2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de baya doktor değiştirdim.
Önce mardinparka gidiyodum ayşegül hanıma o hastaneden ayrılınca nalan hanıma geçtim ama hastanenin devlet hastanesinden farkı olmadığı için içime sinmedi ve tavsiye üzerine Kızıltepe İpekyolu na geçtim,iyi bi ebe de varmış onunla yapıcaz inşallah doğumu...
İlk gebeliğim ve normal istiyorum inşallah.
Nusaybin devletin ortamını çok beğenmedim bu arada o yüzden burda yapmıycam...

Arkadaşlar, 37. Haftadan itibaren magnezyum alınmaması gerekiyormuş. Ben 36. Haftamdayım birkaç gün kullanmadım, ağrıdan geceleri uyuyamadım. Aldığım zaman rahatım ama. Haftaya bırakmak durumundayım, yani sancılı, uykusuz günler beni bekliyor. Karnım resmen taş gibi oluyor. Ama böyle olması gerekliymiş, yoksa sancıları ve bebeğin stresini bilemiyormuşuz. Doktorum da, ebelerde sürekli söylüyorlar..

bende bıraktım magnezyumu ama dediğin gibi geceleri ağrım başladı gene. onu içince rahattım.

Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

Ayy ne guzel tebrikler saglikla buyut bebegini

kızlar en son gebelik kursu bebek bakımı ve lohusalık konularındaydı
epey oldu ama notlara anca bakabildim
benim aklımda hala bi sürü soru ve tedirginliklerim var
ozellıkle evi annem ve kv ile paylasma dusuncesi beni cok uzuyor
neyse, toparlamak gerekirse pc ye gecirdiğim notları buraya da kopyalıyorum
illaki faydalanan olur diye düsünuyorum
forumdan cok sy ogrendim ben karsılıksız kalmasın :)
tekrar belirtiyorum bunlar benim fikirlerim değil, bi devlet hastanesinde düzenlenen kursta aldıgım notlar
dr lar arasında bile yorum farkı olabiliyor biliyorsunuz o yuzden eleştirileri bana degil anonim kaynaklı kurs ebesine yöneltirseniz sevinirim :)

Lohusalık
-sezeryanların serumuna ilaç konduğu için kanama daha az
-20-25 günlük adet kanaması gibi bi kanama
-aclık, susuzluk, terleme olabilir
-ödem çözülene kadar açlık artacak idrar artacak
-bol corba komposto, tatlıdan uzak dur
-idrar ve tuvaleti erteleme
-el hijyeni önemli, her gün ayakta duş al
-tansiyon düşüklüğünden dolayı ilk gün banyo önerilmez
-karnını hemen sarma burşur, karın ağrıları rahmin toparlanma ağrılarıdır normaldir
-mecbur kalmadıkça ilaç alma, bebeğe geçer
-doğumdan sonra gaz cıkarmak cok önemli, bağırsakların çalıştığını gösteriyor
-6 hafta ağır işlerden kaçın
-gündüzleri 2 saat uyu
-karın kasları için en basit hareket, ayaklarını yukarı kaldır ileri geri hareket ettir
-demir ilacını en az 3 ay daha kullan
-40 gün cincel ilişki yok
-en az 2 yıl emzir, azaltarak bıraktır birden değil, unuttur cocugu oyala
- emzirmeden önce koltuk altlarını sil, kendi kokun olsun, ter yada parfüm kokma, ellerini yıka

Emzirme Teknikleri
-bebek yatar pozisyonunda emerse kulağına süt kaçar, dik pozisyonda tutup emzir
-uyurken, yatarken emzirme, gece bile oturup emzir
-bebeğin kolu kendi koltuk altına uzansın
-mem ucunu makas yapma
- (normal) sütyeni atleti yukarı asagı kıvırıp emzirme, süt kanallarını kesersin
-memenin başını değil, siyah kısmın tamamını ağzına ver
-memeyi 4 parmak aşağıda, baş parmak yukarıda şeklinde tut
-sırt ağrısı olmaması için arkana yaslan, ayağını yükselt
-emzirmeden önce meme ucunu sütünle temizle
-bebek yutkunuyorsa süt geliyordur, cık cık diye ses geliyorsa hava yutuyordur
-bir meme en az 20-30 dk emmeli, ilk 10 dk su ihtiyacı gerisi daha besleyici yağlı kısım
-10 dk emdi uyuduysa uyandır, uyandıramazsan kalktığında aynı memeden başla
-midesini dizine veya omzuna yasla bebek dik duracak, popodan başla yukarı dogru vurarak gazını cıkart
-gece veya yalnız uyuyacaksa bebeği düz yatır, yan yatırırsan mutlaka yanında dur
-bebek derin uykuda büyür, 2-3 saat derin uyuması lazım
-sıçramayacak kadar yarım kundak olabiilir ama kundak yapma
-tülbentle örtme, yüzü sana bakacak
-bebeğin sarardığını anlamak için 10 gün kadar sarı giydirme, elini bebeğine koy bebek elinden daha sarıysa topuk kanı vermesi lazım
-ilk 6 ay su dahi gerek yok, 6 aydan sonra tadımlık ver. 10 aya kadar bircok seyin tadını bilsin
-1 yaşına kadar mideleri glukoza uygun değil (emziği reçele, şekere batırmamak gerek)
-ilk 3 gün akan koyu süt çok sağlıklı, aşı görevi görüyor
-gece sağılan sütü gündür verme yada tam tersini yapma. hormonların etkisi bebeğe geçer
-süt gelmezse mecbur mama ver, evde yapılan mamakarka sadece karbonhidrat değerini karşılayabilirsin besleyici yapamazsın
-sezeryanda süt daha geç gelebilir
-bebek hangi dönemde doğarsa doğsun (erken doğum) meme sütü kendi ayarlıyor
- kompotolar şeker ilavesiz olmalı
-pekmezi sulandırıp iç
-emzik, biberon, mama yok, bebek sadece anneyi bilsin
-çok emzik emenlerin diş yapısı bozuk oluyor
-emzik mecbur kalsa bile sürekli ağzında durmasın
-emzirme bitince tekrar memeni sık etrafına sür sütü, kurumasını bekle
- göğüs pedleri önerilmiyor sentetik oldugu için, küçük mendiller koyabilirsin
-bebek kordonu ne kadar geç kesilirse o kadar iyi

Bakımı
- doğduğunda bebeğin cildindeki yapışkanlı tabakayı temizleme, o yağ tabakası bebeği koruyor
-doğunca şiş, buruşuk pembe ciltli olması normal
- hızlı nefes alması normal, morarma veya kaburgaları ortaya cıkacak kadar derin nefes alıyorsa prb var
-sarılık emzirip kaka yaparak geçer, ilerlerse ışık tedavisi
-kız bebekte adet kanaması gibi kanama olabilir, memeleri şiş olabilir. anneden geçen hormonların etkisi, dokunma bir haftada gecer
-acı, ekşi, baharat yeme
-hıçkırınca bebeğe limon sıkma, emzir geçer
-bebek çişi koyu renkliyse anne daha çok sıvı almalı
- günde 8 -10 arası bezi değiştir
-ilk haftalarda bebekten pemb turuncu bi sıvı gelebilir (ürikasit)
-idrarda kan varsa dr gel
- 10 gün içinde zayıflayabilir, vücuttaki su atılıyor
-6 aylık olunca doğduğu kilonun 2 katına, 1 yaşında 3 katına çıkmalı.doğduğu kiloyu baz alıyorsun
-arama, emme, kavrama refleksleri olmalı
-her yediğini 'fışkırır gibi' kusuyorsa prb vardır
-uykuda üşüyünce titremesi normal. tutunca titremeye devam ediyorsa havale olabilir
-kırkı cıkıncaya kadar 2-3 saatte bir uyandır, emzir. açlıktan şekeri düştüğü için de uyuyor olabilie

Banyo(bu kısımları çogu yerde videoya aldım o yüzden notlar daha az ve kopuk kopuk)
-ayak ve el tırnaklarını düz kes
-banyo suyu 36-37C ayarla
-kıyafetleri havluyu hazılayıp oyle basla
-2 havlu kullan, biri ıslaklığı almak için diğerinin içine elbiseleri koy giydir sarmala
-şampuan kokusuz renksiz ve KÖPÜKSÜZ olmalı (ben böyle bişi bulamadım)
-sarı kapaklı olanlar çocuklar için, yenidoğran için değil
-banyo sonrası zeytinyağı, bebekyağı veya üzümcekirdeği yağıyla ovala
-filede yıkama, altına bişi ser, içine biraz su koy, suya yavaş yavaş alışsın......
............
-cok kalın giydirme, kendinden bir kat fazla giyinmesi yeterli
-banyo sonrası sakın ters yada düz sallama hareketi yaptırma (bizim orda buna balık balık deniyor yaptıkca boy uzadığı düşünülüyor :))
-yüzüne bişi kullanma
-bebeği tuzlama. bebeğin kokmasının beslenmeyle ilgisi var

Doğum Sonrası aile Planlama
-lohusalıkta adet olmadan da hamile kalınabilir
- gebeliği önleyici yöntemler: spinal, iğne, belirli haplar (emzirme döneminde uygulanabilenler)

Nusaybinin ortamini biliyorum ve gercekten kotu.midyatta hastane ortami yeni olmasi sebebiyle cok gelismis durumda.oyleki bazi doktorlar kanser ameliyatlarini bile basari ile yapıyorlar. Kizimda 3 yasunda hastane evime aracla 2 dk bile surmuyor.dogru karar verdim ims.hayirlisiyla gun bekleyecegi artik.

Dogumda deneyimli ebeler doktorlardan.daha basarili oluyorlar.ins saglicakla alirsin bebegini.

Bugun listede uzamış biraz daha bebişlerimize ve annelerimize maşallah sağlıklı sıhhatli büyüsün ler inşallah.

ayy herkes doğuruyo bende istiyorumm :) Allah analaı babalı büyütsün canım nasıl oldu doğum anı bebiş nasıl iyimi

hayırlı olsun canım çok güzel bebeğinin istediğin doğum şekli ile gemesi bebişin söz dinliyormuş :)

Sonunda kiyafetlerimizi yıkadık bebisimizin ne kadar çok şey almışım hiç birşeyi yok gibi geliyordu.sadece beyazlar bir makine doldurdu.yarında renklİler.
heyecan bastı minicik kıyafetleri görünce allah bebegime giydirmeyi nasip etsin insallah

Allah ım aynı benim annem banada seninle aynı şeyleri yapıyor.Eşimin ailesi çok iyi bana bir zararları yok.Onlarla iyi olmamı istemiyor.

Maşallah ya ne güzel doğurmuşsun kısa sürede Allah analı babalı büyütsün

Geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa sürede düzelir kan gelme durumun ve kızını sağlıkla emziebilirsin.

Seni ve bebeğini paylaşmak istememiştir.

hayırlı olsun bebişin. Allah analı babalı büyütsün canım

emeğine sağlık canım. Teşekkür ederiz bu güzel bilgileri paylaştığın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…