2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Simdi anladim seni canim. Tabi istersen bir dene önce zor olursa sonra da alabilirsin ucretsiz izin. bebegine bakicak kimse var mi. Eger varsa alabilecegin en az dersi alirsan sikinti olmaz bence.
Annem de kayınvalidem de yanımda ama kayınvalidem bakacakmış bebeğe eşimi ikna edemiyorum. Ama ona da güvenemiyorum eltimin çocuğu 1 aylıkken kuru fasulyenin suyundan yedirdiğine şahit oldum. Kendi çok iyi biri ama bunu görünce tereddütlere düştüm. Çalıştıktan sonra aylıksız izne ayrılabiliyorsam iyi

ayy kızlar markofonıdekı kıtap ındırımlerı cok hosuma gıttı tam bır kıtap kurduyum her kıtap 10 lıra olmus nerdeyse cok sewındım

bir arkadaşımda da aynı sorun olmuştu. kocası annesi baksın diye tutturmuştu o da baktırmamak için izne ayrıldı çocuk bir yaşını geçti hala kendisi bakıyor. ama onun kayınvalidesnin iyi bakamayacağını düşünmesi dışında kayınvalidesiyle baya sorunları da vardı. senin kayınvaliden ıyıyse bakım konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuşursunuz oturup.

Canım akciğere bakamaz çünkü akciğer gelişimi 8. ayda tamamlanıyor.

canım takmıycam demekle beynine söz geçiremiyorsun ne yazık ki biliyorum. ama sana şöyle diyim. zaten düzenli doktora gittiğini düşün. bir sıkıntı olsa doktorun seni uyarır bunu düşün. artık pat diye bir kaç günde erken dogum olmaz allah korusun. zaten kontrollerde bir terslik çıkar. e terslıkte olmadıgına göre demek ki yaşadıgın agrılar normal. ama için rahat etmeyecekse de illaki bir ay diye kasma kendini. iki hafta da bir git. birde çok fazla vücuduna yönelme daha da agrır tecrübeyle sabit

Hayir canim perinatologa gitmiyorum ben.. bi mehtap daha var sanirim o gidiyodu.. evet canım bakılan organlar bu kadar çünkü diğerleri henüz olusmadi :) bi de yarık damak dudak bakması gerekiyo o zaten pozisyon verirse görür söyler

Aynen söz geciremiyorsun ama işte yapabilecekte bişey yok haftaya sağlık ocağı kontrolüm var onlarda takip ediyor 2.doz aşım var falan. Onu düsünüyorum şimdi. Ultrason la bakıyor kabul etmicektim bu kez ama zararı yokmuş görünce içim rahatliyor sonuçta. Bgn karar aldım gidip kuaföre saçlarımı falan kestireyim bi Kendme gelirim belki. Rahatlamaya çalışıyorum ama yalnizda kalınca kafamda deli sorular. Forumda da yok haberm yokmuş suyu azalms yok ağrım vardı hafife aldım falan diye. Annemlerde öyle ufak bi akinti değil diyor normal büyüyor artık bebek diye..Allahım bu vesveseden kurtarsa beni

Dogum iznin biter bitmez ucretsiz izne ayrilacsksin bir gun bile ise gitsen ucretdiz izin yaniyor diye biliyorum

Olur
yani o zaman canım bu detaylı ultraonda bakılanlar saydıgım organlarmı sadece. beyin kalp mide böbrek bunlar mı? tabi aynı zamanda el ayak parmak da var.
mU cnm akcigerlere bakiliyor organlarin hepsi olustu ama henuz gelismedi bebeginizin akcigerleri var nefes aliyo alirkende su yutuyir ama henuz dogsa kendini idare edecek sekilde degil benim bakildi akcigere sen bile goruyosun zaten tekrar sor doktoruna

kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için. çarşamba doktorumla konuşayım bakalım. çünkü bende başka organa bakılmadı. eger kendisi bakmıycaksada başka bir doktordan randevu almalıyım hemen.

sağol canım. Aynen dediğin gibi valla :) çok stresliydim şükür mutlu döndüm sen de gülerek ayrılacaksın inşalalh :)

merhaba arkadaslar. ben bebegimi kaybettim rabbim sizin bebeklerinize hayirli uzun ömürler nasib etsin. kizlarimiz artik bir eksik malesef. Allah a emanet olun.
Başınız sağolsun. Allah sabırlar versin canım. Kendini hazır hissettiğin hayırlı bi zamanda sağ salim kucağına alırsın inşallah

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...etsiz-izin-nasil-alinir-ogretmen-icin.470501/
Doğum iznini parça parça alına biliniyor.
Annen 3 gün ve kayınvaliden 2 gün bakabilir mesela. Böyle her ikisi de yorulmamış olur. Senin evinde bakabilirlerse, bebek dışarı çıkmayacağı için hastalanmamış olur. Zaten yarım gün bebekle vakit geçiren hemen evine gitmek ister (tahminen, benim annem kalmaz hemen kendi evine koşar da). Hele bir de bebek kolik bebek olursa, yarım gün ve haftanın belli günleri çalışmak anneyi rahatlatıyor. Şükrederek işime giderdim, arada nefes alabildiğim için ve kendini daha özgür hissediyor insan her ne kadar aklı çocukta kalsa da.
Bebek yiyebiliyorsa korkma bence, yemeyen bebek kadar anneyi yoran bir durum yok. Benim kuzunun yutkunma sorunu vardı halen kuş gibi ben besliyorum. Dişi çıkmayan bir akrabanın kızı ve bloğunu takip ettiğim bir arkadaşın oğlu löp löp köfteleri yiyebiliyordu. Yemek yiyen çocuk anneyi çok fazla yormuyor ve daha çabuk gelişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…