canım bnm bildiğim 32. haftadan sonra rapor alırsan artık doğum izninden gidiyor. doğumdan sonraya eklenmiyor. ama sen yine de net bilen birine sor. bana doktorum öyle söylemişti.35 ya da 36. haftasında olan öğretmen arkadaşlar;
*Yarın okula gidince bu 15 günlük tatilimiz doğum sonrasına ekleniyor mu?
*Yarından sonra 12 günlük rapor alıp gitmediğimizde herhangi bir açıdan sıkıntı olur mu? (Müdürüm kendisi istedi çocuklar yarıda kalmasın,hem öğretmen bulmam hem de program açısından sıkıntı olur,rapor alın dedi ama o da izin konularına tam vakıf değil;ilçe mem de...)
canım azıcık bunlar.Kizlar acaba bunlar catlak olabilirmi ,yanlarimda var bukadar cikmis iki yanda da :s
ben başhekime bile imzalatmadım,sadece doktorun imzası var.Aynen bn de sadce bashekime imzalttm. Dun de calisamz raporunu ayni seklde verdler. Yarin teslm etcm okula
Kızlar merhaba. Bugün doktor randevum vardı ve canım çok sıkıldı çünkü ben hep normal doğum düşünürken doktorum bebeğin kilosunun geride olduğunu ve böyle giderse sezaryenle daha erken alınması gerektiğini söyledi, benim de canım sıkıldı. Şimdi haftalık kontrole gidip takibe alıcaz ve eğer 2 hafta daha bu şekilde devam ederse sezeryana yönelicekmişiz. Bebeğim 34+1 günlük ve kilosu 2100. Içinizde kilosu benimki gibi olanlar var mı acaba?
canım daha gitmedim kontrole,salıgünü kontrolüm benimben daha bu mesajını yeni gördüm. o kadar çabuk sayfalar akıyor ki. nasıl geçti kontrolün? bebişin nasıl? :)
kızlar bu izin konuları açılmışken şunu da sorayım. öreneğin bnm bu hafta 37. hafta iznim başlıyor. yani doğuma en fazla 3 hafta var. acaba bebeğimiz erken doğsa hemen doğum sonrası izin mi başlayacak. yani bunun takibini okul yada meb yapıyor mu? yoksa bebek 3 hafta sonra doğacakmış gibi normal zamanlamaya göre devam edebiliyor muyuz? bebeğimizle geçen bir hafta bile çok önemli çünkü.
Hayir hemen basliyor canim dogum belgesinden birini okula goturecek esin dogumdan sonra.onlar sonraki haftalari o tarihten itibaren baslatacak.kızlar bu izin konuları açılmışken şunu da sorayım. öreneğin bnm bu hafta 37. hafta iznim başlıyor. yani doğuma en fazla 3 hafta var. acaba bebeğimiz erken doğsa hemen doğum sonrası izin mi başlayacak. yani bunun takibini okul yada meb yapıyor mu? yoksa bebek 3 hafta sonra doğacakmış gibi normal zamanlamaya göre devam edebiliyor muyuz? bebeğimizle geçen bir hafta bile çok önemli çünkü.
Canım çok ama çok teşekkür ederim içimi ne kadar ferahlattın anlatamam.. Et ve ayran birlikte yediğim şeylerdendi ama artık yapmıycam.. Sen de inşallah sağlıkla kucağına al bebişini... :**CANIM, 34+3 iken benimnde 2100 gr çıktı. doktor bugüne kadar önde giden bebek geriye düşmüş yeniden doppler yapalım dedi. 2 gün önce dopplere girdim, bebeğe giden kan ve okdisjende sıkıntı çıkmadı, herşey yolunda. kafa ve bacakları hala önce gövde kısmı geriye düşmüş. doktorum sana dediği gibi kontrolde tutacağız dedi. hiçbir sıkıntı yok, belkide fiziksel yapısı böyledir dedi. her çocuk ağır doğacak değil dedi. 34. haftaya kadar anne karnında kalan bebek sağlıklıdır dedi, eğer 3 kilo olsaydı ama 32. haftada doğsaydı daha sağlıksız olurdu dert etme dedi. 2 hafta sonra bir daha doppler bakılacak. aynı durumdayız canım, ama ben hiççççççç sıkıntı yapmıyorum. bebeğimin hareketlerine bakıyorum ve daha sıkı kontrolde olmak aslında fena de değilbol bol yemek ye ama kaliteli beslen!!! et ve sütü birlikte yeme!! biri demir biri kalsiyum!! birlikte alınınca özellikleri kaybolur!! ıspanak+yoğurt mesela örnek olarak birlikte yenmez! et yemeğinle ayran içme!! bol bol ara öğün ve meyve ye! balık tüket, kuru incir-kayısı ye, çay ve kahveyi içme ki bebeğe giden demir alımını azaltıyor. yumurta hergün peynir hergün ye canım. Uzun oldu ama çok şükürki bebeğimiz 34. haftaya gelmiş, benim bugün 34+6 oldu
Ben de öyle yapıyım canım çok teşekkür ederimAmin ins :),simdi sen siyleynce farkettim bende, ama ben sezeryan olacagim icin mart basi gelecek nasipse beklerse ozamana kadar:)
Gecen ay yorucu ve moralsiz zamanlar gecirmistim kontrol zamanimdada bebegin kilo almamis 2,haftada demisti ve hemen yememe icmeme dikat ettim toparladi canim sevmedigim seyleride yiyip ictim hatta
Oh yaa ne guzel sanslisnzBizimki de aktarikiyor dedi yarin rapor alinca ogrenmis olacagim
Biraz da bunye midr nedr. Bn hic dikkt etmyrm ama bn de aliyrm kilo bebis de. Alcagi varsa herturlu alio yani nasipAynen oyle bunun farkini bende gordum , cunku istahsizim genel olarak ama zorla yediriyorum kendimi , sonra bi bsktim ilerlemis kilosu bebisin masallah
Ben de almiyorum bebek de.yani aslinda cok istahliyimdir zayif değilim ama sanirim hareket fazlaligindan pek alamadim ikkinde de 7.5 kg ile doguma gittimBiraz da bunye midr nedr. Bn hic dikkt etmyrm ama bn de aliyrm kilo bebis de. Alcagi varsa herturlu alio yani nasip
Cok guzel olmsYapmak isteyenlere fikir olsun banada arkadasimin hediyesi sagolsun
Eki Görüntüle 1406066
Kilosu mu az ? Ne kadr ? Son haftl cok kilo aliylrms insllh seninki de toprlrCanim hamilelik oncesi de dahil sut hep icerim yogurtsuz sofraya oturamam her gub iki yumurta yiyorum tahun pekmez tahin helva her çeşit meyve hir öğün et de yiyorum ama hala minik bir hafta.bugday corbasi tavsiye ettiler yarin onu yapacağım
Canım erken doğum yapsan bile o haftaları da doğum sonrasına aktarabiliyorsun rahat ol 16 haftalık doğum izninde hiç kaybın olmuyor yanikızlar bu izin konuları açılmışken şunu da sorayım. öreneğin bnm bu hafta 37. hafta iznim başlıyor. yani doğuma en fazla 3 hafta var. acaba bebeğimiz erken doğsa hemen doğum sonrası izin mi başlayacak. yani bunun takibini okul yada meb yapıyor mu? yoksa bebek 3 hafta sonra doğacakmış gibi normal zamanlamaya göre devam edebiliyor muyuz? bebeğimizle geçen bir hafta bile çok önemli çünkü.
Bitter bnm karnmn alti da ful catlkcanım azıcık bunlar.
benım göbeğim altında çok oldu,çizgi çizgi ama takmıyorum artık yapacak bişi yok
ben başhekime bile imzalatmadım,sadece doktorun imzası var.
öncekinde de öyle oldu.
farklı mıdır uygulamalar nedir.
2750 gramdi doguma 12 gun kaldi canim.karni da geri oldugu icin iki aydir protein diyetindeyim ama duzelmedi bir turlu.Kilosu mu az ? Ne kadr ? Son haftl cok kilo aliylrms insllh seninki de toprlr
Etin yaninda ne iccez o zamn yaa. Bn her yemegn yaninda ayran iciyrm nerdyse. Yogurtsz bi ispangi da dusunemyrm acikcsiCanım çok ama çok teşekkür ederim içimi ne kadar ferahlattın anlatamam.. Et ve ayran birlikte yediğim şeylerdendi ama artık yapmıycam.. Sen de inşallah sağlıkla kucağına al bebişini... :**
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?