küçük fıstıklı lokumlardan olur herhalde
elitte melodide renkli badem şekerleri satılıyo o olabilir ama mevlütte olmayabilir
kuş lokumu vardı rengarenk onlar da basit mi kaçar bilmiorum
sanırım ben de bilmiyomuşum
Ben ugrasamam acikcasi. Kv yaparım diyorsa dusun derim ama surekli de senin yanında olamaz ki.herkese gunaydın
malum hamilelik sürecinin sonuna geldikce yenidogan bakımıyla ilgili telaşlar sarıyor beni
bide her kafadan bi ses cıkmaya cok müsait 2 aile yapısı arasında kalmaktan korkuyorum o yüzden extra araştırıp okuyup ogrenip kararlı davranmak istiyorum
bu ara bebek bezleri konusuna taktım
hamileliğimin ilk başlarında heves olsun diye kaliteli bi bebek bezi elime alıp içindekileri incelemeye başlamıştım sonra öğrendikçe şok oldum petrol içerikli maddeden tutun da bi cok kimyasal varmış hazır bebek bezlerinde. sanki bebek poposuna değil de fabrika bacasına konacak mübarek
sonra yıknaabilir bebek bezlerini araştırmaya başladım, hala kararsızım
kv eminonunden bursa kumaş pazarından alman bezleri adında bi kumaş almış 30 sene once almanyadayken 3 cocgunun altına da onlardan kullanırmış şimdi diyor sen yapamazsan ben yaparım, yıkarım hepsini yeterki hazır bez kullanmayalım
sizler ne dusunuyorsunuz? hazır bez uygulaması dısında farklı bir sey yapan yada yapacak olan var mı?
Lokumkızlar bişey sorucam mevlütte bu meşhur dağıtılan külah içinde şekerler varyaa
onların kutu olanı çıkmış boş olarak kutu aldım içlerini kendim doldurup bağlıycam
peki içine neler koyabilirim ..
canım ben de kullanıyorum kan sulandırıcı iğne ve aspirin. biz doktorla konuştuk bu ilaçları kullanıyorsun diye normal doğum yapamazsın diye bir kaide yok dedi. normal doğum da yapan çok dedi. son haftalar rutin kontroller yapılır uygun olursan normal doğum yapabilirsin dedi. ama uygun değilsen sezeryan yapmak zorundayız dedi. şartlar belirleyecek anlayacağın. tabi sezeryana göre daha çok kan kaybediliyormuş normal doğumda. ama zaten ben kendimi sezeryana hazırladım çünkü bu kan kaybetme olayından çok korkuyorum. zaten her şey planlı giderse doğum sırasında kan hazırda bulundurulacak. gerektiğinde kan verilmesi için.GÜNAYDIN HANIMLARRR.. KAFAMDA DELİ SORULAR... BENİM BEBEĞİM TÜP BEBEK.. VE HERGÜN KAN SULANDIRICI KULLANIYORUM. NORMAL DOĞUMA MÜSAİTSEM NORMAL İSTERİM DOKTORA O DA 38 E KADAR KONTROLLERİNİ YAPARIZ SONRA ÇATI MUAYENESİNİ YAPARIZ KARAR VERİRİZ DEDİ İLLA SEZERYAN OLMALISIN DEMEDİ... AMA BU KAN SULANDIRICI KULLANANLARA NORMAL DOĞUM ÖNERİLMİYORMU KANAMA FAZLA OLUR DİYE... BENİM GİBİ OLUP TA DOĞURAN VAR MI Kİ... NORMAL DOĞUM FİKRİNE ALIŞTIRMIŞTIM KENDİMİ SEZERYAN OLMA İHTİMALİNİ SEVMEDİM...
Bebek bereketiyle gelir Allah ın izniyle sıkma canını.merhaba kizlar umarim hersey yolundadir bizde simdilik bi sorun yok sadece gece lavaboya kalktim ve biraz sancim vardi ... dogum hazirliklari baslamis ... ama OGLUSUM .. ne zaman gelir bi fikrim yok hos burcu ve cekirgeden sonra herseye hazir olmak lazim valizlerim hazir ama daha eksiklerim var yetistiremicem diye korkuyorumm ... daha yatagini bile almadim esim calismiyo daha dogru is yok.. o yuzden canim skiliyo ama elbet Allahim buyuk bu gunlerde gececekk insallah ...
Kordon dolanması benim büyük oğlumda olmuştu.Hatta 3 tur dolanmıştı ama zaten benimki sezeryan olduğu için bir sıkıntı olmadı.Her hafta kontrole gidip çocuğun kalp atışlarına bakıyordu doktorum.Sonuncuda bebeğin kalp atışları zayıflayınca acil sezeryana aldılar gecenin bir yarısı...Çok şükür doğumdan sonra kalp atımları da normale bindi.Bir de bazı kordon dolanmalarına bebeğe yeterli gıda geçmediği için bebeğin gelişimi gerileyebiliyor.Benim oğlumda öyle olmuş. o yüzden 37 haftalık olmamıza rağmen 33-34 haftalıktaki doğum ağırlığıyla ve boyuyla doğdu zaten her gittiğimde gelişimi aynıydı ama akciğer gelişimi için doktor bir kaç hafta bekledi doğum için.kordon dolanma çok oluyormuş bu haftalarda
doktor kordon dolanamsı oalbildiği için fln artık haftada bir kontrole çağrıyoruz dedi ben d ekorktum onu araştırdım haftasonu
2-3 kere dolananlar varmış, düğüm olduğunda daha sıkıntılı oluyomuş...
göbek bağının yapısı çocuğa pek zarar vermeyecek bi yapıdaymış....
aman en kötü sezaryan oluverirsin
Sagol canim.Allah yardimcin olsun canim insallah biraz daha bekler ama bu topicin bebisleri biraz aceleci cikti galiba.
Nerde okudum hatırlamıyorum ama doğum olsun diye cinsel ilişki öneriyorlarmışben de çatı yapsa bir an önce istiyorum mesela zaten doğurmaya elverişli değilsem boşa düşünüp durmiiim sez mi noraml mi yapiim diye...
ama biyerde de biri yazmış bazren doğumu başlatabildiği için doktoru 38de çatı yapıyomuş die
ne kadar doğru bilmem
doğumu niye başlatsın ki alttan bakmak, ilişkiye girince de doğum başlamalı o zmana
ben yapamam ya,eskiden yokmuş da kullanıyormuş insanlar kumaş bez.onu kaynatmak iyice temizlemek gerekherkese gunaydın
malum hamilelik sürecinin sonuna geldikce yenidogan bakımıyla ilgili telaşlar sarıyor beni
bide her kafadan bi ses cıkmaya cok müsait 2 aile yapısı arasında kalmaktan korkuyorum o yüzden extra araştırıp okuyup ogrenip kararlı davranmak istiyorum
bu ara bebek bezleri konusuna taktım
hamileliğimin ilk başlarında heves olsun diye kaliteli bi bebek bezi elime alıp içindekileri incelemeye başlamıştım sonra öğrendikçe şok oldum petrol içerikli maddeden tutun da bi cok kimyasal varmış hazır bebek bezlerinde. sanki bebek poposuna değil de fabrika bacasına konacak mübarek
sonra yıknaabilir bebek bezlerini araştırmaya başladım, hala kararsızım
kv eminonunden bursa kumaş pazarından alman bezleri adında bi kumaş almış 30 sene once almanyadayken 3 cocgunun altına da onlardan kullanırmış şimdi diyor sen yapamazsan ben yaparım, yıkarım hepsini yeterki hazır bez kullanmayalım
sizler ne dusunuyorsunuz? hazır bez uygulaması dısında farklı bir sey yapan yada yapacak olan var mı?
:) benim de eşimin ve ailesindeki herkesin burunları uzun ve büyük benimse toparlaktır.aynen canım ya bende çok merak ediyorum , benzemesini istemediğim bende ve babasında uzuvlar var benzemez inşallah , resimlerine bakıp benzetmeye çalışıyoruz , bide dr amcamız kepçe die dalga geçiyo bizimle , kulaklarımız acık öyleymiş bu babamızın özelliği ve çekmesin die çok dua etmiştim
ben de duygulandım bak şimdiben de öyle nasıl bir şey çıkacak kime benzeyecek ilk bakışmamız nasıl olacak ilk koklaşmamız nasıl olacak o kadar çok merak ediyorum ki... bunları yazarken bile duygulanıyorum off allahım...
görümcem de aynını diyor.ben de çatı yapsa bir an önce istiyorum mesela zaten doğurmaya elverişli değilsem boşa düşünüp durmiiim sez mi noraml mi yapiim diye...
ama biyerde de biri yazmış bazren doğumu başlatabildiği için doktoru 38de çatı yapıyomuş die
ne kadar doğru bilmem
doğumu niye başlatsın ki alttan bakmak, ilişkiye girince de doğum başlamalı o zmana
Çok geçmiş sağlıkla kurtuldunuz çok şükür darısı bizlere.Sezeryandan 2 günde kalkabilmek gayet normal.Spinalden memnun kaldım dimi.Başğarısı yaptı mı?Ben en çok bunu merak ediyorum.Benim migrenim var.Başağrısı yaparsa ne yapacağımİlk kalktığımda hiç yürüyemeyecem sandım
Ayaklaırm kendimden bağımsız gibiydi
Ürkütmek istemem ama narkozdan ve dikişlerden sanırım
İkinci gün ikinci gün biraz daha iyiydim eşim ya da annemin elini tutup yataktan kalkabiliyordum
Bugün tek kalkıyorum çok şükür ama bana bşey yaptırmıyolar yine de
İkra'yı zapt etsem yeter
bende de aynen öyle popom ve göbeğim buyuyorbenimde habire popom büyüyo,sözde erkek bekliyoruz ama kalçalar aldı başını gitti...ne kadar kilo aldıysam hepsi arkaya depolandı ata demirer gibi havada ve kocaman bir popom oldu,inşallah doğumdan sonra erir biraz))
Lokum , akide sekeri , badem sekeri olabilir.kızlar bişey sorucam mevlütte bu meşhur dağıtılan külah içinde şekerler varyaa
onların kutu olanı çıkmış boş olarak kutu aldım içlerini kendim doldurup bağlıycam
peki içine neler koyabilirim ..
Lokum , akide sekeri , badem sekeri olabilir.
HA HAYYY aynen , dev gibi oldu, önden arkaya 2mt uzunluğum var,bende de aynen öyle popom ve göbeğim buyuyor
Massallaaahhhhh:) benim bu ilk sezeryan istiyorum 2. Cocugu da istiyorum (ama o kadar:))) 2. Sezeryandan korktugum icin bunu normal mi yapsam diyorum:) bizi korkutuyolar yaaaa:)))) bisey olmuyo di mi:) acimicak di mi:) hele ki 4'un yaninda 2'nin hesabi tutulmaz di mi???? :))Günaydın kızlar
Martı beklemeyip doğum yapan Mart annelerimize hayırlı olsun,geçmiş olsun,bebeklerinizi güle güle büyütün inşallah(ben de şubat annesi olacağım inşallah) Ben de 3 tane sezeryan olmuş birisi olarak 4. ameliyat beni epey ürkütüyor.Ama ''beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır'' ÖPÜYORUM HEPİNİZİ
Doktorum tüp bebek diyerek kontorllerimde hep kıymetli gebelersiniz diyerek herşeyi yapmaya çalıştı... doğum şeklimi de bana sordu.. bana sorunca dedim tüp bebek illa sezeryan mı gerektirir diye yok dedi.. normal isek bebek de bende normal isterim dedim o da 37 ye kadar kontrollerini yaparız sonra belli olur zaten dedi,, illa sezeryan demedi...Günaydın canım.Sağlıcakla kucağına alırsın bebişini inşallah.Aslında tüp bebekle elde edilen bebekleri doktorlar çoğunlukla riskli diye normal yapmıyorlar.Kaç tane tüp bebekli tanıdığım varsa hemen hepsi sezeryan oldu.Belki seni de doktor riske atmaz ve sezerya yapar.Ama kan sulandırıcılar sezeryanda da kullanılmaması gerekir diye düşünüyorum.Biz ameliyata girmeden önce hastaya 1-2 gün önceden aspirin vs kestiriyorduk ve İNR vs gibi kan testlerine bakıyorduk kanda pıhtılaşma sorunu falan var mı diye. Zaten kanın çok sıvıysa ilaçtan dolayı sezeryanda da kanama durmaz.Doktorun en iyisini bilir.Gittiğinde konuşursun yine de....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?