2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Tunaydin kızlar bugunde evdeyim çok şükür bu tatil iyi geldi ama sabah sırt ağrısı içinde uyandım tekrar uyumak resmen kabus oldu ama uyumusum geç kalktım biraz.
Maşallah neler neler konusmussunuz ben daha hicbirsey tamamlamadimda yıkamadimda sizler yazınca acaba evdeyken yapsamiydim diyorum kısmet artık bi eksikleri tamamlayayimda ondan sonra insallah

Türkiye yaşlanma bakımından hızlı bir trend takip ediyor. Ailenin korunması ve nüfus dinamizminin korunması kadınların ve aile hayatımızın desteklenmesi zaruretini getiriyor. 500 aile için bir sosyal hizmet görevlisi düşecek şekilde bölgelere ayrılacak Türkiye. 5000 yeni personel alacağız. Psikolojik destek ve rehberlik alanı, sosyoloji, sosyal hizmet alanlarında 5 bin eleman istihdam edecekler. 500 aileyi sürekli tarayacaklar. Üzerlerindeki GPS ile bu elemanların bu ailelerle yaptıkları iletişimi biz de takip edeceğiz.

Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin derece kademe ilerlemesinde kullanılmasını sağlayacağız. Erkeklerin askerlikten kazandıkları hak gibi kadınlar da doğumdan aynı hakkı sağlayacaklar. Doğuma bağlı yarı zamanlı çalışma izni ile ilgili düzenleme yapacağız. Analık izni bitiminden sonra ilk çocuk için 2 ay, 2.’nci çocuk için 4 ay olmak üzere yarı zamanlı çalışma izni getireceğiz. Aradaki fark kesintiye uğramayacak. Tam ücret alarak yarı zamanlı çalışacaklar.

0-12 ay bebekleri evlat edinenleri de aynı kapsama alacağız. Çoğul gebelik halinde de bütün bu süreler her bir çocuk için birer ay uzatılacak. Annelik gibi kutsi bir misyonu üstlendiği annenin çocukla bir arada yaşama süresini uzatacağız. Çocuk okul çağına gelene kadar ebeveynlere kısmı çalışma düzeni gelecek. Annelere 30 saate kadar kısmi çalışma hakkı getireceğiz. Hem iş garantisi devam edecek. Prematüre doğum ve annenin vefatı halinde izinler yeniden düzenlenecek. Anne doğum esnasında hayatını kaybetmişse aynı haklar babaya sağlanacak. Prematüre doğum söz konusu ise bebeğin daha fazla bakıma ihtiyacı var. 7.5 aylık doğmuşsa 1.5 ay bu izinlerden sayılmayıp eklenecek. İşçiye eşinin doğum yapması halinde 5 gün izin vereceğiz. Cumartesi Pazar da girdiği için net bir hafta anlamına gelir.

Çocuğun yüzde 70 oranında engelli olması halinde ebeveynlerden birine bir yıl içinde 10 gün izin hakkı gelecek. Kendisi ve eşin kamuda çalışan kadının doğum yapması halinde şu anda 192 TL yardım yapıyor ve bu para da babanın hesabına yatırılıyor. Bu para annenin hesabına yatırılacak. Bundan sonra memurlar için söz konusu olan bu uygulama genişliyor. Her bir anne doğum yaptığı anda ilk çocukta 300 TL, ikinci çocukta 400, üçüncü çocukta 600 tl doğrudan anneye yardım ulaşacak.

ya bende gecelik almadım alayım bari de kızlar bu artışın sitesindeki lohusa geceliklerinin emzirme yeri nerede bilen varmı bi desin ya göremedim ben

Selam kızlar
Topiğin ilk bebeği doğdu mu? Ben kaçırmışım erken doğum mu? Durumları nasıl

Sezeryan isityorum dedim
O zaman 6 Şubat itibariyle olur dedi

Canım sen iki hafta daha çalışıp izne mi ayrılıyorsun artık
6 Şubattan sonra sen hangi gün istersen o zaman olacka sanırım hayırlısı olsun hazırlıkların tamam diye biliyorum.

simdi basbakan konusma yapıyor eşi ve kendisi kamuda çalışan çiftlere ilk cocukta 300 ikincide 400 3.de 600 tl para yardımı yapılacakmıs. Kamuda çalışmıyoruz diye ölelim bari
Yaa iyi haber bizim icin peki bir kereligine mi surekli yardim mi cunku normalde de cocuk yardimi yapiliyor ama 32 tl bozdur bozdur harca yani
Keske tum anneler icin sartlar iyilestirilse dogum izni uzatilsa bebeklerimizle daha uzun zaman gecirsek.sirf dogum iznini yaz tatiliyle birlestirebilmek icin tum ogretmenler ikinci donem dogurmaya calisiyor

Benim bebeklerim zayıflar.usg kağıdına baktım özellikle karın çevreleri geride.ama doktor bişi dememişti.sadece preeklemsiden dolayı gelişim gerilicek bir de ikizler diye demişti.ben uzun zamandır iştahsızım.şekerim iyi çıkmıştı ama yinede çok dikkat ediyorum hep.tansiyon yüznden de diyetteyim.çocuklara kilo aldırma şansım var mı benim.ben onlar depolardan alır diye düşünüyodum hep ama benim yapabileceğim bişi varmı kızlar...

Canım sen iki hafta daha çalışıp izne mi ayrılıyorsun artık
6 Şubattan sonra sen hangi gün istersen o zaman olacka sanırım hayırlısı olsun hazırlıkların tamam diye biliyorum.

Evet 26 Ocak sonmuş benim bugün sordum hastaneye
Aciller tamma

Araba+puset, yatak+uyku seti kaldı bu hafta halledicez inşallah

Ya kızlar zihniyet belli.kadın işgücünü azaltmak,kadını piyasadan silmek,evde eşine mahkum hale getirmek.3 çocuk meselesi bile bu amacı güdüyo.hatta çalışan annelere göre kar tatilinin amacı bile bu:)çocuk okula gitmeyince anne ne yapsın işe gidemiyor.
Hiç iyileştirme beklemiyorum açıkçası.bu ülkede kadın için herşey zor,gittikçe zorlaşıcak

Ben de almadım henüz :)
Ama eltim kızdı bana. Pijama giyemiceksib ilk günler dedi. Sonrası icin tabi lazım :)
normalde olsa sezeryan da olsa gecelik çok. Zor ilk.gun yatacaksin zaten gecelik yatarken siyrilir bir tek pijama üstü giyiyorsun altı. Kalıyor ayağa kalkacağın zaman da altını giyiyorsun yine kendiniz bilirsiniz

Yusuf yusuf oldum
26 sında kanım kaç çıkıcak acaba, vakit kalmıyo iyi çıkar inşallah

selam kızlaarrr
dün okulda yemek saatinde haber geldi 2gün artı haftasonu toplamda 4 gün tatiliz bizzzevdeyim yani ve çok mutluyumkarın yağması en çok bize yaradı galibadün de doktorumu aradım. kaşıntım sizin de dediğiniz gibi soğuklardan olabilirmiş.yine de bi dahaki gelişinde kan testine yaparız dedi.umarım bi sorun çıkmaz
4 gün de iyi olacak bana. öğrencilerimin gelişim raporlarını yazarım.geriye 2 hafta kalıyo zaten. sonrasında hep evdeyimm. geri kalan eksikleri de tatilde hallederim artık. mart anneleri çalışkan örgüler örülmüş, kapı süsleri, odalar hazırlanmış, şekerler, hediyeler seçilmiş, bebişlerin kıyafetleri yıkanmış, ütülenmiş, hastane çantaları hazırlanmış bile maşallahınız var walla kızlarbenim hepsi duruyo daha, eksikler bitmedi ki onlara sıra gelsin. umarım çok geç kalmam hepsini hazırlamak için
bi de ben bugün gittigidiyordan tupperware ıslak mendil kutusu siparişi vercem. kuzenlerim önermişti.çok kullanışlı oluyo diye.benden de size öneri olsun

ya bende gecelik almadım alayım bari de kızlar bu artışın sitesindeki lohusa geceliklerinin emzirme yeri nerede bilen varmı bi desin ya göremedim ben

bende ayın 30unda sipariş vermiştim artıştan. hala gelmedi aradım yarın gönderiyoruz dediler. aklıma gelmedi aslında aramışken sorabilirdim telefondaki bayana emzirme yeri nerede diye, bende göremedim çünkü benim kargom cumartesi elime ulaşır sanırım. gelince bakarım söylerim canım artık

doktora sordunmu canım geçmesi için ne yapılmalı diye.baskıdan herkeste olma ihtimali olan bişi şuan yok bende ama en azından bilgim olsun diye soruyorum.
ayakta kalmayacaksin fazla oturur pozisyonda olmayacaksa uzanıp dinlen dedi canim bebek doğum pozisyonu aldığından dikkatli ol dedi kafayı çok dayamis yüzünü bile göremedik. Bir de ben geçen hafta yardimcim ayrıldığı için çok ayakta kaldım 3.5 yaşında da oğlum var dinlenmek çok zordu

canım çok az kalmış inşallah değerlerinde yükselirde hayırlısıyla kucağına alırsın İkra'yı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…