. 15 dk falan yürümek bu soğukta mahvediyor insanı
sağol canım benim. çekiyoruz işte mecbur. geçen yıl yağışsız ve kuru geçmişti. bu yıl da tam tersine buz gibi.iki dengesiz yıl.. bundan sonra hep böyle olacak sanırım. küresel ısınma belimizi bükecek..Ayy cnm allah yardimciniz olsn hayat duruyor resmen boyle havada
katılıyorum.. bizim ülkede arap özentisi çok.. tüm dünya geri kalmış araplardan kaçarken bizim türklerin ağzının suyu akıyor... arap kavimleri bu kadar muhteşem olsaydı peygamberler gönderilmezdi düzeltmek için.. neyse o ayrı bir konu...Yazdiklarini benmi tam anlayamadim yoksa senmi bnm yazdigimi anlayamadin cozemedim. Ben de diyorum ki cogu aile bilincsizce sirf kuranda geciyor diye anlamina bakmadan isim koyuyor. Aslinda dinimiz sadece kuranda gecen degil anlami guzel olan isimler koyun diyor. Ben kesinlikle koydugunuz ismin anlami olsun ama kesinlikle kuranda gecmesinmi dedim ?
*******İsmin Kur’an’da geçmesi şart mı?***
Halkımız arasında çocuklara konacak isimlerin mutlaka Kur’an geçmesi gibi yanlış bir inanış var. Yukarıdaki hadislerden de anlaşıldığına göre Efendimiz, güzel ve anlamlı isimler koymamızı tavsiye ediyor. Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur’an-ı Kerim’de olması gerekmez. Nitekim Kur’an’da geçen her ismi, orada geçtiği için çocuğa isim olarak koymak yanlış olur. Çünkü Kur’an’da güzel isimlerin yanında şeytan, iblis, Karun, Haman, Ebu Leheb gibi isimler de vardır. Mesela günümüzde kız çocuklarına yaygınca olarak verilen “aleyna” diye bir isim var. Manasına bakılmaksızın kulağa hoş geliyor, ayrıca Kur’an’da da geçiyor diye bu ismi kız çocuklarına veriliyor. Halbuki “aleyna” kelimesi “bizim üzerimize” veya “bizim üzerimize olsun” anlamlarına gelen bir ifadedir. “Vema aleyna - bizim üzerimize”, “illel’belağ- tebliğden başka bir görev yoktur” manasına gelebilen “aleyna - bizim üzerimize”yi, cümle içindeki yerinden çekip birine isim olarak verdiğinizde, ne manaya geldiğini anlamak zorlaşmaktadır. Belki de Yasin Suresin’de geçen “aleyna”yı isim olarak seçenler, “bu çocuk bizim üzerimize Allah’ın bir ihsanıdır” demek istemekteler.
Şimdi Kur’an’da geçiyor diye çocuklara böyle çok da bir mana ifade etmeyen isimlerin verilmesi doğru olmasa gerek. O yüzden düşündüğümüz ismi çocuğumuza vermeden önce bir bilene danışmakta fayda var.
Arapçadan neden nefret ediyorsun merak ettim.Zaten önemli olan ismin anlamı olması. Kuran allah sözüdür arapça değil. Yani peygamber ingiliz olsaydı ingilizce olacaktı o da. Zaten ben arapçadan nefret ediyorum.
Kimse zaten illa Arapça koyun ya da Kur'an da illa geçsin demiyor. Bir üstte yazdıklarım bu yorumuna da bir nebze cevap olabilir.katılıyorum.. bizim ülkede arap özentisi çok.. tüm dünya geri kalmış araplardan kaçarken bizim türklerin ağzının suyu akıyor... arap kavimleri bu kadar muhteşem olsaydı peygamberler gönderilmezdi düzeltmek için.. neyse o ayrı bir konu...
isim konusuna gelecek olursak :
"Çocuğunuza anlamı güzel isimler koyun.”(Hz Muhammed (SAV)
hadis bu. olması gereken bu. ister yabancı isim koy, ister türk ismi ( ki türk ismi de araplara göre yabancı isim sayılıyor) istersen meyve ismi koy. Anlamı güzel olsun.
Peygamberimiz gelin kuranda geçen isimleri koyun demiyor ki.. Ne kadar müslüman olduğunu çevresine kanıtlamak için arap ismi koyanlara gülüyorum. zayıf karakter belirtisi benim için.
bu yazılı bir kural değil ki. toplumun yazısız kurallarından biri. aşırı muhafazakâr kesimden bir ailenin çocuguna türkçe veya kuran kökenli olmayan bir isim koyduğuna şahit oldun mu?Kimse zaten illa Arapça koyun ya da Kur'an da illa geçsin demiyor. Bir üstte yazdıklarım bu yorumuna da bir nebze cevap olabilir.
geçmiş olsun canım poponun üzerine düştüysen bişey olmaz muhtemelen. dengeli düşmüşsünKızlar ben bugün karda popomun üzerine düştüm ama hiç cnm acımadı çok yumuşak düştüm çok şükür ağrı kanama filan da yok şimdi şeker yüklemesi yaptırmaya geldim bana ve bebişime dua edin sizlerin duası kabul olur c.tesi de kontrol var detaylı omurılık, beyin, kalp bunların taraması yapılacak hayırlı sonuçlarla dönerim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?