- 31 Temmuz 2014
- 3.789
- 4.273
- 448
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.801
Evet canim insanlarin dini herseye alet etmelerine bir zorbalik kuralcilik kati bir dinmis gibi gostermelerine kiziyorum artik. Aslinda herseyin dogrusunu arastirip bulmak kendin ogrenmek en guzeli.katılıyorum.. bizim ülkede arap özentisi çok.. tüm dünya geri kalmış araplardan kaçarken bizim türklerin ağzının suyu akıyor... arap kavimleri bu kadar muhteşem olsaydı peygamberler gönderilmezdi düzeltmek için.. neyse o ayrı bir konu...
isim konusuna gelecek olursak :
"Çocuğunuza anlamı güzel isimler koyun.”(Hz Muhammed (SAV)
hadis bu. olması gereken bu. ister yabancı isim koy, ister türk ismi ( ki türk ismi de araplara göre yabancı isim sayılıyor) istersen meyve ismi koy. Anlamı güzel olsun.
Peygamberimiz gelin kuranda geçen isimleri koyun demiyor ki.. Ne kadar müslüman olduğunu çevresine kanıtlamak için arap ismi koyanlara gülüyorum. zayıf karakter belirtisi benim için.
Peygamberimizin de bir Arap olduğu bazen unutuluyor zannımca. Şimdiki Arapları yakinen tanımam. Özendiğimiz ve örnek alacağımız ( eğer Müslümanım diyorsak ) bu dünyada ki yegane insan Hz. Muhammed (S.A.V)'dir.bu yazılı bir kural değil ki. toplumun yazısız kurallarından biri. aşırı muhafazakâr kesimden bir ailenin çocuguna türkçe veya kuran kökenli olmayan bir isim koyduğuna şahit oldun mu?
devir değişiyor evet. ama arap kültürü üzerinden değil arap petrolü üzerinden değişiyor. kendinizi kandırmayın.. arapların görgüsüzce zenginleşen hayatlarına özenip onalr gibi olmayı dilemek istemek bu çağda zır cahillikten başka birşey değil. türk kültürüne de hakarettir ayrıca.
Arapların türkiyeye hayran olduğu bir devirde türklerin başlarını kuma gömmek istemeleri bana ilginç geliyor. Arap ülkeleri petrol zengini olmasaydı, çok ama çok fakir bir millet olsaydı acaba bizim türkler yine de özenir miydi... Birlikte yüzlerce yıl yaşadıktan sonra Osmanlı Devleti'ne ilk ihanet eden milletlerden biridir araplar... Şimdi beğenmedikleri ingilizlere sattılar Türkleri. Bunları görmüyorlar..Evet canim insanlarin dini herseye alet etmelerine bir zorbalik kuralcilik kati bir dinmis gibi gostermelerine kiziyorum artik. Aslinda herseyin dogrusunu arastirip bulmak kendin ogrenmek en guzeli.
Bir önceki mesajında Hz. Muhammed'i değil şimdiki arapları övüyordunuz amaPeygamberimizin de bir Arap olduğu bazen unutuluyor zannımca. Şimdiki Arapları yakinen tanımam. Özendiğimiz ve örnek alacağımız ( eğer Müslümanım diyorsak ) bu dünyada ki yegane insan Hz. Muhammed (S.A.V)'dir.
Ey iman edenler! Hayat verecek şeylere (İslamın emirlerine) sizi çağırdığı zaman, Allah ve Resûlüne uyun. Ve bilin ki, Allah kişi ile onun kalbi arasına girer ve siz mutlaka onun huzurunda toplanacaksınız. (Enfal:24)
Arapçadan neden nefret ediyorsun merak ettim.
Bende İngilizceyi sevmiyorum, ilkokul 4 sınıftan itibaren mecbur bir dil eğitim hayatımıza girdirildi, herkes tarzanca İngilizce biliyor. Matematiği ve fiziği dahi İngilizce görmüş biri olarak, bu yaşımda halen İngilizce sınavına girip çok yüksek bir not almak zorunda bırakılıyorum. İngiltere'de büyümüş bir iş arkadaşım var eşiyle 8 yıl da Amerika'da kalmışlar. Kadıncağız Türkçeyi buraya gelince öğrendi, girdi dil sınavına 70 zor aldı (anadili olmasına rağmen), eşi 50li bir not aldı.
Yakın tarih değişiyor artık, doğrular ortaya çıkmaya başladı, bize Arapçayı ve Arapları kötüleyenler petrol kuyruklarında ticari antlaşmalarını her sene yeniliyorlar.
İşin bir diğer boyutu; kayıtlara göre 2 milyondan fazla Arap vatandaşı var ülkemizde, özellikle güneydoğu ve doğu Anadolu'nun pazarcı esnafı, küçük esnaflar, avm'ler, ev sahipleri bu geçici turistlerden acayip para kazandılar ve kazanıyorlar. Üniversitelerimizde yükseklisans ve doktora öğrenci sayıları da çok fazla ve iyi bir gelir kapısı oldu. Onlar artık burada yaşadıkları için zaten Türkçeyi çok güzel öğreniyorlar ve aynen Türk insanları gibi giyinip yaşamaya başladılar. Ama Arapça da kötü bir dil değil, anlaşabileceğimiz ve Kur'anı daha net okuyup anlayacağımız bir dil. En az beş yüz yıllık Osmanlıca (yani eski Türkçe) tarihimiz var bizim arap alfabesinin Türkçe ve Farça için uyarlanmış biçimi olan. ..
Daha anlatılabilir neyse..
Benim etrafım muhafazakâr kesimle dolu, genelde bir Türk bir Kur'anda geçmese de anlamı güzel Arapça isim koyuyoruz. Yusuf Abdullah, Abdulkadir Oğuz, Betül Kübra, Ahmet Kürşat, Kerim Efe, Elif Özge...gibi.bu yazılı bir kural değil ki. toplumun yazısız kurallarından biri. aşırı muhafazakâr kesimden bir ailenin çocuguna türkçe veya kuran kökenli olmayan bir isim koyduğuna şahit oldun mu?
devir değişiyor evet. ama arap kültürü üzerinden değil arap petrolü üzerinden değişiyor. kendinizi kandırmayın.. arapların görgüsüzce zenginleşen hayatlarına özenip onalr gibi olmayı dilemek istemek bu çağda zır cahillikten başka birşey değil. türk kültürüne de hakarettir ayrıca.
Arapları övmedim, Araplar ülkemiz için iyi bir gelir kapısı da oldu, insanlar bunu görmek istemiyorlar, sadece sıkıntılara bakıyorlar, onu dile getirdim.Bir önceki mesajında Hz. Muhammed'i değil şimdiki arapları övüyordunuz ama
Arapça isim koyma hevesine anlam veremiyorum zaten bu konu da arapça isimden çıkmadı mı? Türk kültürü zaten birçok unsuru barındırmıyor mu? 600 yıl beraber yaşadığımız toplumlardan etkilenmemek mümkün mü? Ama illa size sırt çeviren, çıkarları doğrultusunda size dost olan bir Arap coğrafyasına salya akıtmak bana kötü geliyor üzgünüm. Kutsal kitabımız ingilizlere inseydi ingiliz hayranı olacaktık. Araplar yine aynı araplar kalacaktı. O zaman arap isimleri koyar mıydınız acaba..Benim etrafım muhafazakâr kesimle dolu, genelde bir Türk bir Kur'anda geçmese de anlamı güzel Arapça isim koyuyoruz. Yusuf Abdullah, Andulkadir Oğuz, Betül Kübra, Ahmet Kürşat, Kerim Efe...gibi.
İsmi Arapça seçince mi Arap özentisi oluyor? Onu da anlamadım, ne onlar gibi yaşamaya çalışan var, ne onlar gibi giyinen.. Özenti nedir açıklar mısın?
Kaldı ki (haram değilse) iyi ve güzel olan ne varsa Arap, Kürt, Alman, İngiliz demeden almak lazım kültürel açıdan.
Bir atasözümüz var onu aktarayım bu konuya cuk oturuyor..Arapları övmedim, Araplar ülkemiz için iyi bir gelir kapısı da oldu, insanlar bunu görmek istemiyorlar, sadece sıkıntılara bakıyorlar, onu dile getirdim.
Kaldıkı iyi bir özellikleri varsa övülecek, düşman değiliz ki niye övmeyeyim. Dinimiz, peygamberimiz, kitabımız bir, yakından incelendiğinde bizden kültürel olarak çok farklı değiller, kız alınıp verilmiş. Soy soya karışmış, Hatay da Urfa da...
Arapları övmedim, Araplar ülkemiz için iyi bir gelir kapısı da oldu, insanlar bunu görmek istemiyorlar, sadece sıkıntılara bakıyorlar, onu dile getirdim.
Kaldıkı iyi bir özellikleri varsa övülecek, düşman değiliz ki niye övmeyeyim. Dinimiz, peygamberimiz, kitabımız bir, yakından incelendiğinde bizden kültürel olarak çok farklı değiller, kız alınıp verilmiş. Soy soya karışmış, Hatay da Urfa da...
turizm açısından faydalılar orası doğru. bursa antalya vs gibi turistik şehirlerimize heryıl baya arap turist geliyor. ama rus da geliyor. onlara da hayran olalımAraplar bizim için gelir kapısındeğil kaçakçılar için gelir kapısı.
Katılmayabilirsiniz. Avrupanın göbeğinde Avusturyada, Macaristan da derdimizi anlatamadık maalesef, İngilizce bilen esnaf yoktu. Dünya dili İngilizce değil olursa da Türkçe daha kolay bir dil, özellikle matematiği anlama açısından.Burası hiç yeri değil de çok merak ediyorum hangi doğru ortaya çıkıyor.
Arapçılıktan Arapçadan tiksiniyorum evet. Müslümanlığı Arapçılığı ayıramayan algılamayan sorgulayamayan dünkü gibi hazımsız bir karikatür yüzünden madam öldürüm islama sığınan insanlardan tiksiniyorum. Ben de baba tarafından araplık var ama bahsettiğim arapçılıkla bu arap asıllılık aynı şey değil.
Size zorla ingilizce eğitim verdiler diye ingilizceden tiksinmişdiniz. Şimdi insanlara zorla sözde osmanlıca yani arapça öğrettiklerinde tiksinmeyecekler mi? Bir de ingilizceyle neden kıyasladık anlamadım dünyanın herhangi bir yerinde derdinizi arapça değil ingilizce anlatabilirseniz derman bulabilirsiniz.
Eğitim sistemine Osmanlıcayı sokacaklarına ilkokuldan beri öğretmeye çalıştıkları ingilizceyi düzgünce öğretebilseler keşke. Size arapçayı ve arapları kötüleyenler prtrol anlaşmalarını yenilemiyorlar bu arada onlar çağdaş insanlar. Size arapçılık yapanlar cumhurbaşkanınız. Zengin olan da onlar. Anladığım kadarıyls eğitimli bir insansınız bu kadar aleni bir şeyi nasıl yanlış anladığınızı cidden anlamıyorum sadece sizden değil genel olarak insanlarda bunu görüyorum. Kusura bakmayın adınıza konulmuyorum ama genel olarak sizin gibi insanları çıkarlarıyla konuşan kaburgasızlar olarak görüyorum.
Türklük bu kadar da ayaklar altına alınmamalı ben ki bu kadar sosyalist bir insanken neredeyse ırkçı gibi bir şey oldum bu da hoşuma gitmiyor ama ne olduğumu biliyor olduğumu kabulleniyor üstün bir ırk olmadığımı bilmekle birlikte arsp gölgesinde oturmatüdığım için gurur duyuyorum.
Söylediğiniz hiçbir şeye katılmıyorum kısaca.
Katılmayabilirsiniz. Avrupanın göbeğinde Avusturyada, Macaristan da derdimizi anlatamadık maalesef, İngilizce bilen esnaf yoktu. Dünya dili İngilizce değil olursa da Türkçe daha kolay bir dil, özellikle matematiği anlama açısından.
Sizde kendinizi kandırmayın, kişiler gelip geçicidir, çıkarın at gözlüklerinizi, şöyle detaylı bakın etrafınıza. Tarihinizi iyi okuyup araştırın.
Karikatür krizinde de bütün Müslmanlara yapılan saygısızızlığı da kınadınız mı? Yapılanların da bir komplo olduğu ve İslamfobiyi desteklemek adına yapılan eylem olduğu er geç ortaya çıkar, merak etmeyin.
Burada ölenlere üzüldüğünüz kadar Lübnan mülteci kampında daha dün soğuktan donarak can veren çocuğa da üzüleydiniz. Arakanda, Doğu Türkistan da sadece Müslüman oldukları için ölenlere de üzülün. Siz Türk oldukları üzülün bırakın biz Müslümanda oldukları için üzülüp dua edelim.
Onlar İslam'a, Peygamber'imize hakaret edenlerden olsalardı şayet, çok ses getirecekti, çok konuşulacaktı ölümleri...
Tabi siz Güneydoğu ve Doğu Annadolu da yaşamadığınız için bilmiyorsunuz. Ev alıp ya da kiralayıp yaşayan yüzbinlerce Arap var. Bizimkiler iş beğenmezken her türlü işi yapıyorlar. Esnaf daha çok Araplara mal yetiştiremiyor.Araplar bizim için gelir kapısındeğil kaçakçılar için gelir kapısı.
Olmayın zaten rica ederim.Saçmalamayın lütfen şu ön yargınızdan da önce siz kurtulun ben gayet duyarlı bir insanım konu buyken size kimlere üzüldüğümü mü saymam gerekiyor?
Muhattabım değilsiniz, iyi günler,
Tabi siz Güneydoğu ve Doğu Annadolu da yaşamadığınız için bilmiyorsunuz. Ev alıp ya da kiralayıp yaşayan yüzbinlerce Arap var. Bizimkiler iş beğenmezken her türlü işi yapıyorlar. Esnaf daha çok Araplara mal yetiştiremiyor.
Merhaba kızlar,Ay canimm tesekkur ederim cevap icin.En basindan bberi belirtiler cok farkli dr.oyle soyleyince kalakaldim.Kacgundur arastirip duruyorum boyle degisen oluyormus.Benim de hayirlisi olsun artik..Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin kizini:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?