2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    487

ayyyy ne güzel...benim göbüşü bir görseniz dersiniz 7 aylık..kızlar moralim çok bozuk..8 kilo almışım daha 21 haftada ((( ...deli gibi yürüyüşe başladım..diyete de başlıcam yakında bebeğin besinlerini kısmadan, dikkat edicem yediklerime...
 
Kizlaaar cok uzgunum cok ;( 68 kisi ile atamayi kacirdim.81 puanla atanamiyorum..bu nasil is ya..cok adaletsiz bir dunya

cnm bir kapı kapanır diğeri açılır..bebişin uğur getirecek sana ve daha güzeli olacak eminim...hiç canını sıkma....
 

cnm ben en baiından beri demir ve omega3 kullanıyorum..bütün araştırmlarım da doktorların önemle üzerinde durduğu kendiniz ve bebek için omega3 mutlaka kullanın diyorlar..
 
kızlar, göğüslerimde çatlamalar oldu. doktor mustela krem önerdi ama çok pahalı o da. sizin kullandığınız çatlama için krem var mı? ne önerirsiniz?

cnm ben de mustelanın çatlak kremi kullanıyorum..çok uyguna geldi bana 55 lira..kampanya varmış biraz da eczaneyle pazarlık yaptım..sen de bir konuş istersen...
 

kızlar kullandığınız tüm kremlere dikkat edin...ben el kremi almak için excipial alayım diye eczaneye gittim..eczacı içinde üre var onu kullanmayın dedi..üre hamilelikte kullanılmaması gereken bir maddeymiş..aldığınız kremleri kontrol edin..
 
canım benim üzülme. inşallah başka bir yerden güler yüzün. bebeğin şansıyla gelir inşallah...
 
sevgili anneler bilgilerinize...

Hangi Gıdaları Eksik Aldığınızı Nasıl Anlarsınız?

Renginiz mi kaçık?
Soluk beniz, üşüme, deri kuruluğu: Demir, B12, folik asit eksikliği

Demir eksikliği için kuru fasulye, kuru bezelye, buğday, yulaf, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler, ıspanak, peynir, hurma, incir, portakal, domates, muz, havuç, lahana, fındık, karaturp, marul, mercimek, çavdar, bal, şalgam, kereviz, yağsız etler, karaciğer, sakatat, pekmez, yumurta, pancar, patates, badem, şeftali, armut, kabak ve balık tüketebilirsiniz.

B12 ve folik asit (B9) vitamini eksikliğini ise doktorunuzun önereceği vitamin haplarıyla giderebilirsiniz.

Çok sık kramp mı giriyor?
Kaslarda ağrı ve kramplar: Magnezyum, potasyum eksikliği

Magnezyum eksikliği için kuru yemiş, kuru sebze, zarı ve tohumu alınmamış tahıl, yeşil sebze, kakao, çikolata, deniz mahsulleri, tavuk eti, peynir, yumurta, tam unlu ekmek, yerfıstığı, patates ve portakal.

Potasyum eksikliği için bira mayası, kuru kayısı, mercimek, kuru incir, kuru bezelye, kuru üzüm, hurma, ceviz, fındık, üzüm, bal, pekmez, meyveler, yeşil sebzeler, domates, ısırgan otu tüketmelisiniz.

Kepek sorununuz mu var?
Saçlarda kepek oluşumu: Biotin, C ve B vitamini, yağ asitleri eksikliği

Bitoin eksikliği, B kompleks vitaminleriyle giderilebilinir.

C vitamini; narenciye meyveleri, kivi, ananas, domates, yeşilbiber, patates ve koyu yeşil sebzeler yenerek elde edilebilir.

B vitamini için karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, sakatat, yumurta sarısı, balık, tavuk, hindi ve et gibi gıdalar tüketmelisiniz.

Göz kuruluğu: Yağ asitleri, A vitamini eksikliği

Beslenmede ideal yağ asidi dengesini sağlamak için, ana yağımızı tekli doymamış yağ asidi oranı yüksek soğuk sıkım zeytinyağı olarak seçmeli, doymuş ve trans yağları minimuma indirmeli, tahıla - ekmeğe bağlılığımızı düşürmeli, bol bol yeşil yapraklı gıdalar ve keten tohumu tüketmelisiniz.

Balık, et, peynir, yumurta ve yeşil sebzeler gibi yiyecekler A vitamini almanın ana kaynaklarıdır.

Diş etiniz mi kanıyor?
Diş eti kanaması: C vitamini eksikliği

C vitamini narenciye meyveleri, kivi, ananas, domates, yeşilbiber, patates ve koyu yeşil sebzeler yenerek elde edilebilir.
 
Merhaba canım ogluma hamileyken saglik ocagindan aradalar. aile hekimimizde cok ısrar etti aşı ol diye ama kesin istemiyorum dedim cunku asidan cok korkuyorum. Bir hafta sonra bahcede dolasirken ayagima civi battı halen nasil oldu bilmiyorum. Civi o kadar eskiydi ki resmen pastan curumustu o kadar şiddetli bir agri hissettim ki anlatamam. hemen acile gittik. mecburen aşı oldum. basimiza ne gelecegini bilemeyiz tedbiri birakmamali bence.
Bu hamileligimde korkudan 20. Haftada hemen gidip aşımı oldum.


 
Canım gec oldu ama yeni gordum yazini, cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Ilk ogrendigimde cok uzuldum cok stres yaptım. Ama sonra kendimi toparlamaya karar verdim. Iyi dusuneyim ki iyi olsun inşallah. Hakimda hayırlısı Allah' tan umut kesilmez elimden geldiğince duâ ediyorum.
Arkadasinin kizinada Allah' tan acil şifalar diliyorum.

 
Günaydın minnaklar ve annelerii Nasılsınız bakalımm? Sonunda internetimiz bağlandı
Çatlamayla ilgili doktorumun bana söylediğini aktarmak istiyorum. İstersen en pahalı kremleri günde 5 defa sür, genetiğinde varsa çatlarsın demişti doktorum.. O yüzden bebeyağı veya bademyağı nemlendiricileri önermişti. Nemlendirsin yeter, çatlamayı engellemez ama azaltabilir.yüzlerce lirayı boşyere kremlere dökmemi engelledi sağolsun. Ben bebeyağı kullanıyorum. Öyle çok düzenli de kullanmıyorum. 2günde bir kullanıyorum ama cildim yumuşak oldugu için çok çatlamayacağımı biliyorum. Ya zaten çatlasa ne olacak? Süpermodel miyiz? Doğumdan 2 ay sonra sahnelere, podyumlara dönme durumumuz mu var? Anne olacaksan bu biraz da kaçınılmaz . Yine de önlem almak, en aza indirmek gerekli tabi ki. Ama bunu takıntı haline getirmemek gerek.
 
evet canim kadin dogum doktorum yazdi ismi coraspin gunde bir tane sekizinci aya kadar kullanacagim. baligi bazen haftada bir bile yiyemiyorum zatenbu aylardan sonra tazesini bile bulamam
 
cnm ben en baiından beri demir ve omega3 kullanıyorum..bütün araştırmlarım da doktorların önemle üzerinde durduğu kendiniz ve bebek için omega3 mutlaka kullanın diyorlar..
canim doktorun bana yazdiginin adi marincap sizin ki farkli mi peki
 
muhteşem...bayıldım...kedilerle bebeklerin enerjisi birbirine çok yakındır...doğal reiki uzmanı gibidir kediler...
evet canım kedilerde bebekler gibi :)))

tabi canım haklısın hiç ilgilenmemeleride olmaz çok karışmalarıda gereksiz. tam ortası olması lazım yani destek istendiği zaman destek olunursa daha guzel olur :))
canım herkes bunyesine göre kilo alıyor bende yeni yeni almaya başladım hatta 1-2aydan beri giydiğim hamilelik pantolonum artık dar gelmeye başladı dun bi beden buyugunu aldım. yani mecbur artık hepimiz yavaştan şişicez hamileliğin doğasında var bu :))
 
Valla su an icin bisey kulllanmaya baslamadimm. Esime diyorum ya catlarsam diyee. Ne olacak bi ben görüyorum zaten diyor:) ne bileyim kadin psikolojisi. Bebeisler saglikli olsunda biraktgi izler önemli değil.
 
Normal 17+3 te yaptirdim hatta risk gorunce fazla 15 haftada bile yapiliyor.her yerini de olctu doktor
Sagol canim haftaya gidecem ben de erken zamanlarda daha rahat olculdugunu duydum 22 de isteyenler kalp gelisimi tamamlansin diye bekliyolarmis onu da doktorum ben bakarim dedi bakalim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…