- 5 Ağustos 2014
- 2.312
- 1.402
- 178
aman zaten hastaneye giderken giyiyorum sadece. şurda giyeceğim en fazla 5 kere uğraşamıcam :)Bulaşık deterjanını iyice köpürtüp süngerle ovalamayı dene bazı lekelerde işe yarıyor belki işe yarar
aaa sendemi doğurdun :) Allah analı babalı büyütsün genel anestesimi oldu. bebiş nasılHerkese merhabalar bir haftadır bakamıyorum bunun çok güzel bir sebebi var sabırsız kızım 18 Şubat ta dünyaya geldi 37 hafta zor beklemiş meğer :) çok şükür sağlığını iyi ama sütum çok az normalde dediler sezaryen sonrası çekirge önerin varmı? Bizde durumlar böyle fırsat buldukça yazarım inşallah.
Yaaaaa çok romantiikkkkDogum sancisnin yaninda kesi dikis neki. Zaten uyustrylr. Hatta dogumdn sonra 10 dk uyuttulr beni. Dikis atcz sen uyurken dediler. Bi uyandm erva babasnin kucagnda. Sevincten aglmya basldm. Ayy cok guzeldi yaa. O ani hic unutamam
Hayırlı olsunnn :) bolca dereotu ve bir fincan rezene Çayı diye duydumHerkese merhabalar bir haftadır bakamıyorum bunun çok güzel bir sebebi var sabırsız kızım 18 Şubat ta dünyaya geldi 37 hafta zor beklemiş meğer :) çok şükür sağlığını iyi ama sütum çok az normalde dediler sezaryen sonrası çekirge önerin varmı? Bizde durumlar böyle fırsat buldukça yazarım inşallah.
Canım kendi kimliğin ve Bebeğin kimliğiyle birlikte sgk ya gidiosun orada Bebeğin yükümlülüğünü kendi üzerine alıyorsun ve bunu insan kaynaklarına bildirip gerisini onlar hallediyor zaten, doğum parası da 200 tl nerdeyse ve her ayda 40 tl gibi çocuk yardımı alıyorsun çalıştığın yerde insan kaynaklarına sor bi değişiklik varsa söylerler işlemlerle ilgiliben emekli sandığına eşim sgkya tabi. sağlık hizmt için ben üzerime almak istiyorum. çocuk parası ise hangimize daha çok verirlerse o alsın. ama bilen kimse yok. bu doğum belgesinden kaç nüsha alınıyor? burada sgkda çalışan bir arkadaş vardı. kimdi o?
sağol canım. yardımcı oldunSgk da çalışan arkadaş doğum yaptı tatlım. Hemara95. O sana daha güzel bilgi verirdi ama küçük bir bilgi buldum belki işine yarar.
doğum raporu ve varsa kimlik fotokopisini dilekçeye ekliyorsun. Dilekçene çocuk yardımı için şu tarihte çocuğum olmuştur.Çocuk yardımı almak istiyorum ve sağlıktan yararlanmasını istiyorum diyorsun
ek olarak aile durumu bildirim formu ek-1 ve aile yardım bildirim formunu ekliyorsun
Bende de oluyor,yürüyüş iyi geliyo sanki..kızlar alt tarafta batma gibi oluyor keskin szdede oluyor mu iğne batması gibi? bebekte bugun çok hareketli
Canım aynı şeyleri ben de uygulıcam. Eşinin işyerine bağkı olarak çocuk parası değişir eşime 7lira yatıomuş mesela. Doğunca baba üstüne geçiolar benm ilçeye dilekçe vermem gerekiyormuş ya da aralıkta mal beyanı gibi bişi doldurduk ya onu. Doğum parası için okul müdürüne dilekçe verirsin. Müdür eşimizinkini kabul eder de ilçe bi olmadan kabul eder mi bilmemDevlet memuru olup eşi benin gibi özel sektörde çalışan arkadaşlara bir sorum var. çocuk doğduğunda sosyal güvenlik yani sağlık hizmt açısından benim üzerime olmasını istiyoruz. bunun başvurusu için ne yapmak gerekir, nereye yapılıyor? bir de doğum parası ve çocuk yardımını hangimiz almalı sizce? bunun başvurusu nasıl oluyor?
ben de de 2-3 gündür oluyor. kasığıma sancı giriyor. bir şey olmaz ya :)kızlar dün gece sol kasığıma sızı vurdu. sancı gibi saate baktım 15 dakkada bir devam etti sonrada kesildi. doğumla ilgisi varmıdır ki.
Gözün aydın hayırlı olsun canım Rabbim uzun ömür nasip etsin kuzucuğa :)Herkese merhabalar bir haftadır bakamıyorum bunun çok güzel bir sebebi var sabırsız kızım 18 Şubat ta dünyaya geldi 37 hafta zor beklemiş meğer :) çok şükür sağlığını iyi ama sütum çok az normalde dediler sezaryen sonrası çekirge önerin varmı? Bizde durumlar böyle fırsat buldukça yazarım inşallah.
anlamadım ya :) mal beyanı ayrı bir şey. şimdi çocuk doğunca okula dilekçe vericez ve doğum belgesini ekleyeceğiz. çocuk sağlık hizmetlerini benim üzerimden alacak diye değil mi? çocuk ve aile yardımı için de hangimiz avantajlı ise o mu başvuracak?Canım aynı şeyleri ben de uygulıcam. Eşinin işyerine bağkı olarak çocuk parası değişir eşime 7lira yatıomuş mesela. Doğunca baba üstüne geçiolar benm ilçeye dilekçe vermem gerekiyormuş ya da aralıkta mal beyanı gibi bişi doldurduk ya onu. Doğum parası için okul müdürüne dilekçe verirsin. Müdür eşimizinkini kabul eder de ilçe bi olmadan kabul eder mi bilmem
gözünüz aydin canim hayirli olsun allah anali babali büyütsün seninle tahmini dogum tarihlerimiz ayniydi ama beklememis kuzun :)Herkese merhabalar bir haftadır bakamıyorum bunun çok güzel bir sebebi var sabırsız kızım 18 Şubat ta dünyaya geldi 37 hafta zor beklemiş meğer :) çok şükür sağlığını iyi ama sütum çok az normalde dediler sezaryen sonrası çekirge önerin varmı? Bizde durumlar böyle fırsat buldukça yazarım inşallah.
Herkese merhabalar bir haftadır bakamıyorum bunun çok güzel bir sebebi var sabırsız kızım 18 Şubat ta dünyaya geldi 37 hafta zor beklemiş meğer :) çok şükür sağlığını iyi ama sütum çok az normalde dediler sezaryen sonrası çekirge önerin varmı? Bizde durumlar böyle fırsat buldukça yazarım inşallah.
Hayırlı olsunnn maşallah size.. normal doğum mu sezeryan mı .. kaç kilo oldu kaçıncı haftandı ?Herkese merhabalar bir haftadır bakamıyorum bunun çok güzel bir sebebi var sabırsız kızım 18 Şubat ta dünyaya geldi 37 hafta zor beklemiş meğer :) çok şükür sağlığını iyi ama sütum çok az normalde dediler sezaryen sonrası çekirge önerin varmı? Bizde durumlar böyle fırsat buldukça yazarım inşallah.
Mal beyanı gibi bişi dedim çünkü adını hatırlamamıştım. Aile geçim formu vardı ya eşin ne iş yapıo fln yazıldı. Kimi diyor ki onu müdüre vermen yeter. Ama müdürün dürtüklemeyle iş yapıyorsa ilçede hallet derim. Şimdii doğum parası için müdürün işlem yapması gerekiyırmuş. aylık yatdum için o dedipim formu ilçeye verirsin istersen sağlığı da alabiliyorsun ama belirtmen lazım. Benm düşündüğüm eşimizden o dilekçeyi kabul edecekler mi? Benm elim de muhasebeyle uğraşıyordu bi kısmını o anlattu ama uygulamada nr yaparlar bilemem.anlamadım ya :) mal beyanı ayrı bir şey. şimdi çocuk doğunca okula dilekçe vericez ve doğum belgesini ekleyeceğiz. çocuk sağlık hizmetlerini benim üzerimden alacak diye değil mi? çocuk ve aile yardımı için de hangimiz avantajlı ise o mu başvuracak?
Mal beyanıyla alakası yokki bunun mal beyanı 5 yılda bir verilen memurun maddi durumunu gösteren bi form, sen üzerine aldığında sana aile bildirim formu doldurur çalıştığın yer ona göre de çocuk yardımı ve asgari geçim indirimde değişiklik yaparlar bence sen bebeği kesinlikle kendi üzerine al kendi memur olupta eşi özel sektörde çalışan kim tanıyorsam çocukları kendi üzerine alıyoranlamadım ya :) mal beyanı ayrı bir şey. şimdi çocuk doğunca okula dilekçe vericez ve doğum belgesini ekleyeceğiz. çocuk sağlık hizmetlerini benim üzerimden alacak diye değil mi? çocuk ve aile yardımı için de hangimiz avantajlı ise o mu başvuracak?
hayirli olsun canimmHerkese merhabalar bir haftadır bakamıyorum bunun çok güzel bir sebebi var sabırsız kızım 18 Şubat ta dünyaya geldi 37 hafta zor beklemiş meğer :) çok şükür sağlığını iyi ama sütum çok az normalde dediler sezaryen sonrası çekirge önerin varmı? Bizde durumlar böyle fırsat buldukça yazarım inşallah.
Hayırlı olsun canım. Darısı başımiza inşallah bizde kiradayiz çünkü.Ya biz bir de doguma bu kadar az kalmisken ev isine giristik ev aldik resmi islemleri halletmeye calisiyoruz ins. Dogumdan once gecebiliriz degilse dogumdan 1 ay sonra geccez bebek varken daha zor olur umarim dogalgaz isleri yetisir dua edin kizlar
evet üzerime alıcam inşMal beyanıyla alakası yokki bunun mal beyanı 5 yılda bir verilen memurun maddi durumunu gösteren bi form, sen üzerine aldığında sana aile bildirim formu doldurur çalıştığın yer ona göre de çocuk yardımı ve asgari geçim indirimde değişiklik yaparlar bence sen bebeği kesinlikle kendi üzerine al kendi memur olupta eşi özel sektörde çalışan kim tanıyorsam çocukları kendi üzerine alıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?