Bişey olacağından bence de batıl inanç bebeği dış etkilerden de korur rüzgar güneş gibi bide o melek yüzünü eve götürürken felan her gözün görmesine de gerek yok.sarı tülbent eskilerde kalma bi batıl inanç diyebiliriz. aslında bebeğin güneş alan yerde durması sarılık olmasını engelliyormuş. ama eskiler tabi bunu güneş rengi olan tülbentle olmamasını sağlamaya çalışmışlar. aslında onun mantığı gün ışığı bebeğe iyi geliyor. yoksa bebek açsa ışık görmüyorsa tülbent falan hkaye. yada sarılık olcaksa olur zaten benm kv dede tutturdu sarı örtcem diye örtsün bakalım ne olcak
kv cenazeye gitmiş yattı bizim cumartesi tulum alma işi
akşam 8 den sonra yemeğe geldi bu halimlee
lafıda çarptı gitti annem park yatak almıştı eve niye getirmişizzz çeyiz gibi süsleyip püsleyip getirmeliymiş
aldı kadın daha ne yapsın ayol zaten hafta ortası kurmalıyız bide törenle onumu bekliycektim
kv cenazeye gitmiş yattı bizim cumartesi tulum alma işi
akşam 8 den sonra yemeğe geldi bu halimlee
lafıda çarptı gitti annem park yatak almıştı eve niye getirmişizzz çeyiz gibi süsleyip püsleyip getirmeliymiş
aldı kadın daha ne yapsın ayol zaten hafta ortası kurmalıyız bide törenle onumu bekliycektim
Kızlar size bir soruuu Okan mı Umut mu fikirlerinizi bekliyorummm
Senin kv de bi alem yani..
kendi bi tulum almiyo ananin aldığı beşiği törenle istiyo..
böyle insanları anlamıyorum..
sana doğum hediyesi oalrak getirir süslenmiş püslemiş bide kırmızı kurdele tamambende onu anlayamadım ne alaka reklama gerek yook zaten çok afilli bi park yatak
kurunca gelir görür :))
tam ayarlamıştık tulum alma işini yalan oldu iyimi..
Kızlar slm:))
Canınız çekmesin ama antepli kaynanamdan aşeriyorum diye yuvarlama istedim.bayramdan bayrama yapılan zor bi yemek:))2 gündür uğraşıyo ama napayım 2 erkek veriyom ona,accık yuvarlasın dimi:)
Allahım affet...
Canınız çekmesin ama antepli kaynanamdan aşeriyorum diye yuvarlama istedim.bayramdan bayrama yapılan zor bi yemek:))2 gündür uğraşıyo ama napayım 2 erkek veriyom ona,accık yuvarlasın dimi:)
Allahım affet...
bende onu anlayamadım ne alaka reklama gerek yook zaten çok afilli bi park yatak
sana doğum hediyesi oalrak getirir süslenmiş püslemiş bide kırmızı kurdele tamam
Allahım affet...
Allahım affet...
valla ne kayınvalideler var ahh ahhh bize düşmedi eli açık kayınvalide.benimkide bu zamana kadar bi yelek ve patik örmüş oda bitmiş halini daha gormedim..11 yıllık evliyim örgü örmeyi bildiğinide yeni öğrendim elinde ilk defa goruyorum örgü:))
Allahım affet...
aynn ya benmkide örüyorum diyor bebeği doğuracağım daha bişey yok ortada yaza getircek heraldevalla ne kayınvalideler var ahh ahhh bize düşmedi eli açık kayınvalide.benimkide bu zamana kadar bi yelek ve patik örmüş oda bitmiş halini daha gormedim..11 yıllık evliyim örgü örmeyi bildiğinide yeni öğrendim elinde ilk defa goruyorum örgü:))
Benimki beşik görmeye geldiğinde "aa bunlar almışlar beşiği,iyide bunları biz alıcaktık"demişti.yahu beşik görmeye geliyon zaten:)bukadar sallama bari:)böyle kayınvalideler de vaarr :))
bizimkide kırmızı kurdele törenle falan beşik bekliyoo
aynn ya benmkide örüyorum diyor bebeği doğuracağım daha bişey yok ortada yaza getircek heralde
Peşini bırakma demet senin annen nasıl masraf ettiyse oda yapsın :)bende onu anlayamadım ne alaka reklama gerek yook zaten çok afilli bi park yatak
Benimki beşik görmeye geldiğinde "aa bunlar almışlar beşiği,iyide bunları biz alıcaktık"demişti.yahu beşik görmeye geliyon zaten:)bukadar sallama bari:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?