Dün doktora gittim.iki aydır Aydındayım . Burdaki doktor bıraksanda olur dedi. Benim doktorum İstanbul'da. Ne yapacağımı şaşırdım . Bende pıhtılaşma sorunuda yok12 .haftaya kadar kullandım canım..
Masallah cnm,bebişlerin büyümüş,sen önceden de kan sulandırıcı kullanıyormuydun?cnm zaman ça buk gecer su 32. Haftaları bir an öncegörürüz inşallah.Kızlar biz de dün Ankarada ünlü bir perinatologa gittik içimiz rahat etsin diye bu arada ikiz muayesi 800 tl imiş. Allah parası olmayanlara güç kuvvet versin. Muayene etti bebisler de sularıda gayet iyi birisi 630 gr birisi 680 gr olmuş. Dikiş duruyor açılma yok. Ama işte sanci gelmesin dedi yoksa dikişi soker atar dedi. Bizim doktordan farklı olarak nidilat diye bir hap varmış( tansiyon hapı aslında) onun 1 tanesini 2 ye bol sabah akşam iç dedi. Kasılma engelliyormus.bir de kızlar dediki 28 haftalik yaşar ama ideali 32 dedi. Daha çok var yaa. Çok hareketsiz yatma yatiyorsan mutlaka kan sulandırıcı kullanmalısınız yoksa pihti atar dedi. Benim kanamadan sonra kesilmisti. Yine basliycam haberler böyle..
İstanbul daki doktorun biraktirmiyor aydın da ki birakabilirsin diyor...ama pıhtılaşma da yok...neden kan sulandırıcı verildi o zaman..hadi ilk transfer aşamasında bebek tutunsun diye verdi diyelim ki bizim tüp bebek doktoru öyle yapıyor..ilk 3 ay herkese veriyor galiba..neden bu haftaya kadar vurdurdu doktorun anlamadım..Dün doktora gittim.iki aydır Aydındayım . Burdaki doktor bıraksanda olur dedi. Benim doktorum İstanbul'da. Ne yapacağımı şaşırdım . Bende pıhtılaşma sorunuda yok
Canım tüp bebek doktorum sadece coraspin vermişti . 7 haftalık olduktan sonra tüp bebek doktorum takibi Bıraktı . Doğuma kadar takip yapmıyor . Başka bir doktora gittim. O ara çok bulantım kusmam vardı. Düşük tehdidi vardı . Sürekli yayıyordum. O başladı clexane a . Sonra ben aylıkken Aydın'a kayınvalidemlere geldim. Burda da gittiğim doktor ben bişey diyemem doktoruna sor dedi. Bana kalsa bırakabilirsin de dedi. Şimdi bıraksam bebeklerime bişey olurmu korkuyorum da. İstanbul'daki doktorumda hastaneden ayrılmış . Şuan bir doktorum yok anlayacağın. Daha bir ay daha burdayımİstanbul daki doktorun biraktirmiyor aydın da ki birakabilirsin diyor...ama pıhtılaşma da yok...neden kan sulandırıcı verildi o zaman..hadi ilk transfer aşamasında bebek tutunsun diye verdi diyelim ki bizim tüp bebek doktoru öyle yapıyor..ilk 3 ay herkese veriyor galiba..neden bu haftaya kadar vurdurdu doktorun anlamadım..
Senin is baya karışık olmuş canım yaa...yeni bir doktor bulman lazim..çok kan sulandiricinin da zararı var diyor bazı doktorlar..Canım tüp bebek doktorum sadece coraspin vermişti . 7 haftalık olduktan sonra tüp bebek doktorum takibi Bıraktı . Doğuma kadar takip yapmıyor . Başka bir doktora gittim. O ara çok bulantım kusmam vardı. Düşük tehdidi vardı . Sürekli yayıyordum. O başladı clexane a . Sonra ben aylıkken Aydın'a kayınvalidemlere geldim. Burda da gittiğim doktor ben bişey diyemem doktoruna sor dedi. Bana kalsa bırakabilirsin de dedi. Şimdi bıraksam bebeklerime bişey olurmu korkuyorum da. İstanbul'daki doktorumda hastaneden ayrılmış . Şuan bir doktorum yok anlayacağın. Daha bir ay daha burdayım
Ohh ohh maşallah canım bebeklere..kan sulandırıcı derken iğne mi hap mi kullanacaksın canım..sende ki pıhtılaşma ne vardı..evet Canım ilk hedef 28 ama banada çok var geliyor geçmiyor geçmiyor..dun gece bize marangoz geldi..ben cikmiyorum yaa evden eşimin arkadaşına kusura bakma dedim hal böyle olunca gelemedik size bir turlu..yazık marangoz un da karisi hamileymiş..abla sen gene iyisin dedi benim hanımda bir göbek var dedi hareket edemiyor yatakta dönemiyor dedi...esim de o ara ikiz mis eşinin hamileliği dedi...doktoru demiş en fazla 36 da alcaz oda en fazla ayın 10 in da demiş..inşallah gelişimleri tam olsunda sağlık la dünyaya gelsinler..
Sağol teyzesi buyuyor yaramazlar :) evet canim ben kanamam olana kadar hep kullandım 5 ay . sonra kesti doktor şimdide sürekli yatıyorum dolasim duruyor bit yere pihti atar die yeniden basliycam. İnşallah göreceğiz ya içime öyle geliyor 32 yide belki 34 u de:)Masallah cnm,bebişlerin büyümüş,sen önceden de kan sulandırıcı kullanıyormuydun?cnm zaman ça buk gecer su 32. Haftaları bir an öncegörürüz inşallah.
Sen sürekli yatiyormusun peki canım..wc için duş için kalkiyormusun..yada yemek önüne filan mi geliyor...nasıl yatış şeklin merak ettim..Canım benim pıhtılaşma öyle önemli bir pıhtılaşma değilmiş. Adını unuttum ama özellikle yatanlarda emboli riskini azaltmak için veriliyormus ben kanamadan sonra kesilmisti şimdi yine basliycam hibor kullaniyorum 3500
Canım benım çok mutlu oldum gözün aydın :))) organik paket fikri çok güzel bence :)Topik altlarda kalmis. Cekip kurtarayim dedim
Arkadaslar bugun bende ikizlerim olacagini ogrendim. Kalpleri gumbur gmbur atiyordu cok sukur. Allahim ins. Hepimizinkinide saglicakla verir kucagimiza.
Sormak istedigim bisey var. 15gun sonra tekrar hastameye gitcez. Doktoruma bir hediye goturmek istiyorum. Tatli cikolata falan olurmu ki. Yada ben antalyaliim. Taze meyve sebzeyi bulmam cok kolay olur. Yoksa sebzeler cikmaya baslayinca doktoruma organik bir paketmi hazirlasam. Komik mi olur.ne uygun olur sizce.siz bisyler yaptinizmi
Hic halim yok yazmaya desem canım..allah yardımcımız olsun..çok zor muş yas geçince bir daha anladım..Slm kizlar benim tatil bitti dun dondum cok yorucu bir gundu gece karnim sertlestiserenci canim haklisin bencede yorgunluktan. Dondum artik kizima ciciler almaya baslicam insallah. Acaba odasini yapmak icin erkenmi bilemedim ama aldiklarimiz ortada kaliyor boylede sizin fikriniz ne nasil yapicaksiniz? Okudugum kadarıyla sizlerde pek fazla giremiyorsunuz topige tatilden dolayı ben pek giremiyordum ama artık daha sık girerim inşallah.
Hemen güzEl bi oda yap ben olsam çoktaan askılıklarını bile kurdelelemiştim görmemişin bi çocuğu misalii olurdum heralde yap yap çok hoşşş ya :)Slm kizlar benim tatil bitti dun dondum cok yorucu bir gundu gece karnim sertlestiserenci canim haklisin bencede yorgunluktan. Dondum artik kizima ciciler almaya baslicam insallah. Acaba odasini yapmak icin erkenmi bilemedim ama aldiklarimiz ortada kaliyor boylede sizin fikriniz ne nasil yapicaksiniz? Okudugum kadarıyla sizlerde pek fazla giremiyorsunuz topige tatilden dolayı ben pek giremiyordum ama artık daha sık girerim inşallah.
Bnm de hiç belli olmuyor. Bazen 3 saat birsey hissetmiorum bazen çok hareketlier.bnmde yukarıya doğru cok vuruyor.hareket etmesi kötü değil cnm.her bebeğin hareketi farklı olurmuş.bazısı çok hareketli bazısı az ,Kızlar sizin bidiklar nasıl çok hareketli mi...benim bugün kudurdu sanki geçen de ultrasonda gördüğümüzde hep rahim ağzına tekme attı..inşallah oraya atmıyordur..bu kadar da tepisince korkuyorum..rahatsız mii oluyor ondan mi boyle tepki veriyor diye..kaç saattir hic durmadı resmen...
Canm ilk defamı kontrole gittin ay ne güzel ikiz olcak bende çok istiyorum ama benim tek kese göründüTopik altlarda kalmis. Cekip kurtarayim dedim
Arkadaslar bugun bende ikizlerim olacagini ogrendim. Kalpleri gumbur gmbur atiyordu cok sukur. Allahim ins. Hepimizinkinide saglicakla verir kucagimiza.
Sormak istedigim bisey var. 15gun sonra tekrar hastameye gitcez. Doktoruma bir hediye goturmek istiyorum. Tatli cikolata falan olurmu ki. Yada ben antalyaliim. Taze meyve sebzeyi bulmam cok kolay olur. Yoksa sebzeler cikmaya baslayinca doktoruma organik bir paketmi hazirlasam. Komik mi olur.ne uygun olur sizce.siz bisyler yaptinizmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?