2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar evet hafif kahve lekelenmem oluyo
Hızlandırılmış bi duş alacağım
Sonra hastaneye gitmeliyiz dimi ?

Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi yaklaşan doğumun belirtlerinden biri olmakla birlikte doğumun ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi vermez.Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir.

36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur. Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte bazen sancıların başlaması günler hatta haftalar alabilir. Böyle bir durumda olayı doğal seyrine bırakmak en uygun yaklaşımdır.

Öte yandan akıntı aniden açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktorunuzu aramanız gereklidir.

Böyle yazıyo demek ki sancı yoksa gitmicez, bu akıntı haftalar öncesinde de gelebilirmiş nişan deniyomuş

Kızlar evet hafif kahve lekelenmem oluyo
Hızlandırılmış bi duş alacağım
Sonra hastaneye gitmeliyiz dimi ?

Aa nisan dedikleri isaret demekki , aynen bi dus al hazirlan hastaneye gidin,eger kendi doktorun gelmiyorsa doguma bi ara istersen once, hadi hakkinda hayirlisi olshn sabirsiz kizim bekleyemedi:)

O tavana yansiyan seyden izlamistim ben yandaki aletler otmeye basladi megerse tansiyon firlqmis hemen bi sakinlestirici yaptilar bence izleme derim

Haha ay guldurdun beni , simdi bilipte izlememek olmazki :) esimde yanimda olacak nasipse bakalim

Nişan: gebelik boyunca kapalı olan rahim ağzında rahmi ve bebeği enfeksyonlardan korumak amacıyla pelte gibi sümükümsü bir tıkaç oluşur. Bu tıkaca da nişan denir. Rahimdeki kasılmaların etkisiyle genişleyen rahim ağzından bu tıkaç düşer. Gebe kadın bunu akıntı şeklinde fark eder. Bu sümüksü tıkaç aynı zamanda hafif pembemsi kanla bulaşmış (ancak kanama olmayan) şeklindedir. Halk arasında buna belirti, nişan, iz de denir. Nişan geldiğinde hemen hastaneye gitmek gerekmez. Bu doğumun çok yaklaştığını bugün yarın doğumun gerçekleşeceğini gösterir. Hazırlıkları gözden geçirmek için zamanınız vardır.

Ama bu nirmal dogumu bekleyenler icin son ana kadar beklrnir sancilar sidetlenir oyle dr giderler sen sezeryan olacagin ocin bi dr ara bence

nişanınmı geldi sakin ol acele etme doktor için

Bende hep korkuyorum filan derdim şimdi nedense buz gibiyim , korkmuyorum da
Duş alıcam
Eşimle bi yere çıkıcaktık, ben gelemicem bilgin olsun deidm bişey demedim panikler şimdi
7 den sonra burda olur zaten lekelenmem devam ederse beraber gideriz hastaneye
Devam etmezse gerek yok dedi doktorum şimdi sordum

Cekirgee ayyyy cok heyecanli an be an doguma sahit olucaz galiba.her gun biri doguruyo marta kimse kalmicak bu gidisle

Doğumhanede de durum bildirmek isterdim ama maalesef mümkün değil
Yazmazsam merak etmeyin son hazırlıkları hallediyorumdur
Gitmeden gidiyoruz hastaneye diye yazarım kısmetse
Şu an ama ağrım sızım yok diye beklicekmişim lekelenme sürerse gidicem

Lekelenmem devam ederse yarın sabaha alın bari dicem
Cumayı beklemez ki böyle giderse

Beklemez dogru diyorsun , kasim ayinda dogum yapan arkadasimin bizzat bu asamalarina sahit oldum , nisan gelmesi devam etmesi sancilarin hafif hafif baslamasi ama o normal dogum bekliyor diye gitmesi dr ertesi gun oglen doguma girdi
Bel agrin sidetlenirsede yarin git derim ben ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…