2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
oh masallah dahada iyi olsun kuzucuklarimiz insallah :)
kaç gram olmus kizçen :)

Tam 22 haftalık 440 gram canım.

45 dk. sürdü, parmaklarına kadar saydı doktor hanım, Allaha bin şükür çok sağlıklıymış sadece kalbinde çok hafif parlaklık varmış oda genelde bu haftalarda görünür son aylarda geçermiş.

Son düzenleme:
Arkadaşlar duyurruuuuuu !!!

Hatm-i Şerif başlattık 3.ayımızdayız... 30 günde bir hatim yapabilirsek harika olur düşüncesindeyim...
Katılmak isteyenler mesajımı altıntılayıp kaçıncı cüzü almak istediklerini belirtsinler inşaAllah :)

Öpüyorum güzel anneleri

3.hatimi de başlatıyorum...
cüz almak isteyenler mesajımı alıntılayıp yazabilirler...

3.Hatme Bismillahirrahmanirrahim...

1.Cüz : mehtaphk
2.Cüz: seyma2009
3.Cüz: @haziran yagmuru
4.Cüz: umutmerve
5.Cüz: mirac75
6.Cüz: mirac75
7.Cüz: mirac75
8.Cüz: mirac75
9.Cüz: mirac75
10.cüz: PaytiPo
11.Cüz: PaytiPo
12.cüz: SirriEyvan okundu
13.Cüz: @haziran yagmuru
14.Cüz: damlasssss
15.cüz: baldamlam
16.Cüz:
17.Cüz:
18.cüz:
19.Cüz:
20.Cüz:
21.Cüz:
22.Cüz:
23.Cüz: N never mind
24.Cüz: N never mind
25.Cüz: N never mind
26.Cüz

27.Cüz: gulsah1489
28.Cüz: burcu0303
29.Cüz: S suveyde
30.Cüz: ECD75 okundu

Arkadaşlar tatilden dolayı paylaşamadım eksik cüzlerimiz kaldı o yüzden... almak isteyen eksik cüzlerden alabilir mi ?
Yeni hatmimizi iki üç güne başlatırım inşaAllah..

Ah canım benim ya...
Rabbimin imtihan dünyası... dua edelim bolca babana, inşaAllah en kısa zamanda iyileşecek babacığın...
ne yapsan bilemedim ki bende... binebilmen sakıncalı mıymış uçağa ?

maşallahhh nazar değmesin bende 22ci haftamda yaptıracağım nerde yaptırdın?

masallah masallah
evet genelde tüm parmaklarini sayana kadar inceliyorlar, bizim doktor ilk seferde sag elini görememisti üzerine yattigindan ama ikinci gitmeye onuda bulup saydi
Cok sükür sapsaglikli olsunlar her daim.. dedikleri gibi insallah o parlaklikta kaybolur

canım heyecanlı bi bekleyiş inşAllah hayırlı haberlerle gelirsin. fetusekg ne bnm onunla ilgili bi bilgim yok

cnm nerede yaptırıyorsun detaylı ultrasonu ve ücret ne kadar.

Ayrıntılı olarak eşinle onu izlemek kadar güzel birşey olamaz heralde cnm hayırlı haberlerini bekliyoruz dualarım seninle

Kizlar alinti yaptigim veya atladigim herkese coook tsk ederim
Biraz uzun olcak kbakmayin
Dun sabah 40 dk kadar carpintim tuttu gec gittim biraz dr
Neyse ayrintiliya girdik bizim topacik Cok saglikli masaallah
Drum kardiyolijiye yonlendirdi kalp usg temiz dopler takildi bugun gittim cikardila o da iyi sukur

Gelelim asil meseleye
Ozel drum bebek kalp ekgsinide istedi ayni iki ekgyi ayrintiliyla disaridaki ekgyi karsilastirip bebek kalp sagligini garantilemek olasi bir durumda da dogumdan sonra gerekeni yapmak icin
Neyse devlete gittim tam tesekkullu arast hast...
Burda kadin dogum da usg bakti drumun istegini soledim perinoltolojiye yonlendirdi ekg icin
Perinoltoloji dru ayrintili usg gibi inceledi tekrar ve dedigi aynen şu
Plesanta rahim agzina yerlesmis artik yukari cikmazmis sezeryan şart ve bebegi 33-34. hafta gibi alicaz dedi
Kanama yaparmis plesanta ve kan kaybindan olum riski var dedi plesanta rahime veya diger organlara sicrarsa yine kan kaybi ve sonuc malesef ....
Iliski yasak is yapmak yasak vs vs
Persembe gel direk yanima seni yukari hocamizin prof yani yanina cikaricam artik bizim riskli gebelerimizin arasindasin korkma bundan sonra takibini biz yapcaz hastanemiz bu konuda cok basarili vs vs vs
Esimle ben şoook...
Benim ne ozelsne badka yer hic plesantaya bakmamislardi simdiye kadar belki daha erkendi en son 16 haftada gitmiştim bi ay önce...
Esim sinirden delirdi ben salya sumuk hastanede...
Bize bi ay once ozel bole bişey solemefi ve iliski yuzunden ya bebege bisey olsaydi kanamam olsaydi vs vs diye
Aglamaktan beter oldum dun
Bugun ozele holteri cikarttirmaya gittigimde kadin dogum dr gittim
Anlattim devletin dedigini
Hanfendi bana bir bagirma cagirma sormayin
Yok 20. Haftada plesantaya bakilmazmis yukari cikarmis opmadi 36. Haftada mr la bakilirmis yok bana elinde raporla gel kim demis bunu daha neler neler hemde kolidora cikip bagirdi milletin onunde...
Dedim risk varmis biz onlem vs almiyorduk ooooo dinlemiyorki bagirip duruyor...
Persembe devlette prof bakacak bakalim profun doktorunun soyledigi gibiyse o raporu sokucam herhalde gozune ozelin yok eger risk yoksa da o riskli diyen de vlet drunu kim alir elimden bilmiyorum
Aglamaktan mahvoldum
Simdi size tavsiyem kesinlikle plesantaya baktirin her ay
Icinizde nereye yerlesmis kontrol etsinler...
Bircok kiside farkedilmiyor veya onemsenmiyor veee tam dogumda rahim ağzını kapadigi icin kotu sonuclara yol açabiliyor
Boyle durumlarda dogumda sezeryan şart ve mesaneye kafar yapisma ihtimaline karsi mesane dru ve mutlaka 2 unite kanin hazir olmasi gerekiyor...
Ve tam teşekküllü bir hastane...

Benim yol arkadaslarim dua edin persembe guzel haber alayim

Bu arada bizim pulluklu 445 gr 25 cm olmus masaallah

İnş. canım, önemli değil dedi hatta Allaha bin şükür gördüğüm en sağlıklı bebeklerden biriydi dedi.

Parmaklarını, dudaklarını, damaklarını, gözlerini, kulaklarını, iç organlarını, damarlarına kadar inceledi Rabbime bin şükür çok iyi dedi, hatta kendi doktorum izindeydi başka kadın doğumcuya gösterecektim gerek yok herşey çok güzel dedi ama ben raporda okudum bu parlaklığıda.

fetal kardiak sol ventrikülde iki adet milimetrik ekojenite izlenmiştir. yazıyor.

doktordan yana yüzün gülmedi gitti.

Bi çırpıda okudum canım yazdıklarını insanın eli ayağı dolasıyo konu bebek olunca. bnm plesanta detaylıda bakıldı yerleşimi ve oluşumu iyi dedi doktor. okadar sakıncalı bi durum olsa detaylıda söylerlerdi diycem ama bilemedim. ben tek doktora bağlı kalma derim canım bi kaç işinde uzman doktora daha görün bnce. çünkü dediği kadar riskli bi durum olsa şimdiye kadar bişey cıkardı ilişkiye giriyoruz sonuçta. dualarım sennle inşallah güzel sonuçlarla gelirsin.

Bugünkü detaylı ultrason kağıdıma baktım da.

Detaylı da.

plasenta arka duvara lokalize kalınlığı 20 mm matürasyonu grade ı düzeyindedir,

plasenta alt ucu internal os mesafesi 24 mm dir.

yazıyor.

cnm üzülme eğer öyle bişi varsa bak çok şanslısın ki şansına öğrenmişsin ya bilmeseydin?
bu durumu çok yaşayan kişi var bebklerini sağlıkla kucaklarına alıyorlar ama benı düşündüren nokta şu ki bu gune kadar kanaman olurdu senın eğer tam anlamıla rahım ağzını kapatmış olsaydı. yanı genelde kanamalı geçiyor bu tür hamılelıkler ve ordan anlaşılıyor plesentanın rahım agzında olduğu.
belkı senınkı aşağıdadır ama tam kapatmamıştır ve yukarı çıkma durumu olur.
benım doktrum her gittiğimde bakıyor not aldırıyor hemşiresine. gerçekten çok önemli bir detay ama moral bozucak bişi yok bebeiş ii maşşallah sağlıkla doğucak gerekırse sezeryan yaparsın önemli olan bebeklerimiz hiç endişelenme ama dinlenmeye özen göster yine de.

Masallah kuzuna canim insallah iyi haberler alirsin Allah yardimciniz olsun

doktordan yana yüzün gülmedi gitti.
Hee valla sorma...
Ogretmensiz kalan cocuk gibi hissediyorum kendimi...
Kafam bozuldu iice sinirlencem gitmicem doguma kadar kimseye nerdeyse...
ALLAH a emanet kuzularimiz ya...
Bu gittigim ozele de bundan onceki dra kizdigim icin 45 gun sonra baslamistim hatta takilmisti dr bana niye kusturduler seni diye...
Buyur simdi bunda da yasadigima bak

ALLAH razi olsun cnm...
Ay bide nasil bagiriyor bi gorsen detayli usgde bile bakilmazmis 20. Haftada...
Bak gordun mu bakiliyormus demekki...
ALLAH muhafaza iliski yasagi yok biliyorduk ya bisey olsaydi...

Bugünkü detaylı ultrason kağıdıma baktım da.

Detaylı da.

plasenta arka duvara lokalize kalınlığı 20 mm matürasyonu grade ı düzeyindedir,

plasenta alt ucu internal os mesafesi 24 mm dir.

yazıyor.
Yok cnm benim yaptirdigim bu detayli icime sinmedi...
Devletten gun alip tekrar yaptirayim...
Zaten denilen durumum varsa 2 haftada bi devlet cagircak beni usgye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…