2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

doktor bunları o kdr normal gibi anlattı ki takır takır şok oldum ben zaten bunun ne demek olduğuınu bilmiyorum insan anlatır bilgi verir ama değil mi :KK43:
Canim gittin mi bilmiyorum ama bir perinatolog lazım ayrıntılı bilgi için. Bu bulgular down sendromunun belirtileri değil trizomi 13 ve 18 e eşlik edebilecek şeyler. Ve ağır bulgular veren şeyler. Benim doktorum önce ellerine ayaklarına baktı mesela.ellerde yumukluk bacaklarda gerilme gibi belirtiler oluyormuş. Kulakları olması gereken yerin aşağısında oluyormuş. Olur.ben vakalarda baş çevresi çilek şeklini alıyor. Ve gelişme geriliği olabiliyor.

Gunaydın kızlarrr hayırlı cumalar:)

dun çok yooğundum sizi takip ettim ama yazamadım sizdede gıcık oldum çok konuşuyorsunuz aklım hep sizde kaldı işten kovulcam size bakmaktan:)))bu arada benimde yarn detaylım var inşalllah iyi haberler alırım.dun ve bugun bebek hareketlerini daha az hissediyorum sanki ama dün yorucu geçti benim için ona bağlıyorum...benim gibi dr'a gidicek bütün annelerden güzel haberler gelir inşallah:)

Günaydın kader arkadaşlarım :)

İyi geceler kızlar.yeni yeni takip etmeye başladım siteyi. İnşallah ben de mart ayında oğlumu kucağıma alcam. bir şey merak ettim de.ayrıntılı ultrasonu doktor mu istedi kendiniz mi yaptıracaksınız. Ben 10 gün sonra doktora gidicem de.bana böyle birşeyden bahsetmedi hiç

Doktorlar artık 2 li ve 3 lü testten sonra herkesten istiyo sanırım
Tüm organlarına detaylı ultrasonla bakılıyo çünkü

Günaydın kizlar hayirli cumalar bahsettiğim sorunları olan var mi merak ettim onlar niye oldu.

Bende henüz yok ama bi arkadaşım ayaklarını dinlendir hep oturarak çalıştığın için son aylar şişme yapar demişti
Akşamları uzanıp dinlenmeye çalışıyorum
Hatta üşenmezsem altına iki yastık koyup ayaklarımı havada tutuyorum

günaydın kızlar dün tetenoz aşısı oldum siz kaç doz yaptırcaksınız

2 dozmuş sanırım
Ama ayrıca 3 doz daha vurulursan ömür boyu vurulmana gerek kalmıyormuş, 2.veya3.gebelikte dahil..

Uyku konusuna gelinc ebelki biraz bencillik eidyorum ama kendimi ayarlamaya çalışıyorum
Bi uyanınca yatılmıyo geri çünkü
Akşam bi saatten sonra susasam bile su içmiyorum
Ya da dışarı çıkacaksam içmiyorum
Çünkü eskisi gibi değil çok çabuk tuvalete çıktığımı düşünüyorum
Gündüz yeterince su içtiğimi düşünüyorum

Selam kizlar,

Hayirli cumalar cümleten ;) herkesin günu coook guzel olsun ;)

Dün doktorda randevumuz vardi, cok guzel gecti... Cok sukur hersey yolunda, sagligimiz yerinde, elhamdullilah.
kizimin minik agzini, burnunu, göz kapaklarini, dudaklarini gördum cok guzeldiii. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu guzel duyguyu.

o ıyıymıs =) ama buzluk demıssın hamılelıkte buzluktan yenılmyıor bıldıgım kadarı ıle

hadi ya? Dondurulmuş gıda almıyorum da benim etler, kıymalar, hep buzlukta...

hatta bezelye barbunyayı da artık konserve yememek için mevsiminde buzluğa attım....

masallah kocaman olmussunuz =) bende bugun bu haftalara bakıyordum sımdı 1 hafta sonra 5 ayım mı bıtecek benım de ?

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Evet 5 aylık olcaksınız :)

Selam Bitter anlattığın şeyler bende de oluyo
Karnım yetersiz sanıyorum :) 9 .ay nasıl olacak diye düşünüyorum
Ben de öyle diyorum.artık iyice büyüyor ya alan daralmaya başladı tabi.
İnan ki ben de nasıl yapıcam diyorum okul temposu ve çocuklarla.Allah yardımcımız olsun.

Kızlar günaydın herkese :) bebişim için ilk defa alışveriş yaptım bugun ;) iş yerinden bi arkadaşımın model tavsiyesi üzerine görüntülü bebek telsizi aldım. msn ve skype üzerinden izleme bile yapabiliyorsunuz özellikle çalışan anneler için süper bir şey iş yerinden bebeğimizi izleme şansımız olacak yatarken :) daha bir çok özelliği var. sizlerle de paylaşmak istedim belki görüntülü telsiz almayı düşünen arkadaşlar olabilir diye

http://www.e-bebek.com/weewell-bebek-izleme-cihazi-tv-monitor-35-lcd_WEE-WMV850

Uyku konusuna gelinc ebelki biraz bencillik eidyorum ama kendimi ayarlamaya çalışıyorum
Bi uyanınca yatılmıyo geri çünkü
Akşam bi saatten sonra susasam bile su içmiyorum
Ya da dışarı çıkacaksam içmiyorum
Çünkü eskisi gibi değil çok çabuk tuvalete çıktığımı düşünüyorum
Gündüz yeterince su içtiğimi düşünüyorum

gunduz su ıhtıyacını yeterınce karsıladıgını dusunuyorsun zaten gece uyku bolunmemesı ıcın ıcesı gelmıyor ınsanın
ben gece yatmadan once ıcmıyorum su , ama hem vc hem sırt agrısına sureklı uyanıyorum kı sırt agrısı bı gırdımı saglam daha uyuyamıyorum =(

Back
X