2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

nette biraz bakındım lokum akide şekeri küçük paketli çikolata falan koymuşlar..

Ben ugrasamam acikcasi. Kv yaparım diyorsa dusun derim ama surekli de senin yanında olamaz ki.

canım ben de kullanıyorum kan sulandırıcı iğne ve aspirin. biz doktorla konuştuk bu ilaçları kullanıyorsun diye normal doğum yapamazsın diye bir kaide yok dedi. normal doğum da yapan çok dedi. son haftalar rutin kontroller yapılır uygun olursan normal doğum yapabilirsin dedi. ama uygun değilsen sezeryan yapmak zorundayız dedi. şartlar belirleyecek anlayacağın. tabi sezeryana göre daha çok kan kaybediliyormuş normal doğumda. ama zaten ben kendimi sezeryana hazırladım çünkü bu kan kaybetme olayından çok korkuyorum. zaten her şey planlı giderse doğum sırasında kan hazırda bulundurulacak. gerektiğinde kan verilmesi için.

Günaydııın tatlı hamişler ve bebişleriiiiiiiiiiii. Annem şehir dışında geçen haftalarda ziyarete geldi aldığım gecelik ve pijama beyaz dı niye renkli almadin deyince içime dert oldu dün semt pazarında denk gelince pembeli gecelik ve pijama aldım. Magazadakilerden hiç farkı yok ve ucuz inanamadım. Pijama 30, gecelik 20 tl

Bebek bereketiyle gelir Allah ın izniyle sıkma canını.

Kordon dolanması benim büyük oğlumda olmuştu.Hatta 3 tur dolanmıştı ama zaten benimki sezeryan olduğu için bir sıkıntı olmadı.Her hafta kontrole gidip çocuğun kalp atışlarına bakıyordu doktorum.Sonuncuda bebeğin kalp atışları zayıflayınca acil sezeryana aldılar gecenin bir yarısı...Çok şükür doğumdan sonra kalp atımları da normale bindi.Bir de bazı kordon dolanmalarına bebeğe yeterli gıda geçmediği için bebeğin gelişimi gerileyebiliyor.Benim oğlumda öyle olmuş. o yüzden 37 haftalık olmamıza rağmen 33-34 haftalıktaki doğum ağırlığıyla ve boyuyla doğdu zaten her gittiğimde gelişimi aynıydı ama akciğer gelişimi için doktor bir kaç hafta bekledi doğum için.

Nerde okudum hatırlamıyorum ama doğum olsun diye cinsel ilişki öneriyorlarmış

T tizi bizim kullandığımız pedlerde öyledir. Bebek cildi daha önemli tabi ama bebek doğduğundan itibaren en az 3 yıl kullanacağız benim bünye kaldırmaz o bezleri akıt, yıka, ser, ütüle.Birde onunla altını düzgün baglamalisin ki sızdırmasın. Gerçekten çok zor.

ben yapamam ya,eskiden yokmuş da kullanıyormuş insanlar kumaş bez.onu kaynatmak iyice temizlemek gerek

:) benim de eşimin ve ailesindeki herkesin burunları uzun ve büyük benimse toparlaktır.
önemli değil bu.sen de düşünme :)
yanakları tombiş ama bebeğimin usg fotosunda belli.ve biraz da rahmetli anneme benzettim niyeyse benzetesim geliyor herhalde.

ben de öyle nasıl bir şey çıkacak kime benzeyecek ilk bakışmamız nasıl olacak ilk koklaşmamız nasıl olacak o kadar çok merak ediyorum ki... bunları yazarken bile duygulanıyorum off allahım...
ben de duygulandım bak şimdi
her şeye gözlerim doluyor zaten son zamanlarda.

görümcem de aynını diyor.
37de olmuş muayene ama zaten açılması varmış.
hemen akşamı kanlı su ve sancıları gelmiş.sabaha da doğurmuştu :)
bence muayene ile alakalı değil.

Çok geçmiş sağlıkla kurtuldunuz çok şükür darısı bizlere.Sezeryandan 2 günde kalkabilmek gayet normal.Spinalden memnun kaldım dimi.Başğarısı yaptı mı?Ben en çok bunu merak ediyorum.Benim migrenim var.Başağrısı yaparsa ne yapacağım

Massallaaahhhhh:) benim bu ilk sezeryan istiyorum 2. Cocugu da istiyorum (ama o kadar:))) 2. Sezeryandan korktugum icin bunu normal mi yapsam diyorum:) bizi korkutuyolar yaaaa:)))) bisey olmuyo di mi:) acimicak di mi:) hele ki 4'un yaninda 2'nin hesabi tutulmaz di mi???? :))

Doktorum tüp bebek diyerek kontorllerimde hep kıymetli gebelersiniz diyerek herşeyi yapmaya çalıştı... doğum şeklimi de bana sordu.. bana sorunca dedim tüp bebek illa sezeryan mı gerektirir diye yok dedi.. normal isek bebek de bende normal isterim dedim o da 37 ye kadar kontrollerini yaparız sonra belli olur zaten dedi,, illa sezeryan demedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…