Ben bebegin esyalarini yikamadan once yarim litre sirke ile 90 derecede calistirdim temizledim makineyi.her yikamada koymuyorum sirke.bana kokusu geliyor.kokmuyor diyen de var ama ben hoslanmiyorum o kokudanYumuşatıcı gözüne sirke koyup boş mu çalıştırıyor makineyi?Sonra koku kalmıyor mu ?
bencede gereksiz ya hastanede duş almak zaten ilk gün akşama anca ayaga kalkıyorsun o halde birde duşa nasıl girilirki.ben ihtiyaç duymadım ilk doğumumda birde banyo gereçleri taşıyamıycam havlusu şampuanı vs evime gelir rahat ça girerimAllah bilir de
Bi aksilik olmazsa 1 gün kalınıyo ya
1 gün kalırsam dişimi sıkar, duşu evde alırım diyorum
Öyle ayarlanabilen cırt cırtli nerde var ki bende öyle istiyorum ama bulamadım kalipli giyinenlerden buldum..ben cırt cırtli aldım göbek toparladıkça daha sıkabiliyorsun çıtçıtlı yada düz olursa bir süre sonra gevşek olabilir
Bencede ya evde alırız duşumuzu :)bencede gereksiz ya hastanede duş almak zaten ilk gün akşama anca ayaga kalkıyorsun o halde birde duşa nasıl girilirki.ben ihtiyaç duymadım ilk doğumumda birde banyo gereçleri taşıyamıycam havlusu şampuanı vs evime gelir rahat ça girerim
beşik gelince ne yapacak merak ettim doğrusuEşim bi kere içinde sen mi yatıcan niye arıyıp bunu sorup kapatıyosun dedi
Valla bizi sormuyo, beşik geldi mi beşik geldi mi diyo psiko gibi
niye soracaksınki herhakkı kendilerinde görmelerine sinir oluyorum vallahi.en iyisini yapıyorsun cnm baştan taviz vermemek lazım en azından seni böyle kabullenirlerEşin de iyi cevap vermiş VALLA.. benimki hayatta söylemez :)
benım kv aldıklarımızı ona sormadan aldık dıye dunyanın trıbını yaptı ama sallamadık.
bencede tam gününde gidilmeli doğumdan önce 3 -4 gün izin önemli olmasada doğum sonrası daha önemli .32 ye yuvarlayan 37 yede yuvarlarÇalışan bir anne adayıysanız, ister SSK, ister 657 numaralı devlet memuru kanunu, ister diğer bir çalışma kanununa tabi olun (hepsi SGK adı altında birleştirilmiştir) , bu haftanın sonunda yasal doğum önü iznine ayrılma hakkına kavuşacaksınız. Doktorunuzun onayıyla 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir ve bu süreyi doğum sonrası izninize ekleyebilirsin
İzin 32 haftanın sonunda arkadaşlar.Ama dünde yazmıştım.Siz 31+3 de giderseniz doktor bu 32 dir der.37.haftanın sonunu hesaplar verir.Ama ben bu yuvarlamaya katlanamam benim için 1 gün 1 gün sat a göre tam 32 nin sonunda gidicem.
Bulgurun olculu tuketilmesi gerekiyor seker icin
asla anne gibi olamazki kv de benimkide hep derdi ben senin annenim kv de olarak görme.ama gidince evine işleri üstümüze yıkıverir hemen anneme gidincede sen çocuğunla ilgilen ben bişey istemem der.Ben o kadar saftiriğim ki evlendikten sonra ilk bayramda kv me sarılıp aglamıştım.
Annem burda degıl sen bana bı anne gıbı ol falan dıye ay ne kadar salakmışım ya :)
O da en ufak bı seyde bana bu lafı hatırlatıyor. hanı ben senın annen gıbıydım dıye.
bı daha derse dıcem ama anne gıbı olmadın ki karşılık beklıyorsun..
her yerde değil dimi:)Yarin hamilelere tatilmis oylemi?
en iyi yardımcı eş bence .bende sevmiyorum herkesin içinde emzirme olayınıkaynanalar kaynanalar :) neyse ki bende şanslı olanlardandım :) bu aralar aklıma doğum sonrası odaya geçtiğimde bana kim yardım edecek konusu takılıyor... çünkü kız kardeşim falan yok ,, eşimle annem olsa yeter sanırım çünkü öyle kayınvalidem görümcem falan olsun istemiyorum,, kıyafet değiştirme olsun ,, emzirme olsun kasarım kendimi odada onlar olunca ...
ay ne güzelya benim kv dede habire soruyor doğum tarihi nezaman biraz öncesinden gelecekmiş .eşim muayenede olmasa tarihi daha geç söyliycemde ne olcak bilmiyorum.Ben yeni doğum tarihimi kimseye demiyorum
Curcuna sevmem
Aksilik olmazsa annemi alır giderim hastaneye doğum zamanı
Eşim 1,5 saat uzakta çalışıyo, onu bekleyemem
anladım cnm pembe mavide çok pahalı diye duydum arkadaşımda 6000tl ye fln doğurdu orda bu rakamlar çok uçuk bana göre gerekte yok bi hastaneye o kadar vermeye her yerde acıyı ağrıyı biz çekicez bide üstüne tonla para vermenin anlamı yok :) bi avazda doğururz inşallah hepimizeli cok pratık melıkenın ama bıraz soguk dedıgın gıbı.evrım hanım cok tatlı,kıbar.telefonda ne zaman arasam cevap verıyor.
bende heterotopık gebelıkten amelıyat olunca bı ara bıraktım evrım hanımı.PEMBE-MAVİ ye gıttım ama.3 kez gıttım sen normal gebe kategorındesın artık dedıler.her ay 140 verıyorum.dogumda 3000 en az 1000 daha cıkarırlardı o kadar cok parayı vermek ıstemedım canım.evrıme gerı dondum 5.ay da
çok kalabalık doruk ya.ilk doğumumu orda yaptım ben fatma güray var ama sgk anlaşması yoktubende cekırge dorukta-evrım aydın a gıdıyorum canımmmm
benim arkadaş normal doğurmaya çalıştı bişey olmadı baktıki bebek dçıkmıyor sezeryana aldılar megerse kordon dolanmış ondan çıkmıyor.zaten erken alacaklar sorun olmaz allahın izniylekızlar selam..Bugün dr. kontrolümüz vardı kızımızın kilosu boyu herşey normal çok şükür, 42 cm 1800 gr. dı küçük hanımyalnız canımı sıkan bi durum var boynunda kordon var bebeğin 28. haftadan beri var aslında ancak dr.umuz çok üzerinde durmadığından bende bi risk oluşturacağını düşünmeyip üzerinde durmamştım...Sanırım çokda moral bozmamak için pek konuşmadı dr.umuz konu hakkında kordon hala boyunda zaten sezeryan olacağınız için bi problem yaratmaz deyip geçti, ancak şöyle bi araştırdım internet bilgileri öyle demiyor riskli bi durum oluğu geçiyor, ani bebek ölümlerine sebep olabileceği normal doğum kasılmları başlarsa kasılmalarla bebek aşağıya itileceği için kordon sıkışıp bebeğe oksijen gitmeme durumu ile kalıcı hasarlara sebep olabileceği ve hatta ölümle sonuçlanabileceği vs gibi şeyler yazıyor genelde...
Şimdi bilgisi olan arkadaşlara asıl sormak istediğim kordon dolanması durumu sadece normal doğum başlarsa mı risk oluşturan bi durumdur? (eğer öyle ise sorun yok zaten sezeryan olacağım ) yoksa bebek anne karnında olduğu süre boyunca boynuna kordon dolanmış halde bulunduğu için herhangi bir risk altındamıdır ?
Merhaba Arkadaslar,bebegi cok hickiran varmj?
benimki neredeyse her yemekten yada meyveden sonra hickiriyor.uzun suruyor
ben çarşıdan aldım cnm medikalcilerde de var abdominal karın korsesi diyede geçiyorÖyle ayarlanabilen cırt cırtli nerde var ki bende öyle istiyorum ama bulamadım kalipli giyinenlerden buldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?