2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
canım bende yeni yeni hissediyorum hele ilk hamilelikse biraz geç hissediyormuşuz ayrıca benimde kasık ağrılarım vardı doktor magnezyum verdi şimdi çok rahattımkaşınma canım ya o tırnak izleri hep kalıyormuş hamilelikten sonra sabahları kalkınca 1 kuru kayısı ye kabızlık geçiyor canım yabizde öyleyiz çıkmıyoruz bizde evden bide ben grip oldum 15 gündür geçmiyorda

Sabaha kadar yağmış hala da yağıyor:) kar çok güzel ama tek sıkıntım bu havada kocam işe gitmek zorunda... Ona üzülüyorum. :/
2 gün önce yağan kar hala yerde, gece -17 dereceydi burası. gündüz de -7 civarı. sıcak su akmıyor dondu heralde boru karakış dedikleri bu olsa gerek..
Ben de eşime çok üzülüyorum. geçen gün buzlanma nedeniyle arabayla değil yürüyerek gitti geldi. 15 dk falan yürümek bu soğukta mahvediyor insanı

Yazdiklarini benmi tam anlayamadim yoksa senmi bnm yazdigimi anlayamadin cozemedim. Ben de diyorum ki cogu aile bilincsizce sirf kuranda geciyor diye anlamina bakmadan isim koyuyor. Aslinda dinimiz sadece kuranda gecen degil anlami guzel olan isimler koyun diyor. Ben kesinlikle koydugunuz ismin anlami olsun ama kesinlikle kuranda gecmesinmi dedim ?
*******İsmin Kur’an’da geçmesi şart mı?***
Halkımız arasında çocuklara konacak isimlerin mutlaka Kur’an geçmesi gibi yanlış bir inanış var. Yukarıdaki hadislerden de anlaşıldığına göre Efendimiz, güzel ve anlamlı isimler koymamızı tavsiye ediyor. Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur’an-ı Kerim’de olması gerekmez. Nitekim Kur’an’da geçen her ismi, orada geçtiği için çocuğa isim olarak koymak yanlış olur. Çünkü Kur’an’da güzel isimlerin yanında şeytan, iblis, Karun, Haman, Ebu Leheb gibi isimler de vardır. Mesela günümüzde kız çocuklarına yaygınca olarak verilen “aleyna” diye bir isim var. Manasına bakılmaksızın kulağa hoş geliyor, ayrıca Kur’an’da da geçiyor diye bu ismi kız çocuklarına veriliyor. Halbuki “aleyna” kelimesi “bizim üzerimize” veya “bizim üzerimize olsun” anlamlarına gelen bir ifadedir. “Vema aleyna - bizim üzerimize”, “illel’belağ- tebliğden başka bir görev yoktur” manasına gelebilen “aleyna - bizim üzerimize”yi, cümle içindeki yerinden çekip birine isim olarak verdiğinizde, ne manaya geldiğini anlamak zorlaşmaktadır. Belki de Yasin Suresin’de geçen “aleyna”yı isim olarak seçenler, “bu çocuk bizim üzerimize Allah’ın bir ihsanıdır” demek istemekteler.
Şimdi Kur’an’da geçiyor diye çocuklara böyle çok da bir mana ifade etmeyen isimlerin verilmesi doğru olmasa gerek. O yüzden düşündüğümüz ismi çocuğumuza vermeden önce bir bilene danışmakta fayda var.

Canim bende 19.haftami bitirdim bgn ama bendede tik yok bizim cocuklar tembel ciikti sanirim bndede hamileligimin basindan beri ara ara kasintilar oluyordu bnde hic bi krem yag kullanmiyorum catlak olusursa harita gibi olcam sanirim neyse suanlik catlak yada belirtisi yok umarim catlamammm

Ayy cnm allah yardimciniz olsn hayat duruyor resmen boyle havada

Kizlarrr bende kizima Elmira ...ismini koymayi dusunuyoruz allah izin verirse esimle karar verdik simdiden ismiyle sesleniyoruz bile

Ayy cnm allah yardimciniz olsn hayat duruyor resmen boyle havada
sağol canım benim. çekiyoruz işte mecbur. geçen yıl yağışsız ve kuru geçmişti. bu yıl da tam tersine buz gibi.iki dengesiz yıl.. bundan sonra hep böyle olacak sanırım. küresel ısınma belimizi bükecek..

katılıyorum.. bizim ülkede arap özentisi çok.. tüm dünya geri kalmış araplardan kaçarken bizim türklerin ağzının suyu akıyor... arap kavimleri bu kadar muhteşem olsaydı peygamberler gönderilmezdi düzeltmek için.. neyse o ayrı bir konu...
isim konusuna gelecek olursak :
"Çocuğunuza anlamı güzel isimler koyun.”(Hz Muhammed (SAV)
hadis bu. olması gereken bu. ister yabancı isim koy, ister türk ismi ( ki türk ismi de araplara göre yabancı isim sayılıyor) istersen meyve ismi koy. Anlamı güzel olsun.
Peygamberimiz gelin kuranda geçen isimleri koyun demiyor ki.. Ne kadar müslüman olduğunu çevresine kanıtlamak için arap ismi koyanlara gülüyorum. zayıf karakter belirtisi benim için.

Zaten önemli olan ismin anlamı olması. Kuran allah sözüdür arapça değil. Yani peygamber ingiliz olsaydı ingilizce olacaktı o da. Zaten ben arapçadan nefret ediyorum.
Arapçadan neden nefret ediyorsun merak ettim.
Bende İngilizceyi sevmiyorum, ilkokul 4 sınıftan itibaren mecbur bir dil eğitim hayatımıza girdirildi, herkes tarzanca İngilizce biliyor. Matematiği ve fiziği dahi İngilizce görmüş biri olarak, bu yaşımda halen İngilizce sınavına girip çok yüksek bir not almak zorunda bırakılıyorum. İngiltere'de büyümüş bir iş arkadaşım var eşiyle 8 yıl da Amerika'da kalmışlar. Kadıncağız Türkçeyi buraya gelince öğrendi, girdi dil sınavına 70 zor aldı (anadili olmasına rağmen), eşi 50li bir not aldı.
Yakın tarih değişiyor artık, doğrular ortaya çıkmaya başladı, bize Arapçayı ve Arapları kötüleyenler petrol kuyruklarında ticari antlaşmalarını her sene yeniliyorlar.
İşin bir diğer boyutu; kayıtlara göre 2 milyondan fazla Arap vatandaşı var ülkemizde, özellikle güneydoğu ve doğu Anadolu'nun pazarcı esnafı, küçük esnaflar, avm'ler, ev sahipleri bu geçici turistlerden acayip para kazandılar ve kazanıyorlar. Üniversitelerimizde yükseklisans ve doktora öğrenci sayıları da çok fazla ve iyi bir gelir kapısı oldu. Onlar artık burada yaşadıkları için zaten Türkçeyi çok güzel öğreniyorlar ve aynen Türk insanları gibi giyinip yaşamaya başladılar. Ama Arapça da kötü bir dil değil, anlaşabileceğimiz ve Kur'anı daha net okuyup anlayacağımız bir dil. En az beş yüz yıllık Osmanlıca (yani eski Türkçe) tarihimiz var bizim arap alfabesinin Türkçe ve Farça için uyarlanmış biçimi olan. ..
Daha anlatılabilir neyse..

Kimse zaten illa Arapça koyun ya da Kur'an da illa geçsin demiyor. Bir üstte yazdıklarım bu yorumuna da bir nebze cevap olabilir.

Kimse zaten illa Arapça koyun ya da Kur'an da illa geçsin demiyor. Bir üstte yazdıklarım bu yorumuna da bir nebze cevap olabilir.
bu yazılı bir kural değil ki. toplumun yazısız kurallarından biri. aşırı muhafazakâr kesimden bir ailenin çocuguna türkçe veya kuran kökenli olmayan bir isim koyduğuna şahit oldun mu?
devir değişiyor evet. ama arap kültürü üzerinden değil arap petrolü üzerinden değişiyor. kendinizi kandırmayın.. arapların görgüsüzce zenginleşen hayatlarına özenip onalr gibi olmayı dilemek istemek bu çağda zır cahillikten başka birşey değil. türk kültürüne de hakarettir ayrıca.

Kızlar ben bugün karda popomun üzerine düştüm ama hiç cnm acımadı çok yumuşak düştüm çok şükür ağrı kanama filan da yok şimdi şeker yüklemesi yaptırmaya geldim bana ve bebişime dua edin sizlerin duası kabul olur c.tesi de kontrol var detaylı omurılık, beyin, kalp bunların taraması yapılacak hayırlı sonuçlarla dönerim inşallah

geçmiş olsun canım poponun üzerine düştüysen bişey olmaz muhtemelen. dengeli düşmüşsün yastık görevi görüyo popolar.
sonuçların da temiz çıkacak inşallah sen hiç sıkma canını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…