benimde geçen hafta ve bugün oldu bi dahakine ayaklarımı masaya kaldırayım bende bi arkadaşımda öyle yap dedi, teşekkürlerBen bu tanımlamaları çok iyi hatırlıyorum hatta ni kere tam derse girdiğimde oldu bayilcam sandım öğrencilere söyleyip hocalarla ambulans cagirtacaktim ama bi süre oturunca geçti ağzıma bi şeker attım ayaklarımi masanın demirine kaldırdım
umarım çok sık olmaz
geçmiş olsun
güzel haberlerle gelin insallah...Slm bizim bugün kontrolümuz var ki :) :) 1 aydır göremiyoruz bakalım ne kadar büyüdü cinsiyetimizde bir degisiklik var mı. İnşallah hersey yolunda ...dua edin güzel haberlerle gelelim.
güzel haberlerle gelin insallah...
seker yuklemesi yaptirmayi planliyorum.Hem ablamda hem yakin arkadasimda gebelik sekeri cikti. Bebegin sagligini riske atmak istemem. Kötülüğünün kanitlanmis olup olmadigini bilmiyorum.
Slm kızlar merak ettiğim bir kaç şey sormak istiyorum. siz uyurken yatış pozisyonunuza özellikle dikkat ediyor musunuz? ben sırt üstü yatmamaya çaılışıyorm ama farkında olmadan döndüğümde oluyor. acaba sırt üstü yatmak bebeğe bir zarar verir mi dersiniz? bir de ayrıntılı ultrason süre olarak ne kadar sürüyor? renkli resim falan veriyorlar mı? bende 3 kasımda yaptıracağım biraz geç oldu ama ancak sıra verdiler.ayrıntılıdan sonra tekrar doktor muayenesine gitmeye gerek yoktur sanırım değil mi? çok soru sordum :) cevaplarsanız sevinirim. mutlu hamileliklerimiz , mutlu bebeklerimiz olur inşallah :)
Canim ince diyetisyene gidiyorlar ve bir diyet programı uygulanıyor.Örneğin ablam 6. aydan sonra hic ekmek, princ vs. yemedi. Neyse ki kontrollerinde sekeri dengelenmisti. Arkadasim da su anda diyet surecinde dengelenmezse insüline badlayacakmis doktoru.Gebelik şekeri çıkınca ne yapılıyor peki
Önlemi mümkün mü ?
Canim ince diyetisyene gidiyorlar ve bir diyet programı uygulanıyor.Örneğin ablam 6. aydan sonra hic ekmek, princ vs. yemedi. Neyse ki kontrollerinde sekeri dengelenmisti. Arkadasim da su anda diyet surecinde dengelenmezse insüline badlayacakmis doktoru.
canım o kadın iç hastalıkları uzmanı tabi dediği doğru 50gr şeker ne demek .. çok fazla ben çayıma bile şeker atmıyorken bunu nası içicem tatlıyı bırak çikolata felan bile yiyemiyen bir insanım bunu içersem şeker komasına girerim bi yandan hak veriyorum ama diyelimki şeker yüksek çıktı ne yapacaklar rejim verecekler e bunu şimdi versin o zaman bana neden şekeri yüklesinlerki... anlamıyorum..ya bende yaptırmayı düşünmüyodum ama doktorumla konuşunca içeceğim 1 bardak şekerli su. herşeyi yaptırdım onuda yaptırayım bari .ilkinde 50gr şeker yüklüyolar bişe cıkmazsa geri kalanı yapmaz heralde . tıpın bildiği varki yapıyorlar bunu. detaylı için gittiğim prof da yaptırmamı söyledi. diyetisyenin biri çıkmış herkesin kafasını karıştırıyo ne anlar o doğumdan bebekten dedi. hakkatende adam doğru söylüyor karatay diyetisyen ne anlar karındaki bebekten???
Canim ince diyetisyene gidiyorlar ve bir diyet programı uygulanıyor.Örneğin ablam 6. aydan sonra hic ekmek, princ vs. yemedi. Neyse ki kontrollerinde sekeri dengelenmisti. Arkadasim da su anda diyet surecinde dengelenmezse insüline badlayacakmis doktoru...Gebelik şekeri çıkınca ne yapılıyor peki
Önlemi mümkün mü ?
Şekerin bir faydasi olmadigi doğru ancak gebelik diyabetinde bebekte birtakim sikintilar olabiliyor. Yegenim 4.5 kg dogdu. Yani iri bir bebekti ve dogumdan sonra solunum cihazina baglandi. ikisi de g.d. sonucu ama bobrek vs. organ sorunlari da olabiliyormus Allah korusun. Ayrica ablamda da arkadasimda da seker olcumleri normalmiş. Bildiklerimi paylasmak istedim canim. Kimseyi panikletmek istemem.İlk gebelik testleri sırasında normal çıktı bende şeker ? yine de gerek var mı
Birden o kadar şeker bebeğe zarar diyorlar da o yüzden korkuyorum
Şeker hastalığının tedavisi ihmal edilirse…canım o kadın iç hastalıkları uzmanı tabi dediği doğru 50gr şeker ne demek .. çok fazla ben çayıma bile şeker atmıyorken bunu nası içicem tatlıyı bırak çikolata felan bile yiyemiyen bir insanım bunu içersem şeker komasına girerim bi yandan hak veriyorum ama diyelimki şeker yüksek çıktı ne yapacaklar rejim verecekler e bunu şimdi versin o zaman bana neden şekeri yüklesinlerki... anlamıyorum..
http://www.gazetevatan.com/sekerim-yok--gebelik-sekerim-var--545115-super-anne/canım o kadın iç hastalıkları uzmanı tabi dediği doğru 50gr şeker ne demek .. çok fazla ben çayıma bile şeker atmıyorken bunu nası içicem tatlıyı bırak çikolata felan bile yiyemiyen bir insanım bunu içersem şeker komasına girerim bi yandan hak veriyorum ama diyelimki şeker yüksek çıktı ne yapacaklar rejim verecekler e bunu şimdi versin o zaman bana neden şekeri yüklesinlerki... anlamıyorum..
24-28Kaçıncı haftalarda peki bu şeker yüklemesi
aynı dertten müzdaribim olmadı bnde estetik ile küçültmeyi planlıyorumevet büyük göğüs malesef çok zor benim o yüzden sırt ağrım hep oluyor omuzlaarım çöktü sütyenden.emzirme donemim geçsin küçülmezlerse biraz estetik yaptırcam.
peki bu yüklememi yoksa normal şeker testimi...Şeker hastalığının tedavisi ihmal edilirse…
Annede aşırı kilo artışı dışında hiçbir kötü sonuç olmasa bile, bebekte birçok problem ortaya çıkabilir. Bebeğin irileşmesi, doğum sonrası bebeğin kan şekerinin hızlıca düşmesi, akciğerlerin tam gelişememesine bağlı solunum güçlüğü, sarılık ve erken doğum bu sorunların başında gelir.
Çocuk da diyabetli doğar mı?
Hayır. Annede hamilelik diyabeti söz konusu olduğunda, bebekte doğuştan şeker hastalığı riski yoktur. Ama kan şekerinin kötü kontrolü sonucu, diyabetik annelerden doğan iri bebekler, daha sonra şişman erişkinler olur. Bu kişilerde de diyabet gelişme olasılığı artar. Ayrıca bebek kızsa, onun da hamileliğinde gebelik diyabeti gelişme riski çok fazla.
bende senin gibi düşünüyordum ama doktorum bu yazıdakine benzer şeyler söyledi. bebişler için yapıcaz. ben üniversitedeyim kaç doktora sorduysam yaptır dedi . o yüzden bunca doktorum bildiğini karatay için silmek istemiyorum. yani yaptırıcam
26-28 cnmKaçıncı haftalarda peki bu şeker yüklemesi
bebe yağı kullanıyordum bende onun bi zararı olmaz cildin aşırı kurumuş o yüzden karın bölgem ve göğüslerim soyulmuşBenimde karın bölgem soyuluyo gibi oluyo krem sürüyorum ondan heralde. alerjik bişe değil cilt gerilince oluyo diye düşündüm ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?