2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende heyecan yapmaya başladım..
çantam hazır herşeyi yıkadım ütüledimm
evim temizlenip beşiği kurulacak ama vakit daralıyor..

Yok canim 3. Olacak Allah izin verirse senin ilk sanirim
Evet canım inşallah,peki senin diğer nasıl oldu ? Sezaryenle mi doğum yaptın ,kaçıncı haftalarında ? Ayy çok soru sordum ama napıyım çok merak ediyorum ...

Bebeğin kıyafetlerini direk çantayamı koydunuz hurç alıp içine koyup yerleştirsek veya başka bir fikri olan var mı kızlar

kızlar bu suyun gelmesi olayı hep ecemi olur yaaa geceleri uyuyamaz oldum :S
ben de gece gelmesinden,sancılanmaktan korkuyorum biraz.hayırlısı artık.

yataklarımıza su geçirmez alez şart sanki benm yeğeninde gece geldi suyu Allah tan alezi vardıda yatağa geçmemiş nevresm yorgan herşey batmış..
haklısın..alez var ama su geçirmez değil.
eyvah eyvah telaşlanmamak elde değil :)

Bebeğin kıyafetlerini direk çantayamı koydunuz hurç alıp içine koyup yerleştirsek veya başka bir fikri olan var mı kızlar
ben doğrudan içine koydum.
ama hurç da iyi fikir.büyük keselere koyanlar da var.

Kızlar merhaba. Benim doğum parasıyla ilgili daha doğrusu analık sebebiyle geçici iş görmezlik ödeneğiyle ilgili bir sorum olacak. Konuyla ilgili bilgisi olan, Personel işleri ya da İnsan kaynakları departmanlarında çalışanlar varsa aranızda cevaplamanızı rica edicem benim için çok önemli. Doğum parası alabilmek için 5510 sayılı kanunun 18. maddesinde doğumdan önceki bir yıl içinde minimum 90 gün sigorta primi ödenmiş olmalı diyor. İfade aynen bu şekilde . Acaba doğum yaptığımız günden başlayarak bir yıl mı yoksa doğum için izne ayrıldığımız tarihten önceki bir yıl mı 90 günlük prim lazım? benim için o kadar mühim ki eğer ikincisi gibiyse 9 günle kaçırıyor olucam ayrıca genel sağlık sigortası prim borcu da olmamalıymış. bilen varsa aydınlatır mı lütfen?

Ben onu olmasin diye degilde cabuk atlatsin diye biliyorum
Buarada bebek annenin ilk sari sutunu emerse sarilik olmaz veya cok hafif atlatiemis dr bile goturmeye gerek kalmadan

evet evet bende halıları önümüzdeki hafta yıkamaya verip tüller ve storları halledeceğim, çikolataları süsleyip ikramlıklarıda hastane çantasının yanına koydummu bir tek temizlik kalıyor. çarşamba kontrolüm var heralde çatı muayenesini yapar o zaman, bakalım ne diyecek ona göre temizliğide halletmem lazım. ne güzel senin eşinde yardımcı oluyormuş benimkide öyledir sağolsun sesini çıkarmadan yapar :)

onlarında gönlü olsun diye koydum bende :)

Evet canım inşallah,peki senin diğer nasıl oldu ? Sezaryenle mi doğum yaptın ,kaçıncı haftalarında ? Ayy çok soru sordum ama napıyım çok merak ediyorum ...
yok canim onemli degil ben igneyi ilk defa bu hamileligimde kullandin diger hamilelikte 3 ay coraspin kullandim digeride sezeryandi 38 haftada aldilar bebegi :)

Aynen hicbir sey hazirlamadim ustene bi de sehir disina kayinvalidemlere geldik burda dogurmam insallah kucuk bi ilce cunku.babaannesi ve halalari oglusuma bisuru esya almis 10 tane de hirka yelek vs. Ormus sevindirik olduk

ne kadar uzaklıkta bilmiyorum ama iyi cesaret etmisin canım şehir dışına çıkmaya maşallah :) bende istiyorum ailemin yanına gitmeye ama cesaret edemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…