- 12 Ağustos 2014
- 663
- 560
- 158
- 37
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #17.461
Kızlar burnum öyle tıkalı ki başım çok fena ağrıyor iki gecedir uyku yok doktor ilaç veriyor mu bunun için biliyor musunuz?
kızlarrrrrr
bebişlerinizin boyu gramı hakkında paylaşımlarda bulunsak olmaz mı? merak ediyorum yahuuu
ben tahlillerimi devlette yaptırıyorum bi sıkıntım olursa da özele gidiyorum. devlette detaylı ultrasona çarşamba günü giricem. her hastanenin farklıdır doktorları ilgilenmeleri falan ama yine de bir fikir edinmiş olursun. özelde çok pahalı. riskli bir gebeliğin yoksa ücretsiz devlette yaptırmanı öneririm. Sonuçta bir şey varsa devletteki de görecek.
devlete gıden olmus burdan bı arkadasımız cok memnun degıldı.Ama ucret odemıyorsun devlette bıldıgım ,ozeller tabıı her zaman en ıyısı ama pahalı oluyor ,
Dogum iznin bitince ya okula basliycaksin canim ya da rapor veya ucretsiz izin alman gerekicek. heyet raporu alabilirsen tanidik bulup maasinda kesilmez daha iyi olur.Arkadaşlar bişey sorcam. Aramızda öğretmenler vardı bilen biri bilgi verebilir mi. Şimdi doğum izni bittikten sonra aylıksız izin düşünüyorum. Ama doğum izni bittikten sonra hemen mi aylıksız izne ayrılmam gerek yoksa istediğim zaman aylıksız izne ayrılabilir miyim.
benim 1 aydır pubik kemiğinde ağrı var, doktorum normal dedi ama bi iki haftadır, yürüdüğüm zaman karnımda sancı oluyor, bende korkmaya başladım, cumartesi doktora gidicem inşallah kötü bişey yoktur...Haziran anneleri arkadaşlarım hergün bir sknti oluyor korkuyorum psikolojim bozuldu artık. Sizde de oluyormu bel karın kasik agrilaridünden beri bacak agrisida eklendi sürekli yatıyorum aksami iple çekiyorum uyuyum unutayim diye. Hastalıklı surat evden çıkamayan bir hal. .Hergün biryerim agriyor sanciyor doktora gidiyorum normal diyor geçen hafta ayrintiliya girdim sonra ağrı akintiyla dedim doğum yapiyrm galiba diye panikle gittim enfeksiyon çıktı. 4 gün snra geçmedi yine gittim.artik 1 ay gitmeyim diyorum ama korkuyorum son haftalarda böyle haller oldu bana. Arkdslarim bu yıl ayrıldılar yakinmdan. Aileler de uzakta. Yalnzlignda verdiği etkiyle kafam hep bunlarla meşgul .yaşam sevinci heyecanı kalmadı sanki içimden hicbsy yapmak gelmiyor. Sebepleri ağrılar. Normal olduğunu bilsem herkes çekiyor deyip takmicam ama çevremdeki gordgm duyduğum hamileler de bu tarz durumlar yok ozmn bende anormallik diyorum. Önceden de kaybım var onun da etkisi var tabi arkdslar bu ağrılar sancilardan korkuyorum hep
Yönetmelik de açık bişey yazmamışlar. Kafasına göre yorumlar amirler bunuDogum iznin bitince ya okula basliycaksin canim ya da rapor veya ucretsiz izin alman gerekicek. heyet raporu alabilirsen tanidik bulup maasinda kesilmez daha iyi olur.
Artık hergün ağrı sancı dışarı çıkmak bile istemiyorum zevk almıyorum artık. Az öncede baya ağladım psikolojim bozuldu Doktorumda çok relax normal olacak diyor artık gitmekten utandım .esimn karşısında sürekli ağrılı sancılı hastalıklı gibi Allah korusun sizn az kalmış kontrole. Bnm 1 ay var artikbenim 1 aydır pubik kemiğinde ağrı var, doktorum normal dedi ama bi iki haftadır, yürüdüğüm zaman karnımda sancı oluyor, bende korkmaya başladım, cumartesi doktora gidicem inşallah kötü bişey yoktur...
yonetmeligi okumadim ama gecen sene cok arkadasim dogum yapti. Kimi ücretsiz izin aldi kimi heyet raporu. Ama dedigim gunu dogum izni bitince bunlardan birini yapmak lazim. Ama ben calismayi düşünüyorum. 15 saat derse girerim en azindan maasimi alirim. Evim okulada cok yakin bebegede annem bakicak nasip olursa. Zaten bizim dogum izni tatilde gidiyor ne yazik ki.Yönetmelik de açık bişey yazmamışlar. Kafasına göre yorumlar amirler bunu
Ben de kararsız kaldım. Aslında önce bi denemek istiyorum zor olmazsa izne ayrılmayacağım. O yüzden sordum mesela 15 gün veya 1 ay çalışsam baksam zorlanıyorum bundan sonra aylıksız izne ayrılabilir miyim. Ev aldık onun borcu var o yüzden çalışmam gerek ama bebeğime de kıyamıyorum küçücük olacak daha nasıl bırakırımyonetmeligi okumadim ama gecen sene cok arkadasim dogum yapti. Kimi ücretsiz izin aldi kimi heyet raporu. Ama dedigim gunu dogum izni bitince bunlardan birini yapmak lazim. Ama ben calismayi düşünüyorum. 15 saat derse girerim en azindan maasimi alirim. Evim okulada cok yakin bebegede annem bakicak nasip olursa. Zaten bizim dogum izni tatilde gidiyor ne yazik ki.
bak yine kafam karıştı :) en iyisi haftaya normal doktoruma gideyim ayrıntısıyla incelesin, tatmin olursam tekrar gitmem başka yereCanım ben de yaptirmadim benim doktorum da ben herseyine bakıyorum dedi.. mesanesi bobrekleri midesi ayaginin bacağının yapısı omuriliginin kapanip kapanmadigi kordonundan geçen kan vs. Herşeyine baktı ve bana da gösterdi. . Ayrıntılıda da bunlara bakıcaklar.. sonuçta gözü var mı yok mu onu goruyo hepsi ama görüp görmediğini hiçbiri bilemez
Canim benimde bir düşüğüm var senin bu yasadiklarini bebegin hareketlerini hissedene kadar yasiyordum. haftada bir doktora gidiyordum. Nasil kotu bir psikoloji biliyorum. Bebegin hareketlerini hissetmeye basladin mi peki. Basladiysan her hareketinde bebegin saglikli oldugunu düşün. Demek ki iyi ve rahat ki hareket ediyor. Dediğin agrilarda cok normal. BenIm gecen hafta karnim aciyordu.ondan onceki hafta zonklama vardi. Daha da kimbilir neler gorucem. Bunlarin hepsi hamilelikten. Sende surekli kendine bunu soyle. Hic korkma bebegin iyidir canim. birde bende anksiyete bozuklugu vardi. Hamileligin basinda neler cektim anlatamam. Eger bu korkularin ilerlerse ve hayatin yasanmaz hale gelirse psikologa gidip konusmani tavsiye ederim. Ben oyle yaptim hala da yapiyorum. Biri bitip biri geliyor cunku.Artık hergün ağrı sancı dışarı çıkmak bile istemiyorum zevk almıyorum artık. Az öncede baya ağladım psikolojim bozuldu Doktorumda çok relax normal olacak diyor artık gitmekten utandım .esimn karşısında sürekli ağrılı sancılı hastalıklı gibi Allah korusun sizn az kalmış kontrole. Bnm 1 ay var artik
Simdi anladim seni canim. Tabi istersen bir dene önce zor olursa sonra da alabilirsin ucretsiz izin. bebegine bakicak kimse var mi. Eger varsa alabilecegin en az dersi alirsan sikinti olmaz bence.Ben de kararsız kaldım. Aslında önce bi denemek istiyorum zor olmazsa izne ayrılmayacağım. O yüzden sordum mesela 15 gün veya 1 ay çalışsam baksam zorlanıyorum bundan sonra aylıksız izne ayrılabilir miyim. Ev aldık onun borcu var o yüzden çalışmam gerek ama bebeğime de kıyamıyorum küçücük olacak daha nasıl bırakırım
Sen perinatologa gidiyordun demi canim. Bende girmiycekmisim detayliya. Perinatolaga gidiyorum zaten bakiyomus. doktorla konusmadim daha ama sekreteri oyle dedi. Her kontrolde bobrek mide beyin kalp bakiyor. Bide ilave kan akislarina. Ama anlamadigim bakilan organ bu kadar mi. Karaciger akciger falan bakilmicak mi. Carsamba randevum var merak ediyorum bende doktora sorcam bakalim.Canım ben de yaptirmadim benim doktorum da ben herseyine bakıyorum dedi.. mesanesi bobrekleri midesi ayaginin bacağının yapısı omuriliginin kapanip kapanmadigi kordonundan geçen kan vs. Herşeyine baktı ve bana da gösterdi. . Ayrıntılıda da bunlara bakıcaklar.. sonuçta gözü var mı yok mu onu goruyo hepsi ama görüp görmediğini hiçbiri bilemez
Şükür hissediyorum .yani ilk olduğu için hissettiğim bebeğim büyük ihtimal. Ama elimde değil işte. Ilk zamanlar düşük korkusu şimdi erken doğum. Allah korusun. Kendme diyorum bgn takmicam güzel bir gün falan derken pat bir sancı. Karın kasik bel vajina ağrısı bile oluyor kemik agrisi gibi. Haydaaa tüm enerjim sönüyor o gün. Anlamayan abartiosun herkes aynı vs diyor ama yaşayan bilir diyorum elimde değil benmi agritip acitiyorumda. Allah sağlık sıhhat versin herkese hayırlı doğum nasip etsin zamanı gelinceCanim benimde bir düşüğüm var senin bu yasadiklarini bebegin hareketlerini hissedene kadar yasiyordum. haftada bir doktora gidiyordum. Nasil kotu bir psikoloji biliyorum. Bebegin hareketlerini hissetmeye basladin mi peki. Basladiysan her hareketinde bebegin saglikli oldugunu düşün. Demek ki iyi ve rahat ki hareket ediyor. Dediğin agrilarda cok normal. BenIm gecen hafta karnim aciyordu.ondan onceki hafta zonklama vardi. Daha da kimbilir neler gorucem. Bunlarin hepsi hamilelikten. Sende surekli kendine bunu soyle. Hic korkma bebegin iyidir canim. birde bende anksiyete bozuklugu vardi. Hamileligin basinda neler cektim anlatamam. Eger bu korkularin ilerlerse ve hayatin yasanmaz hale gelirse psikologa gidip konusmani tavsiye ederim. Ben oyle yaptim hala da yapiyorum. Biri bitip biri geliyor cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?